Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bitmeyen 156 Sorunu.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaan

Art niyetli algılamayın sakın ama çok güvendiğiniz ustanızın ve servisinizin adını paylaşırsanız diğer üyelerinde belirttiği gibi forum size yardımcı olacaktır.
1 hayal
5 duyu
6.his

Remzi

Yapılanları sayayım:
Arka iki amortisör sıfır değişti,
Vites pompası sıfır değişti,
Motor yapıldı,
Yağ pompası değişti,
Alt takım sıfır değişti,
Sanzıman rektefiye gördü,
Ön iki aks başları sıfırı ile değişti,
Sol iki teker bilyalar sıfır değişti,
Gaz kelebeği değişti,
Manifolt kaynatıldı,
Lastikler sıfır değişti,
Klima sistemi en baştan sıfır değişti,
Benzin pompası değişti,
Arka far yuvaları değişti,
Yaylar gergiye girdi orjinal ayarına geldi,
Gaz sistemi düzeltildi,
Araçtan pek anlamam, sanayiye hayatımda hiç gitmedim ama bu araç yüzünden hep sanayideyim. Ustam gerekeni yap ne istiyorsa yap diyorum.
Daha ufak tefek ama birleşince bir sürü bakım yapıldı.
Bu benim ikinci ustam. Cok güzel işinin ehli bir usta. Yaptığı yerlerden sorun cıkmıyor her sorun yerden cereyan ediyor.ustanında yapacak pek bişeyi yok.

Remzi

Bu ikinci ustam mükemmel bir insan. El attığı sorunu hallediyor ama yine başka yerden sorun cıkıyor.

fluhayat

hocam sanayideki adama ne yaparsan yap dersen adam sinekten yağ çıkarır. en azından yanınızda bilen birisiyle gitmiş olsaydınız farklı olabilirdi.
alfa romeo 2004 156 distinctive

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Yapılanları sayayım:
Arka iki amortisör sıfır değişti,
Vites pompası sıfır değişti,
Motor yapıldı,
Yağ pompası değişti,
Alt takım sıfır değişti,
Sanzıman rektefiye gördü,
Ön iki aks başları sıfırı ile değişti,
Sol iki teker bilyalar sıfır değişti,
Gaz kelebeği değişti,
Manifolt kaynatıldı,
Lastikler sıfır değişti,
Klima sistemi en baştan sıfır değişti,
Benzin pompası değişti,
Arka far yuvaları değişti,
Yaylar gergiye girdi orjinal ayarına geldi,
Gaz sistemi düzeltildi,
Araçtan pek anlamam, sanayiye hayatımda hiç gitmedim ama bu araç yüzünden hep sanayideyim. Ustam gerekeni yap ne istiyorsa yap diyorum.
Daha ufak tefek ama birleşince bir sürü bakım yapıldı.
Bu benim ikinci ustam. Cok güzel işinin ehli bir usta. Yaptığı yerlerden sorun cıkmıyor her sorun yerden cereyan ediyor.ustanında yapacak pek bişeyi yok.

Burası 17 bin mi tuttu? Şoktayım şu an!...

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login , ustanız karakter olarak  çok iyi bir insan olabilir fakat buradaki insanların ısrarla sormasına rağmen hala bir Alfa Romeo ustasına gidip gitmediğiniz konusunda açık değilsiniz. Çok açık ve net bir şekilde anlaşılıyorki ustanız bir Alfa Romeo ustası değil....
Sizin adınıza üzüldüm fakat bu bakış açısı ile devam ederseniz masranız 17K değil 27K olur. Ustanızın iyi bir usta olması Alfa Romeo'dan anlayacağı anlamına gelmez.... Şanzıman rektifiyesinden bahsediyorsunuz, açıkçası çok merak ediyorum şanzımanınız ile uğraşan ustanın buradaki bilinçli bir SeleSpeed kullanıcısı kadar bilgisi varmıdır!!!

Sorunlarınız hakkında çözümlere ulaşmak istiyorsanız bu platformda izlediğiz yol sizi maalesef bir noktaya götürmeyecek çünkü tavrınız açıklıktan çok uzak. Kimseden şikayetçi olmanız, isin vermeniz vs... gerekmez. Siz şu an sızlanan bir tavır sergiliyorsunuz, bu tavır ile devam ettiğiniz sürece maalesef buradaki insanların araçlarını nasıl sorunsuz bir şekilde  kullandıklarını merak etmekten öteye geçemezsiniz, ayrıca yapılan işlemler için 17K gerçekten anlaşılması güç bir tablo....

Bir miktar sert dile getirmiş olabilirim fakat, amacınız bu platfordaki insanların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak ise lütfen kendi yaklaşım tarzınızı değiştirin.

Umarım sıkıntılarınız en kısa zamanda çözülür...

:alfisti:
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

halitziyaşayan

You are not allowed to view links. Register or Login , ustanız karakter olarak  çok iyi bir insan olabilir fakat buradaki insanların ısrarla sormasına rağmen hala bir Alfa Romeo ustasına gidip gitmediğiniz konusunda açık değilsiniz. Çok açık ve net bir şekilde anlaşılıyorki ustanız bir Alfa Romeo ustası değil....
Sizin adınıza üzüldüm fakat bu bakış açısı ile devam ederseniz masranız 17K değil 27K olur. Ustanızın iyi bir usta olması Alfa Romeo'dan anlayacağı anlamına gelmez.... Şanzıman rektifiyesinden bahsediyorsunuz, açıkçası çok merak ediyorum şanzımanınız ile uğraşan ustanın buradaki bilinçli bir SeleSpeed kullanıcısı kadar bilgisi varmıdır!!!

Sorunlarınız hakkında çözümlere ulaşmak istiyorsanız bu platformda izlediğiz yol sizi maalesef bir noktaya götürmeyecek çünkü tavrınız açıklıktan çok uzak. Kimseden şikayetçi olmanız, isin vermeniz vs... gerekmez. Siz şu an sızlanan bir tavır sergiliyorsunuz, bu tavır ile devam ettiğiniz sürece maalesef buradaki insanların araçlarını nasıl sorunsuz bir şekilde  kullandıklarını merak etmekten öteye geçemezsiniz, ayrıca yapılan işlemler için 17K gerçekten anlaşılması güç bir tablo....

Bir miktar sert dile getirmiş olabilirim fakat, amacınız bu platfordaki insanların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak ise lütfen kendi yaklaşım tarzınızı değiştirin.

+1

blueoyester

+++
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

Remzi

Öncelikle ustam esaslı bir alfa romeo ustası. İşinin ehlidir. Herkes tarafından da tanınan bilinen bir ustadır. Burada sorun ustada değil arabada. Sorunları bitmeyen bir alfa dan bahsediyorum.
Sorunları gayet net izah ettiğimi sanıyorum. Daha nasıl bir izah uslubu arıyosunuz anlamadım.
Yaptırdığım sorunları anlattım, mevcut sorunları anlattım.
Ha bunlarıda yaptırıcağım ve merakla, her kontağı cevirdiğimde yine hangi sorunla karşılaşacağımı bekleyeceğim.

blackgear

Bu olayın altından ne çıkacak, gerçekten merak içerisindeyim  :lol:

fluhayat

sanırım bu gidişle, 2016 veya 2017 model bir alfa 156 çıkacak karşımıza.
alfa romeo 2004 156 distinctive

blackgear

sanırım bu gidişle, 2016 veya 2017 model bir alfa 156 çıkacak karşımıza.

Yoo ben aksine olayın bir trolleme vakası olduğunu - olacağını düşünüyorum açıkçası.

Yapılanlar yazılmış, fiyat ortada, usta güvenilir, araç sahibi araçtan ve piyasadan bir haber... Beni yeme kekimi ye modunda takipteyim :D

Remzi

Aynen hocam, mükemmel bir tespit bravo, hiç birşey saklanmıyor sizden.
İşim gücüm yok, zamanım da cok oturup su alfayı trolleyeyim dedim.
Ya Allah aşkına işine gücüne bak, git başımdan. Benim neden garezim art niyetim olsun alfaya.
Bunu satayım yine alfa alırım. Ama 159.
Neden böyle bir gereksinim olsun. Derdim sıkıntım vardı aracımla yazdım. İsteyen maslak da alfa tekniğe sorabilir Av. Remzinin arabasına ne yaptın kaç lira masraf yaptı diye sor, sonrada bostancıdan carıum zeki ustaya git Av. Remzi nin aracına hangi işlemleri yaptın ne kadar harcadı diye sor. Anlaştık mı. Sonrada kaldığın yerden devam et hayatına, yazmak için yazma işine bak.

Remzi

Arkadaşlar alfa hakkında herhangi olumsuz birşey söylemedim, sorunlarım saydım, bu benden önceki sahibinin eşeğe biner gibi binmesinden arabanın yıpranmasından kaynaklanıyor olabilir. Ama alfanın keyfi, motor sesi bi başka. Camlar kapalı gidemiyorum illaki motorun sesini duyacağım. Bu araç beni yıptattı.

octinum

Arkadaşlar alfa hakkında herhangi olumsuz birşey söylemedim, sorunlarım saydım, bu benden önceki sahibinin eşeğe biner gibi binmesinden arabanın yıpranmasından kaynaklanıyor olabilir. Ama alfanın keyfi, motor sesi bi başka. Camlar kapalı gidemiyorum illaki motorun sesini duyacağım. Bu araç beni yıptattı.
Ama çok tuhaf bir tablo anlatıyorsunuz.
Ben de biraz "nedir bu Alfadan çektiğim" tarzı algıladım açıkçası. Ayrıca bir sorununuzu bildirip çözüm de aramiyorsunuz. Yani tamam, çeşitli sebeplerden zorlanmış olabilirsiniz ama bu bir "Alfa konusu" değil. Bu halde Rolls Royce alsaniz ayni sekilde bozulacakmis.
Siz konuyu bir Alfa Romeo macerası gibi aktardiginizdan biz de ona gore okuyoruz.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

blackgear

Aynen hocam, mükemmel bir tespit bravo, hiç birşey saklanmıyor sizden.
İşim gücüm yok, zamanım da cok oturup su alfayı trolleyeyim dedim.
Ya Allah aşkına işine gücüne bak, git başımdan. Benim neden garezim art niyetim olsun alfaya.
Bunu satayım yine alfa alırım. Ama 159.
Neden böyle bir gereksinim olsun. Derdim sıkıntım vardı aracımla yazdım. İsteyen maslak da alfa tekniğe sorabilir Av. Remzinin arabasına ne yaptın kaç lira masraf yaptı diye sor, sonrada bostancıdan carıum zeki ustaya git Av. Remzi nin aracına hangi işlemleri yaptın ne kadar harcadı diye sor. Anlaştık mı. Sonrada kaldığın yerden devam et hayatına, yazmak için yazma işine bak.

Alfaya gareziniz ve art niyetiniz olduğunu düşündüğümü de nereden çıkardınız?   8)

ahmet_hulusi

Buradan şu tez ortaya çıkıyor; yanlış alfa alımı, yanlış işe alım gibidir... Huzur da para da kaybettirebilir.  :S 
2005 156 1.6 TS Distincitive
2013 Mitsubishi ASX Intense
2011 Passat 1.6 TDI Blumotion Comfortline
Bir sonraki E60 5.20 d lci mi olur bilemem ama finalim 159

Bandırmalı

Mesleğini konusturdu.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

tunerviper

Çok hor kullanılmış ve bakım yapılmamış bir 156 almışsınız. Bence şu an bakım yapan usta yerine alırken danıştığınız ustayı sorgulamak lazım. Yada fiyat olarak çok düşük olması lazım.
Turbo Twin Spark

alihsans

Av. Remzi sat gitsin o arabayı. Ondan hayır gelmez artık.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Remzi

Hatayı alırken yaptık ama bu kadar  sorun cıkacağını nerden bilebilirdik. Olur sorunlu olur ama bu kadar da olmaz ki. Şimdide 2 den yukarı vitese geçmiyor.

Remzi

Yaptırmadan nasıl satayım. Ben bana satana sövmedim ama başkasının da canını yakmayalım. Yaptırayım bi su sorunlarıda hallolsun satıcam.

misket

Burası 17 bin mi tuttu? Şoktayım şu an!...

hocam listede "motor yapıldı" kısmı var buna rektefe desek zaten masrafın 3/1i demek  :(
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

misket

Yaptırmadan nasıl satayım. Ben bana satana sövmedim ama başkasının da canını yakmayalım. Yaptırayım bi su sorunlarıda hallolsun satıcam.

Vallahi diyecek fazlada bir şey bulamıyorum Allah sabır versin diyeyim.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

Alsift140

Neden satıyon usta??
Cefasını sen Çektin sefasını başlarımı sürecek?