Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Özel Servis Beğeni ve Eleştirilerimiz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihob

Yapılan ve değişenlere bakınca son çıkan fiyat çok uçuk değil. Komple orjinal kullansalardı 10binTL'yi geçerdi, parça başındaki karlarını azaltsalardı ( bağzı parçalar pahalı, bağzı parçalarda gözüme ucuz geldi) toplam tutar 300TL falan ucuzlardı.

..

murat

Bir de gittiğin servis ile ilgili olmayan işleri de orası aracılığıyla yaptırmak pek akıl karı bir iş değil, aklınızda olsun..Zaman probleminiz yoksa tabi ki  :serefe:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login hocam oraya bundan sonra para verilecek bir iş için gitmeyin. Başka konularda yeri geldikçe çekincelerimi iletmiştim ama kendi ustam Alfacı olmadığından ve tavsiye etsem de bir aksaklık çıkarsa diye utanıp net bir şey söyleyememiştim. Ama şu kesin, bu kadarı hiç aklıma gelmezdi.

Sondaki "beyin değişecek"lere olmazsa beraber bir bakalım. Ayrıca size benim ustanın yerini vereyim. Benim yönlendirdiğimi söyleyin. En azından hakkı neyse onu alır, daha fazlasını değil. Yapamadığını da forumda hepberaber kafa patlatır yaparız.

Bu ne yahu? Ankara'ya gidip Alfin'e bıraksaymışsınız yakıt ve kalma dahil daha ucuza bile çıkılabilirmiş, veya aynı fiyata çıkılırmış.

Arkadaş allah ne verdiyse yazmış işçilikler fazla yapılan işler vs

Gerçi her servisin kendi fiyat politikası var kullanıcılara tecrübe oluyor .

Sonery1

You are not allowed to view links. Register or Login hocam oraya bundan sonra para verilecek bir iş için gitmeyin. Başka konularda yeri geldikçe çekincelerimi iletmiştim ama kendi ustam Alfacı olmadığından ve tavsiye etsem de bir aksaklık çıkarsa diye utanıp net bir şey söyleyememiştim. Ama şu kesin, bu kadarı hiç aklıma gelmezdi.

Sondaki "beyin değişecek"lere olmazsa beraber bir bakalım. Ayrıca size benim ustanın yerini vereyim. Benim yönlendirdiğimi söyleyin. En azından hakkı neyse onu alır, daha fazlasını değil. Yapamadığını da forumda hepberaber kafa patlatır yaparız.

Bu ne yahu? Ankara'ya gidip Alfin'e bıraksaymışsınız yakıt ve kalma dahil daha ucuza bile çıkılabilirmiş, veya aynı fiyata çıkılırmış.

Aynen hocam. Ben de biraz acele ettim biran önce yapılsın diye bir de güvendik işte aradaki abimizle gidince fiyatı bu kadar çıkmaz veya daha iyi ilgilenir sandım. Usta da aceleye getirdi bayramdan önce bitirmek için bence.
Esnaf çevre tanıdık kime söylediysem niye bize sormadın oraya gitmeden önce diye söylediler yetkili servise versen en fazla 1-2 bin fark olur daha da özenirlerdi falan gibi şeyler duydum. Mersindeki ustayı bile önerdiler dediğiniz gibi başka şehire gitseydim daha iyi olacaktı heralde.
Sizin ustanın yeri nerede adı nedir? Bir kaç usta tavsiyesi aldım bakalım sizlerin tavsiyesi daha önemli benim için tabiki.

Sonery1

Bir de gittiğin servis ile ilgili olmayan işleri de orası aracılığıyla yaptırmak pek akıl karı bir iş değil, aklınızda olsun..Zaman probleminiz yoksa tabi ki  :serefe:
Aracı olan kişinin dürüstüğüne insanlığına şüphem olmadığı için güvendik işte yoksa alt takım ön düzen oto elekt klima döşeme ve lpg işlemlerini yarı maliyete yaptıracağım yerler vardı.. insanoğlu işte ne denebilir...

Sonery1

Arkadaş allah ne verdiyse yazmış işçilikler fazla yapılan işler vs

Gerçi her servisin kendi fiyat politikası var kullanıcılara tecrübe oluyor .
Bu politika da işte tuttuğumu yolayım da bidaha gelmese de devamlı memnun müşteri olmasa da olur zihniyeti..

Sonery1

Yapılan ve değişenlere bakınca son çıkan fiyat çok uçuk değil. Komple orjinal kullansalardı 10binTL'yi geçerdi, parça başındaki karlarını azaltsalardı ( bağzı parçalar pahalı, bağzı parçalarda gözüme ucuz geldi) toplam tutar 300TL falan ucuzlardı.
300tl mi?
3000tl olmasın acaba?
Ucuz olan hangi parça var merak ettim?
İlk defa fiyatı yüksek bulmayan kişi ustanın kendisinden sonra siz çıktınız valla.
Komple yan sanayi malzeme kullanmışlar ozaman sizin bilginize göre ustanın kendisi orjinal diyor halbuki.

Sonery1

Ayrıca haksız alınan haram paranın 300 ü veya 3000 i farkeder mi?

octinum

Aynen hocam. Ben de biraz acele ettim biran önce yapılsın diye bir de güvendik işte aradaki abimizle gidince fiyatı bu kadar çıkmaz veya daha iyi ilgilenir sandım. Usta da aceleye getirdi bayramdan önce bitirmek için bence.
Esnaf çevre tanıdık kime söylediysem niye bize sormadın oraya gitmeden önce diye söylediler yetkili servise versen en fazla 1-2 bin fark olur daha da özenirlerdi falan gibi şeyler duydum. Mersindeki ustayı bile önerdiler dediğiniz gibi başka şehire gitseydim daha iyi olacaktı heralde.
Sizin ustanın yeri nerede adı nedir? Bir kaç usta tavsiyesi aldım bakalım sizlerin tavsiyesi daha önemli benim için tabiki.

Hocam özel mesajla size benim ustanın konumunu atayım. Dediğim gibi, Alfa ustası değil ama dürüst, düzgün bir arkadaş. Yalnız sizden ricam tamamen bana güvenip gözü kapalı bırakmayın ilk etapta, önce kendiniz değerlendirin. Neticede arkadaşımdır, ben düzgün olduğuna güvenirim ama her iki taraf da iyi niyetli bile olsa bazen istemeden olumsuzluklar çıkabiliyor. Mesela benimki yerine oturmayan alt kule gergisini iki takozun arasına koyup hafif bükmeyi önerdi. :) Ben dahil kimsenin sözüyle bu kapsamda işler için aracınızı kimseye bırakmamaya çalışın. Alışkanlığınız olsun.

You are not allowed to view links. Register or Login 'un dediği gibi, her işletmenin kendi fiyat politikası vardır. Ben (Alfin, Carium, Sportivo gibi forumda haklarında farklı kişilerden olumlu görüş bulabileceğiniz tescilli yerler hariç) bu tip yeni gideceğim servis durumlarında mümkünse önce bir "ufak iş" bulup yaptırıyorum. Mümkün olduğunca salağa yatıp elimden geldiği kadar inceliyor, sonra dai fiyatlandırmaya bakıyorum. Olası büyük işler hakkında böyle fikir yürütmeye çalışıyorum. Sizin gittiğiniz yere de bir kere gittim; helezonları taktıracağım gün benim usta erken çıkıp köye gitmişti. İstesem birkaç gün daha bekler kendi ustamda yaptırırdım ama sırf denemek için sizin mekana gittim. Helezon değişimi işçiliği için 250TL aldı. Periyodik bakımı sordum. Yarı sentetik yağla (bizim Selenia 20K filan da değil, ucuz olanı ile) 300TL'ye yakın bir fiyat verdi. You are not allowed to view links. Register or Login 'un dizel GT için de 500TL filan deyince artık mekan hakkındaki görüşüm netleşti. Bir daha uğramadım. Buranın fiyat politikası biraz "Alfadan bir ben anlarım" imajı vermek üzerine kurulu gibi.

Hatta bir önerim daha olacak; yarın hanımın Vectra'yı muayeneye hazırlamak için bizim ustanın atölyesinde olacağım. Yanımda Fiat MultiECUScan bağlantı cihazı ve bilgisayarımı da götüreceğim. Öğlene doğru uğrarsanız ben de bir bağlanıp bakayım, bu havayastığı ve motor "beyni" mevzuunda ne varmış bir görelim. Belki de basit bir şeydir, ya da en azından hataları öğreniriz İnternette araştırırsınız.

Sonery1

Alırsan Alfa olursun kalfa demişler ya bugün Adana'daki @octinum en büyük ustam ben de kalfası oldum sayesinde ve artık hız sabitleyicim çalışır durumda 👏🤘😄. İyiki Alfistili oldum iyiki tanıdım sizleri. Emeğine eline yüreğine sağlık @octinum Emirhan ustam. Çok çok teşekkürler.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

octinum

Alırsan Alfa olursun kalfa demişler ya bugün Adana'daki You are not allowed to view links. Register or Login en büyük ustam ben de kalfası oldum sayesinde ve artık hız sabitleyicim çalışır durumda 👏🤘😄. İyiki Alfistili oldum iyiki tanıdım sizleri. Emeğine eline yüreğine sağlık You are not allowed to view links. Register or Login Emirhan ustam. Çok çok teşekkürler.

Ben teşekkür ederim, sayende Vectra'nın elektrik sistemini muayeneye girer duruma getirdik. :)

You are not allowed to view links. Register or Login 'in daha önceki servis deneyimini bugün konuşma ve arabayı inceleme olanağı buldum. Böyle "Farklı araba servisi" olunmaz.

Şunu bir açıklığa kavuşturalım. Pek çok yerde Alfa "ustası" bulunmadığından, Alfa ustası/servisinin işçiliği pek öyle karşılaştırılabilir değildir. Sözgelimi bizim kentte ben servis olsam, iyi kötü incelediğim ve bazı yerlerine müdahale edebildiğim Selespeed'i benden başka kimse bilmediği için işçiliğe atıyorum 1000TL diyebilirim. Rakamı büyük salladım ki anlatmaya çalıştığım iyi anlaşılsın. :) Bu fiyat şöyle karşılaştırılır; Selespeed'e müdahale edebilecek yetkinlikte en yakın yer Ankara'da olsun, arabayı ankaraya götürmek/göndermek, orada harcanacak para ve getirmek/getirtmek toplamı 1000TL'yi geçiyorsa arabayı bana bırakır yaptırırsınız. Mantık bunu söyler.

Ama benim bu parayı istemek için SS'i gerçekten sorunsuz olacak şekilde yapabilmem gerekir.

Sonery1'in arabasında hız sabitleyicinin çalışması için "sinyal ve motor üniteleri"nin değişmesi gerekiyor, o zaman çalışacak denmiş. Halbuki Fiat MultiECUScan (veya ellerindeki Examiner mı neyse o) ile bir bakılsaydı debriyaj sensörünün sürekli basılı gördüğü kabak gibi ortadaydı. Elimle koymuş gibi buldum. Ve ben usta, hele ki Alfa ustası değilim. Öyle bilmemne kutusu, ıvır beyni, zıvır ünitesi değişecek demeyi piyasada hangi atölyeye gitseniz demeyi bilir, Şahin/Doğan ustası dahil. O araba oraya Alfa'dan anlayan kişiler sorun neyse tespit edip çözsün diye gitmiş. Sorun giderilmeden, hatta tespit bile edilmeden oradan çıkmaz.

Aynı şekilde; motor kontrol ünitesinde arıza lambası yaktıran hataların hatırladığım kadarıyla tamamı egzozla alakalıydı. Spesifik olarak lambda sensörü ve ısıtıcı rölesi diyordu galiba. Sonery1'de fotoğrafları var. Yani motor "beyni" değişse de o arıza lambası imkanı yok sönmeyecek. Motor kontrolcüsüyle ilgili tek olası hata CAN hatlarıyla ilgiliydi ki birincisi o hata arıza lambası yakmıyor, ikincisi hata ECU'nün kendisinde değil CAN omurgasına bağlandığı kablolarda da olabilir. Bu arızanın teşhisi için işi bilen (ve amacı işi yapmak olan) birisi önce elinde araç diyagramıyla kablolamayı/pinlemeyi kontrol eder. Orada sıkıntı yoksa motor ECU'ye döner.

Neyse. Sonuç: Adana'da Alfa servisi yok. Triger değişimi, varyatör gibi Alfa'ya özgü işleri hiç bilmiyorsanız Ankara'da, veya varsa Mersin gibi çevre illerde yaptırın. Geri kalanları piyasada kime götürseniz bahsi geçen yerle aynı şekilde yapacak. En azından fazla para vermezsiniz.

melih123

Bende Alfa alıp kalfa kervanına katılmış kişilerdeyim.Aslında  kendimi birden bire içinde buldum.İlk olarak marj motorunu söküp kömürlerini yeniledim.Bujileri ve 1tane bobini değiştirdim.Sonrasında hava filitresi yağ filitresi derken kendimi ısı sensörü ve termostatı değiştirmiş buldum.
2ay öncesine kadarda Ss vitesleri boşa atıyordu.Kime götürdüysem  robot sökülecek dediler söktürmedim tabi beyine giden ufacık bi kablodan oldugunu buldum elektirikciye götürüp yaptırdım.Şuan en ufak sıkıntı çekmiyorum.Servise vermediğim işçilik ücretleride cebime kalıyor.Bildiğiniz gibi kaputu açmaları 50tl resmen.Herkeze iyi forumlar
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

milano 75

servis değil ama yedek parçacı ile ilgili eleştirim olacak,daha önce benzer bi mevzu yaşamış,onlara kızıp parçayı almamış çıkmıştım ama tekini bulamayınca(far) mecbur 30 tl fazlasına tekini onlardan almıştım.mevzu istedikleri para değildi net olarak,serbest piyasa,birinin 30 a sattığına 40 isteyebilirsin,canımı sıkan o değil,sitenizde bu fiyat yazıyor,siz 30 tl fazla istiyorsunuz dediğimde,onlar eski fiyat,değişcek,o fiyattan veremem demişlerdi.Tahmin eden omuştur, alfar bahsettiğim,bugün devirdaim pompası almaya gittim,sitede 100 tl yazan parçaya 180 tl çekti,yine aynı mevzu yaşandı,fiyatlar eskide,güncellenecekde,bize gelişi bu değilde v.s v.s sen 150 ver falan,basiretim bağlandı aldım,normalde almam ama yok anasını sattığım parça ,bulamadım ve değişmesi lazım.40 yaşıma geldim,çocukluktan beri ticaretin içindeyim,böyle bir iş ahlakı görmedim.Mal senin,fiyatı bu kardeşim ,yersen diyebilirsin ve ben bu durumda sadece ,adamlar biraz pahalı satıyor derim ama nasıl olsa kucağıma düştü diye sitende 100 tl yazdığın parçaya 150 tl alırsan bu ne esnaflığa ne insanlığa sığar,o parayı mecburiyetten verende ayarıda verir,siz siz olun mecbur kalmadıkça bu tip adamlara paranızı nasip etmeyin.Şimdi sitelerine baktım,parça 100 tl,şimdi memet sövdüğü zaman suçlu mu ?
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

TurgayKollama

Merhaba arkadaşlar. Maslak servisleri veya avrupa yakasındaki servisler arasında SS sorunları hakkında bilgi sahibi ama masraflar konusunda bizi üzmeyecek servis öneriniz var mıdır? 2002 156 2.0 SS

fikri.şakar

Alfar daki durum banada oldu. Abs kablosu sitede 120tl yazıyordu ben arayınca 200tl dediler sitedeki fiyatlar  eski dediler.Yılbaşı haftası olduğu için servislerde parça sayımı varmış en az 10 gün sonra temin edebiliriz dediler. Servisteki fiyatı 120+kdv demişti. Serviste maksimum 140tl ye gelen parçaya 200tl + kargo ücreti verip mecburen aldım.

OğuzCanAlantor

Merhaba arkadaşlar. Maslak servisleri veya avrupa yakasındaki servisler arasında SS sorunları hakkında bilgi sahibi ama masraflar konusunda bizi üzmeyecek servis öneriniz var mıdır? 2002 156 2.0 SS
Maslak aldan Bahattin usta

ilyas

bursa yada Eskişehir de tavsiye edeceğiniz alfa  özel servisi var mı

ysbilgin

Bursa
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

erdenyagici

Merhaba ;

Alfa Romeo 156 2.5 V6 araç sahibi olarak aranızdayım. Aracım 1998 model Kazasız değişensiz olarak bir arakdaşımdan büyük bir hevesle satın aldım. Araç 3 sene yattığından masrafları olduğunu biliyordum ve toplamaya başladım. Aracı 10 sene boyunca Bostancı Alfa Servisi Alfist Durmuş usta bakımlarını yaptmış. Aracı aldıktan sonrada bende aynı serviste bakımlarını yaptırmayı düşünüyordum. Aracın öncelikle triger seti fren hortum ve sağ rost değişmesi gerektiğini belirttiler ayrıca tüm yağ ve filtrelerinde değişmesine karar verdik. 4000 tl gibi bir rakam çıkardılar sesimi çıkarmadın tamam dedim ardından elektrik aksamı ampuller vs değişti bunun içinde 500 tl gibi bir rakam istediler bunada ok dedim. Aracın muyanesi olmadığından öncesinde egzoz muayenesine soktuk ve aracın katalitik konvertörü olmadığından bunuda taktırmam gerektiğini söylediklerinden bunada ok dedim ve bana 1500 tl gibi bir rakam verdiler bu fiyatları verecen Ecevit diye sözüm ona usta verdi fakat egzoz u başka yerde yaptırmış. Buraya kara herşeye ok dedim fakat sonra aracın son susturucuda sorun olunca başka bir egzozcuda yaptırıken katalitik konvertörün fiyatının 750 tl olduğunu öğrenince ve biraz sinrlerim bozuldu ve ecevit denen ustayı aradığımda burada fiyatlar böyle bedava iş yok burada işine geliyorsa diye laflar etmeye başladı. sonuç olarak herkes hakkını tabiki alsın ama egzozu başkasına 750 ye yaptırıp üstüne 750 tl koyup insanları enayi yerine koymak ta sizin takdirinize bırakıyorum. Sonuç olarak servisteki Durmuş ustaya hiçbir lafım yok fakat Ecevit denen sözüm ona ustaya giderseniz aman dikkatli olun ayak üstü sizi öpmek için fırsat kollar benden söylemesi. Bu arada işini hakkı ile yapan bir servis önerirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Alper

Merhaba ;

Alfa Romeo 156 2.5 V6 araç sahibi olarak aranızdayım. Aracım 1998 model Kazasız değişensiz olarak bir arakdaşımdan büyük bir hevesle satın aldım. Araç 3 sene yattığından masrafları olduğunu biliyordum ve toplamaya başladım. Aracı 10 sene boyunca Bostancı Alfa Servisi Alfist Durmuş usta bakımlarını yaptmış. Aracı aldıktan sonrada bende aynı serviste bakımlarını yaptırmayı düşünüyordum. Aracın öncelikle triger seti fren hortum ve sağ rost değişmesi gerektiğini belirttiler ayrıca tüm yağ ve filtrelerinde değişmesine karar verdik. 4000 tl gibi bir rakam çıkardılar sesimi çıkarmadın tamam dedim ardından elektrik aksamı ampuller vs değişti bunun içinde 500 tl gibi bir rakam istediler bunada ok dedim. Aracın muyanesi olmadığından öncesinde egzoz muayenesine soktuk ve aracın katalitik konvertörü olmadığından bunuda taktırmam gerektiğini söylediklerinden bunada ok dedim ve bana 1500 tl gibi bir rakam verdiler bu fiyatları verecen Ecevit diye sözüm ona usta verdi fakat egzoz u başka yerde yaptırmış. Buraya kara herşeye ok dedim fakat sonra aracın son susturucuda sorun olunca başka bir egzozcuda yaptırıken katalitik konvertörün fiyatının 750 tl olduğunu öğrenince ve biraz sinrlerim bozuldu ve ecevit denen ustayı aradığımda burada fiyatlar böyle bedava iş yok burada işine geliyorsa diye laflar etmeye başladı. sonuç olarak herkes hakkını tabiki alsın ama egzozu başkasına 750 ye yaptırıp üstüne 750 tl koyup insanları enayi yerine koymak ta sizin takdirinize bırakıyorum. Sonuç olarak servisteki Durmuş ustaya hiçbir lafım yok fakat Ecevit denen sözüm ona ustaya giderseniz aman dikkatli olun ayak üstü sizi öpmek için fırsat kollar benden söylemesi. Bu arada işini hakkı ile yapan bir servis önerirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Ben sana ne demiştim Erdencim.
Ara yarın bir konuşalım.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fikri.şakar

Alfa garaj muttalip usta tavsiye ederim. Bugüne kadar sorun yaşamadım.

erdenyagici

Alfa garaj muttalip usta tavsiye ederim. Bugüne kadar sorun yaşamadım.

Muttalip ustayı çok övüyorlar onada bakacağım.

agucba

Adapazarı'nda mesela annemin 164'ü için zamanında benden 5 TL (yazı ile Beş Türk Lirası) alan egzozcu, İstanbul'da başka bir yerin kaynağı için 20 TL aldı.
Yine 164 için Körfez'de nerede ise orijinal benzeri bir parça yaptırmıştım, egzozcu 50 TL gibi rakam alırken Kartal Sanayii Sitesi'nde, yaklaşık 50-60 cm'lik düz bir boru için benden 100 TL talep eden egzozcu, teklif etmediğim halde 80 TL aldı.
En sonunda Adapazarı'nda komple egzoz değişimi yaptırdık ve aldıkları para yaklaşık 600 TL idi. İstanbul'da sadece "uydurma" son susturucu için 450 TL talep etmişlerdi.

Bence Ecevit Usta, katalitik konvertörün yanında başka işler yaptırmıştır. Kaçak kaynağı, boru değişimi ve egzoz pulu gibi şeyleri de ekleyince dediğiniz rakama gelebilir. Yapılan işin ne olduğuna bakmak gerek. Başka egzozcunun daha düşük fiyat vermesini kıyas olarak kabul etmem, genelde yapmayacağı iş için uygun rakam söylerler ama takmaya gelince o paraya yapmazlar. Tecrübe ile sabittir. Aynı işi yapan komşu dükkanlar bile farklı fiyat verebilirler.

Ecevit Usta'yı çok uzun yıllar tanırım, hatta forumdaki bazı üyelerin yaşından bile fazla tanışıklığım vardır. Bir çok müşterisine, ücret almadan iş yaptığını kendi gözlerim ile şahit oldum yıllar içerisinde, ama bunu genelde kimse söylemez. Ne zaman ki müşterinin işine gelmeyen bir durum yaşanır, işler değişir.

Şirin Baba diye bahsedilen Zeki Usta bile sorgulanırken zaman zaman agresif tavırlar sergileyen Ecevit Usta'nın eleştirilmesi normaldir.

Neyse, avukatlık yapmanın lüzumu yok.

Bir daha gitmezsiniz olur biter. :))

Tapatalk Bericht

///////////////

erdenyagici

bir daha gitmeyi düşünmüyorum sadece katalitik konvetör değişti 750 TL egzoz için parasını ayrıca ödedim ve zaten motor ile ilgili yapılan işlerin parasını peşin ödedim kendisine pazarlık falanda etmedim. başka usta ile anlaştım bile sorun yok çok şükür.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erkan

Merhaba ;

Hiç şaşırmadım yıllar önce buna benzer bir durumu aynı kişiyle yaşadığımı hatırlıyorum, o yıllarda bunu forum başlığında yazdığımda  yakın dostluğu bulunan ( nicki hatırlamıyorum) kişiler yapmaz,etmez,iyidir hoştur deyip savunma eylemine girdiklerini görünce gülüp geçmiştim.... En az 10 sene geçti, bu zaman zarfında değişen tek şeyin dükkanın boyutu olduğunu görüyorum  :kahve:  aynı simsar esnaf moduyla yollarına devam ediyorlar demek.... Buradan yazdığınız çok iyi oldu yeni arkadaşlar var forumda bilsinler ki bu serviste bu tarz durumlar yaşanıyor.