Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ugur55

Continentalden sonra cinturato kullanmaya başladım ve giuliettamin boyle daha konforlu oldugunu düşünüyorum açıkçası.
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

chao

You are not allowed to view links. Register or Login
İzmit'te 150-160 km/s ile girdiğiniz viraj hangisidir, merak ettim?

merak edilecek bir konu değil, izmite doğru gittiğiniz yolda sağa dönen sonra eğimle sola dönen normal virajlarda 140 -150 gibi süratlerde bile araba arkasını bırakma eğiliminde..

ben şu virajlara ne giriyorum bakın görün gibi birşey demeye çalışmadım yani.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

admin

Yanlış anlamayın, süratli gidiyorsunuz demek istemedim zaten. İstediğiniz gitmek tabi ki size kalmış, bana veya başkasına düşmez hesap sormak.

Merakım şundan; ben de zamanında Hereke-İstanbul, Hereke-Adapazarı arasında çok gidip geliyordum, tüm virajları ezbere bilirim nerede ise ve artık hangi viraja nerede, kaçla gireceğimi, nerede gaz verip nerede gaz vermemem gerektiğini artık alışkanlık haline getirmiştim.

Sizin yukarıdan anlattığınız viraj da sanrım Dilovası rampasının orası. Yani uzun düzlük sonra sağ viraj ve sonra da tam gişelere giden yoldan itibaren sola, yokuş yukarı tünele doğru.
Eğer orasını kast ediyorsanız orada zeminde çok az da olsa bir dengesizlik var (daha önceden çok daha kötü  idi ve en sol şeritte bir tümsek vardı, çok tehlikeli idi. Bu sebeple ya orta şerit ya da üçüncü şeritten yapardım yapacaklarımı) ve virajı dar açı ile alırsanız, sizin bahsettiğiniz gibi arkası kopacakmış gibi hissettirmekte.

Hangi viraj olduğu merakım sadece bundandır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

chao

Yanlış anlamayın, süratli gidiyorsunuz demek istemedim zaten. İstediğiniz gitmek tabi ki size kalmış, bana veya başkasına düşmez hesap sormak.

Merakım şundan; ben de zamanında Hereke-İstanbul, Hereke-Adapazarı arasında çok gidip geliyordum, tüm virajları ezbere bilirim nerede ise ve artık hangi viraja nerede, kaçla gireceğimi, nerede gaz verip nerede gaz vermemem gerektiğini artık alışkanlık haline getirmiştim.

Sizin yukarıdan anlattığınız viraj da sanrım Dilovası rampasının orası. Yani uzun düzlük sonra sağ viraj ve sonra da tam gişelere giden yoldan itibaren sola, yokuş yukarı tünele doğru.
Eğer orasını kast ediyorsanız orada zeminde çok az da olsa bir dengesizlik var (daha önceden çok daha kötü  idi ve en sol şeritte bir tümsek vardı, çok tehlikeli idi. Bu sebeple ya orta şerit ya da üçüncü şeritten yapardım yapacaklarımı) ve virajı dar açı ile alırsanız, sizin bahsettiğiniz gibi arkası kopacakmış gibi hissettirmekte.

Hangi viraj olduğu merakım sadece bundandır.

aynı yerden bahsediyoruz, arabayı aldığımda ilk gittiğim istikamet o taraf olduğu için o yolda biraz korkuttu araba.

ama karşılaştırma olarak continin verdiği güveni vermiyor Pirelli benim söylemek istediğim oydu.İstanbul şehir içinde de tutunma hissi contide daha fazlaydı.Ama konforlu lastik arayanlar için kesinlikle ideal bir lastik.
siz de yanlış anlamayın o yüzden yazdım, asla forumlarda falan o viraja böyle girerim bu virajdan böyle çıkarım gibi yorumlar yapmak tarzım değildir yanlış anlaşılmak istemem o yüzden belirttim özellikle :)

2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

ku2

Daha önce 2.5 v6 156'ımda, 215 45 17 Kumho Ku31 kullandım.. Fiyatına göre performansı gayet başarılıydı.. Ama bir Michelin gibi yol tutmuyordu. 17 lere geçmeden önce Michelin Primacy HP, 205 55 16 lar ile kullanıyordum 156'yı..2.5 sene falan kullandım.. Çok memnundum. 17 lere geçerkende Michelin baktım..ancak o dönem bütçem el vermediği için Kumho ile yola devam etmiştim.

