Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
Ta kendisi
Fiyat performansta üstüne yok, alın pişman olmazsınız

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkürler, eklenmiştir listeye. :) Autobella ile karşılaştırırım eğer gözüm yeterse. :)

admin

Sözcü Gazetesi'nden bir haber.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ilbey666

Sözcü Gazetesi'nden bir haber.

Paul Dalton Sözcü Gazetesi'ne çıktığı için gurur duymalı :D

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

evrenalpar

Arkadaşlar chemical guys'ın deri temizleyicisine baktım ama çoğu yerde tükenmiş görünüyor. Haftasonu koltuklara ve direksiyona girişmek istiyorum. Nereden bulabilirim ya da başka alternatiflere açığım. :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

francobaresi

Arkadaşlar chemical guys'ın deri temizleyicisine baktım ama çoğu yerde tükenmiş görünüyor. Haftasonu koltuklara ve direksiyona girişmek istiyorum. Nereden bulabilirim ya da başka alternatiflere açığım. :)
You are not allowed to view links. Register or Login veya kimyasal adamlar sitelerini denediniz mi?

Cuore sportivo

cgokce

Ben bu ürünü aldım ama henüz denemedim.

evrenalpar

Link için teşekkürler, siteye baktım baktım bulamadım.   :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

Ormanci

Bülent abi 3d cherry shampoo , erdem boyada vardı
Köpürme de çok iyi cilası da çok iyi fiyat da rakipsşz

Konuyu okurken kopya çektim, sipariş ettim hafta sonu yıkattım :)

3D Bostancı'da nano boya koruma yaptırmıştım, adamlara bi de bunu götürünce "aa nerden buldun bunu ya güzel olmuş" dediler :) Araba yıkandı 1 haftadır da kapalı garajda, sanki nanonun üzerine daha da parladı gibi oldu. Baya memnun kaldım. Öneri için teşekkürler :)

martini_lancia

Deri koltuklar için Mothers'in Reflections serisi 710 ml'lik ürününü tavsiye ederim.Biraz pahalı ancak fevkalade bir ürün.Ben zamanında aldığım zaman 50 tl'ye yakın fiyatı vardı,şu an oldukça uygun rakamlarda.

Ayrıca Turtle Wax'ın Platinium serisi yeşil ambalajlı Deri bakım ürünü de yıllardır detailing forumlarında çok methedilir.Bulmak biraz zor.

Son olarak yıllardır favorim olan;risksiz ürün  Meguiars'ın Rich Leather Gold Class öneririm,jel kıvamında,uygulanması kolay ve tortu beyazlık hissi bırakmaması avantaj,ancak Meguiars'ın diğer deri ürünü ile karıştırılıyor;bunda basmalı kapak var diğeri klasik çevirmeli ve uygulanması oldukça zahmetli,üstelik beyazlık da bırakıyor.Yıllar önce karıştırıp almıştım.

Uygulama pedi olarak ise Meguiarsın klasik sarı pedlerinden öneririm.Geçirgenliği zor ve ürünü yaymak için birebir.Kenarda birkaç tane bulunmasında fayda var.
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login ne demek yahu kopya , bu forumda bunları herkesin işine yaşasın diye paylaşıyoruz :)
işe yaradığına sevindim.

You are not allowed to view links. Register or Login meguiarsın pedleri eskiden tanesi 5 tl idi, sonra fiyatı hızla arttı en son bıraktığımda tanesi 10 lira olmuştu, şimdi 15 falan kesin olmuştur. aliexpresste gezinirken 12'li pakette olanını 2 dolara aldım, bir gelsin bakalım çok dandikse sadece lastik için kullanırım dedim, ürünler geldi, ve meguiarsınki ile arasında çok az fark var, biraz daha ince diyebilirim, ancak ürün yaydırma konusunda gerçekten çok çok başarılı.

buradan alfistilere bir faydam daha dokunmuş olsun :)

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

Kadranda çizikleriniz var ise xerapol öneririm
Kadranlarım önceki sahibi tarafından ucuz bezler kullanılarak temizlendiği için tamamen çizik içindeydi ve mat duruyordu, üstüne güneş gelince ise çiziklerden kadran gözükmüyordu

Makyaj pamuğu üzerine nohut tanesi kadar xerapolü çok hafif baskı ile ovalayarak 20 dakikada tüm kadranı, ve teyp ekranını bu hale getirdim.

yanlız çok önemli bir nokta var, uygulama bittikten sonra, kadran camı üzerinde kalan fazlalığı almak için bol tüylü bir mikrofiber beziniz mutlaka olmalı.
pamukla alınamıyor.
eski atlet tshrt vb. ile alırım diye düşünmeyin, aklınızdan bile geçirmeyin, direk yaptığınız tüm uygulama çöp olur tekrar çizer.
mutlaka kaliteli bir mikrofiber istiyor. bim'deki 5 liralık mikrofiber ile denedim, hem uğraştırıyor hem de almıyor hem de zorladıkça ufak ufak çiziyor, daha sonra puf mikrofiber bez ile aldım, zahmetsizce çizmeden tamamını aldı.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Süpermiş bu ya. 159da nasıl gideririm diye düşünüp dururdum.

Tapatalk

wolkanku

Süpermiş bu ya. 159da nasıl gideririm diye düşünüp dururdum.

Tapatalk

sormadın ki :)  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

sormadın ki :)  :serefe:
Aynen sormadım dediğin gibi.

Tapatalk

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login Eline sağlık abi bende şikayetçiydim bundan. You are not allowed to view links. Register or Login
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

mertcancagla

Benimkinide araba yikamacilar cizdi. Ayrica giuliettanin kadran plastigi acaip cabuk ciiziliyor. Cok guzel olmus inanamadim gorunce

KUY65

Kadranda çizikleriniz var ise xerapol öneririm
Kadranlarım önceki sahibi tarafından ucuz bezler kullanılarak temizlendiği için tamamen çizik içindeydi ve mat duruyordu, üstüne güneş gelince ise çiziklerden kadran gözükmüyordu

Makyaj pamuğu üzerine nohut tanesi kadar xerapolü çok hafif baskı ile ovalayarak 20 dakikada tüm kadranı, ve teyp ekranını bu hale getirdim.

yanlız çok önemli bir nokta var, uygulama bittikten sonra, kadran camı üzerinde kalan fazlalığı almak için bol tüylü bir mikrofiber beziniz mutlaka olmalı.
pamukla alınamıyor.
eski atlet tshrt vb. ile alırım diye düşünmeyin, aklınızdan bile geçirmeyin, direk yaptığınız tüm uygulama çöp olur tekrar çizer.
mutlaka kaliteli bir mikrofiber istiyor. bim'deki 5 liralık mikrofiber ile denedim, hem uğraştırıyor hem de almıyor hem de zorladıkça ufak ufak çiziyor, daha sonra puf mikrofiber bez ile aldım, zahmetsizce çizmeden tamamını aldı.

Suphesiz forumun en yararlı bilgisi  :alkis:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

evrenalpar

206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

wolkanku

Olmaz ki şimdi de parlamaktan göremicen :)

You are not allowed to view links. Register or Login tamam gel gel seninkini de yapıcam :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Ormanci

Valla bu başlığa uzundur bakmıyodum, geçende arabaya nano koruma yaptırınca takip etmeye başladım, yine para harcatacaksınız bana :) Numaraları değişen kartım gelsin, bişeyler alacağım, hem deri koltuk için (beyaz süt olmayan, jel gibi bişeylerden bahsetmiştiniz sanırım), hem şu lastik için parlatıcı. Bir de Chemical Guys'ın parlak konsol ürününü ben alacağım sanıyorum. Ben de mat sevmiyorum, piyasadakilerin çoğu matlaştırıyor, parlak seviyorum, apaçilik mi var kanımda nedir :P :)

Bunun yanında bir de şunu sormak istiyorum;

Arabaya yapılan nano koruma haricinde şimdi önceki sayfalarda wolkanku'nun verdiği linkteki 3d cilalı şampuanı almıştım, onunla yıkama yaptırıcam bundan sonra.

