Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mahoretti

Dunlop

Hankook

Yönlü lastik farkını anlayamadım.

chao

You are not allowed to view links. Register or Login
Dunlop

Hankook

Yönlü lastik farkını anlayamadım.

Dunlop'un yönlü lastiklerini tavsiye etmiyorum demek istedim.. Dunlop'un yönlü lastikleri çoğu lastikçi tarafından da çekme problemine, örneğin yollarda balık sırtı olur o tarz yerlerde düz gidememe ve eğime göre yön alma gibi sorunlar yaşattığı çok fazla söylenir..Dunlop kullandığım süre boyunca 10 tane ayrı ayrı lastikçi rot balansçı gezdim, her biri bu lastiğin bu soruna sebep olacağını söyledi.. Ki zaten lastikleri değiştirdikten sonra sorunum ortadan kalktı Allaha şükür.

Kullandığım K110'da yönlü lastik aslında, ancak yine de bu sıkıntıyı yaşamıyorum..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Kutay

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

mahoretti

Aklıma bişey takılıyor son günlerde. Malum İzmir'de genellikle hava sıcak "Soğuk" dediğimiz zaman 0 dereceyi görmeyiz pek... yılda enfazla 2 sefer sabahları -1 -2 dereceleri görürüz oda sonadan düzelir zaten. Genellikle karşılaşacağımız en kötü doğa olayı sağanak yağmurdur....

Bu durumda 4 mevsim tipi lastiklerden mi seçim yapamız lazım yoksa yaz lastiklerinden mi ? Bildiğim kadarı ile 5 veya 6 derece civarları yaz lastikleri kimyasal açıdan verimlilik gösteremiyor. Bu da işin kötü tarafı.

Ben aslında İZMİR'de tüm yıl için sadece YAZ lastiği kullansak olurmu acaba gibisinden sormak istemiştim. Malum soğuk havalarda yaz lastikleri tutunma problemi yaşayabilir silika maddesinin mevsimlik oranlarda olmasından. Kış lastiklerini sadece KAR Lastiği olarak yorumlamamak lazım. SOĞUK havalardaki kullanım özellikleri ile de KIŞ lastikleri farklılıklar gösteriyor YAZ lastiklerinden.

tugrul

Dunlop kullanıyorum ve hayatımda hiç yaşamadığım kadar geziyorum sağa sola gidiyorum hele ıslak zeminde fena tedirgin oluyorum.
En kısa zamanda bende değişiklik düşünüyorum umarım bende kurtulurum bundan.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

agucba

Bu durumda Dunlop SP 9000 modelinden memnun kalan bir tek ben varım herhalde. Kuru zemin, ıslak zemin, aşırı yağış gibi şartlarda inanılmaz memnun idim ve çok yüksek viraj süratlerine ulaşabiliyordum.

Şu anda Bridgestone Adrenalin var ve hem sertliği hem geç ısınması sebebi ile beni memnun etmiyor. Artık eskisi kadar da çok zorlayamadığım (!) için, yeterli ısıya getiremiyorum ve bu da yol tutuşu engelliyor ne yazık ki.

Sanırım bundan sonra nispeten yumuşak bir lastik alacağım.

///////////////

tugrul

Bende LM703 var, belki SP 9000 başarılıdır ama ben bu lastikler ile ilk bindiğim gün dahil çok sık sürprizler yaşadım beni şaşırtan.

Good year excellence lerin gözünü seveyim. Ne harika lastikmiş onlar milim yoldan çıkma kayma ıslak kuru kar buz sorun yapmamıştı:)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS

blackeyekenan

Slmküm arkadaşlar, benim ilk aracım , dolayııyla üzerindeki lastikleri başka lastiklerle kıyas yapamıyorum, sizlerin tecrübelrine ihtiyacım var, DUNLOP SPORT 01 225/45/17 üzerinde geldi sıfır olarak, bu lastiğin avantajları ve dezavantajları nelerdir, birde 215 ile 225 arasında değiştirmeye değecek kadar fark varmı,, yol tutuşundan çok memnunum ama belki daha iyiside vardır,, belki iyi değildir bana öylede geliyor olabilir, saygılar

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

sp4rc0

Bende LM703 var, belki SP 9000 başarılıdır ama ben bu lastikler ile ilk bindiğim gün dahil çok sık sürprizler yaşadım beni şaşırtan.

Good year excellence lerin gözünü seveyim. Ne harika lastikmiş onlar milim yoldan çıkma kayma ıslak kuru kar buz sorun yapmamıştı:)

excellence yol tutuşu ıslak-kuru çok iyi ancak yanakların et kalınlığı çok ince, çabuk yarılıyor. kullanıma bağlı diyebilirsiniz ancak benim lastiklerden biri hiçbir balon veya zedelenmesi yokken daha 10bin km olmadan yama yapılırken makina üzerinde bomba gibi patladı.. Yanaklar Adrenalin gibi olsa tek geçerim ama maalesef değiller..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

34alfags34

merhaba,
ben bu lm703 cumartesi taktırdım tanesi 140tlden diğer araca. şimdi bu yazdıklarınızı gördükten sonra keşke taktırmasaydım dedim. Birde tanıdık lastikçiden aldık pehh
saygılar

sntrkomer

merhaba arkadaşlar bugün bridgestone taktırdım turanza er300. Daha çok yeni fazla bi yol yapmadım ama eski lastiklerim çok kötü olduğu için takar takmaz değişikliği fark ettirdi

tugrul

merhaba,
ben bu lm703 cumartesi taktırdım tanesi 140tlden diğer araca. şimdi bu yazdıklarınızı gördükten sonra keşke taktırmasaydım dedim. Birde tanıdık lastikçiden aldık pehh
saygılar

Ben sizi yanıltmayayım, benim daha önceki lastiklerim oldukça iyiymiş bunlara göre, birazda performans bekleyince hayal kırıklığı oldu bende.
Siz yine de dikkatli olun, normal bir sürüşte sıkıntı olmayacaktır, ama ıslak zemin bende tedirginlik yaratıyor.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS

Murat Sağlam

alfa sert aractir...
biraz yumusasin istiyorsaniz michelin tercih edeceksiniz.

sntrkomer

Arkadaşlar bridgestone er300 taktırmıştım hafta içi daha bir hafta olmadı yolda giderken nasıl olduysa lastik indi patlamadı. Lastiktiye gittim patlamadı diyorum ilk başta dalga geçti adam patladığını anlamıyorum diye baktı lastikte patlak yok.
Neyse taktı yeni lastik diğer lastiğide fabrikaya göndercekmiş heralde hatalımı değilmi diye. İnşallah tekrar aynı şey olmaz doğru düzgün gaza basamıyorum gene olur diye. Lastikte hata yoksa eğer böyle biley neden olabilir başınıza geldimi hiç böyle bişey?
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Lastik yavaş indiği için anlayana kadar bi süre gittim lastikle.

halukguder

Yaklaşık 15 gün önce aracıma 205/55/R16 Pirelli P7 Cinturato lastik taktırdım benim eski bridgestone lara göre hamuru biraz daha yumuşak diyebilirim çukurlarda kasislerde fark ediliyor ama michelin ler kadarda yumuşak değil ikisinin arası diyebilirim orta sertlikte ve oldukça memnunum.

Sportivo

aynı ebat P7 C. ben de 4 senedir kullanıyorum. Aynen dediğiniz gibi hamur olarak orta yumuşak bir lastik. Bir önceki P Zero'lardan daha yumuşak olduğu için ilk başta ben alışamayıp biraz yadırgamıştım. Ama zamanla lastiğe alıştım. En beğendiğim özellikleri fren performansı, ıslakta gerçekten başarılı ve ortalamanın altında sessiz bir lastik ve İzmir gibi bir yerde 4 mevsim hiç sırıtmaz. Beğenmediğim ise virajlarda ise PZero'ya göre daha fazla esniyor, yanal tutunma olarak PZero'nun altında. P7 Cinturato için esasında artık virajlarda eskisi gibi limitlerde yardıramayan bir aile babası lastiği diyebilirim. Yakın zamanda lastikleri değiştireceğim canım yeniden PZero istiyor. 
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

blackeyekenan

Arkadaslar 225 45 17 dunlop sp01 mfs var, lastik basıncını 32 den 30 indirdim ses azaldı vede kasislerde yada tmseklerde eskisi kadar ses yapmıyor, haytta 32 yapınca sağ ön rotil ayvayı yemiş boşluk yapıyor, şimdi 30 indirdim ses azaldı, tam olarak kaçolması lazım, konulara baktım ama tam cevabı bulamadım cok sey var,, nedersiniz tecrubeli arkadaslar neder bu duruma , 30 bar iyimidir değilse dezavantajı nedir,,
Buarada arac 2005 156 dıst,

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

chao

Arkadaslar 225 45 17 dunlop sp01 mfs var, lastik basıncını 32 den 30 indirdim ses azaldı vede kasislerde yada tmseklerde eskisi kadar ses yapmıyor, haytta 32 yapınca sağ ön rotil ayvayı yemiş boşluk yapıyor, şimdi 30 indirdim ses azaldı, tam olarak kaçolması lazım, konulara baktım ama tam cevabı bulamadım cok sey var,, nedersiniz tecrubeli arkadaslar neder bu duruma , 30 bar iyimidir değilse dezavantajı nedir,,
Buarada arac 2005 156 dıst,

fren mesafesi biraz uzayabilir, bir de yakıt tüketimi bir miktar artabilir diyorlar.... ideal ne ise onun olması lazım diyorum tabi ama benim de 31 gibi lastik havam.. 32 çok sert oluyor..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

halukguder

aynı ebat P7 C. ben de 4 senedir kullanıyorum. Aynen dediğiniz gibi hamur olarak orta yumuşak bir lastik. Bir önceki P Zero'lardan daha yumuşak olduğu için ilk başta ben alışamayıp biraz yadırgamıştım. Ama zamanla lastiğe alıştım. En beğendiğim özellikleri fren performansı, ıslakta gerçekten başarılı ve ortalamanın altında sessiz bir lastik ve İzmir gibi bir yerde 4 mevsim hiç sırıtmaz. Beğenmediğim ise virajlarda ise PZero'ya göre daha fazla esniyor, yanal tutunma olarak PZero'nun altında. P7 Cinturato için esasında artık virajlarda eskisi gibi limitlerde yardıramayan bir aile babası lastiği diyebilirim. Yakın zamanda lastikleri değiştireceğim canım yeniden PZero istiyor.

Aynı ebatlar için P Zero olmadığını söylediler bu durumda 17 inç jant almanız gerekecek herhalde. 16 inçlerde sadece 215'te olduğunu söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam

Sportivo

PZero serisi 205 / 55 / R16 ile başlıyor diye biliyorum. Eski PZero'larım da bu ebattı,eminim. Ama bazı yerlerde bu ebatta PZero stoklarda olmayabiliyor, bu yüzden satıcı olmadığını söylemiş olabilir. Üst sınıf performans lastiği olduğu için genelde daha büyük ebatlarda talep görüyordur tahminim.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Sportivo

emin olmak için bir de Pirelli sitesine baktım (You are not allowed to view links. Register or Login) , gerçekten 205/55/R16 serisi göremedim. Muhtemelen geçen yıllar içerisinde bu serinin üretimi sonlandırılmış olabilir. Belki bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar vardır.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Alper

Michelin PS3 ü var , Falken 912 ler var.
Bunları da bir inceleyin derim.

ArinFırat

malum alfalarımız alt takım yönünden pek hassastır..ilk lastiğim bridgestone er300 idi,alt takımım sıfır olmasına rağmen her çukurda her tümsekte takur tukur ses yapıyordu ..yumuşak diye kimsenin önermediği micheline aldım ve 1 yıldır kullanıyorum..lassa bridgestone petlas dunlop vs vs diğerleri alfaya göre lastik değilmiş onu öğrendim,,naçizane fikrim alfası olan her ölümlü michelin kullanmalı,farkı o zaman anlarsınız..yumuşak olmasının avantajını şöyle yorumluyorum,yoldaki bozuk zemini süspansiyona salıncaklara iletmeden önce lastiğin kendisi emiyor ve çoğu zaman bozuk yolları hissettirmiyor

agucba

Michelin olur da aynı zamanda her ölümlünün ona göre kesesinin de geniş olması gerekiyor...  :)

///////////////

mahoretti

17'' ile bol bol yanak yarma vb. olaya göğüs germekte lazım tabi... Belki de piyasadaki en mükemmel lastik olabilir ama ben kullanmadım sanırım da kullanmıycam. Kimse tavsiye etmiyor 17'' için. Daha geçen gün bir lastikçi ile konuştum. kendisi Alfacı aynı zamanda. Goodyear satıyor ama tavsiye etmedi 17'' için. Direk PZERO dedi.