BİZİM EMEKTARI TAKDİMİMDİR - 2001 156 2.0 TS EXECUTIVE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coyote

Alıntı yapılan: devirsever - 12 Ocak 2026, 16:34:34Ozan pardon yeni yazabildim, siyah atmosferik 3lt gecen sene satildi, kirmizi turbo tuvturkten ban yedi, eski motor takilip onay alinip vesaire gecirilmeye calisiliyor.

Hay Allah yahu, üzüldüm. Teknik her türlü uğraşmaya varım ama, işin içine kağıt kürek işleri girdi mi, eyvah eyvah :(

radar54

Alıntı yapılan: devirsever - 12 Ocak 2026, 16:34:34Ozan pardon yeni yazabildim, siyah atmosferik 3lt gecen sene satildi, kirmizi turbo tuvturkten ban yedi, eski motor takilip onay alinip vesaire gecirilmeye calisiliyor.

Yapma be Nuri abi cidden mi? Nasıl anladılar acaba, sokakta bi dünya uçan tabuta hafif kusur yazıyorlar. Yazık oldu onca emeğe desene  :'( 
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

obasar

Merhaba, 156 - 3lt ALF44 ise (ki başka yok diye biliyorum) :D  bende.  :D
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

radar54

Alıntı yapılan: obasar - 13 Ocak 2026, 00:08:03Merhaba, 156 - 3lt ALF44 ise (ki başka yok diye biliyorum) :D  bende.  :D

Buralarda olması sevindirici  :haydi: 
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

coyote

Alıntı yapılan: coyote - 21 Eylül 2018, 10:23:40Bu başlık benim için hem bir günlük hem de taahhüt olacak. Geriye dönüp baktığımda, yaptığım şeyleri görebileceğim, ama asıl önemlisi, hala 156'mızın tam bir fotoğrafını paylaşamadığımı görüp, yaptıklarıma devam etmek için motive olacağım. Ancak "artık hazır" dediğim gün, 156'mızın boy fotoğraflarını bu başlıkta paylaşacağım.

21 Eylül 2018'de, emektar ile birlikteliğimizin 7. yılında yazmışım bu satırları. Bugün 12 Eylül 2026, emektar ile birlikteliğimizin 15. yılı içindeyiz. Fotoğraflar için biraz (!) bekletmişim, kusuruma bakmayın :)

Aslında emektar, 5 ay kadar önce fotoğraf çekimi için hazırdı. Kayınpederimin bir arkadaşının kaporta boya servisi varmış (ve ben bunu şimdi öğreniyorum :) ). Aslında sadece yeni model araçları kabul ediyorlar (ya da fiyat skalaları nedeniyle sadece bu sınıf araç sahipleri burasını tercih ediyor, tam bilmiyorum). Tanıdık olunca bizim emektar da kendini bir anda Mercedes'lerin, BMW'lerin yanında buluverdi. Aslında 156'yı servise verirken niyetim, yıllardır bekleyen ufak tefek (ama can sıkan) kozmetik sonunları giderip, emektarı ilana koymaktı. Gel gör ki, kayınpederimin "Araban hazırmış, akşam alabilirsin" telefonuyla gittiği serviste karşılaştığım manzara bende küçük bir şok yaratınca, 36. defa 156'yı ilana çıkarmaktan vazgeçtim :)

Şimdi biz 156'yı ilk satın aldığımızda gerçekten çok iyi durumdaydı. Ama tamponda ufak tefek sıyrıklar ve fırça ile yıkandığı için genel olarak boyasında dairesel fırça izleri yok değildi. 156'nın serviste kaldığı 10 gün boyunca, ön tampon ve eşimin sürttüğü birkaç parça boyandı. En az bunlar kadar önemlisi, emektar bizde olduğu 15 yıl boyunca ilk defa komple pasta cila yapıldı. Yıllar sonra 156'yı ilk defa alev alev yanar görünce, yatan arabanın sigortasıydı, vergisiydi, muayenesiydi hepsi kafamdan uçtu gitti ve ben tekrar, bu 156'yı torunuma bırakacağım moduna girdim. Ta ki hain bir karganın, sürücü kapısının tavanla birleştiği köşesinde yine bir boya yanığına sebep olduğunu görünceye kadar. Ufak da olsa bu can sıkıcı durum beni tekrar yatan arabanın zorlukları gerçekliğine döndürdü ve hemen emektarı yıkayıp, tekrar vazgeçmeden ilana çıkarmaya karar verdim.

İlanda belirtebilmek için aklıma gelen eksikliklerini bir kenara not alıyordum. Şimdi onları toparlayacağım. Yapılanlar listesi daha kolay; İlanda emektarın forumdaki konusuna atıfta bulunacağım. Meraklıları gelip buradan tüm geçmişni bütün açıklığıyla okuyabilir. Okumaya üşenenin zaten bizim 156 ile işi olamaz.

Bugün ilan metnini hazırlayıp, fotoğrafları çekeceğim. Metni hazırlayınca, önce birkaç gün sadece forumda kendi konusunda ve forumun satılık bölümünde paylaşacağım. Sonrasında gerek kalırsa Sahibinden sitesine de koyacağım.

Uzun lafın kısası, galiba bu sefer gerçekten emektar ile yollarımızı ayırma vakti geldi. Bir avuç civata ama, 15 yıldır bizimle beraber olan bir avuç civata olduğu için onu hep güzel hatırlayacağız  :clover: 

coyote

@Testarossa , Emre eğer uygunsan bugün fotoğrafları beraber çekebiliriz. Emektarı kullandırma sözümü yerine getirmek için başka fırsatım olmayabilir. Hem de epeydir çantamda benimle dolaşan siyah logoyu veririm.

coyote

İlan metni hazır gibi:

Aracımı 19 Mart 2012 tarihinde, bankacı ilk sahibinden satın aldım. Aracın, satın aldığım kişinin adına kesilmiş 29 Eylül 2000 tarihli ilk faturasını yeni sahibine vereceğim. Yazmış olduğum 139.700 km gerçek kilometredir. 71.000 kilometrede satın aldıktan sonra sırasıyla 77.688 (2013), 90.015 (2015), 104.908 (2017), 118.637 (2019), 128.444 (2021), 138.411(2023) ve 139.678 (2025) kilometredeyken yapılan muayenelerin raporlarını da yeni sahibine vereceğim. Aracın son muayene geçerlilik tarihi 19.11.2027. Tüm fabrikasyon kitapçıklarını ve orjinal yedek anahtarını da elbette vereceğim.

Satın aldığımızda niyetimiz bu değildi ama 156, satın alındıktan birkaç yıl sonra evin ikinci aracı haline geldi. 3 yıl önce de evin 3. aracı durumun geldikten sonra, kendisini emekliye ayırdık ve otoparka çektik. İlk aldığımızda aracı düzenli kullanacağımızı düşündüğümüz için, o zamanın ve muhtemelen şimdinin de en kaliteli markası olan Prins'in VSI 2 model LPG kitini taktırdım. Teknik konulardaki titizliğimi bilmediğiniz için size ilan palavrası gibi gelebilir ancak Euro2 156 2.0 TS'nin silindir başına düşen 39 HP gücü ,sarı Keihin ve turuncu Keihin enjektörlerinin kapasitelerinin tam ortasından kaldığı için, enjektör seçiminde İpragaz'ın merkez teknik departmanından yardım istedim. Hatta son kararı, İpragaz'dan bizzat gelen bir makina mühendisi arkadaşla beraber yaptığımız yol testi sonunda verdik ve sarı Keihin enjektör kullandık.

Haklı olarak, alacağı araçta LPG dönüşümü olmamasını isteyen kişilere de birkaç bilgi vereyim. Ben de LPG istemememe rağmen, o zaman çok kilometre yapacağımı düşündüğüm için sarfiyatı da düşünmek zorunda olduğumdan LPG kiti seçimine ve montaj yapılacak yere çok kafa yormuştum. Prins VSI 2 kitinde, Hollanda Prins ve Japon Keihin firmalarının ortak geliştirdiği, yüksek hızlı LPG enjektörleri var. Standart kitlerde kullanılan sıradan Valtek tipi elektromekanik solenoid enjektörler tasarruf için performanstan ödün veririken, yüksek hızlı Keihin enjektörleri, düzgün kalibre edildiklerinde sürüş zevkinde ve performansta hiç bir kayıp yaşatmıyorlar. Ürün broşüründen çıkmış klişe laflar gibi gözükse de, yıllardır 156'yı kullanırken yaşadığımız neyse onu yazdım. Bu arada montaj da, titiz işçiliği ile meşhur Prins Bostancı bayi Çetinsay Oto'da yapıldı.

Araç ilk sahibindeyken, Zeytinoğlu distribütörlüğü bırakana kadar Alfa Romeo yetkili servisine, sonrasında ise Maslak Milano Servis Bahattin Usta'ya gitmiş. Ben satin aldıktan sonra yaklaşık 6 yıl boyunca Bostancı Sportivo Yılmaz Usta'ya ve sonrasında günümüze kadar da Bostancı Alfa Garaj Muttalip Usta'ya götürdüm. Araç, 25 yıllık ömrü boyunca, yetkili servis ve bu üç Alfa Romeo ustası dışında servis görmedi. Aracın plakası ile gıyabında bu servislerden sorgulama yapabilirsiniz. Prensipte anlaşılması sonrasında, ciddi alıcılar, İstanbul Anadolu yakasında istedikleri Alfa Romeo servisine de aracı gösterebilirler. Elimdeki tüm servis raporlarını yeni alıcısına vereceğim. Ayrıca, bizdeyken yapılan tüm işlemlerin detayları ve fotoğraflarına da, aşağıda vereceğim linkten ulaşabilirsiniz.

Aracı aldığım yıllarda, günümüzdeki gibi bir ekspertiz sektörü yoktu. Aracı almadan önce, eski bir Alfista olduğum için, daha Bostancı sanayi zamanlarından tanıdığım ve şansıma 156'nın o sıradaki ustası olan Maslak Milano Bahattin Usta'ya götürmüştüm. Kendisinin 15 yıl önce verdiği rapora göre sol arka kapıda ve kaputta boya vardı. Satın aldığım arkadaşın ifadesine göre, babası sokak arası bir dar dönüşte, aracın sol kapısını bir çiçekliğe sürtmüş. Kaputtaki boyanın detayını ise arkadaş söyledi mi hatırlamıyorum. Onun haricinde eşim sağ arka kapıyı kapalı otoparkta kolona, sol marşpiyeli de park sırasında kaldırıma sürtmüştü. Bunların detayları aracın forumdaki konusunda var ve her iki kusuru da yakın zamanda hallettirdim. Boya detayı bu şekilde. Aracın bizde bir kazası ve değişeni olmadı, bize söylenene göre ilk sahibinde de kazası ve değişeni olmamış. Aracın herhangi bir hasar kaydı da yok.

Telefon ile yapılacak pazarlığın ne alıcıya ne de satıcıya faydası olmadığını düşünüyorum. Zaten fiyatta fazla bir pazarlık payı da yok. Eğer araç başında görüştüğümüzde, 156'ya en az bizim kadar iyi bakacağınızı görürsem, fiyatta yine fazla bir indirim yapamam ama, görüşmenin gidişatına göre, nakit indirimden daha fazla tutarda yedek parça alışverişe dahil olabilir.

İlanda telefonum yazıyor, gün içinde uzun uzun sorularınızı cevaplama şansım yok ama aklınıza takılan kısa konuları sorabilirsiniz. Ancak sizden ricam, 15 yıl önce benim yaptığım gibi, özellikle bir 156 2.0 TS almak için yola çıktıysanız, beni aramadan önce google'a "BİZİM EMEKTARI TAKDİMİMDİR" yazın ve çıkan Alfisti Turkey sayfasından bizim 156'nın tüm hikayesini başından sonuna kadar okuyun. Eğer "Bu Manas Destanı gibi yazıları kim okuyacak" diyorsanız, bu 156 size uygun değil demektir. Bu arada, zaten uzun olan bu ilan metnini daha da uzatmamak için, bizim 156'nın ekstralarını ve eksikliklerini o konuda detaylı olarak yazdım. Zaman içinde yapılmış olan tüm bakımların detayı da aynı konuda mevcut.

Bizim 156 25 yıllık ömrü boyunca sadece 2011 yılında ilana çıktı ve ilanın ilk haftası içinde tarafımca satın alındı. Bu 156, elden ele dolaşmamış olmasıyla, düşük kilometresiyle, bakım geçmişiyle, fabrikasyon ve sonradan takılan donanımlarıyla ve orjinallik seviyesiyle, arayanı için fırsattır. Şu an için arayanı yoksa da, son 3 yıldır yattığı gibi bir 3 yıl daha otoparkımızda yatabilir.

156 için istediğim rakam 485.000 TL. Ufak tefek eksiklikleri fiyattan düştüm, Satışın hemen gerçekleşmemesi durumunda, satmaktan vazgeçebileceğimi bildiğim için de, bekleyeni varsa hemen satılması için, hakettiğinden daha düşük bir rakam yazdım. Eğer bu seviyede bir 156 bakmıyorsanız, bizim 156 size uygun değil demektir.

Üşenmeyip tüm ilanı ve emektarın forumdaki konusunu okuduysanız ve son temiz kalan mk1 2.0'lardan birini (ayrıca muhtemelen en düşük kilometrelisini) satın almak istiyorsanız görüşürüz.

coyote

Aracın ekstraları:

Alfa Romeo GT'nin orjinal opsiyon jantları olan 17" "Star Design" jantlar.

Prins VSI 2 LPG kiti (LPG tankı ve tank şamandırası yeni)

Orjinal Alfa Romeo kule gergisi

Sportivo Servis yapımı paslanmaz çelik karter muhafaza

Simota TwinCharger cold air intake & filter kit

H7 6000K beyaz xenon kit (Araçta takılı değil, araç yanında vereceğim)

Zeibart orta ton cam filmi

Novitec duman grisi stoplar

Novitec beyaz çamurluk sinyalleri

Novitec aluminyum spor pedal seti

Novitec aluminyum el freni kolu

Novitec aluminyum kilit pimleri

Ses Sistemi :
Ana Ünite: Sony MEX-BT3600U CD Receiver (52 x 4CH, MP3, Bluetooth, USB, A2DP Audio)
Önler: Kicker DS 650.2 Component System (60 Watt RMS)
Arkalar: Vibe Audio BlackAir 6 Coaxial Speakers (120 Watt RMS)
Amplifikator: Boschmann ZX3-T6D (130W x 4CH + 180W x 2CH RMS)
Subwoofer: Magnat Edition BS 30 Enclosed Housing Subwoofer 800W MAX 300 mm
Alt Yapı: US Blaster 4 AWG Wiring Kit + 3 Pair RCA + Fuse Holder + 70 Amp AGU Fuse

coyote

Aracın eksiklikleri:

Arka cam filmi kabarmaya başladı, yenilenmesi uygun olur.

Kapılardaki derilerin arkasında lamine sünger var, bu sünger zaman içinde eriyip toza dönüyor ve dolayısıyla kaplama kapıdan ayrılıyor. Ben de gevşeyen bu deri kaplamaları söktüm ancak uygun malzeme aramaya fırsat bulamadığım için tekrar kaplayamadım. Orjinal derileri vereceğim, tercihinize göre onları laminasyon süngeri ile tekrar kullanabilir ya da yeni deri/alkantra döşemelik ile tekrar kaplayabilir/kaplatabilirsiniz. Aynı durum sunroof perdesinin kaplaması için de geçerli. O kaplamayı da vereceğim.

Ben ve eşim direksiyonu tek elle tutarız, muhtemelen ilk sahibi de öyle yapmış. Bu yüzden, diğer her yeri yeni gibiyken saat 10 noktası tamamen açıldı. Ben kaplatmadım, alan kişi kendi tercihine göre tam deri ya da deri-alkantara karışımı kaplatabilir.

Sağ arka cam mekaniği çok yavaş çalışıyor. Sıfır yedek parçayı aldım ancak takmaya vakit ayıramadım. Komple cam mekanizmasını da vereceğim. Eliniz tornavida tutuyorsa kendiniz takabilir ya da taktırabilirsiniz.

Arkadaki Alfa Romeo logosu zaman içinde soldu. Alan kişiye bagaj için hem orjinal hem de siyah logo vereceğim. Hangisini kullanacağı alan kişinin zevkine kalmış.

Yanlış kimyasalla temizleyerek, Novitec stopların sağ dış parçasına istemeden zarar verdim. Yenisinin Türkiye'de bulunması çok zor. Ben üstünkörü bir işçilikle, muayeneden sıkıntısız geçecek kadar düzelttim. Düzgün bir boya işçiliğiyle görünüşü biraz daha iyileştirilebilir.

