Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Genel Anlamda Selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

Sadece 3 te mi yapıyor? Vites ufaltırken mi büyültürken mi yapıyor?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

burakaltun

You are not allowed to view links. Register or Login
herkese selamlar.
forumdaki değerli bilgiler için öncelikle hepinize teşekkür etmek isterim.
2001 sw ss aracımı yeni aldım; dolayısıyla ss'in acemisiyim. Alışma sürecini yakın bir zamanda atlatmayı umut ediyorum. Ancak siz değerli üstatlara bir sorum olacak; vites 3 e geçerken "ŞLAKSS" diye bir ses alıyorum, bu esnada araçta ufak bir sarsılma da oluyor. forumlarda okuduğum kadarıyla vites değişiminde ayağı gazdan çekmeye gayret ediyorum, yine de pek fayda sağladığı söylenemez. Kiss Point de yaptım yine de sesi yok edemedim.
Umarım sorunuma sizlerin de yardımıyla çözüm bulabilirim.

Şanzimanin icinde 2 tane köprü var biri kırılmış şanzimani acip iyi bir kaynakçıya hallettireceksiniz kolay bi islem ama ne yazikki şanziman açılcak

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

kastir

Sbk 0655 evet araç o bahsi gecen siyah wagon.
Erdem 1904 vites küçültürken ve yükseltirken bu sesi alıyorum.
Burak Altun teşekkür ederim bi ustaya gosterecegım, ancak su an sehir dısındayım yakın bir zamanda sorunu çözebilirsem burda da paylaşacağım.

Utku

Sevgili selespeed kullanicilarina bir sorum olacak,
Esim icin otomatik bir arac dusunuyoruz ve oturdugumuz yer bol yokuslu.

Su sahneyi canlandiralim;
Dik bir yokusta kirmizi isikta bekliyoruz.Arac normal d modunda ( gerci d yok galiba bunlarda, city ve manuel var dogrumuyum ? ) Yesil yandi ve ayagimizi frenden cektik, arac kayiyiromu ? Kayiyorsa ne kadar kayiyor :) yada manuele alip kalkmak cozum oluyormu kaymamasi icin ?
Umarim oyle el freniyle kalkmak falan gerekmiyordur.

Kisaca selespeed in yokus deneyimini merak ediyorum..

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

Alper

Dik bir yokusta kirmizi isikta bekliyoruz.Arac normal d modunda ( gerci d yok galiba bunlarda, city ve manuel var dogrumuyum ? ) Yesil yandi ve ayagimizi frenden cektik, arac kayiyiromu ? Kayiyorsa ne kadar kayiyor :) yada manuele alip kalkmak cozum oluyormu kaymamasi icin ?

Utku direk kayıyor ama alisirsa sorun olmuyor.
Ben kaydirmiyordum mesela hic ne kadar dik olursa olsun ama bayan da alisma süreci uzun sürebilir yada hic uğraşmadan ben bunu beceremem diyebilir.
Bayan icin en güzeli tam otomatik bence hele acemiyse hill holder bile hikaye kalir benden söylemesi.

TRSemih

Kavrama yapmayacak ki kaysa ne olacak.. ayagini frenden cekip gaza basacak. iki pedal arasi hizli davranilirsa geri kayma olmaz. Belki ufak bir esneme olur sadece..

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

erdem1904

Utku direk kayıyor ama alisirsa sorun olmuyor.
Ben kaydirmiyordum mesela hic ne kadar dik olursa olsun ama bayan da alisma süreci uzun sürebilir yada hic uğraşmadan ben bunu beceremem diyebilir.
Bayan icin en güzeli tam otomatik bence hele acemiyse hill holder bile hikaye kalir benden söylemesi.
benim hanım belki de manuelden geçtiğindendir hiç kaydırmıyor.. ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

OnurCangir

Ben el freniyle hallediyordum en baslarda, en garantisi bu gibi en azindan alisana kadar. Ama bir sure sonra Semih Bey'in de soyledigi gibi cabuk davranilirsa sadece bir esneme payiyla kalkis yapilabiliyor. Kaymayi manuelde de yapiyor bu arada, yapmamasi lazimsa benim aracta bir sorun var :D

Utku

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login abi, annem kullanıyor bazen GT Selespeed'i. 2-3 günde alıştı, hiç sorun yaşamıyor.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OnurCangir

Yaklasik iki haftadir yasagidigim bir sorunu paylasayim o zaman, forumda epey bakindim ama birebir buna uyan bir sorun yasayana rastlamadim. 3. Viteste giderken, ayagimi gazdan cekip yavasliyorum, devir belli bir seviyeye dustukten sonra 2'ye almasi lazim ama bosa atiyor. Fakat cok nadir oluyor bu. Yani dur-kalk trafikte 3-4 saat araba kullansam belki bir kez yapiyor veya yapmiyor. Vitesi ileri taktigimda 3'ten veya 2'den devam ediyor arac. Stop etmesi, durmasi ya da vitesin oldugu yerde isigin yanip sonmesi gibi bir durum sozkonusu degil. Hatta bir ayrinti daha ekleyeyim. Bu basima 10 kere geldiyse heralde 8'inde falan viraj alirken yapti bunu. Ben kendim vites dusurdugumde ya da arttirdigimda bosa atmasi gibi birseyle hic karsilasmadim. Yorumlarinizi bekliyorum merakla...

erdem1904

İlk aldığımda benimde bir kaç kere boşa attı. Sizdeki gibi manuelden devam edince sıkıntısız devam ediyordu. Benimde nadiren yapıyordu. Basınç tüpünü değiştirttim işçilik dahil 400 tlye ve sıkıntı çözüldü
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

burakaltun

Yaklasik iki haftadir yasagidigim bir sorunu paylasayim o zaman, forumda epey bakindim ama birebir buna uyan bir sorun yasayana rastlamadim. 3. Viteste giderken, ayagimi gazdan cekip yavasliyorum, devir belli bir seviyeye dustukten sonra 2'ye almasi lazim ama bosa atiyor. Fakat cok nadir oluyor bu. Yani dur-kalk trafikte 3-4 saat araba kullansam belki bir kez yapiyor veya yapmiyor. Vitesi ileri taktigimda 3'ten veya 2'den devam ediyor arac. Stop etmesi, durmasi ya da vitesin oldugu yerde isigin yanip sonmesi gibi bir durum sozkonusu degil. Hatta bir ayrinti daha ekleyeyim. Bu basima 10 kere geldiyse heralde 8'inde falan viraj alirken yapti bunu. Ben kendim vites dusurdugumde ya da arttirdigimda bosa atmasi gibi birseyle hic karsilasmadim. Yorumlarinizi bekliyorum merakla...

Virajda yapiyorsa haliyle frenede basiyorsunuz ozaman fren müşürü pompadan once onu degistirin ucuz bise

OnurCangir

Erdem Bey cevap icin sagolun ustayla gorusucem bununla ilgili. Burak Bey aslinda frenle pek alakasi yok, mesela sokaga donus yapiyorum, hizim fren yapmayi gerektirmiyor, viraji alirken vites dusuruyor ama 2 yerine N'ye geciyor vites.

erdem1904

Erdem Bey cevap icin sagolun ustayla gorusucem bununla ilgili. Burak Bey aslinda frenle pek alakasi yok, mesela sokaga donus yapiyorum, hizim fren yapmayi gerektirmiyor, viraji alirken vites dusuruyor ama 2 yerine N'ye geciyor vites.

birebir aynı ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

burakaltun

Ayni sorunu yasadim tupude degistirdim yine yapti daha sonra frenmusurunu degistirdim ve sorunum cozuldu yinede siz bilirsiniz tabi ben basima gelenden dolayi yazdim

