Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156'ya (MK2-Progression) Sonradan 147'nin Hız Sabitleyici Kolunu Takmak?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
CC kolunu ebay dan satın aldım gelmesini bekliyorum. Sonrasını İnş. becerebilirim.

zaten 147 kolu geleceğinden, benim yaptığım plastik işlemlerine gerek kalmayabilir, vidası ile geliyor zaten, sadece soketi alt taraftan bulup yerine oturtmak, eğer yeri de hazırsa (inşallah) sadece vidalamak kalıyor :yukari-ok:

Vidalanacak yer hepsinde hazır. Tek vida ve bir geçme tırnak tutuyor CC kolunu. Sadece vidala ve soketi bağla olacak.

ugur_1903e

Elektrik aksam karmaşık geliyorsa, Yada yapabileceğinizden tam emin değilseniz yada daha ilkel ve kolay,ucuz olsun diyorsanız,

İnşaattan 1 adet tuğla       =  0 TL
1 adet Broadmarker kalem  =  3 TL

Tüm Alfa Romeolara Uyumludur :)

( Konuyu dağıtmak gibi olmasın gördüm paylaşmadan duramadım :)
İlkel olan en iyisi ve ucuzu aslında :D

CC kolunu soketi ile beraber aldım her ihtimale karşı. tek sıkıntı çanakta CC kolu için bir yer açmak sadece sinyal için yer açılmış durumda. Bu sert plastik parçayı çok zarar vermeden nasıl kesebilirim acaba.

tolga_ozhan

Elektrik aksam karmaşık geliyorsa, Yada yapabileceğinizden tam emin değilseniz yada daha ilkel ve kolay,ucuz olsun diyorsanız,

İnşaattan 1 adet tuğla       =  0 TL
1 adet Broadmarker kalem  =  3 TL

Tüm Alfa Romeolara Uyumludur :)

( Konuyu dağıtmak gibi olmasın gördüm paylaşmadan duramadım :)
İlkel olan en iyisi ve ucuzu aslında :D

CC kolunu soketi ile beraber aldım her ihtimale karşı. tek sıkıntı çanakta CC kolu için bir yer açmak sadece sinyal için yer açılmış durumda. Bu sert plastik parçayı çok zarar vermeden nasıl kesebilirim acaba.

O plastiği eritmek ile uğraşmayın. Kötü bir görüntüde cabası olacaktır zaten. O çanağın alt kısmını çıkma parçacılara sorun makul bir fiyata bulabileceğinizi düşünyorum. Distinctive 147'nin direksiyon alt plastik çanağı deyin anlarlar.

iNtEGrAL

Falçatayı ısıtarak kesim yapabilirsiniz. Beyazlamayı minimize eder. Fakat yinede çok dikkat ve iyi işçilik isteyecektir.
-= Alfa Romeo Giulietta =-
-67 TC 644 -

ugur_1903e

Yardımlarınız için teşekkürler. sorun şu ki Trabzon da bizim araçlara çıkma bulmak imkansıza yakın. Parça gelince önce şansımı denemeyi düşünüyorum olmadı büyük şehirdeki çıkmacıları telefonla aramaya başlarım.

ugur_1903e

bugün direksiyon altındaki çanağı söktüm ancak boşta herhangi bir kablo felan göremedim. acaba daha aşağılarda bir yerde olabilir mi? Çok da vaktim yoktu iyice arayamadım akşama ayrıntılı bir arama işlemi yapmayı düşünüyorum.
aldığım parça ptt ye gelmiş bakalım onlar kaç günde teslim edecekler.

tolga_ozhan

bugün direksiyon altındaki çanağı söktüm ancak boşta herhangi bir kablo felan göremedim. acaba daha aşağılarda bir yerde olabilir mi? Çok da vaktim yoktu iyice arayamadım akşama ayrıntılı bir arama işlemi yapmayı düşünüyorum.
aldığım parça ptt ye gelmiş bakalım onlar kaç günde teslim edecekler.

Boşta kablo yok. Boşta soket olacak. Kablo CC kolu tarafındadır.

ugur_1903e

resimlerde görünen iki tane soketi görebildim ama bunların yeri sanki cc koluna uzak gibi.
Bu soketin yeri nerelerde olabilir ya da tam olarak yerini biliyor musunuz acaba?

ayrıca benim gördüğüm soketler sanki yapıştırılmış gibi oldukları yere. Özelikle ilk soket sanki aktifmiş gibi geldi bana.

tolga_ozhan

Silecek ve sinyal kollarının bağlı olduğu büyük kütüğe bağlayacaksınız.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ugur_1903e

bu büyük kütüğü bulmak için direksiyon çanağını tamamen sökmek gerekiyor mu acaba? ben sadece altta olan plastik parçayı sökmüştüm. Sizin gönderdiğiniz resimdeki soket topluluğuna benzer birşey gördüm ama boş soket göremediğim için açıkçası çok da kurcalamadım. yarın daha ayrıntılı bakacağım.

