Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Detailing, İç - Dış Kozmetik Bakım Hakkında Bilgiler-Sorular-Cevaplar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
Sadece aldığım şampuanı gösteriyorum bununla yıkayın diye, adam kovaya ayrı su+şampuan koyuyor, öyle yıkanıyor. Çok acayip birşey değil yav :) Her yıkamacı bilir, bagajından özel bi bölmeden 10-15 ürün arasından bişey çıkarıp "bununla yıkar mısınız" diyen adamlardan görmeye alışkınlar :D

Benim evin arkasındakilerle iyice tanış olduk bu detailing merakı yüzünden, ben de şampuanı ve eldivenimi veriyorum, bir de tazyikli su yok normal hortum olacak diye tembihliyorum yeni elemansa. Zaten yeni bile olsa bir sonraki hafta benim arabaları tanıyorlar. :)

Her oto yıkama yanaşmıyor buna ama. İstanbul'da bazıları fazla para istiyormuş galiba. Veya hiç yapmıyorlarmış. Güya elle yıkama süresinde tazyik ve köpükle iki araba çıkarıyorlar. Tabii nasıl çıkarıyorlar, bizimkileri öyle yıkatacağımıza öbür haftayı mı bekleriz o ayrı konu.

Bu arada, kullandıkları köpükler asidik galiba. Cilalı iddiası olmasa bile düzgün bir oto şampuanıyla yıkatmaya karşı, o köpüklerle yıkanan arabanın wax'ı daha çabuk gidiyor gibi geliyor bana. Ya yağlı kirleri kolay çözmek için, ya kuruduktan sonra düzgün silmedikleri yerlerde suyun kireci sırıtmasın diye, ya da her ikisi yüzünden böyle olabilir. Dolayısıyla eğer boya koruma gününde değilsem o köpüğü dokundurtmuyorum.

E.Ç.M. (MiTongin)

Benim evin arkasındakilerle iyice tanış olduk bu detailing merakı yüzünden, ben de şampuanı ve eldivenimi veriyorum, bir de tazyikli su yok normal hortum olacak diye tembihliyorum yeni elemansa. Zaten yeni bile olsa bir sonraki hafta benim arabaları tanıyorlar. :)

Her oto yıkama yanaşmıyor buna ama. İstanbul'da bazıları fazla para istiyormuş galiba. Veya hiç yapmıyorlarmış. Güya elle yıkama süresinde tazyik ve köpükle iki araba çıkarıyorlar. Tabii nasıl çıkarıyorlar, bizimkileri öyle yıkatacağımıza öbür haftayı mı bekleriz o ayrı konu.

Bu arada, kullandıkları köpükler asidik galiba. Cilalı iddiası olmasa bile düzgün bir oto şampuanıyla yıkatmaya karşı, o köpüklerle yıkanan arabanın wax'ı daha çabuk gidiyor gibi geliyor bana. Ya yağlı kirleri kolay çözmek için, ya kuruduktan sonra düzgün silmedikleri yerlerde suyun kireci sırıtmasın diye, ya da her ikisi yüzünden böyle olabilir. Dolayısıyla eğer boya koruma gününde değilsem o köpüğü dokundurtmuyorum.
içlerinde kimyasal olarak KOSTİK var. gittiğiniz yikamaci ayarlamasini iyi yapamaz ise  araca ciddi zararlar veriyor. Googledan arastirin bir daha bilmediginiz bir yerde siktirmazsiniz :) *bildiginiz yerde de risk her zaman var tabi
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ucarozcan

Benim kovam, şampuanım , havlum ve süngerim arabanın arkasında ne zaman arabam kirlense opet benzeri yerlere gidip kendim kafama göre yıkıyorum. önce tazyikli suyla temizlik sonra şampuanlı sünger ile bir güzel yıkıyorum iki sefer üstünden geçiyorum bir güzel. sonra yine tazyikli suyla köpukleri uzaklaştırıyorum. Havlu ile durulama. Tabi bu işlemler biraz uzun sürdüğü için sabah erken saatlerde yada hafta içleri tenha zamanlarda yavaş yavaş yapıyorum. Şampuan sonrası arabanın parlaklığı yorgunluğumu alıyor zaten.  :rock:
Toplam maliyet 2 tl  8)
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

universeee

Artık birçok yer ona dönmeye başladı zaten, kolaylarına geliyor acayip bir şekilde. Süngerle bile yıkansa, köpüklü suyu püskürtüyor üzerine öyle devam...
Sadece aldığım şampuanı gösteriyorum bununla yıkayın diye, adam kovaya ayrı su+şampuan koyuyor, öyle yıkanıyor. Çok acayip birşey değil yav :) Her yıkamacı bilir, bagajından özel bi bölmeden 10-15 ürün arasından bişey çıkarıp "bununla yıkar mısınız" diyen adamlardan görmeye alışkınlar :D

Tabi ki acayip bir istek değil ama konuştuğumuz gibi köpüğü sıkıp süngerle üstünden geçmek kolayına geliyor milletin. Şimdi bir tane kovadan eğil süngerle al vs gibi işlere gelirler mi öyle her isteyene diye merak ettim. Hani bir samimiyet falan mı var acaba senin diye sormak istedim. Neyse yarın genelde gittiğim yere bir gidecem onlara sorarım şampuanı getirsem yapar mısınız diye. Bir bakalım ne diyecekler. Cevap için teşekkür ettim bu arada  :arkadasim:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

universeee

Benim kovam, şampuanım , havlum ve süngerim arabanın arkasında ne zaman arabam kirlense opet benzeri yerlere gidip kendim kafama göre yıkıyorum. önce tazyikli suyla temizlik sonra şampuanlı sünger ile bir güzel yıkıyorum iki sefer üstünden geçiyorum bir güzel. sonra yine tazyikli suyla köpukleri uzaklaştırıyorum. Havlu ile durulama. Tabi bu işlemler biraz uzun sürdüğü için sabah erken saatlerde yada hafta içleri tenha zamanlarda yavaş yavaş yapıyorum. Şampuan sonrası arabanın parlaklığı yorgunluğumu alıyor zaten.  :rock:
Toplam maliyet 2 tl  8)
Hocam anlattığın aslında çok istediğim birşey ama ona ayıracak vaktim yok. Oturduğum yer itibariyle tenha istasyon bulabilirim çok sorun olmaz ama haftaiçinde günde sadece 3-4 saati evde geçirdiğim için haftaiçi zaten imkansız. Bir haftasonum var onda da araba yıkamak için harcadığım 1 saat bile bana zor geliyor.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

octinum

içlerinde kimyasal olarak KOSTİK var. gittiğiniz yikamaci ayarlamasini iyi yapamaz ise  araca ciddi zararlar veriyor. Googledan arastirin bir daha bilmediginiz bir yerde siktirmazsiniz :) *bildiginiz yerde de risk her zaman var tabi

Hmm asidik değil de bazik o halde. Tam tersini düşünmüşüm. :) Teşekkürler MiTongin.
Bildiğimiz yer bile olsa sonuçta adamların Walter White olmadığını da biliyoruz. Kendisi yapmaz da çalışan çocuklardan biri yapar. O yüzden o köpüklerle riske girmeye hiç gerek yok.  8)

sabrican

Aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum. Matkabım var, polisaj makinem yok. Pasta yapmayacağım. Kilden sonra glaze ve wax yapacağım. Glaze veya wax için bu ürün uygun mu?

Bu arada ilk defa kil temizliği yapacağım. Aşağıdaki işlem sırasıyla yapacağım. Pastayı atlamak sorun olur mu?

• Yıkama - 3D WASH N WAX - You are not allowed to view links. Register or Login
  • Kil - markasız - You are not allowed to view links. Register or Login
  • Polish (Pasta) - bu adımı atladım
  • Glaze - Poorboys Black Hole - You are not allowed to view links. Register or Login
  • Wax or Sealant Meguiar's M21 - You are not allowed to view links. Register or Login
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login o uç glaze ve wax için tamamen yanlış uç
polisaj işlemi için uygun olur ama özellikle orada da belirtmiş, devir ayarı şart.
dümdüz matkaba takılıp iş görecek birşey değil.

glaze ve waxı el pedleriyle uygulamak daha keyifli oluyor. öyle bir dene.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

Matkab uzun süre yüksek devirde çalışırsa duman çıkar. En azından ben bizimkini yakmıştım öyle.

