Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sportivo

quote:

Ben de Michelin Energy'leri uygun fiyata satıp daha yere sağlam basan bir lastik almayı düşünüyorum. Daha Nisan'dan beri kullanıyorum. 1 aylık lastikler.
Acaba nasıl satabilirim. You are not allowed to view links. Register or Login'a ilan mı versem ki?

Bugün lastikçimle görüştüm, rot balanstan sonra biraz daha düzelir, bi 10000 km sonra zaten kauçuğu daha sertleşecek dedi. Pek tatmin olmadım açıkçası cevaptan. Sizin Energy'ler rot balansa girdi mi?
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

147BLACK

quote:

quote:

Ben de Michelin Energy'leri uygun fiyata satıp daha yere sağlam basan bir lastik almayı düşünüyorum. Daha Nisan'dan beri kullanıyorum. 1 aylık lastikler.
Acaba nasıl satabilirim. You are not allowed to view links. Register or Login'a ilan mı versem ki?

Bugün lastikçimle görüştüm, rot balanstan sonra biraz daha düzelir, bi 10000 km sonra zaten kauçuğu daha sertleşecek dedi. Pek tatmin olmadım açıkçası cevaptan. Sizin Energy'ler rot balansa girdi mi?

Lastikleri almaya giderken yanımızda senelerce sanayide rot balans dükkanı işletmiş olan amcam da vardı. Onun tanıdığına gittik ve adam bize güzel fiyat verdi tanışıklık sayesinde.
Bir kaç hafta önce rot balans'a girmişti araba. Sanırım o yüzden sokmadılar lastiği alırken. Fakat cuma veya cmt günü tekrar rot balansa sokmaya gideceğiz.Babam da rot'a girerse düzelir diyor. Olmazsa orada lastikleri satmanın yolunu deneyeceğim. 150-200 ytl zarar etmeye razıyım. Yeterki araç eski karakterine dönsün. Fren yaparken bile araç eskisinden çok esniyor.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Sportivo

Zaten lastikleri hemen rot balansa almıyorlar, bi 300-500 km sonra rot balansa giriyor, sizinki de o yüzdendir.

Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. Yeni bi lastik 4 yıllık kabak lastikleri aratır mı ya . İşin ilginci lastikçim de bilmediğimiz bir adam değil, bizim şirket araçlarının da lastiklerini ondan alıyoruz ve sürekli çalıştığımız bir adam, bu yüzden bana yamuk yapması mümkün değil. Pirelli lastik bayilerini İtalya'ya bu lastiğin lansmanı için götürdü, bizimki de gitti. Adam bana diyor ki bu lastik yol tutmasın dükkanı sana veririm. İtalya'da Audi TT'lerin üzerinde denemişler, Pirelli Pirelli olalı böyle lastik üretmemişti diyor!  

Bakalım ben de bir rot balansa gireyim, düzelmezse ben de zararına mararına değiştireceğim.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

147BLACK

Evet evet aynı şeyleri yaşıyoruz.
Lassa Snoways kalastiklerini bile arıyorum. Onunla keskin bir şekilde aldığım virajlarda araba o kadar çok savruluyor ki içimden "aha Alfa efsanesinin bittiği nokta diyorum"

Lassa aldığımız bayi Bridgestone'da satıyordu. Keşke Potenza alsaydım. Veya evel ezelden beri sempati duyduğum ve araç sıfır geldiğinde fabrikadan üstünde gönderdikleri Good Year!
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

agucba

Bridgestone Adrenalin ile ilgili tecrübeleri olan varsa, yazabilir mi?

Muhtemelen Adrenalin alacağım ama yine de kullananların tecrübeleri bana yardımcı olacaktır.

Kuruda, ıslakta, virajda nasıldır?

Özellikle viraj ve ıslak performansı benim için çok önemlidir.

Çoğunlukla otoyolu kullandığım için ve genelde de virajları yüksek süratte döndüğüm için, bu kriter benim için çok önemli.

Islak performansı da yine yukarıda yazdığım sebebpten dolayı önemli. Bu konuda, kimse beğenmese de, Dunlop SP 9000 bence çok iyi. Aquaplaning hiç olmuyor.

Cevaplar için teşekkürler.

///////////////

Sercan Keklik

serkan abı adrenalin kuru asfaltta ısındıgı zaman mükemmeldir. fakat ülkede mükemmel asfalt yok :) yani şehir içi ve tem kullanımında senı ısınana kadar hıc memnun etmeyecektır ve ısındıktan sonrada tam performansı alamıyacaksın. Islakta ise kesinlikle ama kesinlikle lastik varmı yokmu anlıyamıyosun ıslakta 10 üzerinden direk 0.. Bu arada fren mesafeside ıslaktada kurudada cok uzundu, bizim kuzenler 550 hp arabada kullanıyorlar onlar bıle 3-4 viteste sara sara gıdıyorlar başka lastık taktınmı hiç böyle bı sıkıntı yok.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Sormamın sebebi, internette 354 TL olan lastiği 164 TL'ye buldum ama ıslakta iyi değilse dediğin gibi, anlamı yok. Neticede uygun bir fiyat ama özellikle lastik konusu şakaya gelmez. Neyse, bakalım.
Teşekkür Sercan.

///////////////

Sercan Keklik

fiyat olarak cok güzel ama ıslakta malesef abı dedıgım gıbı 10 üzerinden sıfır.. ebat ne bende bakınıyım?
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

murat

Sen QV jantı bakın  Ama bedavadan biraz pahalı olsun
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Standart QV ebadı, 195/55/15. Dediğim özelliklere uygun lastik bulursan, konuşuruz. Nokian'lar da fena değil gibi. Bakalım.

///////////////

cuneyt

Lastik olayindan anlayan bi arkadasim bi abim benim arabayi bi kullanirsa yakin zamanda rosso ile ilgili bi gariplik olup olmadigini sorucam. Bana bi problem varmis gibi geliyor.

ee1122

quote:

Standart QV ebadı, 195/55/15. Dediğim özelliklere uygun lastik bulursan, konuşuruz. Nokian'lar da fena değil gibi. Bakalım.

Nokian kış lastiklerinde tartışmasız çok önde, ama diğer lastikleri için iyi şeyler duymadım.

Adrenalinin ıslak performansının kötü olması ise çok düşük ihtimal, alt sınıftaki ER300 bile kendi sınıfında bu kouda açık ara öndeyken... Hatta diğer michelin, goodyear, pirelli gibi ünlü hiçbir markanın bu sııftaki lastiğinde ıslak performansı sorun olamaz diye düşünüyorum, çünkü en öncelikli dizayn kriterlerinden biridir

ersinguller

quote:

Lastik olayindan anlayan bi arkadasim bi abim benim arabayi bi kullanirsa yakin zamanda rosso ile ilgili bi gariplik olup olmadigini sorucam. Bana bi problem varmis gibi geliyor.

Rossodan benim babam memnun abi bir sıkıntı yaşamıyorum diyor... Ne gibi şikayetlerin var acaba?

Sercan Keklik

quote:

quote:

Nokian kış lastiklerinde tartışmasız çok önde, ama diğer lastikleri için iyi şeyler duymadım.

Adrenalinin ıslak performansının kötü olması ise çok düşük ihtimal, alt sınıftaki ER300 bile kendi sınıfında bu kouda açık ara öndeyken... Hatta diğer michelin, goodyear, pirelli gibi ünlü hiçbir markanın bu sııftaki lastiğinde ıslak performansı sorun olamaz diye düşünüyorum, çünkü en öncelikli dizayn kriterlerinden biridir

erşan bey zaten sorun burda kaynaklanıyor bu lastikler üst düzey performans lastıklrı oldugundan ötürü, günlük asfaltta iyi neticeler vermiyorlar pist asfaltında veya mükemmel bir asfalttan bahsetsek bıle bu tür lastikler 10 derecenin altında ve ıslakta tatmınkar olamazlar cünkü yapıları dolayısı ile serttirler.

