Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış Lastiği

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Bu testler yapılırken Pirelli Winter Carving ile kara saplananları çekiyorlardı herhalde

Ultra Grip ile Uludağ'a çıkmıştım, Audi A4 Quattro ile, pek de öyle ahım şahım bir tutunması yoktu diye hatırlıyorum. Özellikle ani manevralara Pirelli kadar iyi refleks veremiyor.

n/a

eğer ultragrip7 yi winter carving le  hiç karşılaştırma bence dediğim gibi winter carving karda çok çok ii bi lastik ama sende yazmıştın 120km de vibrasyondan falan bahsetmiştin yani sürekli kullanıma uygun değil,ıslak yada kuru zeminde ama karla kaplı zeminde kullanıma daha yatkın..

ug7 ise herşeyi bir arada veriyor büyük ihtimal o yüzden daha başarılı oluyor..

testte pirelli den sottozero var oda 7.sırada falan yer almış..

walla ben en uzun km yi ve karda kullanımı 185/60 R14 ebatta michelin alpin in sanırım ilk serisi olan ortası kanallı gibi olandan kullandım oda ıslak zeminde pek iyi değildi ama şuan ki alpin a3 ün testlerde başlarda olmayıp hatta karda tutunması konusunda çokta iyi olmadığı yazılırken düşünüyorumda benim kullanıdığım 2 nesil eski alpin karda daha mı iyiydi acaba die..yok öyle değilse şöle diim çok saçma sapan markalar olmadıkça dişleri iyi olan her kış lastiği iş görür derim..
michelin,goodyear,pirelli,bridgestone hiçbiri dişleri bitmedikçe karda yolda bırakmaz die düşünüyorm..

ama yaptığım yorumlar verilen para karşısında kullanılacak maldan en fzla yararlanma açısından..
yoksa dediğim gibi bulursam hele çıkma alacağım enazından 2 lastik winter carving olur..ve kuru yolda şehirdede az çok kullanırım ben onları ama ben kendime göre değilde herkese göre yazmaya çalışıyorum..

dediğim gibi ben eski alpin lerlede memnundum hele karda ilk defa kış lastiği  kullandığım için neredeyse sınırsız hareket özgürlüğüm var gibi bişiydi :) dağa çık-in bidaha çık falan hiç sorun olmuyordu karda ama şehirde yağmur atıştırınca abs siz olan araçla çokta çabuk kitleme eğilimi gösteriyordu ben bunu bilip ona göre davranıyordum ama herkes bilemeyebilir..

carving leri kuru yada ıslak yolda kullanmadım ama 100km üzerinde sorun yaratıyorsa kuru ve ıslakta çokda iyi değildir gibi geliyor..alpin enazından öyle bir sorun yaratmıyordu..

n/a

Evet, yazdığım gibi winter Carving'ler açıkçası kuru veya ıslak asfaltta Alpin kadar güven vermez. Hatta Snoways kadar da vermiyor diyebilirim. Dediğim gibi, carving ile yüksek süratte risk kesinlikle almıyorum. Zaten sadece kar yağdığında veya çok soğuk havalarda buz tehlikesi olursa kullanıyorum.

Bu arada, "vibrasyon yok, sadece hafif bi uğultu var çivilerden dolayı" demiştim, yumuşak ve sessiz bi lastik. 1 de şöyle bişey var, Selespeed'in orjinal jantları 16 idi ve 205-55 ebatlarında lastik kullanıyordum. Carving'leri ise karda risk almamak için (malum çukurlar açılıyor karda, yada mevcut çukurlar karla örtülüyor ve görünmüyor) 15 inç janta 65 yanak ve daha fazla tutunma için tabanı daraltıp 195 aldım. Tabii 205-55-16 Michelin'den inip 195-65-15 kış lastiğine geçince belli bir güvensizlik olması normal asfaltta.

UG7 bana beklediğimi pek veremedi Uludağ'da açıkçası ama ıslak asfaltta evet, fena değil.

n/a

195-65-15 winter carving'in yüksek süratte asfaltta gezdiği doğrudur, ama ben de bunun sadece ebatla ilgili olduğunu düşünüyorum, ıslak zeminde de gayet güvenli bana göre, 140 km/h civarında bile aquaplaning gibi bir olayla karşılaşmadım ..

Edited by - Chavez on 09/01/2008  18:18:50

n/a

:) sonuçta kimse carving in kar başarısından şüpheli değil :)

bakalım ben bi takım 15 jant alayımda ebatta herhalde 195/60 yada 65 olucak herhalde..bakalım lastik öncelikle 0 gibi olanını bulmak :)

n/a

bu kadar konuştuktan sonra benim de kafamı kurcalar oldu kar lastiği mevzusu, 4 tane sac cant alıp üstlerine de bi takım kar lastiği edinsek, uludağa çıktığım haftasonlarında taksam çok daha güvenli yolculuklar yaparım diye düşünüyorum. bu haftasonu çıkıcam tekrar, şimdiye kadar yolda kalmadım P6000'lerle ama wintercarving'i epey merak ediyorum...

n/a

walla mehmet bey p6000 ler snrm hafiften kılcal kanallarıyla sizi idare ediyor ama asla güven vermez.
her hftasonu çıkıyorsanız şuanki lastiklerinizin yerine bile takabilirsiniz..
yada benimde yapacağım gibi ayrı bi takım janta takabilirsiniz.
bursa dada çıkma bulunabilceği kanısındayım..

Cem

Bende bugün LAssa Snoways 2 Plus kış lastiklerimle ilk denememi yapma imkanı buldum. Islak zeminde ve kuru zeminde vibrasyon yok,ses ise eski lastiğim olan Goodyear hydra grip ile aynı seviyede.
110 KM civarı bir süratle TEM otoyolunda ıslak zeminde ani fren yapmam gerekti,savrulmadan gayet stabil durdum. İlk izlenimlerim "iş görür" şeklinde,ama karlı ve buzlu zeminler , kış lastiklerinin uzmanlık alanı olduğundan şiddetle kar bekliyorum.
Ayrıca lastik ebadını 185-65-15 'ten 195-60-15'le değiştirdim (temiz lastik bulamadığımdan) Memnunum gayet. Kaygan zeminde tabanın daralması gerektiğini biliyorum=)Ama denk gelmedi ne yapalım=)
Bu arada yardımlarından ötürü Can'a teşekkür ediyorum=)

n/a

rica ederim abi..
iyi günlerde karlı yollarda kazasız bol eğlenceli kullanman dileğiyle :)

n/a

Tavsiye olunur arkadaşım takmış çok memnun vede performans kaybı asgari...Marangoni
Register or Login" border=0>

BARLAS

Bankanın arabasına 2-3 gün önce Avrupa yakasında Cem Otomotiv diye bir yerden Michelin'in kış lastikleri takıldı, 4 tane sıfır lastik 580 YTL, isterseniz detay öğrenebilirim...

n/a

walla iyi fiyatmış bnde michelin a3 buldum 1 takım bakalm uygun alabilirsem janttan önce lastik alıcam :)

GONENC

quote:

Bankanın arabasına 2-3 gün önce Avrupa yakasında Cem Otomotiv diye bir yerden Michelin'in kış lastikleri takıldı, 4 tane sıfır lastik 580 YTL, isterseniz detay öğrenebilirim...

çok sevinirm detay öğrenebilirsen..

admin

...de o lastikleri sizlere o fiyatlara vermezler. Adamlar sonuçta filo hesabı yapıp çıkartıyorlar o fiyatı. Ancak gene banka üzerinden bir şekilde verilsin denirse olabilir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

walla normalde tanesi 160 gibi birşey sanırım michelin alpin a3 lerin aslında 600 lere falan inerler belki aynı yolla başvurulursa..

GONENC

Kar paletlerine de en az lastikler kadar fiyat çekiyorlar. Lastik değiştirmek mantıklı oluyor bu durumda, en azından 4-5 ay boyunca kış lastiğiyle hem güvenli bir şekilde dolaşıyorsun, hem de diğer lastiklerini eskitmiyorsun boşyere..

n/a

bide karda belli hızı geçmemek için kasmıyorsun,ve tabi lastikler sert bir cisim üzerinde dönmediği için ön takımlarada zararıda olmuyor,sök tak derdide yok yine :)

kış lastiği en ideali kısaca ;)

147TI

KAr yağmasa bile lazım arkadaşlar... Mesela bu gece için Ankara -19 olucak diyorlar spor veya standart lastik fark etmez bu soğukta tahta gibi olur. hiç bir verimliliği kalmaz fren olsun dönüş olsun unutmalayım!

Tamda şey gibi oldu "trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım"

romeo37

quote:

KAr yağmasa bile lazım arkadaşlar... Mesela bu gece için Ankara -19 olucak diyorlar spor veya standart lastik fark etmez bu soğukta tahta gibi olur. hiç bir verimliliği kalmaz fren olsun dönüş olsun unutmalayım!

Tamda şey gibi oldu "trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım"

şu anda meteoroloji sitesine baktım ankara -9 gözüküyor bugün diğer günlere göre hava biraz daha ısınmış vaziyette buda hissediliyor zaten...

n/a

+ 7 derecenin altına düşen havada normal ve hele hele performans lastikleri tutunma özelliklerini kaybettiği için kış lastiği kar yağmasını falan beklemeden aralık-mart arası kış lastikleri takmak gerekir diyelim nokta

kotchero

Kuzenim Bika da çalışıyor özel fiyatları bu fiyatlara 4-5 taksit yapılabiliyor.
İlgilenenlerin dikkatine.

Ölçü   Bika satış fiyatı (kdv dahil)
175 / 65 / 14   99,12
185 / 60 / 15   146,32
185 / 65 / 15   132,16
195 / 65 / 15   139,24
205 / 55 / 16   188,8
205 / 60 / 16   233,64
165 / 70 / 14   102,66
205 / 75 / 16   192,34
205 / 65 / 16   234,82
185 / 65 R 14    105,02

n/a

You are not allowed to view links. Register or Login

adresinden, "İsveç Lastikçiler Birliği"'nin (ya da her neyse), geçerli kar lastiği saydığı marka/modelleri görebilirsiniz. Bunun dışındakiler, orada kar lastiği sayılmıyor. Hani bizde "kar lastiği, kış lastiği, yağmur + kar lastiği" felan gibi geyikler vardır, bu listede olmayan lastiklere pek rağbet etmemekte fayda var.

xenogenesis

bizim lassa snoways listede
bu arada ben snoways den cook memnunum tamamı buz ve karla kaplı zeminde surekli kullanıyorum

n/a

+ 7 derecenin altına düşen havada normal ve hele hele performans lastikleri tutunma özelliklerini kaybettiği için kış lastiği kar yağmasını falan beklemeden aralık-mart arası kış lastikleri takmak gerekir diyelim nokta
Recep abim, snoways i ,2 yıldır kullanıyorum.Geçen sene bütün kış 2 gün kar yüzü gördü, umudum bu yıldaydı. Abi bunların üzerinde kar işareti var yaa.

Cem

quote:

bizim lassa snoways listede
bu arada ben snoways den cook memnunum tamamı buz ve karla kaplı zeminde surekli kullanıyorum

BEnde snoways 2 plus kullanıyorum ama kuru zeminde tutunması yaz lastiği kadar başarılı değil, bugün ani manevra esnasında arka taraf koptu,kontra gerekti. Bu lastiklerin uzmanlık alanının karlı-buzlu zeminler olduğunu benim gibi akıldan çıkarmamak gerek=)