Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulia mı Aldım da Geldim

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Chipset

Herkese Selamlar  :haydi:

İlk kez bir alfam oldu ama iyikide oldu dediğim bir araç oldu bukadar keyifli, nazik, agresif, konforlu bir araç aldığımı bilmiyordum, ilk çıktığında fotoğraflarına baktığımda teknik özelliklerini okuduğumda Giulia için sadece güzel araç demiştim daha sonra canlı görünce hayallerimi süslemeye başlamıştı 2020 de diecast modelini alıp masama koymuştum, 6 yıl sonra bugün masamda anahtarı duruyor.

Böyle bir araç alıp da rahat durmak olmaz tabiki  >:D
ilk iş çizik içindeki siyah renk jantları frozen gold yapmak oldu, araçta ön tamponda boya çatlağı arka tamponda sürtme izi vardı kapılarda ince çizikler vardı onlar boyandı, tekrarlanmaması ve korumaya almak için PPF kaplama yapıldı.

Şimdi sıra motora dokunmakta
Aklımda araca stage1 yazılım ve Sportcat downpipe yaptımak var, bu işlemler için istanbul anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz yer varmıdır?

Birde 180 den sonra kaput aşırı sallanma yapıyor ve 230 dan sonra araçta inanılmaz bir rüzgar sesi oluşuyor muhtemelen sunroof tan geliyor bunların çözümü varmıdır?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler :) 

Honda CBR125r -Kawasaki Z800 - Suzuki Burgman400
Fiat Bravo 1.6 Mjet 120hp
Ford Kuga 1.5 Ecoboost 182hp
Renault Captur 1.3 Tce 140hp
Alfa Romeo Giula Q4 2.0 280hp

Testarossa

You are not allowed to view links. Register or LoginHerkese Selamlar  :haydi:

İlk kez bir alfam oldu ama iyikide oldu dediğim bir araç oldu bukadar keyifli, nazik, agresif, konforlu bir araç aldığımı bilmiyordum, ilk çıktığında fotoğraflarına baktığımda teknik özelliklerini okuduğumda Giulia için sadece güzel araç demiştim daha sonra canlı görünce hayallerimi süslemeye başlamıştı 2020 de diecast modelini alıp masama koymuştum, 6 yıl sonra bugün masamda anahtarı duruyor.

Böyle bir araç alıp da rahat durmak olmaz tabiki  >:D
ilk iş çizik içindeki siyah renk jantları frozen gold yapmak oldu, araçta ön tamponda boya çatlağı arka tamponda sürtme izi vardı kapılarda ince çizikler vardı onlar boyandı, tekrarlanmaması ve korumaya almak için PPF kaplama yapıldı.

Şimdi sıra motora dokunmakta
Aklımda araca stage1 yazılım ve Sportcat downpipe yaptımak var, bu işlemler için istanbul anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz yer varmıdır?

Birde 180 den sonra kaput aşırı sallanma yapıyor ve 230 dan sonra araçta inanılmaz bir rüzgar sesi oluşuyor muhtemelen sunroof tan geliyor bunların çözümü varmıdır?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler :) 

Alfistiturkey'e Hoşgeldiniz, yeni aracınız hayırlı olsun  :alfisti:
this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

cario

Selamlar,

Giulia'nız hayırlı olsun. Tercih için tebrikler. Beğeneni çok olsa da alması az da olsa cesaret gerektiren bir otomobil. Çoğu italyan gibi.

Jant renk terciği tabii çok kişisel ama ben terciğimi gunmetalden yana kullanırdım :)

Motor modifikasyonu konusunda ben RaceChip kullanıyorum. Aracınızın orjinalini bozmadan belirgin bir fark elde edebileceğiniz ve son 6 aylık tecrübeme göre negatif bir etkisini gözlemlemediğim bir çözüm.

Kaputun sallanması konusunu ben internette okuyana kadar farketmemiştim sonra dikkat ettim de evet biraz sallanabiliyor, belki kaputu tutan plastik stopları biraz hareket ettirerek düzeltebilirsiniz. Ancak o hızlarda kaputa bakmak hiç aklıma gelmemişti benim :) Sunroof konusunda da yüksek hızlarda ses gelmesi sorununu yaşadım ve bunun kronik olduğunu düşünüyordum. Ancak bir sunroof servisine gittiğimde sunroofun önündeki iki ayar vidasını gevşetip en aşağıya indirip tekrar sıktılar ve artık sunroofdan kesinlikle ses duymuyorum. İyi bir sunroof atolyesine gidip derdinizi bir anlatın derim.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

zafers

Oncelikle hayirli olsun. Alternatifleri icinde surus zevki en yuksek araçlardan birisi.
Motor kaputu icin konuştuğumda büyüklüğü ve hafifligi yuzunden dalgalanma yapabiliyor ama sorun olmaz dediler oyle kulanmaya devam ediyorum. Sunroof icin 200den sonra acilacak gibi oluyor benimde ozel bir sunroof servisine ayar yaptirmayi dusunuyorum bende.