Muratözdemir

Bende 156 ss aracımı yeni aldım.Eski sahibi basınç tüpünü degistirmelisin boşa atma yapar demisti. 20 gün kullandım arada sırada 1 den 2 ye geciste boşa atma yanıp sönme yapiyordu manuel kulanımda ve city mod kullanımında. Tekrar koldan vites arttırdıgımda bi üst vitesten devam ediyordu. Durmaya yakın hızlardayken 1 e düsmek istedigimde düsmüyordu. İlla durunca kendi 1 e atıyordu. Bugün Basınç tüpünü degistirdik. İlk kullanımımda hiç karşılasmadm bosa gecmeyle. Ve vites gecisleri hızlandı.Bakalım biraz daha kullanalım.

tolga_ozhan

Yanlış hatırlamıyorsam SS 10 km/s hızın altında direksiyon vites komutlarını kabul etmez. Direksiyondan kabul etmediği kesin de koldan kabul ediyor muydu onu tam hatırlamıyorum.
Durmaya yakın hızlarda vitese kumanda edemiyor olmanızın sebebi budur muhtemelen.

Ayrıca şöyle de bir bilgi ekleyeyim. Yine SS'in boşa yanı "N" ye atma gibi uzunca bir prosedür listesi vardır. Eğer şu olmaz sa boşa atar, bu olmazsa boşa atar diye uzar gider bu liste. Yani bir üst mesajdaki iletiyi feyz alıp her vitesi beklenmedik zamanda boşa atan kişi basınç tüpünü değiştirmesin. Söylediğim gibi bunun bir çok sebebi olabiliyor.
Basınç tüpüne bağlı arızayı gözlemlemenin en güzel yolu bilgisayara bağlayarak basınç üretimini ve değişimini gözlemlemektir. Bu basınç değerlerini de tecrübeli bir usta layıkıyla analiz edebilir.

Muratözdemir

Bilgi icin bende teşekkür ederim.Sizinde söylediginiz gibi bi önceki mesajlarda çok farklı sebeplerden boşa geçme sorunu yasayan arkadaslarda olmus.Bostancıda özel bir serviste kontrol You are not allowed to view links. Register or Login tüp degisimini onaylamıslardı.Basınç tüpünün yağ kaçırdıgını eski sahibi You are not allowed to view links. Register or Login söylemisti ayrıca. Tüpü çıkardıgımızda yag kacırdıgını onayladı ustamızda.

hasiko

Bir kaç kez benimde başıma geldi. Özellikle yogun trafikte uzun müddet ilerledikten sonra trafik rahatlayınca yapıyor. Yani 4.vitese kadar city modda ilerliyosun. Yavaşlamaya başlayınca vites 3 e düşüyor sonra 2 ye düşmesi gerekirken düşmüyor. Ya N ye atıyor yada dursanda 3 te takılı kalıyor. Bu sorun 4-5 saatlik kullanımda 1-2 kere yapıyordu.
Araca  kontrol edildi. Kesinlikle arıza kodu vs çıkmıyor beyinde. Herşey kontrol edildi. Görünürde bir sıkıntı yoktu.
Selespeed robot kurulumu tekrar yapıldı. Şu ana kadar 3-4 gün oldu herhangi bir sorun yok. Sıkıntı halloldu gibi ama gelişmeleri paylaşırım yine...

ebrarozgun

Bilgilendirme için çok teşekkür ederiz

hasiko

Bilgilendirme için çok teşekkür ederiz
Rica ederim...

Zafo

Sabah arabayı ilk çalıştırdığımda gaza yavaş bastığımda araba çok silkeliyor. Sanki debriyaja tam basmıyormuş gibi. Bunu neden yapıyor olabilir veya normal bir şey mi bunu yapması?
Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz.

GooSe

Selespeedin kalibrasyonu gerekiyor.  Benimde başıma gelmişti. Birmotta halletmislerdi.

Zafo

Selespeedin kalibrasyonu gerekiyor.  Benimde başıma gelmişti. Birmotta halletmislerdi.
Yazılım güncelleme vs problem yaratıyor mu? Çünkü sanayide kalibrasyonu yaptılar normal geçişler dışında çok bir değişiklik olmadı.
Arada sırada da vites geçişleri çok sert oluyor.
Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz.