Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2001 156 1.6 TS. Yakıt Problemi.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

Piyasada daha ucuzlarınıda bulabilirsiniz. Markası bosch diye kaliteli olacak garantisi yok. Sonuçta onlarda farklı kalitelerde ürün çıkartıyorlar. Önemli olan alınan bu bujilerin kaç km. kullanılacağı. NGK leri rahat 60-70 bin kullanıyorsunuz ki normal ömürleri 90-100 bin civarıdır. Alınan bu ucuz bujilerle bu kadar km.yapabilecekmisiniz.

You are not allowed to view links. Register or Login
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

feritsahin

Tabiki marka bir seçimdir.Benim bulabildiğim NGK buji fiyatlarına bakınca Bosch çok daha karlı geliyor.Neredeyse fiyatta 4 kat fark var, fakat  kalitede 4 kat fark olduğunu sanmıyorum.

feritsahin

[/quote]

siteye baktım, kendi alfamı girdiğimde buji fiyatı 7,42 TL / adet çıkıyor.
Ancak bildiğim kadarıyla, bizdeki bujilerin 4'ü normal, diğer 4'ü küçük. Buradan onu belirtme şansımız da yok gibi, 8 tane aynı bujiden gönderecekler sanırım.
Ne yapmalıyız?
[/quote]

Benim Aracım 2001 Model 1.6 T.S.
Bosch : 0 242 235 666 : 4 Adet
       0 242 040 502 : 4 Adet
bunları kullanıyor.İstanbul ve Kocaeli deki ulaşabildiğim birkaç tane Bosch servisi ile görüştüm. Ellerinde ....502 kodlu buji yoktu. Bende belirttiğim siteden aldım.Sitede fiyat bosch servislerine göre biraz yüksek...Sebeple ulaşabildiğin Bosch servisleri var ise öncelikle onlarla görüş, belki bulabilirsin.
Sitede 666 kodlu bu var.502 için canlı destekten yardım alabiliyorsun.

Edited by - feritsahin on 27/05/2009  09:52:26

Alfadanadam

Bosch'tan buji sipariş verdiğinizde, (alfa parça koduyla istendiğinde) 8 tanenin4 tanesi için ömür konusunda dikkat ediniz(küçükler miydi büyükler miydi tam hatırlamıyorum şimdi). Yanlış hatırlamıyorsam Bosch isimlendirmesinde sonunda "+"  yoksa 10.000 km ömrü olan tipi oluyor. Yani ömrü de 4'te 1.
Kulanımında mahsuru yok ama ömrünün diğer 4 taneden düşük olduğunu unutmamak ve her 10.000 You are not allowed to view links. Register or Login bir değiştirmek gerekiyor. Problem yaşadığınızda sonra başka yerlerde aramayın diye hatırlatmak istedim.

admin

quote:

Tabiki marka bir seçimdir.Benim bulabildiğim NGK buji fiyatlarına bakınca Bosch çok daha karlı geliyor.Neredeyse fiyatta 4 kat fark var, fakat  kalitede 4 kat fark olduğunu sanmıyorum.

Benimki sadece bir tavsiye ve hatırlatma. İnşallah aldıklarınız iyi çıkarda 10 binde bir değiştirmek zorunda kalmazsınız.

ee1122

Benim araca taktıkkları bujilerin kodunu bilmiyorum ama, bosch servisteki arkadaşlar 30000km de değiştirmemi tavsiye ettiler.

Dediğiniz gibi NGK lar 100.000 km ömürlü, 3 katı kadar ömür dersek, Uzun vadede NGK daha mantıklı. OEM olduğu için de daha verimli çalışması muhtemel tabi. Ben değiştirirken maddi durumlar çok fena olduğundan, arabayı da bakımsız bırakmamak adına bosch takmıştım

Dentist

Buji çok önemli bir parça.200 tl yi vermemek için NGK almamak bana doğrusu çok ta mantıklı gelmedi.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

admin

Cepte para olmayınca doğal olarak geçicide olsa ucuza kaçıyorsun mecburen. Sen gene 30 binliklerden taktırmışsın erşen, ben en dandiğinden 10 binliklerden taktırdım.

ee1122

30 binin bitmesine 10 kaldı abicim, eşit durumdayız o zaman

admin

Ben gene senden karlıyım, çünkü ben 10 bini bir yılda yapıyorum.

beckher

Az önce yetkili servisle görüştüm ( Gaziantep Topçuoğlu ) 8 buji için 200 TL dedi markası nedir dedim Orjinal İtalyan dedi nasıl sizce uygun mu fiyat olarak?
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

ee1122

quote:

quote:

Abi ben 1 yılda devirdim 20bini, aklımın ucundan bile geçmiyodu bu kadar yol yapacağım.

Bizimkine 2. yıldönümünde "8'i bi yerde" NGK hediye ederiz artık

Alfadanadam

quote:

Az önce yetkili servisle görüştüm ( Gaziantep Topçuoğlu ) 8 buji için 200 TL dedi markası nedir dedim Orjinal İtalyan dedi nasıl sizce uygun mu fiyat olarak?

Orjinal italyan diye bir marka yok ki. Adamlar mevzuya o kadar hakim ki marka söyleyemiyorlar o derecede :)

admin

İtalya da buji markazıda yokki.

agucba

NGK Amerikan, Bosch da Alman yapımı. Demek ki neymiş? Orijinal İtalyan bujisi kullanmıyormuş Alfa.

///////////////

beckher

Araba İtalyan olunca herşeyinin İtalyan olduğunu zannediyorlar demek kiOrjinal olduğunu vurgulamak için

Edited by - beckher on 27/05/2009  17:38:50
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Dentist

NGK Japon malı değil mi Serkan?

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

admin

NGK dünyanın en büyük buji imalatçısı. O kadarki birçok yerde fabrikaları mevcut. Yani tam anlamıyla global bir şirket. Bu sebeple karışabilir.

agucba

quote:

NGK Japon malı değil mi Serkan?

Bildiğim kadarı ile You are not allowed to view links. Register or Login Amerikan menşeili. Ama nereli olduğu önemli değil. :)) İtalyan olmadığı kesin.

///////////////

alfistahakan

NGK bujileri pahalı hakikaten ama şunu söylemek lazım.Bujileri takım olarak yeniledim.NGK taktırdım.Eskileri bosch markaydı.Farkı açıkça belli.Birde şu var markanın arkasında duruyolar.Kırılan bujinin yerine yenisini yolladılar.
Hakan
Forever Alfa

Sportivo

250 TL'lik benzinle 1025 km yol yaptım, sarı depo ışığı yandı, bi 50-60 km daha rahat gider tükenene kadar. Acaip iyi yakıyor araba bence. Bi anormallik mi var acaba
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

feritsahin

180 TL.lik benzinle max 500 km yapıyordum. Çok şükür düzeldi...Anlayıp düzeltene kadar 3 depo benzin kaybettim.Sanırım geç uyandım...

Dentist

quote:

250 TL'lik benzinle 1025 km yol yaptım, sarı depo ışığı yandı, bi 50-60 km daha rahat gider tükenene kadar. Acaip iyi yakıyor araba bence. Bi anormallik mi var acaba

Nasıl bir trafikte bu değerler?
İstanbul trafiği için bu ancak tatlı bir hayal olabilir de...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

Sportivo

quote:

quote:

Nasıl bir trafikte bu değerler?
İstanbul trafiği için bu ancak tatlı bir hayal olabilir de...

Yaklaşık bi 700 km'si Manisa-İzmir arası yol, kalanı İzmir şehiriçi, şehiriçinde sakin kullanım 3000 devir altı , full cut-offdan faydalanarak.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

ee1122

quote:

250/3,18 deseniz 78lt civarı eder, tanker mi var arkada
Tek seferde doldurmadınız sanırım depoyu