Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfacan

Merhabalar ,

4-5 ay önce sunroof yağlanmıştı . Bugün bi kaç turuncu nokta gördüm  tavanda ;  sonax ın döşeme temizleyicisiyle temizlemek isterken iyice berbat bir hal aldı . Sanırım tavan döşemesi yağ emmiş sildikçe arkadan yağ çıkıyor . Yağ sökücü ve temizleyici asprin le de denedim yağ çıkıyor fakat arkadan yine yağ geliyor ve işin kötü yanı alan genişliyor  :(

Nasıl halledilir ?

Alfadanadam

Sunroof tahliyesinin bağlantısını. Da gevsetmis sanırım o yağ. Sanırım once söküp tahliyeyi normale döndürmen gerekiyor yoksa her yağmurda aynısı olacak...

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

alfacan

You are not allowed to view links. Register or Login
Sunroof tahliyesinin bağlantısını. Da gevsetmis sanırım o yağ. Sanırım once söküp tahliyeyi normale döndürmen gerekiyor yoksa her yağmurda aynısı olacak...

Abi bu durum yağmurda olmadı , ben sildikten sonra oldu . Tavanda bi kaç nokta vardı siliyim derken bu şekilde büyüdü gitti durum . Sunroof u sökmek baya zahmetli olur .

Alfadanadam

Sunroof sökümü değil. Sunroof tahliyesinin ön direkteki bağlantısı sökülmeli. Normalde üstten ne koyarsan koy içeriye girememeli.
İçeriye birşeyler girebiliyorsa bu olsa olsa ön direğe uzanan tahliyede bir kaçak olduğunu gösteriyor.
Nasıl yapılır birşey diyemem. İşin uzöanına gştmelisin.

alihsans

Önce ılık su ve diş fırçasıyla giriştim. Ertesi gün baktığımda pek bir değişiklik yoktu. İkinci gün arap sabunu ve diş fırçasıyla giriştim. İşlem esnasında yine bir sonuç alamadığımı gördüm. Sonra şans eseri ufak bir bölümü temizlemeyi başardım. Meğer sorun fırça kıllarının deliklere girmemesinden kaynaklanıyormuş. Farklı denemelerimde en iyi sonucun dairesel darbelerle elde edildiğini gördüm. :)
İyi ki yanıma "Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi - Melissa P" kitabını almışım. Bayağı faydasını gördüm. :D

Katkılarınız için tekrar teşekkür ederim. Aracı yıkadıkça bir iki kere daha fırçalarsam bir şeyi kalmaz sanırım.
Fotoğraflar:
1- İlk hali.
2- Ilık su + yatay fırçalama sonrası.
3- Ilık su + arap sabunu + dairesel fırçalama sonrası.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

erhan35

küçük vuruklarda ( kapı çarpmaları gibi) işe yarar mı acaba ?

daha önce denedim ve başarılı olamadım bu tür göçük uygulamalarında.

haydi yok mu yeni detailing soruları :)
Ben 147min ön göğüsluk deri kısmı için kaliteli bal mumu aldım, iki üç haftada bur akşam uyguluyorum sabah pamuk gibi oluyor. Denediniz mı hiç?

delıfısek

Merhabalar ,

4-5 ay önce sunroof yağlanmıştı . Bugün bi kaç turuncu nokta gördüm  tavanda ;  sonax ın döşeme temizleyicisiyle temizlemek isterken iyice berbat bir hal aldı . Sanırım tavan döşemesi yağ emmiş sildikçe arkadan yağ çıkıyor . Yağ sökücü ve temizleyici asprin le de denedim yağ çıkıyor fakat arkadan yine yağ geliyor ve işin kötü yanı alan genişliyor  :(

Nasıl halledilir ?

o tavanı komple söktürüp temizletmeni ve kaçak olan yeri öyle daha iyi görebilmen acısından iyi olur.

Wolfshade1989

Bence farklı bir yöntemle farklı bir temizleyici detarjan ile temizlemeyi denemelisin detaya girmeden çözülür illaki.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

atatuncel

Arkadaşlar uzun süre önce Meguiar's Gold Class deri bakım sütü ile koltuklara uygulama yapmıştım. Acemiliğime geldiği için uygulamaya ilk başladığım koltuktaki bazı bölümlerde deliklerin içine doldu. Fark edince kürdanla temizlemeye çalıştım ama geçmedi tabii. Bir süre bekleyeyim dedim, zamanla geçer belki ama cık. Öyle kaldı.
Koltuklardan bunu nasıl bir uygulamayla temizleyebilirim? Uygun bir ürün var mıdır?