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

fevkalbeser12

Matkabı tavsiye etmem elle yapman daha mantıklı olur. Zaten glaze ve wax türü şeyleri normal polisaj makinası ile değil orbital polisaj makinası ile yapılarsa daha verimli oluyor.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

KUY65

İlk günden bugünlere...
Cilalar boya korumalar ve kostik kullanmamanın güzel sonucu  :)
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

E.Ç.M. (MiTongin)

Emegine saglik kutayim. Far çerçevelerini qv yapacaktın? Scudetto siyah yap. Ayna kapaklarinida sen bul  :serefe:
*Smiles per gallon*

KUY65

Emegine saglik kutayim. Far çerçevelerini qv yapacaktın? Scudetto siyah yap. Ayna kapaklarinida sen bul  :serefe:
Teşekkür ederim, aynalar da el emeği :D You are not allowed to view links. Register or Login
Scudetto ve far cercevelerini hala krom kullanmaya devam edicem. Boğmak istemiyorum aracı polislerin ilk cevireceği araç olmaya da gerek yok birazda korkum o :)  birgun sıkıldığımda onları da boyama fikrim hep var :D

E.Ç.M. (MiTongin)

Olum kapaklar çekince geliyodi fantezimi yaptin  :lol: he jantlar?  boya kodunu sende araştır  :arkadasim:
*Smiles per gallon*

KUY65

Olum kapaklar çekince geliyodi fantezimi yaptin  :lol: he jantlar?  boya kodunu sende araştır  :arkadasim:
Kesin aynayı kırarım diye fantezi yaptim ne demek çekince geliyodu :D jantlari beyaz altına çevirdim biraz stock gibi duruyo ama içim açılsın biraz koyuluktan sıkıldım. Dışarda 1 boyama parasina 3 kere renk degiştirebiliyorum böyle :D bidahakine desenli falan boyamayı dünüyorum2 yada 3 renk. güzel olursa yeni bir  akım başlatabilirim :D

OğuzCanAlantor

KUY65

Kutayın ben beğenmedim krom filan al geç derim
Aynalari mi abi ? Bi süre kalsın böyle yine boyarım muhtemelen :) kendi renkleri solma yapmıştı zamanla, arabadan soluk duruyordu  ondan boyadım.. 

Aşmış

Benden de bir bilgi: Kadıköy'de Big boss diye bir yer var, uzak durun. Filmlere konu olacak şeyler yaşadım, birini gırtlaklamamak için artık gitmeyi bıraktı. :)
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

admin

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Majo

Elinize sağlık çok güzel ve de verimli bir başlık olmuş.
Risk yoksa ben de yokum.

EscC

İlgililere;

kesinlikle mükkemmel bi ürün uygulaması diğer uygulamalara göre 2 kat fazla ama değer. .... kendi aracıma kullandığım bi ürün.... sonucu harika siyah aracı olan tüm alfisti dostlarıma tavsiye ederim

dogan48586

Fikirlerinizi alalim arkadaslar?

2008  147 1.6 distinctive { ROSSO }

MUU

SÜPERR! bizim ülkemizde garajlı evlerimiz yok ki hocam :) 500 -1000 TL arasında bilinmiş yerlere aracı boya koruma pasta cila vb. yaptırıyorsun yine de böyle olmuyor. Benim aracım mesela gerçekten hareli şu anda fırçalardan dolayı ve minik minik kozmetik hataları dolu bu işi hakkaten hakkı ile yapan bir yer arıyorum Ankara da bakalım hayırlısı :)

dogan48586

SÜPERR! bizim ülkemizde garajlı evlerimiz yok ki hocam :) 500 -1000 TL arasında bilinmiş yerlere aracı boya koruma pasta cila vb. yaptırıyorsun yine de böyle olmuyor. Benim aracım mesela gerçekten hareli şu anda fırçalardan dolayı ve minik minik kozmetik hataları dolu bu işi hakkaten hakkı ile yapan bir yer arıyorum Ankara da bakalım hayırlısı :)

Anlasak yer buluruz da ben anlamiyorumda. Ben biryere yaptirdim fiyata gore iyi ama forumda arkadaslar begenmediler birkac yer soylesinlerde bilelim nereye gidecegimizi
2008  147 1.6 distinctive { ROSSO }

hkmtctnky

Murat Abi merhaba, Doğa BY yi 3M den çıkardığında aynı videodaki gibiydi. Nokta hare yoktu.. Fırçayla falan mı yıkattın acaba gerçekten hareli diye okuyunca şaşırdım bu arada isterseniz benim boya koruma yapan bi abim var, bayramdan sonra ben yaptıracağım 147 me, beğenirseniz sizide yönlendiririm, fiyatıda uygun bi biçimde yaptırırız.. Kendi uğraştığımıza değmeyecek fiyatlarla yaptırırız yani. Yok benim elimden gelir yaparım dersenizde Ostim'de şirket var önü müsait genelde pazar günleri, yapabiliriz beraber ama şahsen ben anlamıyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)