Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta nın Başlıca sorunları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murat Sağlam

Giulietta da olası arızaları bir toparlayım dedim...

1.  bağajdan su alması (silecek contası)
2.  ön sağ kapı hopörlerin patlak gibi ses yapması (yalıtım gerekiyor)
3.  direksiyonu çevirdikçe tıkır tıkır  ses gelmesi (sinyal mekanizması)
4.  arka kapılardan gelen gıcırtı (trim)
5.  deri koltukların çabuk deforme olması (11000 km)
6.  ön konsolda ekranın oldugu kısım bozuk yolda tıkırtı
7.  spor paketle gelen metal  pedallardan herhangi biri düşebilir..
8.  kapı kenarlarındaki izole plastikleri çıkıyor (yapıştırılmalı)
9.  şöfor kol dayama kapagının laçkalaşması
10. park sensörü düşebilmesi
11. şöfor koltugu sırt kısmından gıcırtı( içindeki yaylardan)
12. metal görünümlü vites topuzu çıkıyor (tırnakları kırılıyor)
13. öndeki kemerlerin oldugu bölge plastik çıkabiliyor..
14. içeriden kapıyı açıp kapatmak için kullandıgımız kapı kolu
15. kaputtaki parafu marka antifirizli su haznesi su kaçagı
16. klimadan gelen tıkırtı sesi
17. torpido kapagı sağlam değil.
18. bazen ilk kalkışta 1. vitese geçiş problemi
19. genel trim sesleri
20. yol lastik sesi aşırı fazla..

gördüklerim şimdilik bu kadar
daha farklı problemler yaşayanlar varsa ekleyebilirler..

emin

Bahadır abi ve Can'ın guilietta ile yaşadıkları sıkıntılar ve servise sundukları listelerde burada paylaşılırsa iyi olabilir. Derli toplu görürüz sıkıntıları.

Murat abi dilerim sıkıntıların giderilmiştir. Ama bu deri koltuk meselesi en çok benim canımı sıkan, dilerim o konuda kesin bir çözüm bulunmuştur.

Kolay gelsin, sıkıntıları paylaştığın için teşekkürler.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Tuncay Nergis

Ben de bişey sandım ya.. Bunlar olmadan alfaya bindiğini anlamaz ki insan

komanowa

Servis bu sorunlarla ilgi alaka olup çözüm üretebilirse iyi , tabi koltuk olayı ve yol sesi için sanırım pek birşey yapamazlar.
İnşallah sıkıntıların giderilir Murat.
Kolay gelsin...
2004  156 2.0 s.s. 2012 - ....
1998  145 1.4 t.s. 2010 - 2012

Sercan Keklik

seni çöpe atacagım poşete yazık derim ben bu arabaya :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Murat Sağlam

:) poşetide gözden çıkardım sercan..

Sercan Keklik

abı gel 2o bın liraya sana veriyim üstünede sabah sıcak sıcak talaş böreklerinden 2 tepsı verıyım desen gene kabul etmem :) ki. sizin talaş böregini hiç bişeye degişmem :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Murat Sağlam

talaş böregi kolay  sercanım..
keşke herşey onun gibi kolay olsa..
tuncer abiyi bayagıdır göremiyorum ..
selam söyle

dnr1

kazanız mubarek olsun...
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

ku2

Diger markalarda da benzer sorunlar var arkadaslar.. Hayat bu kadar mukemmel degil maalesef.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Tuncay Nergis

quote:

Diger markalarda da benzer sorunlar var arkadaslar.. Hayat bu kadar mukemmel degil maalesef.

Takılıyoruz zaten Selim abi de, asıl insanı rahatsız eden Alfa Romeo'larımız değil, servislerin tutumu. Yoksa özel servis kullanan arkadaşlardan - Sercan hariç - tatmin olmayan çok kişi yoktur diye düşünüyorum ben

Onun da beklentileri yüksek, o yüzden oluyo bütün bunlar

Edited by - Tuncay Nergis on 10/08/2011  00:06:44

ku2

Hepimizin beklentisi yuksek..
Sonucta SIFIR aldigin, para doktugun bir aractan marka model ne olursa olsun..insanin beklentisi yuksek oluyor.
--

canunal

benim listeyi paylaşırsam forum çöker Emin =)) şaka bir yana, bir ara derleyeceğim bende paylaşırım tabi ki fakat şu var; çözülmeyen sorun yok. Geçtiğimiz gün küçükyalı birmot hakkında şikayette bulundum, dinleyen yetkili daha önce kimse bu tarz sorunlardan bahsetmemişti, aradığımız herkesin geri dönüşü olumlu dedi.. Birazda gördüğümüz sıkıntıları yetkili mercilerle paylaşmamız gerekiyor..

tolga_ozhan

Diğer Giuli sahipleride paylaşırsa en azından ortak noktaları görmüş oluruz. Daha sonraki aşamalarda 2. el düşünenler için nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda rehber olabilir.

bado

valla arkadaşlar benim sorunlarım yazmakla bitmez. benim şansım heralde. 147'de de baya sorun yaşamıştım fakat en canımı sıkan trim sesleriydi.
giulietta'da aynı şekilde trimden bi kaç kere servise gittim. şuanlık bi sıkıntı yok haloldu.. ya benim kulaklarım çok hassas ya da ben çok pimpirikliyim ama genel olarak bakacak olursak herkes trim seslerinden şikayetçi.

koltuk sırtlığına gelince aynen katılıyorum en son koltukçuya gönderdiler ve o sorun kalkdı ortadan aşırı gıcırtı vardı.

farlara değinmeye gerek yok aslında herkesde o sorun var. fakat benden sölemesi artık onu sorunlukdan çıkaracaklar daha değişim zor gözüküyor. ancak italya'nın üretici firma ile irtibata geçmesi onlarında evet malzeme bozuk iyileştirildiğinde geri çağırma kampanyası yapın denirse değişir gibime geliyor.

vites topuzumda şükür bi sorun çıkmadı.

Spor pedal setinde eksik gelme veya çıkma olmadı..

su alma v.s olmadı.

deri koltukların deforme olması benim ilk deri koltuklu aracım. daha önce olanların tecrübesi muhakkak vardır. bugün ben kırışmayan deri duymadım bugun deriden anlayan bi arkadaş derçek deri dedi koltuklar için ve gerçek olan deri kırşır dedi. onun yalancısıym artık huy haline geldi başka markalardada deri görünce bakıyorum hemen valla hepsinde kırşıklık var. bunu sorundan saymıyorum.

vites körüğünde kırışık yerlerde beyazlaşma bende yoktu başladı. yakında bende değiştirtirim.

arka taraflardan aşırı bir cızırtı geliyodu.. meğer spoilerdaki fren ışığının içindenmiş bulundu haloldu.

kapı içleri cızırdaması ön göğüs cızırdaması bunlar olabilecek sesler.. bende giderildi..

sunroof 1.-2. konumdayken cızırdama buda sunroofu acarken yukarı doğru kalkan rüzgarlık mekanizmasının uc tarafının raya degmesinden kaynaklanıyor. sonuç yapabilcek bişey yok dendi.

yani genel olarak baktığımzda araçdaki problemler halolabilecek trim problemleri.. her markada varmı yokmu bılmıyorum.. alfa'da var biz böyle sevdik diyorum.. hiç bir markadan alamadığım hazzı bu marka bana veriyor..  kimse bu tür problemlerin olmasını istemez aynen can'ın dedği gibi servis problemlerini daha üst yönetime bildirmek gerekir.. servisler sorun çözmek için var.. eğer sorun yaratıyorsalar bunu üst mercilerde aramak gerekir..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

dnr1

daha 10000km de böyle .. alfasını satıp audi alanları kınamıştım..meger haklılarmış..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

erdem1904

gerçek deri kırışır mantığını doğru bulmadım açıkcası ... 10 yaşında olup da koltuğunda kırışık, deformasyon olmayan bir çok 156 var...

benim sattığım 156 13 yaşındaydı koltuklara dikkat ilan pasif ama link açıyor
You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - erdem1904 on 10/08/2011  08:26:27
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Murat Sağlam

deride tabiiki kırışıklık olur ama bizimkiler deforme olmaya başladı , buna kırışıklık denmez..
deri koltuklu başka araçlarımız var.hiç böyle değil...

ku2

Nerede o eski MOMO deri koltuklar..
Benim kocaoğlan 13 yaşında.. inip binmeden dolayı sürücü tarafında beyazlanmalar var..kırışıklıklar var. Belli bir yaşta normal..ama daha 1 senesini doldurmadan böyle şeyler olması biraz üzüyor insanı..Doğru valla.

Ama diğer trim sesi, kıl tüy şeyler..inanın başka arkadaşlarımdan da duyuyorum, VW, Honda, Peugeot kullanan...

Audi, Mercedes ve BMW kalitesini Alfa'dan beklemek biraz zor bence..
Daha 50.000de 2007 model 159'a bindim geçen..Dizel ve otomatik.. 2. viteste şanzıman hatası veriyor..Araba KÜT diye vuruyor 2'ye atarken.. Her zaman yapmıyor..ama yaptığında hiç hoş olmuyor.. Şanzımanın sizi terk ettiğini hissediyorsunuz. Öte yandan güzel gidiyor..Ancak bunda bile..orası oynuyor, burdan ses geliyor..dedirtiyor insanı.

Kimse kusura bakmasın...Bu segmentte 50.000de şanzıman hatası, trim sesi insan duymak istemiyor..
--

ku2

Hele bu..
You are not allowed to view links. Register or Login
--

cuneyt

Selim abi bırak bunlar 2007 model yinede. İstanbula yolun dustugunde sana 2000 model A4 ile 1996 model E200 gostorebılırım 2008 model 159 yanlarından bıle gecemez kalıte anlamında.

Murat Sağlam

aynen katılıyorum cüneyt

tolga_ozhan

Piyasadakilerin hepsinin derli toplu olduğunu söylemek güç ama kalite/zaman şeklinde bir grafik olsa Alfa Romeo'nun en üst noktaya çıktığı araç 164 olurmuş. Daha sonra çok sert bir düşüş yaşanmış. Sonrasında çıkan 166 bile 10 yaş geç olmasına rağmen tel tel dökülür durumda kıyaslayınca.
90 model 415.000'de ki 164 çok bozuk olmayan yollarda çıt çıkarmadan giderken 1 yaşındaki bir araç için ilginç bir durum.

emin

quote:

benim listeyi paylaşırsam forum çöker Emin =)) şaka bir yana, bir ara derleyeceğim bende paylaşırım tabi ki fakat şu var; çözülmeyen sorun yok. Geçtiğimiz gün küçükyalı birmot hakkında şikayette bulundum, dinleyen yetkili daha önce kimse bu tarz sorunlardan bahsetmemişti, aradığımız herkesin geri dönüşü olumlu dedi.. Birazda gördüğümüz sıkıntıları yetkili mercilerle paylaşmamız gerekiyor..

aynen şikayette bulunmak, bir işlemin yapılması için mecburi aşamalardan birisiyse, süreçte bir sıkıntı var demektir. Biraz gürültü çıkardın mı, ortalığı karıştırdın m, istediğini alıyorsun ama iyi ki aracı sıfır almamışım diyorum. beklentilerin yüksek olması çok normal ki bu tür taleplerde bulunmazsak gitgide servis daha da laçkalaşacak..
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

bado

al işte geçen hafta sesler kesildi bugun yeniden başladı arkada bu sefer farklı sesler
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /