Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Enjektor isigi...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onr

quote:

İzmirli alfalara birşeyler oluyor bu ara Aras Bey'e ve Hüseyin abiye PM yoluyla danıştım ama burada da dile getireyim istedim.
Gelelim benim arızama. Geçen gün arkadaşımı almak için alfamı sağa çektim, motor çalışır durumda. Arkadaşımı aldım, (selespeed şanzıman) vitesi 1e aldım. Gaz veriyorum, gitmiyor. Sabit duruyoruz, devir yükseliyor. 3000 deviri geçince yürüyümeye başlıyoruz. Geçtiğimiz yılbaşı gecesi de yapmıştı. Kapatıp açınca motoru düzelmişti. Ancak bu sefer baya bir uğraştım. Tolga abiyle de telefonda görüştüm, o da restart at dedi Bir dizi restarttan sonra düzeldi. Benim de sorunum Önder'inki gibi olabilir mi ?

Burakcm konuşmuştuk o gün de, bunu ben de merak ettim.
Neden kaynaklandığı hakkında fikri olan var mı arkadaşlar?

n/a

quote:

quote:

İzmirli alfalara birşeyler oluyor bu ara Aras Bey'e ve Hüseyin abiye PM yoluyla danıştım ama burada da dile getireyim istedim.
Gelelim benim arızama. Geçen gün arkadaşımı almak için alfamı sağa çektim, motor çalışır durumda. Arkadaşımı aldım, (selespeed şanzıman) vitesi 1e aldım. Gaz veriyorum, gitmiyor. Sabit duruyoruz, devir yükseliyor. 3000 deviri geçince yürüyümeye başlıyoruz. Geçtiğimiz yılbaşı gecesi de yapmıştı. Kapatıp açınca motoru düzelmişti. Ancak bu sefer baya bir uğraştım. Tolga abiyle de telefonda görüştüm, o da restart at dedi Bir dizi restarttan sonra düzeldi. Benim de sorunum Önder'inki gibi olabilir mi ?

Burakcm konuşmuştuk o gün de, bunu ben de merak ettim.
Neden kaynaklandığı hakkında fikri olan var mı arkadaşlar?

şimdi her zaman yapmadığına göre debriyaj sistemi değildir herhalde.. acaba araba ekranda 1'e geçti görünüyor ama mekanik olarak aslında geçmemiş olabilir mi? yani benim aklıma şöyle bişey geliyor, selespeed 1'e takma emri veriyor ve bir ayarsızlık sonucu sanki yarım debriyaj gibi bir durum oluşuyor... selespeed görevini yaptığını zannediyor ve ekranda 1 yazıyor ama aslında o sırada araba yarım debriyaj konumunda kavrama noktasının altında diye düşünüyorum... bence ayar sorunu var...

n/a

Vites seçim sensörü. Araç viteste ama debriyajın haberi yok...

Abi türbülans tüpünü sanırım discovery deki bir amerikan arabasının egzoz sisteminde gördüm.

İçinde metal gibi sık olarak sarılmış bir malzeme gördüm türbülans tüpü demedi tabi tv de fakat geri basıncı we yanmamış benzini bu parça yakıyor deyince benim kafada ışık yandı

n/a

katalitikle ilgili izlenimlerimi yazmak istiyordum ancak katalitikten sonra sadece düşük devir kalkışlarda rahatlama oldu... ancak hala yüksek devirlerde araba tıkanıyor... bugün otobanda denedim, 5.vitesde 4500 devire geliyor ve ötesine inatla devam etmiyor, bir süre sonra otomatik olarak 4'e alıyor ve sallantılı sarsmalı bir ivmeyle aniden hızlanıyor... yine aynı şeyi biraz daha düşük hızda aniden gazı köklemem ve arabanın 3'e almasıyla, sarsıntılı ve kesintili bir ivmelenme yaşanıyor... bunun yanında arabamın geç çalışması sorunu da halen devam etmekte... acaba sonunda illa da RPM sensörü mü çıkacak bu sorunlarım...

n/a

RPM'in yanısıra potansiyometre veya debimetre de bu tür şeylere yol açabilir.

Bana kalırsa arabanın tıkalı kalması gibi bi durum debimetreden kaynaklanıyor gibi we bildigimiz gibi debimetre cihaza baglattıgınızda da arızası warsada gözükmez.

ATA

Alfa Romeo'nun yetkili servislerinde ki examiner cihazında gözüküyor Umur =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Ölmeye yakın gözüküyor diye biliyodum ben yaw

ATA

Eveeet, 3 gündür stop etmeyen araç bu gün gene stop etti ve yeni tespitlerim var =)

Öncelikle stop etmeden hemen önce enjektör ışığı göz kırpıyor ardından motor susyor. Her kontağı açışımda enjektör lambası bir göz kırpıp sönmüyor. Neyse eskisi gibi 10 dakka falan bekledim çare olmadı. Akü kutup başını söküp 90 saniye bekledim gene ateşmele yok.
En son debimetrenin soketini çıkarttım, marşa bastım tek seferde hiç problemsiz aldı, soketini yerine taktım devam ettim =)

Daha sonra bir kez daha 90km/h hızla sol şeritte stop edecek gibi enjektör göz kırptı, devir düştü. Hemen debriyaja bastım normale döndü. debriyajı bırakıp devam edeyim dedim gene anı şey oldu. Bas-bırak bas-bırak savaşı ben kazandım evime kadar geldim. Pazartesi servise gideceğim bakalım sonuç ne çıkacak.

Bu arada bu güne kadar ne zaman stop ettiyse, hep farlarım açıktı. Farlar kapalı iken hiç sorun yaşamadım! Buda gereksiz ama ilginç bir ayrıntı.

Burdan çıkardığım sonuç, stop ettiğimizde debimetrenin fişini söküp marşa bastığımızda motorun çalışabilme ihtimali =) denedim, gördüm =))
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Cem

Ata debi soketini sökmek sadece 1 defa işe yarıyor,2.de malesef o numara da sökmeyecektir,tecrübeyle sabittir=)

ATA

Süper bir ayrıntı, bilmek iyi oldu =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

beckher

Selamlar, Az önce yolda giderken bi kasiste yavaşladım ve o sırada motor stop etti daha sonra marşa basmama rağmen bi türlü motor çalışmadı bu sırada da enjektör ışığı sürekli yanıyor sebep ne olabilir acaba? RPM sensörü diye yazılmış yukarıda ki mesajlarda RPM ile Krank Devir Sensörü aynı şey mi oluyor?

Edited by - beckher on 25/09/2010  21:32:02
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Alfadanadam

Krank sensörü arızası motorun çalışmamasına sebep olur. Ancak sizin arızanız başka sebeplerden de olabilir. Benzin pompasından bile olabilir. En iyisi examiner cihaza bağlayıp bakmak. Başka konularda da yazmıştım ama gene yazayım. 25 dolarlık basit bir EOBD2 kablo ile kendi arıza tespitinizi kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için paralı ve parasız alternatif yazılımlar mevcut. Bir kablo, bir laptop ve yazılım yeterli.

beckher

RPM sensörüyle Krank Sensörü aynı şey mi oluyor?

Alfadanadam

Motor devri (RPM), krankın bir dakikada döndüğü tur sayısıdır. Bu mantıkla RPM sensörü ile krank sensörü aynı olmalıdır diye düşünüyorum.

beckher

Arıza bulundu arkadaşlar Aküden ECU ya giden elektrik rölesi yuvasından gevşemiş onu yerine taktık ve çalıştı araç bilginize...