Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 2004 156, 2.0 JTS Selespeed Hk.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eomer_

Herkese merhaba,
Uzun süredir foruma üyeyim. Her ne kadar sahip olamasam da Alfa Romeo'ya ciddi bir hayranlığım var. Hayatında 1 kez bile kullanmayıp olumsuz yorumlar yapan insanları Batman'ın Robin'i tokatladığı gibi tokatlayasım geliyor.

Sanırım sahip olmak yurtdışında nasip olacak gibi. Yurtdışına taşındık kısa bir süre önce. 2004 model 2.0 JTS Selespeed buldum ve 135bin km'de. Haftaya araca bakmaya ve denemeye gideceğim. Kullanırken dikkat etmem gereken, özellikle Selespeed için, neler var? Çok sorun yaşayan da okudum, çok az yaşayan da okudum forumlarda Selespeed ile ilgili. Ya da sadece sorun yaşayanlar yazıyor o nedenle mi algımı etkiledi bilemedim. Sadece kullanıcıların yazdıklarını okuduklarıma göre genel kanım sanki biraz soruna meyilli gibi. Ama araç da çok iyi durumda görünüyor, duygusal yönüm ağır basıyor.
İyi bakılmış bir Selespeed uzun vadede kullanım konusunda güven verir mi?
Öneri ve tecrübelerinize ihtiyaç duymaktayım.
Teşekkürler.

octinum

Selespeed konuları okundu mu, ödev mi verelim?  :p
Hayırlı olsun, umarım yurtdışında mutlu olursunuz. Oralarda işinizin daha da kolay olacağını düşünüyorum, araba ve çıkma robot o kadar ucuza bulunabiliyor ki insanın uğraşmayıp robotu değiştiriveresi geliyor. :D

İyi bakılmış Sele'nin gülücük/maliyet oranının yüksek olduğuna inanıyorum. Türkiye'de bile kendi Sele'mi uzun süre kullanma niyetim var. Selespeed'i "zor" yapan tek şey robot diye düşünüyorum. Ha teşhis sorunu yaşarsınız, klasik "ustası yok" durumu ve işçiliği vb. pahalı olabilir. Kendiniz peşinden koşar, sadece net yapılacakları birilerine yaptırırsanız o da çok baş ağrıtmaz gibi. Gerisi zaten normal 156, her 156'da başınıza ne gelecekse aynısı gelir.

135 bin km'de bir Selespeed'den bir tek conta vb. sızdırmazlık elemanlarının ve basınç tüpünün sorun çıkarmasını beklerim kendi adıma. O da yaştan dolayı. Belki, araç sorunlu olarak kullanıldıysa pompa motoru revizyonu gerekebilir.

Daha önce kullanmış mıydınız? Kullanmadıysanız bir-iki tane deneyip tepkilerini karşılaştırmakta fayda var. Bir de forumda bir yerlerde Selespeed kullanım rehberi konusu olacak, ona bir gözatabilirsiniz.

eomer_

Teşekkürler :)

Evet, forumları bayağı kolaçan ettim. Sizin yazdığınız yazılar var, onları da okudum detaylıca. Daha önce Selespeed hiç kullanmadım. Dediğiniz gibi burada kıyaslama yapabileceğimi sanmıyorum. Ancak bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim, oldukça faydalı detaylar verdiniz. Satıcıya sorabileceğim spesifik noktalar oluştu.

İyi günler dilerim.