Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa'nızda En Uyuz Olduğunuz Yolcu Hareketleri :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dentist

Hiçbir bilgisi olmadığı halde "Ya bu Alfalar da yaramaz araba doktorcum,neden aldın "diye ahkam kesenler...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

stromboli

Ben de "abicim araba ararken bana gelseydin ben sana bu paraya çok güzel bi araba ayarlardım yazık ettin" diyenlere kılım :o)) Ne yazığı cillop gibi araba işte :o)))

t_e_m

quote:

Aklıma gelmişken söyleyeyim. Ben araba kullanırken müdehale edilmesinden nefret ederim. Geçeceğim şeride bile karışan tipler oluyor bazen.
Bir keresinde arabama düzenli binen bir arkadaşımı dayanamayıp (2 ayın sonunda) attım yol kenarında.
Belki ayıp ettim falan ama biraz daha devam etseydi bir gün kesin hem indirecektim hem dövecektim.

Evet ya ne bela bir durum yandaki yolcunun her şeye müdahale etmesi, park manevrasından vitese kadar karışıyor co-pilot ruhlu manyaklar.

frantic

Maglum kapı kollarının tarzı biraz farklı 75lerde oyüzden azcık zekasını çalıştırmayıpta ya ne biçim araba binemiyoruz inemiyoruz tarzı şikayet edenler. Trafikte dakka başı aman, dikkat, yavaş ,ay araba çıkıyo tarzı durmadan konuşanlar. Pederin devamlı hız göstergesine bakması arkada oturan şahısların koltukların arkasına taban izlerini bırakması. Çöplerini inerken arabada bırakanlar ve yolcu hareketi değil ama şu kasis çukur vs. geçerken arkama yapışıp korna çalan el kol hareketi yapanlara uyuz oluyorum bu sabah yine bitanesiyle papaz olduk. Yolda hendek gibi çukur var adam yapışmış korna çalıyo yürü yürü yapıyo ya güzel kardeşim sabah saat 8 önümde çukur belli zaten yol çalışması var tabelası falan sen at arabası gibi kullanıyosan bende mi öyle yapmak zorundayım ztn en ufak yerde bile sürtüyo arabanın altı içim acıyo. Birde bu süpermarket vs. gibi yerlerde park ettikten sonra kapılarını pervasızca acıp yandaki arabaya dan diye çarpanlara kıl oluyorum. (Hatta birkeresinde arabanın içindeydim adama pis pis baktım tepkisi aynen şuydu Ne var ya nolcak bi kapımızı çarptık ne görmemişsin çok değerli araban var sanki ) bu böyle uzar uzar gider zaten
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

agucba

Mesela, Istanbul trafiğinde önde yavaş giden aracı geçmek için şerit değiştirip aniden gaza basıldığında yanda oturanın kapıya tutunmaya çalışması.

///////////////

onr

Park manevrası esnasında geri gelirken arkaya geçenlere ve "gel gel" diyenlere.
Ve bu yüzden park sensörünün sürekli "biiiiip" diye ötmesine.

Araca binerken-inerken kapı eşiklerine basanlara,

Sunroof'la, teyple, klimayla, kıl-yün vs. her türlü düğmeyle oynayanlara,

Kıçındaki pantolonun arkasında minik metal düğmemsi çıkıntıların olabileceğini idrak edemeyip aracın muhtelif yerlerine oturup, dayanıp, sürtünüp kaportanın çizilmesine sebep olanlara,
Uyuzum. :)

cuneyt

degistir artik sunu diyen ve bindigi honda, hyundai gibi arabalari oven arkadaslara uyuz oluyorum. en son bi tanidik caddy tavsiye etti bana, oracikta otenazi hakkimi kullanmak istedim

n/a

bu arabanın motorundan niye çok ses geliyo diyenleride unutmayalım,
tek kapı arabada iyi değil,arkası dardır bunun diyenlere (insanın bunu söylemesi için kör olması lazım)
elinde yüzük olup camı eliyle silenlere
inip binerken eşiğe basanlara
kapıyı hızlı açıp menteşeyi ve kapı gergisine zarar verenlere (en çok kullanılan kapı sol kapı olmasına rağmen hep sağ kapımda sorun çıkar)
arka camın altındaki deri bagaj örtüsünün üzerine birşeyler koymaya teşebbüs edenlere
arabada sigara içilmiyormu diye soranlara
bu araba çok zıplatıyor diyenlere
bunun parçası pahalıdır diyenlere (sanki araba yedek parça piyasasından çok anlıyorya amcamlar)
aşırı kilolu yolculara
öne oturup kemer takmayanlara, (durup arkaya geçmelerini rica etmek zorunda kalıyorum)
arka camlardan tekini açanlara(ya ikisini aç yada hiç elleme)
kapıyı açarken yandaki arabaya veya kaldırıma sürttürenlere
kapıyı hızlı kapatanlara
bunda klima yokmu diyenlere (bu sanırım biraz benim takıntım)ü
kaç motor bu deyipte arkasından beygir gücünü sormayanlara
arabada panik havasında olup çığlık falan atanlara(sessizce içinden dua oku kardeşim)
şimdilik aklıma gelenler bunlar

t_e_m

quote:

Arabaya binmeden önce kuş pisliği görürsem silmeye kalktığımda,
"üff sen de ne kılsın!" diyenler...

