Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Ben o ebatta ya Continental alırım ya da Pzero. Michelinlerden iyice nefret ettim.
Ama Goodyear'ın 4 mevsim lastiği var. Kışın az çok iş görür ama yazları dert olur diye düşünüyorum. Biraz ondan biraz bundan olmuyor. Tahminen yakıt tüketiminiz de artar temiz havalarda.
Ama kar lastiği değil kış lastiği bahsi geçenler. Yani karda çıkmam demek yeterli değil. Yaz lastiklerinden 7 derecenin altında emniyetli sürüş beklenmemeli.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben o ebatta ya Continental alırım ya da Pzero. Michelinlerden iyice nefret ettim.
Ama Goodyear'ın 4 mevsim lastiği var. Kışın az çok iş görür ama yazları dert olur diye düşünüyorum. Biraz ondan biraz bundan olmuyor. Tahminen yakıt tüketiminiz de artar temiz havalarda.
Ama kar lastiği değil kış lastiği bahsi geçenler. Yani karda çıkmam demek yeterli değil. Yaz lastiklerinden 7 derecenin altında emniyetli sürüş beklenmemeli.

Bülent abi lastik sürtünerek ısındıktan sonra havanın sıcaklığı önemlimi asfalt için diyorum bunu kar falan değil yani.

ihsany

Bülent abi lastik sürtünerek ısındıktan sonra havanın sıcaklığı önemlimi asfalt için diyorum bunu kar falan değil yani.

Bülent abi Alper'in sorusunu bende merak ediyorum, bir de neden michelinden nefret ettin ?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

delimai

bende su an pzero var..oldukça memnunum yol tutusundan..virajlarda ani frenlemelerde test ettim..sert ses yapıyor denmiş...ben bu konuda bir rahatsızlık hissetmedim açıkcası zaten hızz arttıkça rüzgar sesinden pek lastik sesini duymuyorsun....bu arada nokian dan aradılar ellerinde lastik kalmamış yeni parti mal Aralıgın başında gelebilecekmiş..ya beklicem yada siparişi iptal edip aynı paraya buradan goodyear ultragrip8 alıcam...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Alfadanadam

Levent Bey, goodyear ug8 de güzel lastik. Kararı kendi mevsim şartlarına göre verin bence. Aralık ilk hafta geç olur derseniz GY ug8 de güzel.

Michelin birçok ebatta birçok farklı arabada kullandım. Belirli bir kilometreden sonra lastikte diş kalsa bile ciddi performans kaybı yaşıyor. Yani lastik kullandıkça huy değiştiriyor. 164 v6 tb'de Continental kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım. P zero ise özellikle 17" te tek tercihim olur.
Yolda lastiğin ısınması burada kriter değil. Özellikle şehiriçi kullanımlarda lastik çok az ısınıyor. İdeal çalışma ısısına çok zor ulaşır soğuk havalarda. Uzun yolda da soğuk havada yaz lastiğiyle hız yapmaya da benim cesaretim yok doğrusu.

agucba

Yeni başlık açmak istemedim.

Marangoni Verso lastiği hakkında bilgisi olan var mı? Babamın 164'ü için sordum ve 205/60/15 (orijinal ölçü 195/65/15) için adedine 135 TL'lik bir fiyat aldım. Anne babamın hali ile performans beklentisi yok. Ama yine de ara ara yüksek sürat yapmıyor değiller.

Onlar için aradığım özellikler yumuşak olsun, uzun ömürlü olsun, uygun olsun ama yine de güvenlikten ödün vermesin. Böyle bir kombinasyonu bulabilir miyim bilmiyorum.

Kısacası Marangoni Verso ile ilgili tecrübesi olan var mı?

///////////////

nikinik

215/45/17 için ne önerirsiniz. Genelde eskisehir sehir icinde cok kısa mesafede kullanıyorum aracımı değil lastik motor bile tam ısınmıyor. Pzero Nero cok yazılmış, primacy hp nasıldır Pzeroya göre daha yumuşak olduğu söylenmiş suanki lastiklerimin konforundan pek memnun değilim biraz daha sessiz ve konforlu bir lastik istiyorum limitlerle pek isim olmuyor dogrusu ama tabii ki güvenlik önemli. Dunlop sportmaxX xl- kassa impetus revo - Goodyear f1 assymetric 2 de alternatifler arasında. Bu 5 lastikten hangisi benim kullanimimda performanstan cok da fazla ödün vermeden konforumu arttırır.

Alper

215/45/17 için ne önerirsiniz. Genelde eskisehir sehir icinde cok kısa mesafede kullanıyorum aracımı değil lastik motor bile tam ısınmıyor. Pzero Nero cok yazılmış, primacy hp nasıldır Pzeroya göre daha yumuşak olduğu söylenmiş suanki lastiklerimin konforundan pek memnun değilim biraz daha sessiz ve konforlu bir lastik istiyorum limitlerle pek isim olmuyor dogrusu ama tabii ki güvenlik önemli. Dunlop sportmaxX xl- kassa impetus revo - Goodyear f1 assymetric 2 de alternatifler arasında. Bu 5 lastikten hangisi benim kullanimimda performanstan cok da fazla ödün vermeden konforumu arttırır.

Valla sessizlik diyorsanız Michelin Primacy HP derim şuan benim aracımınz üzerinde onlardan var.
Geçen hafta değiştirdim önler P Zero arkalar Bridgestone idi onlar ne konforsuz ne çok ses yapan lastikler öyle yaa.
Cumartesi günü taktım Michelin lastiklerimi dünya varmış aracın içinde yol sesi sıfır.
Ve acayip konforlıu bir lastik.

delimai

arkadaşlar dün nokian wr g2 kış lastiklerim geldi lastikler 2012 42. hafta üretimi ve hemen taktırdım..biner binmez ilk izlenimlerim,direksiyon bariz hafifledi neden bilmiyorum..yalnız lastik sesi biraz artmış gibi geldi sanki pzero yaz lastiklerine nazaran...lastiklerin temas bölgelerinde diş derinliğini gösteren numaralar var ve aşındıkça alttan azalan tarzda sayılar çıkıyor...8-6-4 gibi...küçük ama pratik ve hoş bir ayrıntı...tahliye kanalları cilalı imiş suyu daha rahat atması için..ve asimetrik desenli...kullandıkça gelişmeleri yazarım..
Levent Ayas

agucba

Yeni başlık açmak istemedim.

Marangoni Verso lastiği hakkında bilgisi olan var mı? Babamın 164'ü için sordum ve 205/60/15 (orijinal ölçü 195/65/15) için adedine 135 TL'lik bir fiyat aldım. Anne babamın hali ile performans beklentisi yok. Ama yine de ara ara yüksek sürat yapmıyor değiller.

Onlar için aradığım özellikler yumuşak olsun, uzun ömürlü olsun, uygun olsun ama yine de güvenlikten ödün vermesin. Böyle bir kombinasyonu bulabilir miyim bilmiyorum.

Kısacası Marangoni Verso ile ilgili tecrübesi olan var mı?

Sanırım Marangoni tecrübesi olan yok, cwvap gelmediğine göre.

Neyse, babamın 164 için lastik aramaya devam ederken kendi 145'im için Kumho lastiğine denk geldim. 4 tanesine 500 TL yazmışlar. Bana çok çok uygun geldi.

///////////////

Alper

Marangoni ile ben tecrübe yaşadım ama hiç iyi değildi açıkçası fren mesafesi çok çok uzun olmuştu hatta ben çıkardım sattım hemen yok pahasına vermiştim o zaman bir arkadaşıma oda gitti haftasına kaza yaptı başka bir arkadaşımıza arkadan çarpmıştı frene bastım durmadı dedi bende aynı sorunu yaşıyordum normalde iyi güzel lastik falan ama ani frende ciddi fren mesafesi uzuyordu bende farketmiştim arkadaşım farkettiğinde çok geçti artık :)
Ama ben söyleyerek vermiştim ki takma sökme parası gibi bir paraya vermiştim o zaman 4 - 5 bin km de daha.

agucba

Anne baba kullanacağı için bu durumda Marangoni seçeneğini eleyeyim.

///////////////

Alfadanadam

Serkanım sen Dunlop seversin :) 12 taksit ayrıca :)

Anıl

Serkanım sen Dunlop seversin :) 12 taksit ayrıca :)

Ben şuan önlerde Dunlop SP TT Max kullanıyorum,arkalara da aynısından aramıştım zamanında acayip fiyatlar çekince elemanlar,bende LM703 modeline yöneldim,hepsiburada'dan 215/45 R17 dunlop LM703 aldım,almadan önce baya bir araştırdım,test,yorum vs bulamadım,genelde japonca siteler çıktı karşıma,bu model avrupa'da pek piyasaya sürülmemiş,dunlop'un uzak doğu için ürettiği bir model,özellikle Japonya'da iyi satmış. Lastikler Tayvan üretimi, hepsiburada bunu uzun süredir satıyor,uygun fiyata veriyor,nedenide diğer ülkelerde 704 serisinin çıkması!Sonuç olarak tarihe dikkat etmek lazım,çünkü üretimden kalkmış bir lastik. Şunu da belirteyim,TT maxx zamanında lastik dergilerinde testlerde çok iyi sonuçlar almıştı,bende hem fiyat hem de bu sonuçlar nedeniyle tercih ettim,pişman olmadım,ortalamanın üstünde bir lastik ama LM703'de ortalama bir lastik olmasına rağmen iyi performans sergiliyor,pişman olmazsınız ama stok eritme durumu var üretim tarihine dikkat derim.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

LM703 ile ilgili bildiğim tek husus lastiklerin erken bitmesi durumu. Muhtelif yorumlardan anladığım birşey ama, kesin bir bilgi değil.

agucba

LM703'ü Özhan'a sormak gerekir aslında. Onun aldığı 145 QV'de bunlardan vardı.

///////////////

Anıl

Ben yaklaşık 1500km'dir kullanıyorum,yol tutuş vs bakımından bir sıkıntı yaşamadım,çabuk bitme durumunu bilmiyorum ama pek yumuşak hamurlu bir lastik değil. Alınır mı alınır tabi ama üretimi büyük ihtimalle eski olacaktır.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

evrenalpar

Marangoni ile benim de 206GTI'da deneyimim oldu, yorum yapmak istemedim başta çok emin değildim çünkü fren olayı biliyorsunuz 206'da çok iyi değil, arabadan kaynaklı olabilir diye düşünüyodum, ancak Alper de aynı yorumu yapmış. Fren mesafesinde ve yol tutuşda bir sıkıntı var gerçekten de. Zaten iyi bir lastik olsaydı, adı daha çok zikredilirdi sanıyorum..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

antihero

LM703 ün performansından memnunum :) Ancak kar lastiği alacağım bu haftasonu, goodyear ug8 le continental ts800 arasında kaldım, ölçü olarak 185 60 15 düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Alper

LM703 ün performansından memnunum :) Ancak kar lastiği alacağım bu haftasonu, goodyear ug8 le continental ts800 arasında kaldım, ölçü olarak 185 60 15 düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

ikisi arasında kaldıysan continental ts800 :)

Inan

Arkadaş ben goodyear 205 55 16 aldım 170 tl ye ultragrip 8 .Bir ara 180 TL oldu şimdi 225 olmuş ?

agucba

Buna serbest piyasay diyorlar...  :o

///////////////

delimai

burada-kayseri-goodyear bayiine uğradim -bir hastamdı-220 lirada 200 e veririz dediler ug8 aynı olçuler için...
Levent Ayas

mahoretti

Aklıma bişey takılıyor son günlerde. Malum İzmir'de genellikle hava sıcak "Soğuk" dediğimiz zaman 0 dereceyi görmeyiz pek... yılda enfazla 2 sefer sabahları -1 -2 dereceleri görürüz oda sonadan düzelir zaten. Genellikle karşılaşacağımız en kötü doğa olayı sağanak yağmurdur....

Bu durumda 4 mevsim tipi lastiklerden mi seçim yapamız lazım yoksa yaz lastiklerinden mi ? Bildiğim kadarı ile 5 veya 6 derece civarları yaz lastikleri kimyasal açıdan verimlilik gösteremiyor. Bu da işin kötü tarafı.

chao

dunlop sportmaxx öncelikle tavsiye etmeyeceğim lastik.. daha da önemlisi yönlü lastik almamaya özen gösterin, çekme sorunu çok yaşarsınız..ama hayatımda dunlop kadar her eğimi alan bir lastik görmedim..

suan  Hankook kullanıyorum, çok memnunum..225 45 17 K110
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT