Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2003 147 2.0 T.Spark - 34 JAS 10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkealkan

Herkese selamlar,

JAS10 ile 2 ufak güncellememiz daha oldu.

Brembo kaliperleri ben takım olarak disk, balata, kaliper almıştım. Balatalar iyi durumda ancak diskler limitlerde; yani 26mm kalınlıktaydı.

Ülke standartlarında daha gideri vardı ancak içime sinmiyordu, takarken takalım sonra bakarız demiştim. O "sonra" geldi, diskleri sıfırladım. SRC Otomotiv'den 305mm Magneti Marelli takım disk temin ettim.

Üzerine de Brembo Type 3 desenini You are not allowed to view links. Register or Login kazıdı. Samimiyeti ve işçiliği için teşekkürler tekrar  :clover:

Ben aslında diskleri yenileyeyim içim rahat etsin, bunu yaparken de biraz estetik bir şey olsun niyetindeydim; zira Brembo'ların performansından oldukça memnundum. Ancak bu çizgilerin balatalardaki camlaşmayı engellemesi ve sürekli temiz yüzey sunmasından ötürü sanırım, panik fren şuan çok "acı"  :serefe:

Aşağıya 2 fotoğraf bırakıp diğer güncellemeye geçiyorum;

You are not allowed to view links. Register or Login

Bir sonraki güncelleme ise, Supersprint tarafından Alfa Romeo 147 için üretilmiş son susturucu ve ufak orta susturucu iptal borusu.

Egzozla kendi malıymış gibi ilgilenen, benim için kendi bagajında gezdiren You are not allowed to view links. Register or Login kardeşime teşekkürler.

Supersprint'in beyanı; 1.6 twin spark için ön 2 kat iptalinden sonra Supersprint üretimi high flow metal kat, orta susturucu, ufak orta susturucu iptali ve son susturucu ile birlikte %6.5 beygir, %3 tork artışı yönünde.

Konuyu takip edenlerin hatırlayacağı üzere JAS10'da ön 2 kat iptal, orta ise high flow metal kat. Yani bahsi geçen setup'a göz kırpar vaziyette.  Ben ne aldım bilemiyorum ancak nispeten bir rahatlama hissedilir vaziyette. Alışma dönemindeyim, bakalım zaman ne gösterecek.

Bunla da alakalı 2 fotoğraf bir video paylaşıyorum.

Videoyu izlenecek şekilde koyamadım bir türlü; iyi seyirler. Link hemen aşağıda

Herkese güvenli ve keyifli sürüşler dilerim  :clover:

2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

Kaan

Berke diskleri ve supersprinti güle güle kullan. Yardımcı olmak benim için zevkti. Cumartesi 156 ile gelicem bir aksilik olmaz ise. O zaman sağlı sollu bol egzozlu bir video çekeriz.  :haydi:
1 hayal
5 duyu
6.his

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

kuti147

Iyi gunlerde öttürt Berke  :))

1 haftaya sökmez inşallah diye dua ediyoruz Kaan'la birlikte 😂
Adam filtre sesine dayanamadı. Buna dayanır inşallah
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

berkealkan

Berke diskleri ve supersprinti güle güle kullan. Yardımcı olmak benim için zevkti. Cumartesi 156 ile gelicem bir aksilik olmaz ise. O zaman sağlı sollu bol egzozlu bir video çekeriz.  :haydi:

Sağ ol brocum, beklerim  :clover:

Iyi gunlerde öttürt Berke  :))

Teşekkürler abi, biraz fazla ötüyor gibi ama hayırlısı  :haydi:

Çözüm buldum Kuti, gaza basmıyorum :lol: Benzin olmuş kaç lira  :rock:

Şaka bir yana, alışıyorum gibi. Satarsam ilk sana söyleyeceğim  :p

Kaan

Yok abi haftasonu gidip iyice zehirlicem.  :haydi:
1 hayal
5 duyu
6.his

KAKIRMAN

:nazar:Maşallah :nazar:
Gayet de kafamdaki specificationlu bir makina haline gelmiş. GT tampon çamurluk modification zehrini salayım gitsin burdan... Yaşasın virus  :yilan: :rock:
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

berkealkan

:nazar:Maşallah :nazar:
Gayet de kafamdaki specificationlu bir makina haline gelmiş. GT tampon çamurluk modification zehrini salayım gitsin burdan... Yaşasın virus  :yilan: :rock:

Teşekkürler, benim de içime sinen bir yere geldik JAS10 ile.  :clover: :alfisti:

Ancak kaportada yapacağım maks ekleme / modifikasyon sanırım spoiler olur, ondan da hâlâ emin değilim.

Blackline147

Maşallah diyelim. Çok güzel eklemeler yapmışsınız. Supersprint'i sökme kararı alırsanız talip sırası çoktur herhalde beni de o sıraya ekleyebilirsiniz :D
2008 | Alfa Romeo 147 1.6 TS - Blackline

berkealkan

Teşekkürler, JAS10 iyi bir yere geldi gerçekten  :clover:

Listede You are not allowed to view links. Register or Login 'nin hemen arkasına yazıyorum adınızı  :haydi:

radar54

Maşallah diyelim. Çok güzel eklemeler yapmışsınız. Supersprint'i sökme kararı alırsanız talip sırası çoktur herhalde beni de o sıraya ekleyebilirsiniz :D

Hoş geldin İbrahim Blackline'a dokunuşlara devam anlaşılan.  :arkadasim: 1-2 resim koysan da son halinden mahrum kalmasak bilstein+eibach kombinli  :clover:  :clover:  :clover:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

Blackline147

Teşekkürler, JAS10 iyi bir yere geldi gerçekten  :clover:

Listede You are not allowed to view links. Register or Login 'nin hemen arkasına yazıyorum adınızı  :haydi:

Anlaştık :D

Hoş geldin İbrahim Blackline'a dokunuşlara devam anlaşılan.  :arkadasim: 1-2 resim koysan da son halinden mahrum kalmasak bilstein+eibach kombinli  :clover:  :clover:  :clover:

Hoşbulduk :) Forumu takip ediyorum ama kendi aracımın konusunu güncellemeyeli çok uzun zaman oldu, üşeniyorum biraz :)
2008 | Alfa Romeo 147 1.6 TS - Blackline

berkealkan

Son güncellemeleri paylaştığımdan bu yana koskoca 4 ay geçmiş, JAS 10 ile herkese tekrar selam!  :alfisti:

Neler yapıldı hızlıca anlatayım.

Araç içinde bence en büyük eksiklerden olan düz kumaş kapı içleriyle başladım, bir takım GT kapı içi temin ettim ve iç döşemeye en yakın tonda deri ile kaplandı. Önler birebir otururken arkalar uymadığı ve kesme biçme ile de uyacak gibi olmadığı için onlara dikiş ile çizgi görünümü verildi.

Kapı iç döşemelerini aradığım vakitte aklımda yokken denk geldiği için GT orta konsolu da temin etmiş bulundum. Konsolda kırık çıkık yoktu ama çok da iyi durumda değildi açıkçası ancak güzel bir boyanın da düzeltemeyeceği şey yok.  :alfisti:

Ancak boyadan ziyade en büyük eksiği sağ bacak dayama pedi kayıptı. Bir parça ahşap, zımpara ve dremel ile bir tane ürettim ve ikisini de kapı içleri ile aynı deriden kaplattım. Küllük üzerindeki GT yazısını da sildim hazır boyuyorken.  :clover:

Ve gelelim son güncellemeye. Yakın bir arkadaşımın benim için temin ettiği; benim de açıkçası 18 takacaksam takmak istediğim 2 jant modelinden biri olan Jetfinlere  :alfisti:

2 diyorum, MK1' de ya blackline ya jetfindi benim için, kısmet oldu. Üzerlerine de Michelin Pilot Sport 5 koyulduktan sonra gerçekten içime sinen bir otomobil oldu diyebilirim JAS10.

Sanırım yapacağım başka bir ekleme olmayacak JAS10'da, birlikte çıktığımız bu güzel yolculukta beni hiç üzmeyen koca oğlana ve gerek fikirleri gerekse desteklerini benden esirgemeyen siz dostlarıma teşekkürler.

Herkese güvenli ve keyifli sürüşler dilerim  :clover:

Bonus;

Far sigortasına bağladığım submarine ambiyans aydınlatması.

Ve mavi cam filmi ile kapladığım yan dikiz aynaları.

mustafaguleryuz

ERH07 ile güzel takım oldular bi mk1 bi mk2 :)
Orijinal kalması için çok direndiniz ama bu hali de çok iyi emeğinize sağlık  :yukari-ok:
2015 Giulietta Bianco Lunare

kuti147

Bro eline koluna sağlık. Sen de bol koşturmacalı uğraşmacalı günler geçirdin , hatta beraber geçirdik iki 147 içinde:) JAS10 un maşallahı var. Kusursuz ilerliyor. Benden de kıl adamsın sonuçta  :haydi: ama İyiki öylesin, yoksa bu araba bu hale gelmezdi. Daha güzel daha özel hallerini beraber görelim inşallah.  :nazar:
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

devirsever

Hayirli olsun Berke, yay sart diyecegim ama ti yaylar var aracta, fotografi liftten indigi gunmu cektin acaba? 18 jantlari tam oturtmak biraz zor bizim araclarda, coilover olunca bir miktar daha ayarlama imkani oluyor.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

berkealkan

ERH07 ile güzel takım oldular bi mk1 bi mk2 :)
Orijinal kalması için çok direndiniz ama bu hali de çok iyi emeğinize sağlık  :yukari-ok:

Başıma ne geldiyse ERH07'nin sahibi yüzünden geldi  :lol:  :alfisti:

2 yılı geçkin vakit tamamen orijinal kullandım ancak bir yerden bulaşınca yine gerisi geldi. Açıkçası o hali de çok güzeldi, dediğiniz gibi bu halinden de oldukça memnunum; güzel bir yere geldi JAS10.

Teşekkürler  :clover:

Bro eline koluna sağlık. Sen de bol koşturmacalı uğraşmacalı günler geçirdin , hatta beraber geçirdik iki 147 içinde:) JAS10 un maşallahı var. Kusursuz ilerliyor. Benden de kıl adamsın sonuçta  :haydi: ama İyiki öylesin, yoksa bu araba bu hale gelmezdi. Daha güzel daha özel hallerini beraber görelim inşallah.  :nazar:

Kılım. Orta konsolu renk tutana kadar 3 kere boyadım sen biliyorsun  :lol:

Senin aracın daha güzel daha özel hallerini göreceğimizden eminim ancak benden bu kadar.  :clover:

Hayirli olsun Berke, yay sart diyecegim ama ti yaylar var aracta, fotografi liftten indigi gunmu cektin acaba? 18 jantlari tam oturtmak biraz zor bizim araclarda, coilover olunca bir miktar daha ayarlama imkani oluyor.

Aslında ben çok memnunum abi hatta benim için tam kıvamında diyebilirim. Hem görüntü hem konfor olarak.

3 GT 1 MiTo sahibi oldum bundan önce, Vogtland - Sparco - Eibach - H&R yayları denemiş oldum; tamamında ortak şikayetim özellikle otoban hızlarında düştüğüm çukurlarda çok kötü anılar biriktirmiş olmam. Ben geçtiğimiz yaklaşık 3 buçuk yıllık dönemde 50 bin kilometre civarı yol yaptım JAS10 ile, günlük kullanıyorum açıkçası. Ti yay zerre sertleştirmedi aracı ancak 2cm' e yakın düşürdü; Eibach ile de alacağım 3-3.5cm olacak ki 1.5cm için gerçekten keyfimi bozmak istemiyorum  :lol:

Üstelik Ti yayların marka değeri sanki daha yüksek  :lol: :alfisti:

murat

Ya çok samimi olarak, bu forumda çok 147 gördüm ama en iyisi bu oldu şimdiye kadar.. Tam sandalyeyi atıp izlemelik  :alkis: :nazar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

berkealkan

Ya çok samimi olarak, bu forumda çok 147 gördüm ama en iyisi bu oldu şimdiye kadar.. Tam sandalyeyi atıp izlemelik  :alkis: :nazar:

Çok teşekkürler, ben sandalyeyi attım izliyorum. Beklerim  :alfisti: :clover:

Testarossa

You are not allowed to view links. Register or Login ve sen alfistaysanız ben değilim arkadaş , çıta çok yükseldi :D . Jetfinli bir GT sahip olmak istediğim bir otomobil ama 147 tek kapıda böyle durcağını tahmin edemezdim, cuk oturmuş  :alfisti: :nazar:
this is all about passion

berkealkan

You are not allowed to view links. Register or Login ve sen alfistaysanız ben değilim arkadaş , çıta çok yükseldi :D . Jetfinli bir GT sahip olmak istediğim bir otomobil ama 147 tek kapıda böyle durcağını tahmin edemezdim, cuk oturmuş  :alfisti: :nazar:

Çok teşekkürler.

2 araç da gerçekten çok özel yerlere geldi.

JAS10 yaklaşık 4 senedir bende ancak özellikle son iki senede komple motor -  mekanik, komple boya, Ti yay, jant, Brembo, shortshifter, kat iptalleri, Supersprint ve sayamadığım ufak tefek bir çok iyileştirme derken epey doldu ve dediğim gibi benim için de kesin bir doygunluğa ulaştı. Sanırım bunun üzerine koyacağım belki ufak tefek iyileştirmeler / düzeltmeler hariç büyük her değişiklik sırıtır.

Umarım bundan sonrası için kazasız belasız ve arızasız binmek nasip olur, JAS10'u vitrin camlarında izleye izleye kullanırım  :clover: :alfisti:

Kaan

Kardeşim orjinal yada fiber bile olsa en azından ufak zımpara macun ile adam olabilecek bir spoiler çok iyi dururdu.  :clover:
Marşpiyel konusuna girmiyorum hiç.  :haydi:
1 hayal
5 duyu
6.his

kuti147

You are not allowed to view links. Register or Login ve sen alfistaysanız ben değilim arkadaş , çıta çok yükseldi :D

Estafurullah. Alfistalık araçlarımıza karşı beslediğimiz sevgi, verdiğimiz değerdir.yoksa ne abilerimiz kardeşlerimiz var bize gelene kadar  :arkadasim: :serefe: :alfisti:
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

kuti147

Başıma ne geldiyse ERH07'nin sahibi yüzünden geldi  :lol:  :alfisti:

Pişman değilim, yine olsa yine kafanı karıştırıp gazlardım seni  :D :lol:
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-

Kaan

Pişman değilim, yine olsa yine kafanı karıştırıp gazlardım seni  :D :lol:

Ben de çok gazladım ama orjinal kalsın orjinal kalsın diye tutturdu. Demek 156 yerine 147 nin nerelere gelebileceğini görmesi gerekiyormuş.
Kaldı ki bu işin yaşlada ilgisi yok. 64 yaşındaki babam bile 147 sine 17" jant, pro kit yay, kule gergisi ve sadece egzoz yerine çok ses sevmediği için son susturucu iptali ile biniyor.  :alfisti:
1 hayal
5 duyu
6.his