Motor icin takipteyim bende araci ve butceyi yormadan neler yapilabilire bakacagim.
ZAFER SIDAL
2004 156 1.6TS
2011 Giulietta 1.4Ma
2017 Giulia Veloce Q4
34TA0004

Chipset

You are not allowed to view links. Register or LoginAlfistiturkey'e Hoşgeldiniz, yeni aracınız hayırlı olsun  :alfisti:

Hoşbuldum, Çok teşekkür ederim  :)

You are not allowed to view links. Register or LoginSelamlar,

Giulia'nız hayırlı olsun. Tercih için tebrikler. Beğeneni çok olsa da alması az da olsa cesaret gerektiren bir otomobil. Çoğu italyan gibi.

Jant renk terciği tabii çok kişisel ama ben terciğimi gunmetalden yana kullanırdım :)

Motor modifikasyonu konusunda ben RaceChip kullanıyorum. Aracınızın orjinalini bozmadan belirgin bir fark elde edebileceğiniz ve son 6 aylık tecrübeme göre negatif bir etkisini gözlemlemediğim bir çözüm.

Kaputun sallanması konusunu ben internette okuyana kadar farketmemiştim sonra dikkat ettim de evet biraz sallanabiliyor, belki kaputu tutan plastik stopları biraz hareket ettirerek düzeltebilirsiniz. Ancak o hızlarda kaputa bakmak hiç aklıma gelmemişti benim :) Sunroof konusunda da yüksek hızlarda ses gelmesi sorununu yaşadım ve bunun kronik olduğunu düşünüyordum. Ancak bir sunroof servisine gittiğimde sunroofun önündeki iki ayar vidasını gevşetip en aşağıya indirip tekrar sıktılar ve artık sunroofdan kesinlikle ses duymuyorum. İyi bir sunroof atolyesine gidip derdinizi bir anlatın derim.

Daha aracı almadan satmayı düşünen kimsenin almayacağı bir araç ama binince hepsinin sesinin kesildiği de bir araç :)

Daha önce Bravo aracıma yaptırdım çokta memnundum satarkende geri orjinal yazılıma çevirip öyle sattım sorun yaşamamıştım bu araç özelinde daha iyi olur gibi geliyor düzgün bir map yazılırsa ama işte daha önce yapmış bu araç ile uğraşmış bir chiptuning firması gerekli bilmeyen ellere bırakmak çok riskli

Aracı aldığım hafta direk istanbul - izmir otobanına çıktım ilk dikkatimi çeken şey kaputun sallanması oldu açıkçası sonra 240 ı geçince rüzgar sesi gelmeye başladı 260 ta zaten sanırım limitör var sonrasında aşırı rüzgar sesi yüzünden yavaşladım işin sonunda da izmir girişinde buji çatladı zaten :( sonra bakım vs yapıldı.

siz nereye göstermiştiniz sunroof u x biyere denk gelipte daha kötü olsun istemem açıkçası

cario

Limitor 240 da var, sizinkinde farkli bir yazilim mi var emin olamadim.
Sunroof konusunu ben antalyada yasadigim icin burada cozdum, antalyaya yolunuz dusmesi lazim :)
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Chipset

You are not allowed to view links. Register or LoginLimitor 240 da var, sizinkinde farkli bir yazilim mi var emin olamadim.
Sunroof konusunu ben antalyada yasadigim icin burada cozdum, antalyaya yolunuz dusmesi lazim :)

sanmıyorum benden önceki sahibi sakin bir sürücüydü yazılım vs yaptırmamıştır ben aracın 2. sahibiyim zaten ama 260 ta kaldı 261 yapmadı araç belki yıl veya pakete göre değişiklik vardır
İstanbuldayım maalesef :)

You are not allowed to view links. Register or LoginOncelikle hayirli olsun. Alternatifleri icinde surus zevki en yuksek araçlardan birisi.
Motor kaputu icin konuştuğumda büyüklüğü ve hafifligi yuzunden dalgalanma yapabiliyor ama sorun olmaz dediler oyle kulanmaya devam ediyorum. Sunroof icin 200den sonra acilacak gibi oluyor benimde ozel bir sunroof servisine ayar yaptirmayi dusunuyorum bende.

