Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147'den motor soğukken gelen ses?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kubilay

Arkadaşlar selamlar.Dün aracımda motordan ya da motora yakın bir yerden daha önce duymadığım bir ses duydum.Ses bir şeyin dönmesine bağlı olarak geliyormuş gibiydi, 1 sn de bir geliyor çünkü.Ses takribi olarak 3-4 dk sürüyor.Motor ısınınca kendiliğinden kesiliyor.Bu ara ustaya gitmeye vaktim yok, ilk fırsatta gideceğim.Tahmini, tecrübesi olan var mıdır? Araç 147, varyatörsuz.

erim

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar selamlar.Dün aracımda motordan ya da motora yakın bir yerden daha önce duymadığım bir ses duydum.Ses bir şeyin dönmesine bağlı olarak geliyormuş gibiydi, 1 sn de bir geliyor çünkü.Ses takribi olarak 3-4 dk sürüyor.Motor ısınınca kendiliğinden kesiliyor.Bu ara ustaya gitmeye vaktim yok, ilk fırsatta gideceğim.Tahmini, tecrübesi olan var mıdır? Araç 147, varyatörsuz.

Gıcırdama gibi bir sesmi acaba ?

Kubilay

Yok hocam gıcırdama değil, tam metal sesi de diyemiyorum ama motor sesinin altından duyuluyor.Dönen bir parça sanki belirli aralıklarla ses yükseltiyor gibi.Anlatamadım gerçi ama olsun  :D

AlfaWhite

Yok hocam gıcırdama değil, tam metal sesi de diyemiyorum ama motor sesinin altından duyuluyor.Dönen bir parça sanki belirli aralıklarla ses yükseltiyor gibi.Anlatamadım gerçi ama olsun  :D

Bir çok sebebi olabilir. T.S motor kullanıyorsan ve dizel araba gibi ses geliyorsa başta, kesin varyatör. Eğer tır tır tır gibi bir ses ise ki ben buna yağ eksiltmiş de iticilerden ses gibi ise egzoz manifoltu contasından olabilir yada egzoz borularında delinme olabilir. Eğer 2-3k devir aralığında pervane çarparcasına sert bir ses geliyorsa, krank yatağında sıkıntı olabilir.

Tabi yukarıdakiler seni arabana yönelik yorumlarım değil. Sorun ne ise umarım çok büyük sıkıntı değildir. Muhtemelen varyatördür.  :D :D :D

fatihmehmet

Araçta varyator yokmuş.

Bende de benzer ses geliyor Isınınca geçiyor. Bana kayış surtme sesi gibi geliyor ama o sesi tam izahta edemiyorum. Soğuk motorda yaptığından ustaya götürüp motorun soğuması beklenecek. O kadar vakit bulamadığımdan gösteremedim bende.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

blackpearl

Benim arabada da olmuştu aynı şey fakat bu araçta aynı şey mi bilemiyorum. Bende olan şöyle bir şeydi, arabayı çalıştırdığımda soğukken özellikle triger kayışının olduğu yerden tık tık tık tık tık ses geliyordu. Dönen bir aksam bir şeye çarparak dönüyormuş gibiydi. Triger kutusunu açtık içinde o kutuyu sabitleme somunlarından birinin eksik olduğunu gördük arka tarafta da plastik kırık bir parça vardı orayı bir elden geçirdik sorun kesildi. Orayı bir kontrol edebilirsin.
2005 MKII 147 Nero Metallico Jarama 06/2012-09/2014
1996 PHI GTV 2.0 V6 TB Rosso Proteo 09/2017-10/2019
2005 MKII 156 Grigio Luce Di Amalfi 02/2020 -

tolga_ozhan

Bir çok sebebi olabilir. T.S motor kullanıyorsan ve dizel araba gibi ses geliyorsa başta, kesin varyatör. Eğer tır tır tır gibi bir ses ise ki ben buna yağ eksiltmiş de iticilerden ses gibi ise egzoz manifoltu contasından olabilir yada egzoz borularında delinme olabilir. Eğer 2-3k devir aralığında pervane çarparcasına sert bir ses geliyorsa, krank yatağında sıkıntı olabilir.

Tabi yukarıdakiler seni arabana yönelik yorumlarım değil. Sorun ne ise umarım çok büyük sıkıntı değildir. Muhtemelen varyatördür.  :D :D :D

Bu nasıl bir felaket tellalığıdır.
Araba'da varyatör yok. Varyatör olabilir diye başlamışsıız.
Sadce soğukken gelip geçiyor demiş, egzoz manifold contasına gitmişsiniz.
Yine sadece soğukken gelen sesi krank yatağına kadar götürmüşsünüz.

@Kubilay: Muhtemelen kayış ya da gergi bilyalarına bağlı bir sestir. Diğer tip korkutucu sesler ısınınca gitmez. Yine de tehlike habercisi olmadığını göstermez. Mutlaka servis'e gitmek için vaktini denkleştir. Seni olası daha büyük arızalardan koruyacaktır.

DcD-Semih

Kubilay hocam, Tolga Bey'in de dediği gibi çok yüksek ihtimalle gergi bilyaları, şarj dinamosu bilyası da benzer bir ses yapar bozulduğunda ancak ısınınca düzelmesi eliyor onuda.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Kubilay

Yardımınız için hepinize çok teşekkür ederim.Bugün Sportivo'daydık, arabayı pervane ile soğutmamıza rağmen o ses gelmedi.Dolayısıyla meramımı anlatamadım, bir gece arabayı bırakacağım sabah bakacaklar.

fatihmehmet

Yardımınız için hepinize çok teşekkür ederim.Bugün Sportivo'daydık, arabayı pervane ile soğutmamıza rağmen o ses gelmedi.Dolayısıyla meramımı anlatamadım, bir gece arabayı bırakacağım sabah bakacaklar.

Sonucu paylaşırsanız benim icinde cok iyi olur. Neymiş ne değilmiş öğrensek bi : )

Kubilay

Tabi ki, bu ara çok yoğunum ama fırsat bulur aracı bırakabilirsem sonucu buraya da yazarım.

herdoga

En son böyle bir konu açtığımda buralar biraz karışmıştı.  :)

Konuyu takip edeceğim. Sonucu merakla bekliyorum. Umarım ciddi birşey değildir.

fatihmehmet

En son böyle bir konu açtığımda buralar biraz karışmıştı.  :)

Konuyu takip edeceğim. Sonucu merakla bekliyorum. Umarım ciddi birşey değildir.

Neden hayırdır? : )

AlfaWhite

Bu nasıl bir felaket tellalığıdır.
Araba'da varyatör yok. Varyatör olabilir diye başlamışsıız.
Sadce soğukken gelip geçiyor demiş, egzoz manifold contasına gitmişsiniz.
Yine sadece soğukken gelen sesi krank yatağına kadar götürmüşsünüz.

@Kubilay: Muhtemelen kayış ya da gergi bilyalarına bağlı bir sestir. Diğer tip korkutucu sesler ısınınca gitmez. Yine de tehlike habercisi olmadığını göstermez. Mutlaka servis'e gitmek için vaktini denkleştir. Seni olası daha büyük arızalardan koruyacaktır.

Alfa romeo 147lerin varyatör olanlarıda var. Ben varsa diye söyledim. Artı ek olarak peşinden yazdıklarımı olabilecek diğer sorunlar olarak değil, herhangi bir başka sesin sebep olarak belirtmek istedim. Belki doğru anlatamamış olabilir. Kusura bakmayın.

Onur ÖZTÜRK

Aynı ses bende de var, egzos manifoldunda kaçak var dedi egzozcu, inanmadım hala arıyorum :D
                                                                                                                           Stile Italiano

herdoga

Kubilay Bey,

Onur Beyin dediği mantıklı olabilir. Egzoz ( TDK'ya göre doğru yazımı bu ) manifoldu delik olupta genleşince kapanan ve sesi kesilen bir 147 biliyorum. Ustaya gittiğinizde sesi yapmamış olması yeterince soğumamış olmasından kaynaklanabilir. Yinede spekülatif konuşmak istemem. Kısa zamanda baktırmanızda fayda var. Bir problem yoksada merakımızı gidermiş olursunuz en azından  :)

Onur ÖZTÜRK

Kubilay Bey,

Onur Beyin dediği mantıklı olabilir. Egzoz ( TDK'ya göre doğru yazımı bu ) manifoldu delik olupta genleşince kapanan ve sesi kesilen bir 147 biliyorum. Ustaya gittiğinizde sesi yapmamış olması yeterince soğumamış olmasından kaynaklanabilir. Yinede spekülatif konuşmak istemem. Kısa zamanda baktırmanızda fayda var. Bir problem yoksada merakımızı gidermiş olursunuz en azından  :)
Egzo z yazıyorum ama pc otomatik olarak egzosa çeviriyor :)
Eski aracım marea'da aynen böyle oluyordu. Tam katalizatörlerin sonundaki çatalda kaçak vardı ve bunu çok aramama rağmen bulamamıştı kimse. Sadece ustalar bunu bulabiliyor :)

Stile Italiano

tunerviper

Egzoz manifoldunda çatlak olabilir. Bende kapak bağlantı flansının kaynağından çatlamıştı.
Turbo Twin Spark

Onur ÖZTÜRK

Var mi bir gelişme acep?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Stile Italiano

Kubilay

Maalesef bu ara hiç vaktim olmadı, 10-15 gün sonra anca yoğunluğum düşecek.O zaman ilgilenmeyi planlıyorum.

fatihmehmet

Benim araçtan çıkan ses böyle. Telefondan net çıkmıyor ses ne yazıkki :( Kulaklık ile bir nebze anlaşılıyor.

Kaput altından çektiğimde motor sesi bastırıyor. Canlı olarak çok rahat duyuluyor oysaki.

Onur ÖZTÜRK

Eğer gelen dizel gibi sabit ve devirle artan bir tıkırtı gibi geldi bana. Eğer Motordan çekip yüklerseniz ben o sesi ayırt edebilirim ve büyük ihtimalle kaynağını size tamiriyle beraber anlatabilirim. Birde sormak istediğim, bu ses motoru karşınıza aldığınızda sol üstten mi geliyor kaputu açınca? yani yolcu tarafında yağ kapağı civarlarından gelen bir tıkırtıkırtıkır ses mi?
                                                                                                                           Stile Italiano

fatihmehmet

Içten dinlediğimde şoför tarafından geliyor ama kapıyı açıp bakacagim yarın. Bir tahmininiz var mı? Korkutucu bir sey midir :(

lyolcul

Zannetmiyorum büyük bi sorun olacağını,  yada inşallah önemli bi sorun değildir diyeyim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi