Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Led

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CSL

Arkadaşlar birkaç aydır aklımda olup bir türlü vakit bulamadığım led çalışmasına bugün başladım. Orjinal ve apaçi işi olmayacak bişi olsun istiyordum, birçok kişinin önerisini aldım, yapanları inceledim ama gönlüme göre bir fikir çıkmadı ben de sis farlarının etrafındaki siyah plastik etrafına scudetto yu sanki ortadan iki ye bölmüş gibi düşünün, bir yanı sağ bir yanı sol tarafta olmak üzere ledlerle bu şekli yapmayı planladım. Belki diğer araçlarınki gibi far hizasında olmayacağı için çok fark edilir olmayacak özellikle de gündüz ancak gece çok etkileyici durur düşüncesindeyim. Şuanda geriye kalan tek aşama araca montaj ve elektrik bağlantısı kaldı. Elektrik işi için önerisi olan varsa sonuna kadar açığım. Aslında başında aklımdaki park lambalarının üzerinden akım almaktı, ancak birmottan Serhat yapma dedi. Birincisi kabloları kesip biçmen gerekir(ki zaten katiyen böle bişi yapmak istemiyorum), ikincisi bu far ampul ikazı çok hassas en ufak voltaj değişimi olsa arıza lambası yanıyor, lamba yandı mı başına iş açar onu bilene danışmak lazım ben sana öğrenirim araştırır beraber yaparız dedi, ama sizlerden de gelecek önerilere açığım ve tecrübeleriniz benim için kıymetli olacak.

Kullanılan malzemeler:
12 x 1 cm beyaz Led
12 x 470ohm direnç (kullanacağınız voltaj ve ledin cinsine göre değişir)
kablo
havya - lehim teli
delikli devre kartı
sıcak silikon yapıştırıcı

Register or Login" border=0>

Şimdi sizlere yapım aşamasında çektiğim fotoları aşağıda adım adım gönderiyorum

Bu ledlerin takılacağı bölge:

Bunlar sökülmüş parçalar:

Bu kullandığım 1 cm lik beyaz Led tanesi 50kr elektronikçilerde kolay bulunuyor, ayaklarına geçirdiklerim de ısıyla daralan makaron dedikleri(shirnk tube) bir çeşit izolasyon malzemesi, ledlerin ayaları kısa devre olmaması için yaptım:

Havyanın ucuyla önceden işaretlediğim yere ledlerin ayakları geçebilecek kadar bir delik açıyorum:

Ledi bu şekilde üstten geçiriyorum:

Ledi geçirdikten sonra sabitlemek için bacaklarını yatırıyorum:

Ledleri sırayla geçirdikten sonra toprak bacaklarını grup halde birleştirip lehimliyorum, bunu bu şekilde yapmamın nedeni istersem alltaki 3 ve üstteki 3 ledi ayrı ayrı yakmayı düşünürsem imkan tanımak için:

Dirençleri birbirinden bağımsız olarak bir kartın üstüne helimleyip besleme için gelecek kabloyu da bu dirençlere lehimliyorum:

Dirençler ve ledler arasındaki bağlantıları da lehimledikten sonra dış etkilerden(su, sıcaklık, titreşim) etkilenmemesi için sıcak silikon yapıştırıcı ile üstünü kapatıyorum:

Ve sonuç işte bu şekilde bir görüntü ortaya çıkıyor:

Elektrik bağlantılarına karar vermediğim ve bu akşam geç olduğu için arabaya montaj işini yapmadım, yapınca tekrar burada paylaşırım.

ottoman

eline sağlık epey uğraşmışsın, montajdan sonra nasıl görüneceğini bende merak ettim.

Dentist

Merakla bekliyoruz fotoğrafları...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

XETRaM

Ledin takıldığı siyah parçalarıda mı boyadınız? Yoksa ışıktan dolayımı mor/mavi gözüküyorlar? Sanırım ışıktan, ledlerin renkleri farklı mı?
Nasıl birşey olacak merak ettim. İnş keşke yapmasaydım dedirtmez :)

Edited by - XETRaM on 28/03/2009  10:53:12

CSL

Yok hayır boyamadım tabiki :) Ledler parlak beyaz hepsi..

Cem

Çalışan halini merak ettim,bu arada ledleri alttan taksanız daha güzel olmazmıydı?

