Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yağ Eksiltme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Can10

Motor toplanalı 3000km tekrar sente ayarı yapılalı 1000 km oldu

Can10

You are not allowed to view links. Register or LoginMerhaba, ne yağ kullanıyorsunuz?
Motor toplandıktan sonra 1000km motul 10w40 kullandık rodaj amaçlı, sonrasında motul 10w60 a geçtik, araçta çekiş problemi vardı sente ayarı düzgün yapılmamış tekrar sente ayarı yapıldı, çekiş düzeldi ancak şuanda 1000km de 1 litre civarı yağ eksiltiyor. Katalizör iptali yapılmış olmasına rağmen egzoz da belirgin bir duman yok, motor toplanalı 3000km tekrar sente ayarı yapılalı 1000km oldu

1AL6FA6

Yeni yapılmış bir TwinSpark için 1 LT yağ fazla. Bir şeyler yanlış gibi arabayı nerede yaptırdınız? Bizim 145 vardı 1000 km 1 L yakıyordu bagajda yağ ile geziyorduk. İyi gidiyordu😂. Yağa yükleniyordu ama duman yoktu. Bir şeyler motorda yanlış yapılmış ya da yağ kaçağı var siz göremiyorsunuz olabilir. Külbütör contasından yağ kaçağı bunlarda kronik bujilere yağ doluyor mu bakın? Ama yinede çok yağ harcıyor. Sente kaçık olması ayrı bir mevzu. Ustanızı değiştirin derim. 10/60 da yakması ayrı bir mevzu. Motul 10/60 bende yağ çubuğunda azalma yok gibi bir şey 8000-9000 km arasında bakım yapıyorum yağ çok çok az seviyesi düşüyor farkı hissetmiyorum.

Can10

You are not allowed to view links. Register or LoginYeni yapılmış bir TwinSpark için 1 LT yağ fazla. Bir şeyler yanlış gibi arabayı nerede yaptırdınız? Bizim 145 vardı 1000 km 1 L yakıyordu bagajda yağ ile geziyorduk. İyi gidiyordu😂. Yağa yükleniyordu ama duman yoktu. Bir şeyler motorda yanlış yapılmış ya da yağ kaçağı var siz göremiyorsunuz olabilir. Külbütör contasından yağ kaçağı bunlarda kronik bujilere yağ doluyor mu bakın? Ama yinede çok yağ harcıyor. Sente kaçık olması ayrı bir mevzu. Ustanızı değiştirin derim. 10/60 da yakması ayrı bir mevzu. Motul 10/60 bende yağ çubuğunda azalma yok gibi bir şey 8000-9000 km arasında bakım yapıyorum yağ çok çok az seviyesi düşüyor farkı hissetmiyorum.
balıkesir de yaşıyorum burada bilinen bir alfa ustası yok bu nedenle genel bir servise yaptırdım ama sente ayarı için izmir e alfa rosso ya gittim, rektefiyeci gömlekler sağlam demişti o nedenle standart piston segman kullandık ama muhtemelen segmanlar oturmadı yada silindir yüzeylerinde sorun vardı komple rektefiye yaptırmadığıma pişman oldum.