Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 2.0ts Selespeed Toplama

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omo156

selamlar,bende 2.0ts selespeed 156 var yaklaşık iki buçuk senedir yatıyordu şimdi haftasonları hobi amaçlı evin önünde aracı topluyorum.Araç çalışmıyordu benzin pompası rölesi şase almadığını için ona şase çekip çözdüm,krank sensörü arıza verdi onu değiştirip çözdüm,Şu ana kadar elektrik tesisatını değiştirdim motor contalarını,bujiler ve kablolarını,bobinleri krank sensörünü,ön arka farları değiştirdim iç aksamdaki ufak tefek kırık çıkığı tamir ettim,ecuda arıza bulup onu tamir ettim şuan ecu soketini dağıtıp içindeki jelimsi şeyi temizleyip yeniden takma aşamasındayım çünkü motor yine ateşleme yapmıyor jel oradaki pinlerin arasına girip ecunun bazı sensörleri okumamasına ve motorun ateşleme yapmamasına sebep oluyor bu sorunu da halledersem ss teki vurma sorunu için robotu komple indirip üzerindeki sensör ve oringlerin değişimini yapacağım

Ecu motor sensörleri ve ateşleme sisteminin soketinin fotoları;

You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[/URL][/img]
[/URL][/img][/URL][/img][/URL][/img]

krank sensörü bosh marka kullandım
[/URL][/img]

benzin pompası arka koltuk ve bagaj arasında ortada kalıyor

[/URL][/img]

ekstradan araçtaki ilerlemeleri burada paylaşmak istiyorum motoru açınca fotoğraf çekemedim ama buji vs değiştirirken ve yeni aldığım bobin vs takarken birkaç foto daha atacağım haftasonu.
Eğer beyinde ve tesisatında sorun yaşayan varsa hazır sökülmüş evde dururken o konularda da yazılı ve görsel yardımcı olabilirim sayın üyelerimize

iyi forumlar herkese

omo156

You are not allowed to view links. Register or Loginselamlar,bende 2.0ts selespeed 156 var yaklaşık iki buçuk senedir yatıyordu şimdi haftasonları hobi amaçlı evin önünde aracı topluyorum.Araç çalışmıyordu benzin pompası rölesi şase almadığını için ona şase çekip çözdüm,krank sensörü arıza verdi onu değiştirip çözdüm,Şu ana kadar elektrik tesisatını değiştirdim motor contalarını,bujiler ve kablolarını,bobinleri krank sensörünü,ön arka farları değiştirdim iç aksamdaki ufak tefek kırık çıkığı tamir ettim,ecuda arıza bulup onu tamir ettim şuan ecu soketini dağıtıp içindeki jelimsi şeyi temizleyip yeniden takma aşamasındayım çünkü motor yine ateşleme yapmıyor jel oradaki pinlerin arasına girip ecunun bazı sensörleri okumamasına ve motorun ateşleme yapmamasına sebep oluyor bu sorunu da halledersem ss teki vurma sorunu için robotu komple indirip üzerindeki sensör ve oringlerin değişimini yapacağım

Ecu motor sensörleri ve ateşleme sisteminin soketinin fotoları;

You are not allowed to view links. Register or Login[/img]You are not allowed to view links. Register or Login[/imgYou are not allowed to view links. Register or Login[/img]

krank sensörü bosh marka kullandım

benzin pompası arka koltuk ve bagaj arasında ortada kalıyor

ekstradan araçtaki ilerlemeleri burada paylaşmak istiyorum motoru açınca fotoğraf çekemedim ama buji vs değiştirirken ve yeni aldığım bobin vs takarken birkaç foto daha atacağım haftasonu.
Eğer beyinde ve tesisatında sorun yaşayan varsa hazır sökülmüş evde dururken o konularda da yazılı ve görsel yardımcı olabilirim sayın üyelerimize

iyi forumlar herkese

1AL6FA6

Beyinden mi bilmiyorum ama P0120 Ptansiyometresi/şalteri hatası veriyor. Durum şaseye K.D yazmış multiecuscan lakin ecu pin çıkışları ve potansiyometre soket Volt çıkışları doğru değerler okuyorum. Ama enjektör ışığı yanıyor sönüyor, stop ediyor, rölanti dalgalanıyor düzeliyor, yolda giderken gaz verip çekiyor, gaza köklesem bile devir 1750-2000 arası vurarak çalışıyor yani 2000 e vuruyor 1750 ye düşüyor. Bilmiyorum şase hatlarını temizleyeceğim. Pinlerde aktif oksit göremedim. 2 ay yattı araba ecu boğaz kelebeğiyle ayrı yerde durdu. Öncesinde bir şey yoktu ne oldu anlamadım. alfa romeo 166 2.0 TS Bosch motronic 1.5.5