test konusunda en güvendıgım site You are not allowed to view links. Register or Login dur mesela ordaki derecelere bakın en iyi lastik 9,1 verdiyse 10 üzerinden o lastigi istanbul asfaltında kullanmanız mümkün degildir. Sebebi cok açık 10 yılda bır atılan asfalt. eriyen cıkolata gıbı asfaltımız.. Bu yüzden daha düşük puanlarda olan lastikler bu tür asfaltlarda daha ıyı neticeler verir.. Bunun en yakın ispatı Alfadanadam Bülent abinin arabasıdır. S03 kullanıyordu kesinlikle kelime söylenilemiyecek bir lastik ama genelde memnun kalamadıgını söylerdi, daha sonra pzero nero aldıgındaki görüşleri forumda mevcuttur.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

ee1122

Sercan bey, size katıldığım noktalar olmakla beraber katılmadıklarım fazla

birincisi şunu söylemek isterim, yumuşak lastik sert lastik diye bir kavram tamamen görecelidir. lastik hakkında size hiçbir şey söyleyemez, ifade edemez. aklınıza gelemeyecek o kadar çok parametre var ki lastik dizaynında, hiçkimse eline shoremetre alıp da kauçuğun sertliğine bakmaz

Diğer bir husus, türkiyenin malum yolları. eğer dağ bayır, çamur vs. yani asfalt dışı çok kullanıyorsanız, boyle bir lastiğe ihtiyaç olmaz. Ama bizim standart asfaltımızda da performansı düşer diye birşey söyleyemiyeceğim.ama TR de üretilen modelleri kullanmanızı öncelikle tavsiye ederim, çünkü desenleri aynı gözükse de lastiklerin, TR yolları için iç yapıları farklı olarak dizayn ediliyor, edilmelidir.

Şunu da belirtmekte fayda var, her lastiğin farklı araçlar altındaki sergileyeceği karakteristikler, çok çok farklı olabilir. Bu nedenle en doğrusu sizin aracınız için üretilmiş lastiktir aslında. Mesela stock olarak pzero ile gelmiş bir 159 un lastiğini değiştirirken, önceliği yine pzero ya vermek doğru olandır. Bülent abinin durumu için de bu açıklayıcı olabilir.

Sonuç olarak da bu lastik işi çok göreceli hangi lastik diye düşünürken, başka insanlarla aynı beklentilere sahip olamayabilirsiniz, veya başkalarının aracında güzel performans sunan modeller sizin aracınızda ve kullanım tarzınızda memnuniyet yaratamayabilir.bunu göz önüne almalıyız. En iyisini bulmak için denemek lazım, ama o paraya adrenalin bulduysa Serkan kardeşim,denemeye gerek yok, kaçırmalalı

master

Valla ben Michelin Pilot Sport kullanmistim, isindigi zaman hasta gibi yol tutan o lastik sogukken bi o kadar kotu yol tutuyordu. Lastikler sogukken yaptigim kazada da etkisi oldugunu dusunuyorum kendisinin. Dolayisiyla Sercan'in dedigi gibi o tur lastikler biraz daha dikkatle kullanilmali. Lastik surekli sicak olacaksa problem yok da, ne bileyim boyle kisa mesafeli, sehirici, lastigin soguk olacagi yerlerde cok iyi performans vermiyorlar, dolayisiyla asil amaclarina ulasamiyorlar.
Gunluk, soguk mu sicak mi dert etmeyecegim kullanim icin cok daha dandik lastikler kullandim, Pilot Sport'a oranla daha tutarli performanslari vardi. Sogukken de sicakken de 3 asagi 5 yukari ayni.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

cuneyt

quote:

quote:

Rossodan benim babam memnun abi bir sıkıntı yaşamıyorum diyor... Ne gibi şikayetlerin var acaba?

Valla Ersinim bende pek bilmiorum ama kullanirken bi hosnutsuzluk var yani. Kuruntu da olabilir bi gariplik te.

Sercan Keklik

quote:

Sercan bey, size katıldığım noktalar olmakla beraber katılmadıklarım fazla

birincisi şunu söylemek isterim, yumuşak lastik sert lastik diye bir kavram tamamen görecelidir. lastik hakkında size hiçbir şey söyleyemez, ifade edemez. aklınıza gelemeyecek o kadar çok parametre var ki lastik dizaynında, hiçkimse eline shoremetre alıp da kauçuğun sertliğine bakmaz

Diğer bir husus, türkiyenin malum yolları. eğer dağ bayır, çamur vs. yani asfalt dışı çok kullanıyorsanız, boyle bir lastiğe ihtiyaç olmaz. Ama bizim standart asfaltımızda da performansı düşer diye birşey söyleyemiyeceğim.ama TR de üretilen modelleri kullanmanızı öncelikle tavsiye ederim, çünkü desenleri aynı gözükse de lastiklerin, TR yolları için iç yapıları farklı olarak dizayn ediliyor, edilmelidir.

Şunu da belirtmekte fayda var, her lastiğin farklı araçlar altındaki sergileyeceği karakteristikler, çok çok farklı olabilir. Bu nedenle en doğrusu sizin aracınız için üretilmiş lastiktir aslında. Mesela stock olarak pzero ile gelmiş bir 159 un lastiğini değiştirirken, önceliği yine pzero ya vermek doğru olandır. Bülent abinin durumu için de bu açıklayıcı olabilir.

Sonuç olarak da bu lastik işi çok göreceli hangi lastik diye düşünürken, başka insanlarla aynı beklentilere sahip olamayabilirsiniz, veya başkalarının aracında güzel performans sunan modeller sizin aracınızda ve kullanım tarzınızda memnuniyet yaratamayabilir.bunu göz önüne almalıyız. En iyisini bulmak için denemek lazım, ama o paraya adrenalin bulduysa Serkan kardeşim,denemeye gerek yok, kaçırmalalı

dediklerinize katılıyorum fakat bir lastigin sertligini bir kullanıcı cok rahat şekilde anlıyabilir.. Örnek erhan arkadaşımız vardı Adrenalinleri taktıgı gün nerden aldım ben bunları dedıgını hepımız hatırlıyoruzdur ;) ve dedıgım gıbı bırden çok araçta (Arkadaşlarımın araçları-akrabalarımın) bu lastıkle yol yapıp deneme fırsatım oldugundan ve internet forumlarından ötürü bu lastigi en çok alan hondacı forumlarına ciddi anlamda bakabılırsınız. Hepsinin ortak sorunu Sogukta,ıslakta tutmaması ve ciddi anlamda sert olması. Bütün büyük firmalar iyi lastik üretiyor kötü lastik üretiyor diyemeyiz hiç biri için ama beklentıler farklı olunca herkese göre lastık her fırmada olmuyor..

Michelin Pilot Sport
Michelin Pilot Sport 2
Continental Sport Contact
Continental Sport Contact 2
Continental Sport Contact 3
Continental Rain-Contact
Pirelli Pzero Rosso
Pirelli Pzero Nero
Bridgestone S03
Bridgestone RE50
Bridgestone RE001
Kumho Mx
Kumho Ku31
Kumho 712
Kumho K19
Toyo T1-S
Toyo Proxes 4

Yüksek Performans lastigi olarak yukarda yazdıgım markaların modellerini kullanma fırsatım test etme fırsatım oldu. Bunların hepsı kendı capımda ve standart olmayan genelde turbo beslemeli ve yürüyeninde ciddi anlamda yatırım olan araçlarla denedim. Denedigim asfalt yeni dökülmüş standart asfalttır. Beni bu lastiklerin arasından lastik sogukken-sıcakken ve hava şartlarını, yanaldaki tepkileri, fren tepkileri gibi bir çok yönden deneyıp aralarında en ıyısının ISRARLA Pzero Nero oldugunu söylüyorum.. Pist ortamında düşünüceksek yani aldıgımız lastikle piste çıkıp pist asfaltında gazlıcaksak Pilot Sport 2 nin eline su dökücek veya yaklaşıcak 2 lastık vardır yukardaki listede Biri Conti sp3 Digeride Bridgestone re001. Siteden yüzyüze görüştügüm arkadaşlarda beni yakınen tanırlar, Şehir içinde pek normal araba kullanmam hani bu yanlış anlaşılmasın apaçi gazlıyo edıyo patinaj cekıyor gibi düşünülmesin aracıma yaptıgım uygulamalardan ötürü tamamiyle virajlarda standart bır araç gibi kullanmadıgımdan ötürü bir lastigin canını cıkartana kadar denerim. Benim için lastikteki en önemli etken, Fren mesafesi, Islaktaki durumu, Yanalda ki performansıdır. Bunları göz önünde bulundurdugumda beni ve benim kadar bir lastige eziyet eden adamı istanbul asfaltında tek memnun edicek lastik vardır oda pzero nero. Bunuda dedigim gibi önerilerime uyup takanlarda yakından bilir ve aracıma bınen ınsanlarında sözleri buna destektir. Zaten bahsi geçen ebatta yukardaki lastiklerin bir çogu olmadıgı için bunu al şuna bak demek yanlış olur fakat dedigim gibi adrenalin yagmurda vasat..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

A.S.GÜMÜŞ

Nedir bu benim lastikten çektiğim ? Michelin energy aldığımı yazmıştım, 2 hafta kadar önce  Burdur yolunda akşamın 9 unda 90 la giderken pat ve ardından gelen fıssss sesleriyle irkilip sağa çektim baktım ki sol ön lastik patlayıvermiş ! Karanlıkta fenerin yardımıyla stepneyle değiştirdim yoldaki bir benzinlikte lastikçiye kadar gittim abi dedim değiştirelim bir baktık ki jant eğrilmiş, lastik yanaktan 2 yerden yarılmış ! lastikçi dedi bu tamir olmaz, benim moral iyice gitti 50-60 sağdan sağdan Burdura,  sabah erkenden de lastikçiye gittim. Allahtan pazar olmasına rağmen açıkmış. Çıkma bir lastik aldım jantı biraz doğrulltuk Antalyaya döndüm. Ekspertiz için lastiği satın aldığım bayiye bıraktım ve bugün öğrendim ki lastiği zorlamamış olmama rağmen yol şartlarından dolayı patladığı için garantiye girmedi veee uçtu benim 175 lira ! daha önce kullandığım ve sertliğinden ötürü kötülediğim Pirelli tam 2 yıl oyunca ne patladı ne çatladı o kadar para verip aldığım michelin daha 2. ayına gelmeden ve yol yapmadan patladı. Şimdi diyeceksiniz ki adamlar haklı yol şartından dolayı olanda garanti kapsamına girmez, bunu bende biliyorum. Onlar bu durumdan dolayı haklı pekii ya ben ? Hız yok, sert kullanım yok, usturuplu usturuplu giderken patlayan lastik için benim günahım ne ? daha 3. taksitini ödedim, bilmiyorum moralim çok bozuk Bu saatten sonra ben bu lastiklere güvenip yola çıkmam satılık 3 adet michelin energy serisi lastiğim var 21 mayıs ta satın alınmış mart 2009 üretimi lastiklerdir, fiyat belirlemedim herhalde tanesi 140 a gider diye düşünüyorum, bunları satıp tekrar Pirellinin yeni serisinden alacağım

07 DH 800

murat

Ah be ..Energy hakkaten kötü bir lastik..Geçmiş olsun ,bile bile lades olmuş biraz...Eğer büyük performans beklentiniz yoksa ortalamalarda sizi üzmeyecek Continental öneririm
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

asklepios

bence lastik işi beklentiyle ilgili.benim beklentim makul derecede konfor.

michelin energy saver kullanıyorum 7 aydır.(10.000 km olmuştur) çok ama çok memnunum.havalarını da indirdim 28'e ooohhhh yumuşak yumuşak-sessiz bi şekilde biniyorum. virajlarda çok esniyo ama olsun,ralli yapmıyoruz en nihayetinde...

bu arada; sayın A.S.GÜMÜŞ , kullandığım yollar maalesef çok bozuk, bikaç kere de çukura düştüm,balon v.s. yok. bence sizin lastiğinizde üretim hatası tarzı bi problem var...

asklepios

bu arada eklemek isterim ki; etrafımdaki biçok arkadaşım energy saver kullanıyor.herkes memnun.yukarıda dediğim gibi "beklenti" You are not allowed to view links. Register or Login saver kesinlikle performans lastiği değil.hatta çabuk yıprandığını söylüyorlar yumuşak hamurlu olduğu için.varsın yıpransın.mezara götürmicez nasıl olsa lastikleri alırız yenisini...

geçenlerde yakın arkadaşım, 65 yanak energy saver ile (araç 206) ciddi bi çukura düştü, yardı lastiği,gitti yenisini aldı.kuvvetle muhtemel başka bi marka olsa yarılmayabilirdi.ama verdiği konfora bence değer.zaten arkadaş da hiç şikayet etmedi

takgun

Bu forum ortaminda lastik konusu zaten hic bitmez. Kaldigi yerden bende devam edeyim. Kis lastiklerim var Goodyear Ultragrip 7 almistim inanilmaz memnunum. Simdi sira geldi 4 mevsim lastikleri degistirmeye. Lastiklerim 16'' de en yaygin kullanilan 205/55 R16. Cok asiri sogukta ve karli donemde zaten kis lastiklerini kullanacagimdan benim icin oncelik kuru zemin performansi ve sessizlik-konfor ozellikleri. Birkac lastik testi arastirip internette sonuclarina baktim, alternatifleri 3 e indirdim. Testlerde genelde hep ilk 5 arasina giren asagidaki lastikleri kullananlar dusuncelerini ve tavsiyelerini yazabilirler mi?

1. Continental Premium Contact 2

TEST DERECESI   TEST KURULUSU
1   Carauto (UK) 2009 - 205/55 R16
1   AutoZeitung (DE) 2009 - 195/60 R15
2   AutoBild (DE) 2009 - 205/55 R16
4   AMS (DE) 2009 - 205/55 R16
2   ADAC/ÖAMTC (DE) 2009 - 205/55 R16
3   ADAC/ÖAMTC (DE) 2007 - 205/55 R16
4   AMS (DE) 2007 - 205/55 R16

2. Bridgestone Turanza ER300

1   AutoBild (DE) 2009 - 205/55 R16
1   AMS (DE) 2009 - 205/55 R16
4   ADAC/ÖAMTC (DE) 2009 - 205/55 R16
2   ADAC/ÖAMTC (DE) 2007 - 205/55 R16
1   AMS (DE) 2007 - 205/55 R16

3. Hankook Ventus V12 Evo

5 Automotorsport 2009 - 205/55 R16
3 AutoBild (DE) 2009 - 205/55 R16 (Ventus K 105)
5 Autoshow 2005 225/55 R 16 (Ventus K 105)

tolga_ozhan

4 mevsim, sessizlik, konfor ve aynı zamanda iyi derecede yol tutuş gibi faktörlerden bahsediliyorsa Michelin Primacy HP'yi tek geçerim.
Özellikle ilk 2 sırada yazdığınız conti ve birdgestone gerçekten çok iyi lastikler ama ses ve konfor konusunda Michelin kadar başarılı değiller.

takgun

quote:

4 mevsim, sessizlik, konfor ve aynı zamanda iyi derecede yol tutuş gibi faktörlerden bahsediliyorsa Michelin Primacy HP'yi tek geçerim.
Özellikle ilk 2 sırada yazdığınız conti ve birdgestone gerçekten çok iyi lastikler ama ses ve konfor konusunda Michelin kadar başarılı değiller.

Bende genelde michelin lastikleri yumusak ve sesiz diye bilirim ama testlerde oyle cikmamis. 2009/04 automotorsport testinde konfor ve yol gurultusu test sonuclarini sirasiyla yazayim,
1. Bridgestone ER 300 -    7/7
3. Michelin Primacy HP -   10/7
5. Continental Premium C2- 6/9
6. Hankook Ventus V12 Evo- 9/10
Boyle uzak dogu markalarini hic sevmem ama sanki degerler Hankook tam benim aradigim en super lastik gibi gosteriyor.