Orjinal yedek anahtar var ama düğme üzerindeki kauçuğu yok, bu nedenle düğmeye basılamıyor.

Yolcu tarafından anahtarla kapı açıldığında tüm kapılar açılıyor ancak sürücü tarafından anahtarla sadece sürücü kapısı açılıyor. Vakit ayırıp bakamadım.

Far yıkama fıskiyeleri çalışmıyor. Pompa motoruna doğrudan 12 volt verip denediğimde çalıştı. Rölenin bozuk olduğuna kanaat getirip röleyi söktüm ama yenisini alıp takmadım. Orjinal arızalı röleyi vereceğim.

Ses sistemini ilk sahibi yaptırmış. Biz aldığımızda ilk iş, bebek arabasına yer açmak için bagajdaki subwoofer kabinini çıkarmak oldu. Wooferı çıkarınca, amfi üzerindeki crossover ayarlarını da aklımca yeni düzene göre değiştirdim ama pek düzgün bir şey olmadı. O gün bugündür depoda duran subwooferı da vereceğim ama, yerine bağlayıp, sistemi crossover ayarları dahil komple elden geçirmek yeni sahibine ait.

5 ay önce ön tampon boyandıktan sonra, arkadaki gibi önde de bulunan Alfa Romeo plaka altlığını ustalar takmamış. Ben plakanın doğrudan yapıştırılmasından hiç hoşlanmam. Ancak plakayı misina ile sökmeye üşendiğim için, plaka altlığının tekrar takılması işini yeni sahibine bıraktım. Plaka altlığını ben vereceğim elbette.

Testarossa

Alıntı yapılan: coyote - 12 Eylül 2026, 11:47:51@Testarossa , Emre eğer uygunsan bugün fotoğrafları beraber çekebiliriz. Emektarı kullandırma sözümü yerine getirmek için başka fırsatım olmayabilir. Hem de epeydir çantamda benimle dolaşan siyah logoyu veririm.
Maalesef İstanbul'da değilim . @mustafa26 ve maviş ile şuan Antalya'nın batısına doğru roadtripteyiz.

156 parlamış :clover:
this is all about passion

coyote

Alıntı yapılan: Testarossa - 12 Eylül 2026, 13:07:38Maalesef İstanbul'da değilim . @mustafa26 ve maviş ile şuan Antalya'nın batısına doğru roadtripteyiz.

156 parlamış :clover:

İyi gezmeler size, döndüğün zaman haberleşiriz.

mustafa26

Vay be, iyi ki bu arabayı vakti zamanında sen almışsın Ozan abi. Benim gibi birinde olsaydı 400 bin km'yi görebilirdi bunca zamanda. Çok uzun birlikteliğinizde hiç yormamışsın, dipdiri muhafaza etmişsin. Emeğine sağlık. Değerini bilecek bir Alfista'ya gitmesini dilerim.  :clover:
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

coyote

Sağol Mustafa, kimi araba fabrikadan şanslı çıkıyor sanırım :). Bu arada senin Maviş de onlardan biri :nazar:. Ne zaman yolum eski S17 şantiyesine, şimdinin Meclis Mahallesi metro istasyonuna düşse, senin 156'nın kulağını çınlatıyorum :clover:

devirsever

Ya Ozan birak yaa, malı satılığa çıkardım ama kalbimi içinden söküp alamadım misali, sen emektari satacanda biz gorecez  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

martini_lancia

Hayırlı güzel bir satış süreci olur umarım.Nihayet görebildik gizemli 156'nızı seneler sonra :alkis:  :nazar:  Zamanı olup şefkatle ilgilenecek birisi için harika bir seçenek olacağı aşikar bu 156'nın.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

coyote

Alıntı yapılan: devirsever - 17 Eylül 2026, 13:04:35Ya Ozan birak yaa, malı satılığa çıkardım ama kalbimi içinden söküp alamadım misali, sen emektari satacanda biz gorecez  :D

@devirsever Yahu Nuri, ilan fotoğraflarını da çektim ama 1 haftadır hergün "yarın yayınlarım" diye sallıyorum. Haklısın galiba :)

@martini_lancia güzel dilekleriniz için teşekkürler. Emektar satıldıktan sonra da gözümüzün önünde olsun diye forumdan bir arkadaşın almasını ya da alan arkadaşın foruma üye olup paylaşımlara devam etmesini çok istiyorum :clover: