Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

156 SS de 205 50 17 de kullandım 225 45 15 de
Her 2 Lastikte de surtme vs olmadı. 
Aracta 3.5 cm de 5 cm yay da kullandım.
5 kişi tatile de gittik full bagaj.
Hicbir şekilde surtme olmadı.
Bence amortisorlerden kaynakli olur ancak.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login
156 SS de 205 50 17 de kullandım 225 45 15 de
Her 2 Lastikte de surtme vs olmadı. 
Aracta 3.5 cm de 5 cm yay da kullandım.
5 kişi tatile de gittik full bagaj.
Hicbir şekilde surtme olmadı.
Bence amortisorlerden kaynakli olur ancak.

Samsung NOTE 3  cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Sürtme olarak değilde, bende direksiyon tepkilerini bozdu.

Bizde çok şaşırdık ama lastikleri dğeiştirince direksiyon kutum birden düzeldi :)

FIRST

Merhaba lastik alcamda, suan aracta Lassa Impetus Revo 225/45R17 var. ve bir veya iki teker degiscek, birinde balon çıktıgı için, ama burda arastirmalarima göre pirelli pzero rosso 225 45 zr17 91w iyi bi lastik. siz olsaniz hangisini alırdınız?

Sercan Keklik

Merhaba lastik alcamda, suan aracta Lassa Impetus Revo 225/45R17 var. ve bir veya iki teker degiscek, birinde balon çıktıgı için, ama burda arastirmalarima göre pirelli pzero rosso 225 45 zr17 91w iyi bi lastik. siz olsaniz hangisini alırdınız?

sıfır rosso en son 2012 de üretildi diye biliyorum.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

FIRST

Bilgim yoktu o konuda siz ne tavsiye edersiniz mito için?

ArinFırat

şuan 225-45-17 michelin pilot serisi kullanıyorum..205-50-17 good year nct kullanan bi arkadaş lastiği öve öve bitiremedi,michelinden vazgeçecek kadar güzel bir lastikmi fikri olan varmı?

Sercan Keklik

Bilgim yoktu o konuda siz ne tavsiye edersiniz mito için?

ben conti sc5 kullanıyorum mitomda memnunum, başka mitolarda kısa sürelide olsa michelin ps3 kullanma imkanım oldu cs5 daha yumuşak geldi bana. diger özellikleri kıyaslıyamadım cünkü kısa süreli kullanımlar oldu hep. orjinal ebatta zaten sadece sc5 mantıklı oluor o ebatta
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Erdinc küflü

Mıchelın önerisi 147 için

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Erdinc küflü

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ugur55

Pirelli P7 Cinturato aldım bir ay önce ve Continentalden sonra cok daha konforlu oldu arac.Fren tepkiside cok iyi ayrıca tavsiye ederim.
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

fmtan

Merhaba dostlar.. Bu gün aracıma binerken gözüm lastiğe takıldı bi bakayım dedim ceviz büyüklüğünde bir balon oldugunu gördüm. lastiklerimi (Goodyear NCT5 205/55/16) zaten değişecektim tarih olarak eski (2009 un 31 haftası) ancak fazla km yapılmadıgından  diri bir lastik oldugu için bi müddet daha kullanıyım öyle değiştiririm düşüncesindeydim ama artık farz oldu sanırım.. Sormak istediğim malumunuz Mardin'de yaşıyorum  Mardin şehir içi yolları bildiğiniz taş yollardan ve cok rahatsızlık verici yollar bu rahatsızlığı minimum düzeye düşürebilecek bi lastik tavsiyeniz varmı. (Bu arada yılda 2-3 kez de Mardin-Ankara-Yalova arası  gidip geliyorum sadece taş yollara has bi lastikte olsun istemiyorum şehirlerarası konforda önemli..)

chao

Merhaba dostlar.. Bu gün aracıma binerken gözüm lastiğe takıldı bi bakayım dedim ceviz büyüklüğünde bir balon oldugunu gördüm. lastiklerimi (Goodyear NCT5 205/55/16) zaten değişecektim tarih olarak eski (2009 un 31 haftası) ancak fazla km yapılmadıgından  diri bir lastik oldugu için bi müddet daha kullanıyım öyle değiştiririm düşüncesindeydim ama artık farz oldu sanırım.. Sormak istediğim malumunuz Mardin'de yaşıyorum  Mardin şehir içi yolları bildiğiniz taş yollardan ve cok rahatsızlık verici yollar bu rahatsızlığı minimum düzeye düşürebilecek bi lastik tavsiyeniz varmı. (Bu arada yılda 2-3 kez de Mardin-Ankara-Yalova arası  gidip geliyorum sadece taş yollara has bi lastikte olsun istemiyorum şehirlerarası konforda önemli..)

Bridgestone / Lassa modellerine bakın.. Tarif ettiğiniz yol koşullarına uygun olacaktır.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

halil

euromaster'da michelin kampanyası var.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

fmtan

Dunlop SP SPORT 01 nasıl bilirsiniz arkadaşlar lastik için sagı solu araştırırken bi arkadaşta cıkma lastik oldugunu ögrendim 2012 yılı sonu üretimli lastikler diri görünüyor çizgileri duruyor üzerinde kısa süreli kullanılmış corollaların üzerindeki orjinal lastikmiş adam  michelin takıntılıymış o yüzden söktürmüş. 4 tanesine 500 tl fiyat verdi.. 400' e anlaştık... made in japan yazıyor üzerinde.

halil

dunlop firmasını yokohama satın aldı.o nedenle üzerinde made in japan yazması doğal. ebat olarak 205*55*16 ise 140-150 ye sıfır lastik satılıyor.onlarada bakabilirsiniz.

fmtan

dunlop firmasını yokohama satın aldı.o nedenle üzerinde made in japan yazması doğal. ebat olarak 205*55*16 ise 140-150 ye sıfır lastik satılıyor.onlarada bakabilirsiniz.

Dunlopun sıfır lastiğine baktık üzerinde made in thailand yazıyordu.. adam özellikle gösterdi japon malı diye..  205/55/16 ya 140-150 ye lastik göremedim valla 3 gündür araştırıyorum en dandik markalar bile 200 den başlıyor.

halil

shadycome

alfacan

Dunlopun sıfır lastiğine baktık üzerinde made in thailand yazıyordu.. adam özellikle gösterdi japon malı diye..  205/55/16 ya 140-150 ye lastik göremedim valla 3 gündür araştırıyorum en dandik markalar bile 200 den başlıyor.

Dunlop un taiwan üretimi lm703 ten memnnun değilim , özellikle ıslak zeminde pek güven vermiyor . En kısa zamanda değiştirmeyi düşünüyorum .

Forumlarda gezerken ; Toyo marka lastiklerin japonya ile ülkemizin özel ticari anlaşması bulunduğu için daha az vergilendirildiği ve daha ucuza satıldığını gördüm .

Toyo markasını nasıl bilirsiniz  :)

chao

:asagi-ok:

Ve bizim p7 cinturatolar malkara yolunda 80 ile girilen bir cukurda patladi gitti :)
Lastigi begenmedigimi soylemistim, simdi tek lastik alip ayni seriye devam da etmek istemiyorum. Diger 3 lastigi cikarip yeni lastik almak icin masrafta yapmak istemiyorum..
Bastan belliydi bu lastiklerle olmayacagi.. Fazla yumusak..

alfa trooper

Bu nedir :duvar: 215 45 17 bulmak ne kadar zormuş meğer, mecburen 225 45 17 alacağım sanırım.
Goodyear assym 2 yok, Pirelli Nero yok, CSC5 yok  :D Duyan gören var mıdır bu lastiklerden?

Ormanci

Ve bizim p7 cinturatolar malkara yolunda 80 ile girilen bir cukurda patladi gitti :)
Lastigi begenmedigimi soylemistim, simdi tek lastik alip ayni seriye devam da etmek istemiyorum. Diger 3 lastigi cikarip yeni lastik almak icin masrafta yapmak istemiyorum..

Pirelli ve P7'ler orta sertlikte bi lastik.
Ve eğer çukur kötüyse, en sert lastikle de girseniz patlayacaktır.
Boşuna sert olsun diye gidip kaya gibi lastikler almayın. Bridgestone mesela :)

Başka neyini beğenmemiştiniz? Kullanım karakterinize uymamış daha ziyade herhalde :)

chao

Pirelli ve P7'ler orta sertlikte bi lastik.
Ve eğer çukur kötüyse, en sert lastikle de girseniz patlayacaktır.
Boşuna sert olsun diye gidip kaya gibi lastikler almayın. Bridgestone mesela :)

Başka neyini beğenmemiştiniz? Kullanım karakterinize uymamış daha ziyade herhalde :)

çukur hem kötüydü hem değildi şehirler arası yolda herkesin girebileceği bozuk yol diyebiliriz. süratte max 80 km. ama yanaktan patlamış zaten, neyseki işimiz lastik olduğu için para vermeden değiştirmenin bir yolunu bulduk :) ama dediğim gibi ilk fırsatta bu lastikten kurtulacağım.

p7 cinturato için beğenmediğim şeyler;

-haddinden fazla yumuşak ve konforlu (benim için). Sert lastikte çok sevmem ama bu da fazla yumuşak geldi bana..
-virajda tutunma kabiliyeti çok düşük 150 160 ile giderken bile izmit otobanda arkasının bıraktığını ve zorlarsanız kopacağını hissediyorsunuz ki önceki Giulietta'mda Conti vardı.. Conti ile karşılaştırınca ben bu arabayı hiç zorlamadım bile diyebilirim

Ormanci

Hmm bakın buna bişey diyemedim çünkü öyle bi şekilde zorlama fırsatım olmadı.
Gerçi şehiriçinde ufak viraj giriş çıkışları falan yapıyordum :)
Pirelli bu anlamda garip bi marka, beğenen beğeniyor, ya da komple nefret ediyor :)

admin

İzmit'te 150-160 km/s ile girdiğiniz viraj hangisidir, merak ettim?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.