Bunu diyenler sanırım kuş pisliğinin boya üzerinde neler yapabileceği hakkında pek fikir sahibi değiller. Benim ön kaputumu delip motora ulaşacaktı neredeyse kuş pisliği.

onr

quote:

quote:

Arabaya binmeden önce kuş pisliği görürsem silmeye kalktığımda,
"üff sen de ne kılsın!" diyenler...

Bunu diyenler sanırım kuş pisliğinin boya üzerinde neler yapabileceği hakkında pek fikir sahibi değiller. Benim ön kaputumu delip motora ulaşacaktı neredeyse kuş pisliği.

Evet Egemen. Bilmeyenlere anlatmaktan dilimde tüy bitti.
En komik tarafı da dinledikten sonra şaşkın şaşkın yukarı kalkan iki adet kaş görüyorum hep karşımda.

İlave olarak;
Arkada da kapının olduğunu anlayamayıp, ön koltuğu ileri itip içeri girmeye çalışan yurdum insanlarıyla aynı havayı soluduğum için çok keyifliyim. :)

Dentist

En iyisi Alfalarımızı tek başına kullanmak sanırım...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

patricius13

Arkadaşımın x marka arabasında koltuğuna sakız yapıştırmışlar tabi fark edince çıldırmıştı . bence  bir alfaya ve de birde alfisti arabasına bunu yapan sanırım uzun yaşamaz ;)

Dentist

Ağzında yiyecek,içecek,sakız vs.olan birini Alfama bindirmediğim için,böyle bir olayın yaşanması olasılığı da doğal olarak yok.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

Dentist

Tabii ki sigarayı ayrıca yazmaya gerek yok sanırım.Alfamın içinde herhangi birinin sigara içmesi gibi bir durum asla söz konusu olamayacağı gibi,yıkamacılar ağızlarında veya ellerinde sigara ile kapıları açıp paspasları dahi dışarı alamazlar,servislerdekiler de huysuzluğumu bildikleri için,değil sigara ile herhangi bir tamir işlemi gerçekleştirmek,eğer camlar açıksa ellerinde sigara ile Alfamın yanına bile fazla yaklaşmazlar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

patricius13

Benim başıma gelse bu yaşta kalpten giderdim galiba ;)

beckher

Bu Topicte yazılı olanlar neden burada olduğumuzu kanıtlar gibi
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

onr

Hepimiz hastayız! Hi ho ha ha ha!

(alfa'ya hastayız) :P

Onur Ozdil

bütün mesajlarda kendimi görüyorum resmen

nagash

Yan koltuktakinin benden önce frene basması...

Borracho

hem yolcu-hem disardakileri soyliyeyim.

araba kullanirken, yan koltuktan klima ayarlanmak istenmesi (giugiaro ve centro stile sagolsun, vites kolunun hemen dibinde yer aldigi ve cevirmek yerine basa basa hava gücü artirildigi icin, bu sofor icin bile zaten zor bir hareket)...

müzik seti ile oynanmasi

sesli arama yaparken (blue&me'ye tane tane ingilizce rakamlari soylerken, birinin konusmasi)

park halindeyken yan aynalari kapatanlar.

arabaya yaslanip sohbet eden otopark görevlileri.

yeni yikatmisken, ilk isikta aracin camina ellerindeki süngerlerle saldiranlar.

aracin camina, yeni kebapci, market indirim duyurusu, masaj salonu, "aracinizi satarsaniz ilgileniriz" kartviziti vs. sıkıstıranlar.

yikamaya verdigimde radyo kanallarimi degistirenler.

park ettigimde aracin tam dibine park eden devasa  4X4 ler.

"abi passat variant alsaymisin onun bagaji cok daha genis" diye akil veren otomobil yorumculari.

aracin plakalarina servisin ismi olan plakalik takan servisler.

Mmo

Koltuk arkasinda, gozlerde duran dergi vs. bilimum seyleri cikarip bakip sora arka koltuga atanlar yada geri sikistirip ecis bucus yapanlar duysun benide ...

Dentist

"Arabana bu kadar özenme,bak sonra nazar değecek" diyenler.

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

zeitgeist

arabayı 10 metre ileri çekmek için binen yıkamacıların, oturur oturmaz caaaart diye koltuğu kaydırmaları beni hasta ediyor.

eomer

inen yolcunun kapıyı han kapısı zannedip kapatmak için tüm gücünü kullanması
Giulietta 1.4 MultiAir TCT 2012
35 AY 8444
159 1.9 JTDm 2007
35 KMC 66

Taner27

önde ve arkada oturan yolcuların,inip binerken ayaklarına sahip olamamalarına sinir oluyorum...
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.