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Baska bir malzeme de benim koltuklarimi bu hale getirdi yikamaciya girdim basincli hava tabancasini tuttum ve tertemiz.
06 AT 0706 Giulietta

sefalet

Bana bir fikir verebilir misiniz rica etsem? Kapilardaki bu kirli goruntuyu nasil yok edebilirim? Gogus kismi boyle degil, orasi daha iyi durumda. Sadece kapilar boyle. Keske 2005 ve sonrasindakiler gibi olsaydi benim arabanin da torpido malzemesi, onlarda boyle sorunlar olmuyor sanki.

2008 159 1,9 JTD Distinctive Plus (2022-.....)
2004 156 2.0 Selespeed (2017-2022)
2004 156 1,6 Distinctive (2014-2017)

hi_cazz

Bana bir fikir verebilir misiniz rica etsem? Kapilardaki bu kirli goruntuyu nasil yok edebilirim? Gogus kismi boyle degil, orasi daha iyi durumda. Sadece kapilar boyle. Keske 2005 ve sonrasindakiler gibi olsaydi benim arabanin da torpido malzemesi, onlarda boyle sorunlar olmuyor sanki.

Plak2r alın vr uygulayın. Daha önce genel temizleyiciler ilede silebilirsiniz.

Kubilay

Bu havada koltuk ve taban halısı temizliğine girsem ne kadar zamanda kurur?

wolkanku

Hiç girme kubilay
Kurumaz nemli kalır ve koku yapar

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Incablue

Bu durum benimde canımı çok sıkıyor. 147'nin torpidosundaki eski görüntü için plak2 iyi gelir mi? Tam olarak nasıl bir ürün. Torpidonun eski görüntüsünü ortadan kaldırmak için plak2 den daha iyisi var mıdır?

hi_cazz

Bu durum benimde canımı çok sıkıyor. 147'nin torpidosundaki eski görüntü için plak2 iyi gelir mi? Tam olarak nasıl bir ürün. Torpidonun eski görüntüsünü ortadan kaldırmak için plak2 den daha iyisi var mıdır?
Aslında eski görünümü yenilemek için nano uygulamalar var. Fakat uygulama kısmı biraz sıkıntı. Plak2r ı bir deneyin illaki fark edecektir.

Kubilay

Hiç girme kubilay

Volkan abi peki başka önerin var mı? şurada yaptır vs. çünkü biraz kirli ve yaza kadar böyle binmek istemiyorum.Taban halısı neyse de koltuklar gözüme batıyor.

wolkanku

Hiç girme kubilay

Volkan abi peki başka önerin var mı? şurada yaptır vs. çünkü biraz kirli ve yaza kadar böyle binmek istemiyorum.Taban halısı neyse de koltuklar gözüme batıyor.

önümüzdeki hafta havalar biraz isinacak diyor, 1 hafta daha sabret kendin yap..ama yağmurlu havada hiç olmaz..
bir yerde yaptır diyemiyorum çünkü ben bir yere yaptırmayalı nerden baksan 4 sene olmuştur.
nerede yaptırırsan yaptır, onların kurutucusu oluyor , bu havada da yaptırsan içeri sarkıtıyorlar sıcak hava veren boruları hemen kuruyor.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Incablue

Selam arkadaşlar. Bursa'da, Meguiar's Bursa Uygulama Merkezi adı altında bir firma ile görüştüm. İnternet sitesi You are not allowed to view links. Register or Login . Meguiar's ın yetkili servis listesinde Bursa'da yetkili servisinin olmadığını gördüm. 2 numara cam filmi için 7 yıl garanti 300 TL, detaylı iç temizlik için Meguiar's ın ürünlerini kullanarak 180 TL, far temizliği için de 150 TL'ye kadar fiyat verdiler. Bu fiyatlar normal mi? Meguiar's markalı ürünlerde sorun yaşayan kimse var mı? Fikir verebilir misiniz?  :alfisti:

easy_rider

Ben würth kullanıyorum    ve satışını yapıyorum. gerçekten nokta atışı ürünleri var
Moto Guzzi
156 t.s. 2.0

tayfun

Selam arkadaşlar. Bursa'da, Meguiar's Bursa Uygulama Merkezi adı altında bir firma ile görüştüm. İnternet sitesi You are not allowed to view links. Register or Login . Meguiar's ın yetkili servis listesinde Bursa'da yetkili servisinin olmadığını gördüm. 2 numara cam filmi için 7 yıl garanti 300 TL, detaylı iç temizlik için Meguiar's ın ürünlerini kullanarak 180 TL, far temizliği için de 150 TL'ye kadar fiyat verdiler. Bu fiyatlar normal mi? Meguiar's markalı ürünlerde sorun yaşayan kimse var mı? Fikir verebilir misiniz?  :alfisti:
megiuarz gerçekten çok çok iyi.ben kullaniyorum ve kendim uyguluyorum. özellikle hare giderici ürünü mükemmel. polisaj makinası ile hare giderici, uzerinede cila yapıyorum sonuç mükemmel. siyah araç , dışarda kaportacida pasta cila yaptirdigimda oldu ama inanin megi  ürünleri ile kendim yaptığım kadar başarılı deyiller . iz vs yapmıyor , kullanımı kolay. şiddetle tavsiye ederim.

Incablue

megiuarz gerçekten çok çok iyi.ben kullaniyorum ve kendim uyguluyorum. özellikle hare giderici ürünü mükemmel. polisaj makinası ile hare giderici, uzerinede cila yapıyorum sonuç mükemmel. siyah araç , dışarda kaportacida pasta cila yaptirdigimda oldu ama inanin megi  ürünleri ile kendim yaptığım kadar başarılı deyiller . iz vs yapmıyor , kullanımı kolay. şiddetle tavsiye ederim.

Ne kadar memnun olduğunuz imzadan belli oluyor  :) cam filmi bana biraz pahalı geldi açıkçası. Öncelikle detaylı iç temizlik denemek var kafamda. Fikirleriniz için teşekkür ederim  :alfisti:

Incablue

Ben würth kullanıyorum    ve satışını yapıyorum. gerçekten nokta atışı ürünleri var

ürünlerini kullanan bir otokuaför görürsem oradan da fiyat alıcam, teşekkürler hocam  :alfisti:

Alfisti Yunus

Merhaba arkadaşlar, biliyoruz ki her alfisti aracına iyi bakar ve temiz olmasını ister. Bende sizler için detaylı araştırma yaptım ve sektörde iyi olan temizlik ürünlerini set halinde buldum. Aşağıda vereceğim liste de kullanıcıların yorumlarını okudum hiçbiri olumsuz birşey yazmadılar ürünlerin siparisini verdim sizlere de tavsiye ederim. Fiyatları ile birlikte belirtiyorum...

1 Adet Sonax Multi Sünger 14,60 (Gerçekten kaliteli bir sünger verdiğin paraya değiyor)

Guex Oto Yıkama ve Bakım Seti içindekiler;

1 Adet 1/15 konsantreli Guex cilalı oto yıkama Şampuanı (15 yıkama)

1 Adet Guex Torpido Süt Silikon  200 ml + sünger

1 Adet Guex simsiyah lastik parlatıcı 500 ml. + sünger

1 Adet Oto Yıkama Süngeri

1 Adet Kurulama Bezi

1 adet Jant Parlatıcı 200 ml
Bu saydıklarımın tamamı set içerisinde fiyatı ise 25,08 tl.

Motor Temizlik Spreyi;

Mafra Motor Temizlik Spreyi (Brill Motor) ek olarak bu sprey Ferrari, Alfa Romeo ve Lamborghini tarafından desteklenmektedir. Fiyatı ise 21,28 tl.
[2014] Giulietta ~ 31 YF 001 ~
[IMG][url="http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/674/508ypA.jpg"]http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/674/508ypA.jpg[/url][/img]

Ruh halim:
[url="http://s984.photobucket.com/user/craig90/media/Avatars/smiley90x90.gif.html"]http://s984.photobucket.com/user/craig90/media/Avatars/smiley90x90.gif.html[/url]

universeee

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

sarpgrey

Merhabalar maguire in hare giden ürünü hangisi acaba ? Benim arabanin boyasi yaşına göre çok iyi ama güneş altinda kılcal cizikler ve hareler belli oluyor. Maguire in bu ürünü nu makine ile mi atmak gerekiyor yoksa ellede olur mu .Teşekkürler şimdiden.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK