Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni Alfam 156 2.0 TS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafa26

You are not allowed to view links. Register or Login
biraz daha loş olabilirmiş.çok fazla aydınlık olmuş
Üç farklı ışık seviyesi var, bu en yükseği
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

mustafa26

İstikamet; Antalya.
Rota;Antalya-Muğla-Aydın-Antalya-Tokat-Ordu-Trabzon-İstanbul
Süre: 30 gün
Katedilecek mesafe; yaklaşık 4000 km
Bu rotada karşılaşılabilecek olası aksiliklere önlem amacıyla çok iyi durumda olmayan radyatör fanının orijinaliyle değişimini yaptık. Bir fırsatta kat iptali ve egzoz ucu değişimi de yapıldı.
Hortumlar, salıncaklar, denge-tandır kolları, triger, termostat değişti ve hatta Eibach'ların yerine de orijinal yaylar takıldı. Hem yüklü seyahat hem de yol çalışmaları ve bozuk yollardan geçiş kaçınılmaz olduğundan yüksekte olmak mantıklıydı.
Bu mesafeyi sorunsuz geçebileceğimize inandık [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

olcaycharger

Iyi yolcular Mustafa.

Eminim tık demeden gidip geleceksiniz inşallah.

Fan işi önemli iyi yapmışsın.

Kat çok iyi olmuş. Hacım olarak bana da aynısı lazım.

Dönünce buluşur konuşuruz üzerinde...

Selamlar iyi yolculuklar.

SM-A530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

mustafa26

Iyi yolcular Mustafa.

Eminim tık demeden gidip geleceksiniz inşallah.

Fan işi önemli iyi yapmışsın.

Kat çok iyi olmuş. Hacım olarak bana da aynısı lazım.

Dönünce buluşur konuşuruz üzerinde...

Selamlar iyi yolculuklar.

SM-A530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim Dönünce seninle işlerimiz var
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

mustafa26

Yeni sahibinin de keyifle kullanmasını dilerim. Araç satıldı, konu kilitlenebilir. İyi forumlar
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

mustafa26

Herkese iyi forumlar,
Yolumuz eski dostla tekrar kesişti. Ayrılık süresince de iyi bakımlar gördüğü için gönül rahatlığıyla kalıcı ikâmetimiz olan Antalya'da yolculuk devam edecek. Yapılacak kritik olmayan bazı işleri var, fırsat buldukça ilgilenip konuyu da güncel tutacağım.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Testarossa

Hayırlı olsun Mustafa abi,
You are not allowed to view links. Register or Login iyi bakmaya çalıştı arabaya, bakmasaydı zaten geri almazdın :D
Yeni jantlar çok güzel görünüyor, Ziex310 ecorunları severiz , eski jantına göre tam 3 kilo hafif bir jant takılmış. 3 kilo bir jantta büyük bir rakam o açıdan iyi olmuş bu değişiklik.
Bir tavsiyem; kaliperleri gri yaparsan daha iyi olabilir  :alfisti:

Son olarak şu aracı kim alsaydı hakkını senin kadar veremeyecekti, şanslı arabaymış sahipleride özel insanlar oldu hep.
this is all about passion

mustafa26

Hayırlı olsun Mustafa abi,
You are not allowed to view links. Register or Login iyi bakmaya çalıştı arabaya, bakmasaydı zaten geri almazdın :D
Yeni jantlar çok güzel görünüyor, Ziex310 ecorunları severiz , eski jantına göre tam 3 kilo hafif bir jant takılmış. 3 kilo bir jantta büyük bir rakam o açıdan iyi olmuş bu değişiklik.
Bir tavsiyem; kaliperleri gri yaparsan daha iyi olabilir  :alfisti:

Son olarak şu aracı kim alsaydı hakkını senin kadar veremeyecekti, şanslı arabaymış sahipleride özel insanlar oldu hep.
Teşekkür ediyorum Emrecan,
Yasin güzel baktı arabaya hakkını teslim etmek lazım. Senin teşviğinle, arabasını satma fikri olmayan biri 156 almayı düşünmeyen birine sattı bu arabayı
İlgi gösterilmesi gereken şeyler var, kaliperler de bunlardan biri olabilir. Jant seçiminden ben de memnunum. Ağır jant biraz daha fazla yoruyor tabi.
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

olcaycharger

Hayırlı olsun Mustafa. Aracını zaten çok seviyordum ve sattığınıda üzülmüştüm de.

Ama şimdi keyfim tekrar yerine geldi.

Gülle gülle kullan kazasız belasız. Eski günler deki gibi sürelim inşallah.

SM-S908B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

SkY

yeniden hayırlı olsun :) kazasız belasız kullanın inşallah

stan

Arabanın rengi, duruşu çok güzelmiş. Hayırlı olsun.

mustafaguleryuz

Hayırlı olsun, hasret sona ermiş :D

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2015 Giulietta Bianco Lunare

Dreamer15

Hayırlı olsun güzel sürüşler kazasız belasız inşallah 🙏
Alfa romeo 156 2.5 v6
Alfa romeo giulietta 1.6 jtd
Alfa romeo giulietta 1.4 170 Manuel Nero Etna ( güncel)
Alfa romeo mito 2015 Qv tct ( güncel)

Ambition over adversity

mustafa26

Hayırlı olsun Mustafa. Aracını zaten çok seviyordum ve sattığınıda üzülmüştüm de.

Ama şimdi keyfim tekrar yerine geldi.

Gülle gülle kullan kazasız belasız. Eski günler deki gibi sürelim inşallah.

SM-S908B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ediyorum Olcay, birlikte sürmekten keyif alıyorum ben de :)
yeniden hayırlı olsun :) kazasız belasız kullanın inşallah

Teşekkür ederim, hepimize kazasız belasız sürüşler dilerim

Arabanın rengi, duruşu çok güzelmiş. Hayırlı olsun.

Teşekkürler, bu duruşu korumak hiç kolay olmadı yine kolay olmayacak :)
Hayırlı olsun, hasret sona ermiş :D

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sağolasın adaş, arabayla hasret sona erdi ama bu kez başka hasretler başladı :(

Hayırlı olsun güzel sürüşler kazasız belasız inşallah 🙏
Teşekkür ederim, herkese iyi sürüşler dilerim.
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

coyote

Eskiden Meclis mahallesi metro şantiyesine gittiğimde görürdüm bu yakışıklıyı. Şantiye artık istasyon oldu, sizin mekan da Antalya olmuş anlaşılan. Hayırlı olsun  :clover: :nazar:

mustafa26

Eskiden Meclis mahallesi metro şantiyesine gittiğimde görürdüm bu yakışıklıyı. Şantiye artık istasyon oldu, sizin mekan da Antalya olmuş anlaşılan. Hayırlı olsun  :clover: :nazar:
Sağolun Ozan Bey, durumlar bunu gerektirdi Antalya olarak adresimiz güncellendi. Şantiyenin istasyona dönüşüm çilesini çektik ama faydalanamadık
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

mustafa26

İkinci baharın başlangıcından itibaren 10 bin km yol devirdik ve elbette irili ufaklı sorunlar da yaşadık, bunları da atlatıp yola devam ediyoruz. Bu arada Antalya'ya geldiğim yazlarda usta konusunda senelerdir memnuniyetsizdim, bu sene Turgay Usta ile yollarımız kesişti ve kendisinden oldukça memnunum.

Sıralı olarak yaşanan ve yapılanlar ;
-Aldığımdan itibaren frende bir anormallik vardı, birkaç servis bunun normal olduğunu söyledi. Ancak bunu kabul etmek istemedim, güvensizlik hissinin kaynağı hidrolik hattındaki hava imiş, havası alındı ve düzeldi.
-Geçmişte entegre ettiğim Bose'de ses sorunları vardı, epey söktüm denedim, teyp arkasında kırık kablolar vs düzgünce toparlandı. Arka pandizotun altına yerleştirdiğim amfi ve woofer için alternatif bir montaj alanı düşünüyorum, şu an açıkta duruyor, belki bagaj yan cephesine kabin yaptırabilirim yeterli vakti bulunca.
-Egzoz spirali ömrünü tamamlamış, gürül gürül gezdik birkaç gün, sonra onu da yeniledik.
-Alternatör arızamız peydah oldu, ekranda akü ikaz lambasını görünce alternatör kayışı koptu sandım ama meğerse şarj kesmiş. Sıfırını alıp taktık, bu esnada gergi kütük vs değişti.
-Bagaj amortisörleri ölmüştü, Tuff marka alıp taktım, fena değil ama orjinal amortisör olsaydı nasıl olurdu, görmek isterdim.
-Amerikan park kiti söküldü
-Kullanmadığımız Lpg kiti söküldü, 2 ay içinde de projesi hazırlanıp muayenede ruhsatı revize edeceğiz.
-Bluetooth'lu bir Obd cihazıyla bir süre devamlı gözüm üzerinde oldu ki neler olup bitiyor göreyim ve gerekli müdahaleleri yapmakta gecikme yaşamayalım.
-Periyodik bakımda yine Liqui Moly 10w60 tercih ettik. Motor çalışma sıcaklığını birkaç derece düşürdü. Malum Antalya şartlarında çalışma sıcaklığı çok daha önemli.

Kilometre 310.000'i aştı. Başta motor sağlığı olmak üzere genel kondüsyonu korumaya , yer yer iyileştirmeye devam ediyoruz.
İyi bir genel temizliğe ve bu temizlik için doğru malzemeler ile yeterli zamana ihtiyacımız var.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-G998B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Testarossa

Kullandım çok sıkı bir araba olmuş,orjinal amortisörler farkını konuşturuyor.

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login by You are not allowed to view links. Register or Login, on Flickr
this is all about passion

mustafaguleryuz

2015 Giulietta Bianco Lunare

devirsever

Aracin rengine ve zender eklentilerine bayildim  :nazar: :clover:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

mustafa26

Bu da pist hatıramız olsun.
Yan yolda incitmeden bir iki geçiş yaptık hepsi bu.

You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-G998B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Kaan

Çok nadir temiz kalan mk1 lerden  :nazar: İnşallah uzun zaman koruma ve aynı kondisyonda kullanma şansınız olur. 156 lar gün geçtikçe eskiyor ve korumak zorlaşıyor.  :alfisti:
1 hayal
5 duyu
6.his

mustafa26

Aracin rengine ve zender eklentilerine bayildim  :nazar: :clover:

Teşekkür ederim, rengi ve zender ekleri korumak o kadar zor ki. Renk yine de cila ve koruyucularla muhafaza edilebiliyor da Zender (özellikle marşpiyeller) için aynısını söylemem. Dikkatsizlik sonucu zarar görmeleri çok kolay, lifte alırken altını desteklemeyince ve arabanın başında da değilsem geri döndüğümde kırılmış,çatlamış marşpiyel boyasıyla karşılaşmam sebebiyle 4 kez boyattım bu zamana kadar.

Çok nadir temiz kalan mk1 lerden  :nazar: İnşallah uzun zaman koruma ve aynı kondisyonda kullanma şansınız olur. 156 lar gün geçtikçe eskiyor ve korumak zorlaşıyor.  :alfisti:

Teşekkürler, manevi olarak verdiğim değerin 156'da vücut bulması için çabalıyorum. Hepimizin bildiği üzere çok kolay olmuyor bu :)
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999