Motor icin takipteyim bende araci ve butceyi yormadan neler yapilabilire bakacagim.

sizde ses 200 de geliyor bende 220 de gelmeye başlıyor 240 da dayanılmayacak seviyeye çıkıyor
Motor için yurdışı sitelerde çok rahat 400hp ye ulaşabileceği yazıyor ama bakalım tr deki yakıt kalitesi ile neler yapılmış onları bulmaya çalışıyorum

murat

Hoşgeldiniz ve hayırlı olsun.. Kaput sallanmaması ve sunroof un uçmaması için yavaş gidelim  :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

zafers

You are not allowed to view links. Register or Loginsanmıyorum benden önceki sahibi sakin bir sürücüydü yazılım vs yaptırmamıştır ben aracın 2. sahibiyim zaten ama 260 ta kaldı 261 yapmadı araç belki yıl veya pakete göre değişiklik vardır
İstanbuldayım maalesef :)

sizde ses 200 de geliyor bende 220 de gelmeye başlıyor 240 da dayanılmayacak seviyeye çıkıyor
Motor için yurdışı sitelerde çok rahat 400hp ye ulaşabileceği yazıyor ama bakalım tr deki yakıt kalitesi ile neler yapılmış onları bulmaya çalışıyorum

200hp Q2 ler için yazılım yapılan araçlar var ama 280hp için bir şey yapan var mı bende bulamadım daha.20lt ethanole 3000tl diyorlar, bir depoda 750tl ethanol en kötü ihtimal gerekiyor sağlıklı gazlamak için. araştırmalara devam. bende İstanbul'da yaşıyorum bu arada denk geliriz büyük ihtimal plakayı ezbere aldım ben  :yukari-ok:
ZAFER SIDAL
2004 156 1.6TS
2011 Giulietta 1.4Ma
2017 Giulia Veloce Q4
34TA0004

Fatihob

Hayırlı olsun, güle güle kullanın :clover:
..

Sercan Keklik

Güle güle kullanın hoş geldiniz.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Tolga033

Hoş geldiniz, hayırlı olsun.
240 km gibi hızlarda rüzgar sesinin daha fazla olması diğer araçlara göre daha mı fazla Giulia'da?

WOLURAX

Hoşgeldiniz, E5 te gördüm az önce aracınızı Maşallah çok güzel gözüküyordu.

Chipset

You are not allowed to view links. Register or LoginHayırlı olsun, güle güle kullanın :clover:

Teşekkürler :)
You are not allowed to view links. Register or LoginGüle güle kullanın hoş geldiniz.
Teşekkürler, Hoşbuldum  :haydi:

You are not allowed to view links. Register or LoginHoş geldiniz, hayırlı olsun.
240 km gibi hızlarda rüzgar sesinin daha fazla olması diğer araçlara göre daha mı fazla Giulia'da?
Hoşbuldum, Teşekkürler.
sunroof lu araçlarda o süratlerde genelde hafif ses oluyor ama bunda çok fazla maalesef. :(

You are not allowed to view links. Register or LoginHoşgeldiniz, E5 te gördüm az önce aracınızı Maşallah çok güzel gözüküyordu.

Hoşbuldum, Kartal bağlantıda bi korna selam aldım sizmiydiniz  :D

octinum

Oo, hoşgeldiniz. Araç çok güzel görünüyor, kazasız belasız binesiniz. Sunroof için bir ayar yaptırmanızı öneririm. Zamanla kayabiliyorlar, Giulia'ya özel değil her arabada olabilen bir iş. Belki Lexus'ta falan olmuyordur. :D

Bildiğim kadarıyla 280hp'nin üzerine çok fazla gitmiyorlar, belki bir %10 falan ekliyorlar, sebebi de mekanik değişiklik gerektirmeleri. 2017 olması lazım, daha öncelerinde de 200hp ile 280hp olanların remap edilmiş güçleri aynıydı çünkü donanımları da aynıymış. 2018'den sonra iki araçta farklı turbo kullanılmış gibi hatırlıyorum okuduklarımdan.

Her iki koşulda da sonuç, limitin 300 civarı olduğu yönünde. :) daha yukarısı elbette mümkün, ama attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değer mi ondan emin olamadım.

Chipset

Yeniden merhaba,

Araca stage 1+ yazılım ve catless downpipe yapıldı k&n kutu içi spor hava filtresi takıldı araç şuanda kağıt üzerinde 340hp civarlarında esp kapanmadığı için dyno ya alamadık ama yolda hissetiriyor farkı araçtaki nazlanma gitti direk yürümeye başladı, egzozda baya iyi oldu özellikle cold start egzoz sesi beni mest ediyor  >:D

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login