ugur_1903e

Kusura bakmayin sorulara bogdum.
Dediginiz kutugu sadece alt plastigi sokunce goremedim. Ustteki plastik parcayida sokemedim kirilacak kadar zorladim ama olmadi. Soketler sanki ust tarafta.
Gonderdiginiz fotografin daha uzaktan hali var mi acaba? Yeri tam olarak bulabilmek icin uzak foto iyi olur diye düşündüm.

ugur_1903e

Sipariş verdiğim cc kolu bugün elime ulaştı. ilk deneme başarısız oldu maalesef. direksiyon çanağının üst plastik parçasını bir türlü sökemedim, çok zorlasam da kırılacak gibi oluyor. Açıkçası biraz hevesim kırıldı  :'(  İnternet üzerinden soruları cevaplayan bir özel servis var oraya durumu sordum ancak aldığım cevap ecu ve abs ile bağlantılı olarak yapılamayacağı yönünde oldu.

sonuç olarak çok muallak bir halde bıraktım işi önerilere açığım.
Bu da gelen ürün:

Adalı35

Belki soket yoktur belki de önceki yorumlarda olduğu gibi beyinden kablo çekilmesi gerekiyordur.  Ilk yorumlarda kablo renklerinden bahsetmişti arkadaşımız, ordan yola çıkarak o renk kablolarin olduğu bi soket aramak daha mantıklı olur. O kadar uğraş ve heves var inşallah yaparsınız
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

ugur_1903e

yapabilmek için uğraşlarım devam edecek ama olacağını pekde zannetmiyorum inş. ben yanılıyorumdur.

tolga_ozhan

yapabilmek için uğraşlarım devam edecek ama olacağını pekde zannetmiyorum inş. ben yanılıyorumdur.

Bir tane mk2 156 denk getirirsem. Sizin için söküp resimleyeceğim. Merak etmeyin yarıda kalmayacak.

ugur_1903e

Bir tane mk2 156 denk getirirsem. Sizin için söküp resimleyeceğim. Merak etmeyin yarıda kalmayacak.

yardımlarınız için gerçekten minnettarım inş. becerebilirim. Şu direksiyon çanağını komple sökmenin bir yolunu bulmam lazım tek umudum orası.

ugur_1903e

uğraşlarım sonucu bugün en sonunda sinyal kolu vb. soketlerin bağlı olduğu yere ulaşabildim ancak sonuç hüsran. Boşta olan soket kesinlikle yok. Aşağılardan gelen herhangi bir benzer kablo felan da yok. tesisat ecu dan çekilmemiş galiba.
Bu arabayı satmak lazım artık :D

ugur_1903e

Bu konuda bir gelişme oldu mu acaba? Hız sabitleyici kolu elimde kaldı satsam mı   :(

tunerviper

Bu konuda bir gelişme oldu mu acaba? Hız sabitleyici kolu elimde kaldı satsam mı   :(

Tesisat yok ise beyinden kablo çekebilirsiniz. Size gerekli pinleri söyleyebilirim.
Turbo Twin Spark

ugur_1903e

öncelikle teşekkürler.
beyinden becerip tesisat çekebilir miyim bilmiyorum. kolay bir iş mi yoksa az da olsa profesyonellik gerektirir mi? buralarda oto elektrikçilere pek güvenmiyorum aracı tanımıyorlar sıkıntı çıkarmalarından korkuyorum.

tunerviper

öncelikle teşekkürler.
beyinden becerip tesisat çekebilir miyim bilmiyorum. kolay bir iş mi yoksa az da olsa profesyonellik gerektirir mi? buralarda oto elektrikçilere pek güvenmiyorum aracı tanımıyorlar sıkıntı çıkarmalarından korkuyorum.

Gaz kelebeği üzerinde beyin var. İlgili soketteki kabloları bulup direksiyon altına uzatmak gerekli. Tabi o pinlerde kablo bulunmuyor ise biraz daha profesyonel yardım almak gerekebilir. Daha önce elektronik tecrübeniz yok ise kendiniz yapmayınız en ufak hatada aracı çalışamaz duruma getirebilirsiniz.
Turbo Twin Spark

tunerviper

Kablolar gördüğünüz şekilde soketten çıkıyor.
Turbo Twin Spark

alperbatur

eğer hız sabitleyiciyi takmaktan vazgeçerseniz ben satın alabilirim. özelden ulaşırsanız benim işim görülmüş olur.

alprkrtls

benim merak ettiğim konu şu. Şimdi benim aracım 2004 mk2 Distinctive. CC kolu arızalı. + - tuşları çalışmıyor. Kolu değiştirmek istiyorum, ancak 156 nın orjinal CC kolu oldukça pahalı geliyor. Acaba 147 nin CC kolunu uygulayabilirmiyim? Sonuçta aracımda CC kolu var, ancak çalışmıyor. Yenilemk için 147 nin kolu olabilir mi? Olursa elinizde kalan CC kolunu sizden satın alabilirim diye düşünüyorum.