Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

19 Mayıs Mini Buluşma - F1 Pisti İstanbul Park Pist Günleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login

Alfadanadam

Ücret biraz daha düşük olsa kaçırılmaz fırsat olurmuş. Ciddi güçlü bir aracım olsa fiyatına bakmaz atlardım ama eldekine değmez :)

Alper

Abi aslinda dikkatli bakarsaniz seansi 120 tl :)
Kask zaten ayarlanir.
Zaman durumunu ben acikcasi onemsemem cunku ferrari lambo gibi superspor araclarin arasinda sureye oynamak sacma olur :)
Zevkine cikilabilir ama.

Alper

blackgear

Buraya çıkmak için bence şu 3,2 Q4 lerden kiralamak lazım bir tane :))

Seans ücreti + kiralama + katılım ücreti + benzin :)) Bireysel katılımda çok aşar abi bizi, ama ortaklaşa birşeyler yapılabilir.

Böyle birşeye ne dersiniz??

Alper

Alfadanadam

O zaman güzelmiş ya :) Ben de zaten kask var scooter'dan dolayı :) Bir daha bakayım ben şuna.

Ups: Ben o tarihlerde yurtdışında olacağım ya....

Fatihob

Aynen tek seansı 120 lira. Bencede transpondere gerek yok. Kaskıda bir çok kişi dışarıdan bulabilir. Bence fiyatı uygun eğer aklında olan varsa kaçırmasın. Ben geçen sene çıkmıştım İst parka. Pistin düzlükleri bizimkiler gibi yavas arabalarda çok zevkli olmuyor ama virajları gerçekten zevkli. Virajda sol arka tekerimin apexe çıktıgındaki savurulmam direk oyunlarda olanlar gibiydi. Piste yokuş yukarı çıkarken bianda yerde aaa fren izleri var o zaman tepenin üstünde görmediğim bir viraja giricem diye beklemek çok zevkli.

Ben katılmıcam ama arkadaşımın 2007 civic'i ile çıkıcaz büyük ihtimal. Bu arada hızlı arabam yok zevk almam gibi düşünmeyin 2 büyük düzlüğünde basmak pek hoş gemeyebilir ama 1-2 kez kendinizi vede arabanızı kasarak viraja girdiğinizde olayın zevkini yaşıyorsunuz.
..

alfacan

katılmak isterim ama arabamı zorlıyamam , 1.6 palio vs kiralanabilir ama istenilen zevki veremeyebilir diye düşünüyorum  :)

Gouki

alfacan

Ercan'ım dur masraf açma başına :D

önceliklerimden şaşmamalıyım doğru diyorsun  :haydi:

Fatihob

Şimdi katılmak istiyenlere şöyle bişi daha söyleyeyim. 20dkde atılcak max tur sayısı 5tir. Ben 4 tur dip gaz dip fren yaptıgımda arabam şişmişti ama körfezden bilenler vardır yani hem kendimiz hemde arabanın limitlerinde dalıyordum. Arabadaki 3 pedelada herzaman en arkasına değicek şekilde basıyordum. Arabamı çok zorlamdan tur atarım derseniz sorun olmaz. Yani virajın hakkı 100se siz 70le girerseninde zevk alırsınız hemde arabanıza bişi olmaz.

Lastik aşınması ve fren balatası bitmesi olayınıda şöyle söyleyeyim. Piste çıkmadan 2 gün önce aldıgım lastikler üstünden 1 körfez pisti geçmesine rağmen hala kullanıyorum. Ama 1000kmde gidicek olan lastik dişi 30-40kmde gitti. Fren balatalarımda aynı şekil 1000kmde gidiceğine ordaki 30kmde gitti.

Ön ve arka düzlüğünde 180km den fazlasını göremedim. Zaten arka düzlükte yokuş yukarı şişiyordu. Yani düzlükte uçarım falan gibi düşünmeyin. 1.6 Ts motorlar düzlüklerde 140-150 görür bence.

2 ve daha fazla seans alıcak arkadaşlar sanmasınlarki tek çıkışta bütün seanslarını atarlar. Her 20dk sonunda damalı bayrakla pite girerler diğer seastakilerin tur atmalarını beklerler.

Pistte büyük ithtimalle aynı anda 15-20 araba olucaktır. Organizatör Bugra abi büyük ihtimalle bu 15-20 arabayı denk seçecektir. Misal 70-250hp arası olucaktır. Yani Ferrari vb. ile aynı anda pistte olmazsınız. Düzlükte yanınızdan uçarlarken arkalarından üzülerek bakmassınız. Ben geçen sen çıktıgımda böyleydi benden sonraki en güçsüzü 350hp falandı :D

Organizasyonun detaylarını bilmesemde büyük ihtimalle piste çıkmadan Bugra abi(Organizatör) bi brifing vericektir. Eğer 150hp arabanızla 90hpnin arkasına gelirseniz öndeki sol sinyal yakarak,dörtü yakarak veya elini camdan hafif çıkartarak geç demeden geçmek yasak olucaktır. Buda kazaları engellemek uygulanan bir kural. Bilirsinizki pisteki kazaları kasko şirketi karşılamaz. Ayrıca bariyere ve piste hasar verirseniz bunun ücretini sizden talep ederler diye biliyorum.

Ne aracınızı nede kendinizi çok zorlamadan zevk alabilceğiniz bir organizasyon. Fiyatıda bence makul ama pist 10 seneliğine özelleştirildiği için ilerde nasıl organizsyonlar ne kadar olur bilemiyorum. İsteyen bu ilkinin geçmesini bekleyip vidoları izleyip sonrakine katılıp katılmamayı düşünebilir.

21 Nisanda SüperSporların çıktıgı organizasyon vardı. İzleyici olarak gitmiştim. Bir kaç düzlükten geçiş videosu koyayım.

..

erol1903

Uzun zamandır istediğim birşeydi ben de katılabilirim aileden izin çıkarsa. 20 dk 120 lira beklediğimden uygunmuş.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

blackgear

Sitede 20 dk. 260 TL yazıyor, bir yanlışlık mı var arkadaşlar ben mi kaçırdım???

erol1903

Transponder ve kask seçeneğini kaldırınca 120 ye düşüyor seansı. Telefondan tutulabilir heralde zaman

Fatihob

Evet telefondan tribündekiler falan tutabilir. Yan koltukta oturan olursa oda tutabilir.
..

blackgear

Hımm, haklısınız.

Katılmak isteyen arkadaşlar RaceChrono' nun ücretsiz Apple - Android uygulamasını edinebilir ve tur zamanlarını daha profesyonel ölçebilir. Karting de kullanmayı denedim de, hassasiyeti çok arttırmışım, çok bir şey anlamadım.

Uygulamayı edinenler muhakkak öncesinde bir alanda deneme yapsınlar ve programın kullanımını çözsünler. Haritalar içerisinde İstanbul Park ta yer alıyor ;)

Bilgilerinize :)

:alfisti:

Alper

Arkadaşlar bu fırsatı bir daha zor yakalarız gibi bu fiyata :)
İzmit olmaması en güzel tarafı açıkçası.
İstanbul Parkta ben çok fazla tur atmış biri olarak size söyleyebilirim bunu.
Gerçekten o duyguyu yaşamanız gerek bence.
İleride çocuklarınıza bile anlatabilirsiniz :) güzel bir anı olur bence.
İlla iddialı olup dip gaz gitmenize bile gerek yok.
Oradaki atmosferi yaşamak gerçekten bambaşka.
F1 pilotları ile aynı asfaltta ayak basmak bile çok farklı bir his.
Pit alanlarında dolaşmak bile yetiyor.
Seneler önce ilk F1 yarışını izlediğim günler , pit alanında dolaşmam geliyor aklıma :)
Bence yaşanması gereken bir şey bu tutkuyu besliyorsanız içinizde.

erol1903

Alper abi cok gaza getirdin :) Bizim normal sokak arabalarimizla donmemiz ne kadar alir bir turu?

Fatihob

F1 de rekor 2:20 falan olmasi lazim. Cok kasarsan arabanla 3dk falan yaparsan iyidir. Eve gideyim orda attigim turun videolarini koyayim. Gopromin pili bitmisti ilk 10dk falan vardi sadece ordada bi atraksiyon yok ama pisti tanimak acisindan guzel olur.
..

Alper

Açıkçası bizim araçlarla 4 dakika falan sürer tur :)
Ama tabii bu herkese göre değişir.
Ben 60 dan fazla tur atmış biri olarak ezbere bilsem dahi pistte ki bir tur değeriniz birini tutmuyor.
Çok kolay zaman kaybı ve kazanımı olabiliyor.
Ama en önemli olay lastik ve süspansiyon sistemi.
Ne kadar az yatarsan virajda ve tutunmayı sağlarsan o kadar süren kısalıyor.
onun için viraja hızlı girmek değil olay.
Viraj içerisinde stabil şekilde en az kayıpla ve en hızlı şekilde virajdan çıkabilmek.
Bugün Fatih ile konuştuk bayağı bir.
Ben çok tur attım ama kendi aracımla hiç çıkmamıştım şimdiye kadar ama Fatih Mito ile çıkmıştı.
Ben 3 tam tur üstüste giderek Michelin lastiklerin iplerini çıkarmış birisiyim ama :) bu tabii organizasyonun rekorunu yapabilmek içindi ve o bir Porsche 911 di :)
Ve 1.liği alıp ödül aldım bu turdan sonra :)
Ama bizim lastikleri pek yormaz çünkü biz çok yüksek süratlerde giremeyiz yani süper spor araçlara göre :)
Bunun içinde varsın olsun maksimum lastiklerin 2-3 bin kmsini yiyebilirsiniz.
Fren diskleri ve balatalarınızı eski ise bunlar biter ama :)
Ben daha yeni taktırdığım için diski de freni de :) sorun görmüyorum bu konuda.
Lastiklerimde yeni ve Michelin Pilot Sport 3 olduğu için ve 5 cm yayım olduğu için güzel birşey yakalarım diyorum.

Alper

F1 de rekor 2:20 falan olmasi lazim. Cok kasarsan arabanla 3dk falan yaparsan iyidir. Eve gideyim orda attigim turun videolarini koyayim. Gopromin pili bitmisti ilk 10dk falan vardi sadece ordada bi atraksiyon yok ama pisti tanimak acisindan guzel olur.
Pist rekoru :) 1.24 lü birşey di yanlış hatırlamıyorsam :)

Alper

Buda lastiklerini çöp haline getirdiğim araç :) sıfır lastik takılıp pistte 1 tur ısıtıldıktan sonra 3 tur attım ama ciddi zorlayarak ve lastik yakarak :) sonuç ortada.
Bundan sonra da başka araçla zaten devam ettim.
Buda bir arkadaşımın ben aracı getirdikten sonra çektiği video :)
Benzini biten mi dersin :) turbo patlatan mı :)
Güzel günlerdi be :)

Fatihob

Evet Alper ben fena sallamışım :)

Yarışın en hızlı turu Juan Pablo Montoya tarafından 1'24.770 süreyle geçildi. Bu turda ortalama hızı 226,693 km/saat idi.

Ben şimdi video yüklüyorum. Hiç tam olarak bastıgım tur yok. Zaten çok gerginim direksiyon döndürmeye üşeniyorum resmen :) Ordan baktıdımda 3.10dk attıgım tur var ama yavas atılmış bir tur. (Videoda 5:30-8:40 arası) Demekki iki buçuk dakkada falan tur atılabilir. 15/2.5=6 Tur. Ama 6 tur tam gaz giderseniz araba şişer büyük ihtimalle. Ben 4 tüu falan atmıştım MiTo kendinden geçmişti. Bide işin diğer riski frenin ısınması. Allahtan MiTonun frenleri hiç tutmıcak hale gelmedi ama agresif atılan 3-4 turdan sonra frenlerde şişme olabilir ve hızlı geldiğiniz virajda frene oturdugunuzda tepkisiz düz devam edebilirsizi dikkat edin :D

Video 1.18gb miş. Biraz beklemek lazım yüklenmesi için.

Bu videomu 3. kez falan izliyorum. Çok acemiymişim :) Oturuz pozisyonum, diresiyonu tutuşum falan kahkaha attım kendime. İlk körfeze çıktıktan 5-6 gün sonraydı bu organizasyon. İşallah bu yaz için de arabam tamamlandıktan sonra bir organizsyon daha olurda bu sefer adam akıllı tur atabilirim. Çok zevkli bir pist. 1-2 kez kafadan kayıp dışarı çıkma eylemi oluyor arabanın ama asfalt tutuyor bu körfezde olsaydı çoktan topraktaydım :) İmkanı ve merakı olan çıksın olmadı benim videoda attıgımdan biraz daha hızlı tur atarsınız yinede çok eylenirsiniz.
..

Fatihob

Alper 3 turda 1000 TLlik lastiği yemissin :D Ayıp milli servet biraz idareli kullan :D
..