Conti sport contact 5, 225 45 17 Subaru Legacy'i de kullanıyorum. Çok memnunum. Hem kuru, hem ıslak performansı gayet başarılı. Yol tutuşu ve frenajı çok iyi. Sessiz bir lastik. 1 senedir kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Michelin Pilot Sport 3 kullanmadım, ancak kayınço kullanıyor, A4 quattro'sunda.. Çok memnun o da.
235 45 17 onun ebatları.

Şimdiki lastiklerim Pirelli P Zero.. GT Q2dekiler.
225 40 18
ilk defa Pirelli P Zero kullanıyorum. Sercan'ın tavsiyesi üzerine taktım. Çok memnunum.
Islak ve kuru yol tutuş harika. Sessiz bir lastik.
Frende de bırakmıyor. Henüz 1.5 ay oldu..
Ama genel izlenim Pirelli'ler için..erken bittiği yönünde. Bakalım, ben ne kadar kullanıcam. Tecrübe edip görücez.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

max-ime

225 45 17 last,k ihtiyacı hasıl oldu. Conti Sportcontact 5leri 156'da bıraktım. Lastikten memnundum ama başka tavsiye edeceğiniz modeller var mıdır?

Fren performansının iyi olması gerekiyor, çünkü aracın frenleri iyi değil. Birde lastikten kaybetmeyelim. Lastik modeline ek olarak bildiğiniz, denk geldiğiniz kampanya yapan site, dükkan vs biryer varsa isimlerini de rica edeyim :)

projo

Merhaba aranızda yeniyim, forumlara yeni bakmaya başladım. 

goodyear efficientgrip performance lastik aldım tüyleri bile üstünde lastiklerim 195/60/r15  7.2 mm diş kalınlığına sahip 300 tl para verdim 4 adet lastiğe kadıköy de goodyear bayiinden, lastiklerim kabaktı mecbur ikinci el almak zorunda kaldım.

lastik değerleri, yakıt : B , fren mesafesi : A , ses debisi : 68

sorum şu abilerim kardeşlerim iyi mi yaptım kötü mü

delıfısek

teker alacak arkadaslara sesleniyorum, suan goodyear efecgrip performance en ucuz satıs yeri kliksa sitesi 205/55/16 için satış fiyatı 174 milyon ve suan kliksada kanpanya var 350 tl üstüne 50 tl ve daha üzerine daha fazla indirim veriyor. yani ben iki teker alsam tanesi 150 milyona geliyor kargo parası yok bi taktırma kalıyor :D  ihtiyacı olanlar kacırmasın... :haydi:

alihsans

Hanım İstanbul'da sağ ön tekeri kaldırıma sürtmüş ve yanakta kopma gibi bir şey olmuştu. İçindeki lifler görünür haldeydi. Bir de üç ay kadar önce sol arka lastiğe paralel şekilde bir metal saplanmıştı. Riske girmemek için iki adet lastik alıp değiştireyim dedim.
İki tane alacağım için araçla beraber üzerinde gelen lastiği değiştirmek istemedim. "Pirelli Cinturato P7 225/45R17 91W"
İnternette fiyatlar 260-330 TL arası değişiyordu. Pirelli'nin internet sitesinden Ankara'daki bana yakın bir yetkili bayiyi aradım. Nakitte 240 TL dediler. Ben de gittim değiştirdim.  :D

Sahibi bir alfista değil ama Alfa sever çıktı. Günlük olarak Bravo kullanıyormuş. "Ortak çok parçaları var ama Alfalar bizimkilerinden çok sportif" falan dedi. Ben de Alfa etkinliklerimizden bahsettim, hatta bu akşam ufak bir buluşma var falan dedim.
Pirelli ihtiyacınız olursa yardımcı olabileceğini söyledi. Seçenekleriniz arasında bulunsun diye kartvizitini ekliyorum. Belki birinizin işine yarar.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

TRSemih

Gecmis/hayirli olsun. Yenileri one alip eskileri arkaya atsaydiniz Ihsan.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

alihsans

Gecmis/hayirli olsun. Yenileri one alip eskileri arkaya atsaydiniz Ihsan.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
Öyle yaptık Semih.  :arkadasim:

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

admin

Genellikle yeni lastikler öne takılıp eskiler arkaya geçirilir, ancak farklı bir kaynakta bunun hatalı olduğundan bahsediliyordu. Çünkü öne eski tekerleri taksanız da ön tekerler çeken kuvvet olduğundan, bunlar ile yönlendirmenin daha emniyetli yapılabileceği yazmakta idi. Arka tekerler sadece dönmek işini gerçekleştirdiğinden bu tekerlerin yere daha sağlam basmaya ihtiyacı olduğundan, yenileri mutlaka arkaya takmak gerekirmiş.