Bir de aklımda seramik kaplama var ama tabi sağa sola para vermek istemiyorum açıkçası, çünkü seramik uygulamaları baya pahalı. Bunun yerine bu sitelerdeki seramiklerden birini alsam, bu nano korumanın üzerine yapılır mı, faydası olur mu? Birkaç üründe elle uygulama gösteriyor, baya basit görünüyor, elle uygulayabilir miyim, sağlıklı olur mu?

Yine aklıma takılan bişey, arabayı nano koruma için verirken demiştim ki kılcal çizikler de var, bunları giderebilir misiniz, sanıyorum öncesinde pasta gibi bi uygulama lazım, hallederiz tabi zaten öyle olacak falan filan dediler ama emin olamadım. Sanki arabaya direk boya koruma uygulanmış gibiydi. Benim maksadım biraz da boyayı yenileme-parlatma-çizik gidermeydi. Fakat şu 3D'nin cilalı şampuanla yıkanınca sanki o kılcal çizikler de gitti, araba ciddi ciddi baya güzel göründü gözüme. Bunun için yapılabilecek bişey var mı başka?

Şu an üzerindeki nano korumayı da bozmak istemiyorum çünkü aslında.

admin

Takibini tavsiye edebileceğimiz bir otomobil bakım ustası. İzlemesi oldukça keyifli.

Serge Langendoen - Ride & Shine Detailing

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ucarozcan

Video izlerken telefonun ekranı temizlemek zorunda kaldım.   yinede bazı çizikler  vardı ama telefon ekranından kaynaklı.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

wolkanku

Valla bu başlığa uzundur bakmıyodum, geçende arabaya nano koruma yaptırınca takip etmeye başladım, yine para harcatacaksınız bana :) Numaraları değişen kartım gelsin, bişeyler alacağım, hem deri koltuk için (beyaz süt olmayan, jel gibi bişeylerden bahsetmiştiniz sanırım), hem şu lastik için parlatıcı. Bir de Chemical Guys'ın parlak konsol ürününü ben alacağım sanıyorum. Ben de mat sevmiyorum, piyasadakilerin çoğu matlaştırıyor, parlak seviyorum, apaçilik mi var kanımda nedir :P :)

Bunun yanında bir de şunu sormak istiyorum;

Arabaya yapılan nano koruma haricinde şimdi önceki sayfalarda wolkanku'nun verdiği linkteki 3d cilalı şampuanı almıştım, onunla yıkama yaptırıcam bundan sonra.

Bir de aklımda seramik kaplama var ama tabi sağa sola para vermek istemiyorum açıkçası, çünkü seramik uygulamaları baya pahalı. Bunun yerine bu sitelerdeki seramiklerden birini alsam, bu nano korumanın üzerine yapılır mı, faydası olur mu? Birkaç üründe elle uygulama gösteriyor, baya basit görünüyor, elle uygulayabilir miyim, sağlıklı olur mu?

Yine aklıma takılan bişey, arabayı nano koruma için verirken demiştim ki kılcal çizikler de var, bunları giderebilir misiniz, sanıyorum öncesinde pasta gibi bi uygulama lazım, hallederiz tabi zaten öyle olacak falan filan dediler ama emin olamadım. Sanki arabaya direk boya koruma uygulanmış gibiydi. Benim maksadım biraz da boyayı yenileme-parlatma-çizik gidermeydi. Fakat şu 3D'nin cilalı şampuanla yıkanınca sanki o kılcal çizikler de gitti, araba ciddi ciddi baya güzel göründü gözüme. Bunun için yapılabilecek bişey var mı başka?

Şu an üzerindeki nano korumayı da bozmak istemiyorum çünkü aslında.

bu nano, seramik vs. işleri iyice garip bir hal almaya başladı.
eskiden herkes "pasta cila yapıtyoruz abi" derdi, sonra hepsinin ağzı boya korumaya döndü meg 82-83-85 atıp üstüne 66 çakan herkes boya koruma yapıyoruz derdi, şimdi de eline nano ürün alan bile seramik yapıyoruz demeye başladı.
oysa ki ikisi tamamen apayrı şeyler.

herşeyden önce nerde kime hangi ürünle seramik yaptırdınız o önemli.

seramik yaptırdığınız markanın şampuanını kullanmak, 3d cherry şampuandan çok daha doğru bir karar olur o da kesin.

nano ürünün üzerine seramik kaplama yapamazsınız, zira tutunamaz, önce boyanın degreaser ile yıkanması, ardından izopropil alkölle silinmesi, sonra silikonsuz pastalar ile pastasının yapılıp, tekrar degreaser ve ipa ile temizlenmesi, ardından seramiğin uygulanması doğrudur. meşakatli iştir, genellikle de hata affetmiyor, su ile temasında onarımı çok zor hatalar oluşturuyor. ben açıkçası seramiğe girmem. fiyat / performans ve harcanan efor olarak bakıldığında bana göre çok geride kalıyor, çünkü haftada 1 aracımı mutlaka detaylı yıkıyorum, üzerinde kuş pisliği vb. tutmuyorum, her yıkamada hızlı cila kullanıyorum, aldığım yorumlar, gördüğüm parlaklık beni tatmin ediyor, daha fazlasını asla aramıyorum. seramiği savunacak arkadaşlar da mutlaka çıkacaktır, haklılardır da, eğer araç 2 haftada bir ya da ayda 1 yıkanıyorsa, toza kire kuş pisliğine maruz kalıyorsa seramik kolaylık sağlayacaktır ancak kuş pisliği asla boyayı yakamaz demek değildir bu.

3d ile yıkadıktan sonra çiziklerin gitmiş gözükmesinin sebebi, içinde barındırdığı cilanın nano üzerine az da olsa tutunarak kapatıcı etki göstermesi olmuş.

madem bu etki hoşunuza gitti ben eksra olarak şunu önereyim, 3d ile yıkayıp duruladıktan sonra, sonax'ın kırmızı hızlı cilasını her panele 1 fıs olacak şekilde araç ıslakken sıkın, sonra aracı kurulayın, dibine girip bakmadığınız sürece göremeyeceğiniz bir beyazlık bırakıyor mutlaka, onu da tüm kurulama işi bittikten sonra, bol tüylü mikrofiber bezle parlatarak geçin. gayet temiz parlak ıslak görünümlü ve kaygan bir yüzey oluşturuyor.

deneyebilirseniz sonax brilliant shine detailer deneyin , ben hala fırsat bulup deneyemedim zira eldeki cilalarım bitmedi :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

universeee

...linkteki 3d cilalı şampuanı almıştım, onunla yıkama yaptırıcam bundan sonra.

Abi yıkamacıya şampuan vererek yıkatma işi nasıl oluyor? Malum yıkamacıların çoğu kendi köpüklerini püskürtüyor onunla yıkıyorlar. Kendi kovanı, şampuanını götürüp falan mı yaptırıyorsun?
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Ormanci

Hocam cevap ve açıklama için çok teşekkürler, 3D Bostancı'da HD nano seal bilmemne diye kendilerinin bişeyi vardı onu yaptırdım, seramik değil ama...
Onu korumak için cilalı yıkatın normal yıkatmayın falan filan demişlerdi, ona istinaden de linki görünce 3d'nin şampuanı aldım. Tamamdır en güzeli bu şekilde devam etmek o zaman :) Zira ben de pek fazla uğraşmak istemiyorum, kafayı sıyırıcaz yoksa :)

Artık birçok yer ona dönmeye başladı zaten, kolaylarına geliyor acayip bir şekilde. Süngerle bile yıkansa, köpüklü suyu püskürtüyor üzerine öyle devam...
Sadece aldığım şampuanı gösteriyorum bununla yıkayın diye, adam kovaya ayrı su+şampuan koyuyor, öyle yıkanıyor. Çok acayip birşey değil yav :) Her yıkamacı bilir, bagajından özel bi bölmeden 10-15 ürün arasından bişey çıkarıp "bununla yıkar mısınız" diyen adamlardan görmeye alışkınlar :D