CSL

Aslında önde o şekilde yapmayı düşünüyordum, ama birincisi tam düzgün açamazsam kenarları kötü görünüyse diye endişelendim, çünkü plastik olduğu için matkap falan kullanınca sürtünmeden çıkan ısıdan erir falan diye yapmadım. Bir de özellikle alta doğğru olan kısımlarda sis farının deliğine çok yakın olacağından çatlatabilirim diye istemedim.

ATA

Ledlere, aynı sis çerçevesi gibi, krom led çerçevesi çok güzel olabilirmiş, ki hala olabilitesi var (ledleri satan dükkanlarda çeşit çeşit var, biliyorsundur ama bilmiyorsan fikir versin diye yazdım)
Bide beğenmedim desem kızmazsın umarım

Edited by - ATA on 28/03/2009  22:22:46
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

CSL

Yok be abi ne kızıcam zaten sislerin çerçevesi için farklı planlarım vardı değiştirmek için, hazır gözden çıkardım şunu bi deneyim dedim aslnda fena olmadı, montajı yaptık bugün Sercan'ın ustası Emre abiyle şimdi fotoları bilgisayara alıyorum birazdan eklicem. Bu arada krom led çerçevesi nası bişi onu bilmiyorum??

CSL

İşte sonuç:

t_e_m

Aracınız çok güzelmiş, ancak ledleri beğenmedim açıkçası. olmasa daha iyiymiş bence.

tolga_ozhan

Beyaz Alfa'ya apayrı yakışıyor ama led'ler için aynısını söyleyemiyeceğim.

XETRaM

Tek bakılınca güzelde sanki Alfa'yı biraz hafif göstermiş gibi geldi. Sanki araçla bütünleşememiş gibi..

ATA

Üzerinde ki duruşu kafamda tasarladığımdan daha güzel olmuş. Krom led yuvalarının fotorafını çekip paylaşırım.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfa147black

bu kadar emeğe saygısızlık olacak ama bende beğenmedim

Edited by - alfa147black on 29/03/2009  13:08:24

CSL

yok est. saygısılık olarak kesinlikle görmem sonuçta sizin görüşlerinizi almak istemesem paylaşmam, ben şimdilik beğendim açıkçası, biraz zaman geçsin aklıma daha değişik bişiler gelirse yeniden kurcalamaya başlarım nası olsa :) Bu arada tabi fikirlerinize, önerilerinize her zaman açığım. Temiz halinin fotolarını da bir aksilik çıkmazsa akşama arabayı yıkayıp koayacağım.. Arabayla bütünlük sağlaması konusunda aslında benim bu şekli seçerkenki fikrim scudettoyu ortadan ikiye bölmüş gibi düşünüp yandığında sanki iki tarafı birlikte gördüğünüzde scudettoyu çağrıştırması şeklinde olmuştu. Bence Alfa'nın en öne çıkarılacak tasarım ögelerinden biri dcudettosu zaten. Dolayısıyla ben tasarıma aykırı olmayacak bir ekleme yaptığımı düşünüyorum.

Edited by - CSL on 29/03/2009  14:33:14

master

Aynı renk xenon'la birlikte güzel duracaktır. Park lambaları açıkken biraz sırıtmış bence. Ayrıca ideoloji olarak Alfa konusunda konservatif bir insan olduğum için ben karşıyım diyorum :) Güzel durmuş ama olmasa daha iyi diyerek ekleyeyim. Yalnız emeğe de saygı duyuyorum, temiz işçilik :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

XETRaM

Bide akşam çekilmiş fotoğraflarını isteriz :D

t_e_m

2000 yıl o ledlere baksam, birleşince scudetto'yu oluşturdukları aklıma gelmezdi

ATA

quote:
2000 yıl o ledlere baksam, birleşince scudetto'yu oluşturdukları aklıma gelmezdi

Aynen =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Vallahi araba beyaz olunca her türlü güzel görünüyo gözüme :)

ottoman

bence güzel olmuş en azından verilen emeğe değmiş. belki farlar da beyaz ışık olsaydı daha güzel dururdu.
Bir sorum olacak sizin ön tamponun sol tarafına av tüfeğiyle sıkmışlar gibi saçma deliklerimi var, onlar delikmi, taş izimi, resimmi beni yanıltıyor anlamadım o nedir?

Cem

Plaka/plakalık takmak için var olan standart delikler onlar.

ottoman

pardonnnn, soru saçma olmuş
plaka aklıma gelmedi.

takgun

Cogunluk begenmemis ama bence oldukca guzel durmus. Ozellikle xenon farlar ile cok sik duracaktir. gule gule kullanin.