Yeni tekerlerin öne takılmasının tek avantajı, hafif yüklü durumda yokuş yukarı çıkarken olurmuş.

Konu ile ilgili yazı aşağıdadır. Yorum ve uygulanması kullanıcılara kalmış.

İki yeni lastik nereye takılır?

Türkiye de Satıcılar ve kullanıcılar genel olarak şöyle bir düşünceye sahiptirler : bir araçta sadece iki lastik değiştirildiğinde, bunlar ön "aksa" takılmalıdır. Ancak doğrusu genel kural olarak şudur: Yeni lastikler arkaya. Bu hem önden çekişli hem de arkadan çekişli araçlar için geçerlidir. Bu kuralı doğrulamak için söylenebilecek en önemli olgu şudur: Özellikle yağışlı ıslak zeminlerde güvenlik büyük bir önem kazanır, daha yıpranmış olan lastikler arkaya takıldığında, su dağıtma kapasitesi düşük olan eski lastikler aracın içe savrulmasını kolaylaştırmakta ve sonuçta direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesine yol açmaktadır. Aynı şekilde ıslak zeminde düz yolda frenlemelerde de frenleme özelliklerin ters yönde etkileyebilmektedir. Eski lastiklerin daha kolay patlayabileceği ve bugün arka lastik patlaklarında direksiyon hakimiyetinin daha kolay kaybedildiğinin ispatlandığı göz önüne alınırsa, kuralımız bir kere daha doğrulanmış olur: Yeni lastikler arkaya takılmalıdır. Az kilometre yapmış önden çekişli araç sahipleri açısından bir yararı da, uzun süreli kullanım ve yaşlanma nedeniyle lastiklerin bozulmasını engelleyen (yeni lastiklerin arkaya ve kullanılmış lastiklerin öne takılması şeklinde) bir döngü oluşturmasına olanak vermesidir. Arka lastikler görece daha yavaş yıpranır ve bunların uzun süre orijinal konumunda tutulması, bu lastiklerin iyice yıpranmadan değiştirilmesi gibi bir zorunluluk yaratacaktır.Bu durumun istisnaları şunlardır;Dört tekerlek çekişli bazı araçlarda, diş derinlikleri arasında önemli bir farklılık ortaya çıkıyorsa genel kuralın aksine hareket edilir.

Kış ve yaz lastiği kombinasyonlarında.

Ön ve arka lastik ebatları farklı olduğunda.

Yeni lastiklerin hız sınıfı daha düşük olduğunda!

Arka lastiklerde görülebilen içbükey aşınmaya bağlı olarak, yani düzeyde aşınmış arka lastikler öne geçirildiğinde, araç dengesinin olumsuz yönde etkilenme olasılığı varsa.

Satın aldığınız yeni iki lastikler yönlü ise öne, asimetrik lastikler arkaya.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alihsans

Doğrusu nedir bilmiyorum ama düz mantıkla çekiş sağlayan lastiklerin yeni olması gerekliliği gibi bir fikir oluşuyor insanda. O nedenle ben de yenileri öne taktırdım.

halil

evet yeni lastikler arka aksa takılmalı.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Alfadanadam

Kafadan kaymaya meyilli alfaların yeni lastiklerini her zaman öne takmayı yercih ederim şahsen. Örnepin giu'nun arkasını çizgisinden çıkarmak nerdeyse imkansız zira o ana gelmeden önler sinyal vermeye başlıyor.
Ayrıca ani dönüşlerde, sert u dönüşlerinde ve gazlanarak dönülen köşelerde kafadan kaymalar olası. En kötüsü de önü toplamak ile arkayı kontra vs ile topamak arasında dağlar var.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ozoozo

Kafadan kaymaya meyilli alfaların yeni lastiklerini her zaman öne takmayı yercih ederim şahsen. Örnepin giu'nun arkasını çizgisinden çıkarmak nerdeyse imkansız zira o ana gelmeden önler sinyal vermeye başlıyor.
Ayrıca ani dönüşlerde, sert u dönüşlerinde ve gazlanarak dönülen köşelerde kafadan kaymalar olası. En kötüsü de önü toplamak ile arkayı kontra vs ile topamak arasında dağlar var.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Katılıyorum abi, geçen aylarda Bilkent köprüye gece yol boştu , şu pzeronun limitini ve giu yu göreyim dedim :) 90-100 gibi girdim bilkent köprüyü de bilenler bilir zamanında eskişehir yoluna uçanlar olmuş , 70-80 tık yok , 90 küsürlere geldim önden bir kaydı anaaa gidiyorum kaldırıma dedim son anda  kontra ile toparladım ama baya korkmuştum ve zor kendine geldi araç :) ama artık çok rahat 70-80 le giriyorum. Risk budur diyip limit görmekte ayrı bir cahillik :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

tolga_ozhan

Cidden ön dönmeye başlamışsa araca bye bye demeye de başlamışsındır. Çok prof olmayan sürücünün yapacağı birşey kalmıyor. Ya arabada VCD varsa, herşey sende abi diyeceksin ya da üç Kulhuvallah bir Elham.

Diğer ilginç olanda yukarıdaki videoda arabanın önden çekiş ya da arkadan itiş olması ile ilgili birşeyi cümle içinde dahi kullanmamış. Video'nun bir yerinde gözüken araba, BMW ve arkadan itiş. Diğer örnek araçları bilmiyorum. Ama çekiş sisteminin yeri %1'de olsa etkiliyordur heralde ve böyle bir video'da yeride olmalıydı diye düşünüyorum.

ozoozo

Cidden ön dönmeye başlamışsa araca bye bye demeye de başlamışsındır. Çok prof olmayan sürücünün yapacağı birşey kalmıyor. Ya arabada VCD varsa, herşey sende abi diyeceksin ya da üç Kulhuvallah bir Elham.

Diğer ilginç olanda yukarıdaki videoda arabanın önden çekiş ya da arkadan itiş olması ile ilgili birşeyi cümle içinde dahi kullanmamış. Video'nun bir yerinde gözüken araba, BMW ve arkadan itiş. Diğer örnek araçları bilmiyorum. Ama çekiş sisteminin yeri %1'de olsa etkiliyordur heralde ve böyle bir video'da yeride olmalıydı diye düşünüyorum.

Kaldırıma ramak kaldı abi toparladığım da ama ciddi anlamda korkmuştum :) Özgün abiye yazdım 90-100 ile bilkent köprüye girdim fena tırstım dedim , ee şimdi eskişehir yolundamısın demişti :D Gergi şart aslında da ne kadar saçma bir şey kulelerin delinmesi o kafama yatmıyor yoksa çoktan almıştım bir gergi.

hi_cazz

Eğer ön lastikler eskimişse arkalarda da çok bişey kalmamıştır bence. 1 kere önler eskidi diye 2 lastik alıp önleri değiştirdim. 2 hafta sonra 1250km yolun ortasında sol arka lastik iflas etti. Ben önler biterse komple değiştiririm kafam rahat olur.

delıfısek

Genellikle yeni lastikler öne takılıp eskiler arkaya geçirilir, ancak farklı bir kaynakta bunun hatalı olduğundan bahsediliyordu. Çünkü öne eski tekerleri taksanız da ön tekerler çeken kuvvet olduğundan, bunlar ile yönlendirmenin daha emniyetli yapılabileceği yazmakta idi. Arka tekerler sadece dönmek işini gerçekleştirdiğinden bu tekerlerin yere daha sağlam basmaya ihtiyacı olduğundan, yenileri mutlaka arkaya takmak gerekirmiş.

Yeni tekerlerin öne takılmasının tek avantajı, hafif yüklü durumda yokuş yukarı çıkarken olurmuş.

Konu ile ilgili yazı aşağıdadır. Yorum ve uygulanması kullanıcılara kalmış.

İki yeni lastik nereye takılır?

Türkiye de Satıcılar ve kullanıcılar genel olarak şöyle bir düşünceye sahiptirler : bir araçta sadece iki lastik değiştirildiğinde, bunlar ön "aksa" takılmalıdır. Ancak doğrusu genel kural olarak şudur: Yeni lastikler arkaya. Bu hem önden çekişli hem de arkadan çekişli araçlar için geçerlidir. Bu kuralı doğrulamak için söylenebilecek en önemli olgu şudur: Özellikle yağışlı ıslak zeminlerde güvenlik büyük bir önem kazanır, daha yıpranmış olan lastikler arkaya takıldığında, su dağıtma kapasitesi düşük olan eski lastikler aracın içe savrulmasını kolaylaştırmakta ve sonuçta direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesine yol açmaktadır. Aynı şekilde ıslak zeminde düz yolda frenlemelerde de frenleme özelliklerin ters yönde etkileyebilmektedir. Eski lastiklerin daha kolay patlayabileceği ve bugün arka lastik patlaklarında direksiyon hakimiyetinin daha kolay kaybedildiğinin ispatlandığı göz önüne alınırsa, kuralımız bir kere daha doğrulanmış olur: Yeni lastikler arkaya takılmalıdır. Az kilometre yapmış önden çekişli araç sahipleri açısından bir yararı da, uzun süreli kullanım ve yaşlanma nedeniyle lastiklerin bozulmasını engelleyen (yeni lastiklerin arkaya ve kullanılmış lastiklerin öne takılması şeklinde) bir döngü oluşturmasına olanak vermesidir. Arka lastikler görece daha yavaş yıpranır ve bunların uzun süre orijinal konumunda tutulması, bu lastiklerin iyice yıpranmadan değiştirilmesi gibi bir zorunluluk yaratacaktır.Bu durumun istisnaları şunlardır;Dört tekerlek çekişli bazı araçlarda, diş derinlikleri arasında önemli bir farklılık ortaya çıkıyorsa genel kuralın aksine hareket edilir.

Kış ve yaz lastiği kombinasyonlarında.

Ön ve arka lastik ebatları farklı olduğunda.

Yeni lastiklerin hız sınıfı daha düşük olduğunda!

Arka lastiklerde görülebilen içbükey aşınmaya bağlı olarak, yani düzeyde aşınmış arka lastikler öne geçirildiğinde, araç dengesinin olumsuz yönde etkilenme olasılığı varsa.

Satın aldığınız yeni iki lastikler yönlü ise öne, asimetrik lastikler arkaya.

benim 4 teker eskimişti , araça 2 yeni lastik takdırdım ön taraf biraz daha iyi arkalar daha kötü taktırdıgım yerdeki arkadasa dire yenileri arkaya tak demiştim ön eskiler yerinde kaldı takan kişide sormustu bosver sen tak demiştim. o gün bu gün o kadar gazda makasta suda bayırda ön hep benim kontrolümde tık yok allah korusun yeterki arkayı kaybetmiyelim.  :yukari-ok: bi sıkıntı yaşamadım dogrusuda bu. herseyi kontrol eden bilgisayarlı araçları bilemem.

Alfadanadam

Ben önden önce arkayı bırakan bir tek 75'i biliyorum.  >:D

Lbe

Abilerim bu günlük kliksadan indirimim var ve lastik almam lazım.Biliyosunuz arabayı sıcak memlekette kullanıyorum, alacağım lastiğin ömrü uzun olması lazım.Babam goodyear efficent grip performance kullanıyor, gayet memnun ama ömründen tereddüt ediyor.Yeni lastik olduğu içinde bilemiyoruz ne kadar gider.Benim kafamda goodyear ile beraber michelin primacy hp, primacy3 ve pilot sport 3 bakıyorum.Okuduğum yorumlara göre Pilot sport 3 güzel tutunuyor, ömrü uzun ama sert bi lastikmiş.Primacy 3 ise yine güzel tutunup sessiz ve konforlu olup ömrü kısa deniyor.Aranızda bu lastiklerden kullanan oldu mu? Yumuşaklık için ömürden vazgeçmeli miyim? Ebat:225/45/17

Alper

Pilot sport 3 kullanıyorum ben.
Hiç de sert degil.
Ömür olarak benim daha yeni sayılırlar o yuzden bir sey diyemem.

Lbe

Pilot sport 3 kullanıyorum ben.
Hiç de sert degil.
Ömür olarak benim daha yeni sayılırlar o yuzden bir sey diyemem.

Şuanki lastiğim Pirelli P7 Cinturato kimileri yumuşak derken bana sert geliyor.Fazla yumuşak arıyorum aslında ben

Lbe

Ömründen dolayı Michelin Pilot Sport 3 aldım.İndirimimle beraber 4 tanesi 900e geldi