Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login

Konudan alakasız ama konusu açılmışken sorayım , turbo timer taktırdıktan sonra otomatik kapı çalışmıyor mu ? Yani anahtarlamı kilitliyoruz ? Öyle bir şey duymuştum. Yoksa amerikadayken neredeyse ücretsiz denecek kadar uygun alıyordum tabi o sıralar hiç planım olmadığı için salladım geçtim :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Geçen yedekle çalıştırmıştım arabayı, dpf çok uzun sürdü benimde acelem vardı arabayı çalışır vaziyette bırakıp asıl anahtarla kilitledim.Bu durumda kitleniyorsa turbo timer takılıykende kitlenir heralde

Kardeşim o bam başka bir şey olmuş :D

Lbe

Konudan alakasız ama konusu açılmışken sorayım , turbo timer taktırdıktan sonra otomatik kapı çalışmıyor mu ? Yani anahtarlamı kilitliyoruz ? Öyle bir şey duymuştum. Yoksa amerikadayken neredeyse ücretsiz denecek kadar uygun alıyordum tabi o sıralar hiç planım olmadığı için salladım geçtim :D

Geçen yedekle çalıştırmıştım arabayı, dpf çok uzun sürdü benimde acelem vardı arabayı çalışır vaziyette bırakıp asıl anahtarla kilitledim.Bu durumda kitleniyorsa turbo timer takılıykende kitlenir heralde

Turbo timerdan dolayı araba çalışırken kumandayla kapanıyo mu diye sormadın mı? Aynı şey işte ya

ozoozo

Turbo timerdan dolayı araba çalışırken kumandayla kapanıyo mu diye sormadın mı? Aynı şey işte ya

Ama seninkinde içeride anahtar var hali hazırda çalışıyor. Turbo timerda kontaktan çekip gidiyorsun , ayarladığın süreden sonra kendi kendine kapanıyor. Ben kumanda çalışmıyor diye sordum belki de yanlıştır.

ATA

O tamamen beyin ile alakali. Bazi araçlarda kumanda kapatmayabiliyor. Gui bilmiyorum.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Ben bu GTV'lerin elektrik sistemlerine güvenmiyorum, bu yüzden elektrikle ilgili takılacak şeylere de güvenmiyorum. Ben de ilk zamanlar apexi almıştım,klavuzdaki yumak gibi kablo diyagramını görünce hemen vazgeçtim,satılığa çıkardım hemen bir Subaru'lu eleman kaptı.
Bende bugün triger setini,distribütör kapağını vs. değiştirdim,incik,boncuk şeyleri yaptırdım,kafam rahatladı :p
Şuan sadece kafamda şu elektrik kaçağını yaptırmak var. Ekstra birşey takmayacam sadece pre-cat'ı söktürecem ve yola devam...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ATA

Ben bu GTV'lerin elektrik sistemlerine güvenmiyorum, bu yüzden elektrikle ilgili takılacak şeylere de güvenmiyorum. Ben de ilk zamanlar apexi almıştım,klavuzdaki yumak gibi kablo diyagramını görünce hemen vazgeçtim,satılığa çıkardım hemen bir Subaru'lu eleman kaptı.
Bende bugün triger setini,distribütör kapağını vs. değiştirdim,incik,boncuk şeyleri yaptırdım,kafam rahatladı :p
Şuan sadece kafamda şu elektrik kaçağını yaptırmak var. Ekstra birşey takmayacam sadece pre-cat'ı söktürecem ve yola devam...

Yumak gibi kablo dediğin 3 tane biri şase olmak üzere kontağa 1 tane elfrenine birde ekstradan şaseye :) apexide geri kalan teferruat, o2 sensörü vs.

Servise gideceğinden haberim vardi ama gelemedim. Distribütör kapaği bozukmuydu yoksa yenilensin dediğin için mi değiştirdin. Bmw parçasi oluyormuş sanirim.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Yumak gibi kablo dediğin 3 tane biri şase olmak üzere kontağa 1 tane elfrenine birde ekstradan şaseye :) apexide geri kalan teferruat, o2 sensörü vs.

Servise gideceğinden haberim vardi ama gelemedim. Distribütör kapaği bozukmuydu yoksa yenilensin dediğin için mi değiştirdin. Bmw parçasi oluyormuş sanirim.

Tapatalk
Yumak gibi dediğim oksijen sensörü vs kablosuydu zaten yaklaşık 15-20 kablo vardı, bende bu kadar kabloyu keseceğime kapatırken 2-3dk arabada oturmayı tercih ettim :p Tabi elektrik işlerinden anlayan sensin...
Distribütör kapaığını uyguna buldum, sonuçta ateşlemede değiştirmediğim neredeyse onlar kalmıştı,kapağı vs değiştirdim. Üzerinden çıkanca baya iyiymiş,kenara koydum. 4 sene önce alırken sahibi 2bin TL yetkili servise bayıldım demişti,sanırım bazı şeyleri o zaman değiştirmişler. Triger 4. seneye girmişti,toplamda 20bin km yaptım ama yaş nedeniyle rulmanla beraber onları da değiştirdim. Durunca akü yeme harici bir derdimiz kalmadı,onu da yaptıracam,kafamı rahatlatacam...İleride taban döşemelerini farklı renge,tavanı da siyaha çevirmeyi düşünüyorum bakalım!

1998 GTV V6 TB

ATA

Yapmişken kirmizi emniyet kemeri yap :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Burak

Ph2 çevrimiçi için ilk adımı attım  :S

1997 Gtv V6 TB

tolga_ozhan

Ph2 çevrimiçi için ilk adımı attım  :S

Kendi arabam gibi sevindim. Birşeyler için uğraşıp, terleyip, olduğunu görünce çok mutlu oluyorum.

ATA

İlk adımı attıysan gerisi gelir :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

1998 GTV V6 TB

ATA

Turbocular bi baksın  :alfisti:

Arkadaşlar bilenler var, benim depo havalandırmamda aldığımdan beri bir sıkıntı var. Depo kapğını ne zaman açsam fossss diye benzin buharı dışarı çıkıp gidiyordu. Şans eseri başka bir forumda bununla ilgili bir konuya denk geldim ve olaylar gelişti... Meğersem düzgün çalışmayan bu sistem aracın kötü gitmesine sebep oluyormuş. (araç zengine kalıyormuş)

Evaporation Canister-Benzin Havalandırma Tankı diye bir zımırtı var. GTV'de bagajda akünün sol tarafındaki iki küçük kutu ve silindire benzeyen hede hödö. (resim1)
Resim2'deki o silindire benzeyen bir soket, 2 hortum giren şeyin içersinde bir elektrovalf var.(resim3)
Bu elektrovalf 10 yaşın üzerindeçoğu araçta bozulurmuş.

eperden kontrol ettim, gtv turbolarda 2 farklı parça numarası ile elektrovalf kullanılmş. Bende olması gereken 60800266. 98 model sonrası yeni tiplerde 7539889. Eski tip olan piyasada, ebayde falan bulunmuyor. Benim aracımdada önceki sahiplerinde bu parça muhtemelen bozulduğu için yeni tiple değiştirilmiş.

Ama! bu iki parçanın elektrik bağantıları farklı. Parçayı değiştirirken buna dikkat etmemişler...
Ben önce elektrovalfi söküp eve getirdim. Evdeki güç kaynağı ile doğru polaritede +12v verdim ve valf açıldı. Yani parça sağlam.(resim4)

Arabaya indim ve soket bağlantısını düzelttim, kontak açıkken bağlantıyı yaptım, valf açıldı. Parça ve bağlantı tamam! kontağı kapattığımda valf kapanıyor ve tekrar motoru çalıştırdığımda valf açılmıyor...

Şimdi anlamadığım bu valf gaz sıkışması vs sonrası mı açılıyor? yoksa kontak açıldığında çalışmaya başlamalı mı? bilenler yardımcı olursa sevinirim.

İlerde bu konuyla ilgili sorun yaşayacak birileri olursa umarım yardımı dokunur. =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Aynı zabazingo parça diğer modellerde sağ ön çamurluğun arka iç tarafındadır. Yani tüm araçlarda var ve bozulsada pek fark edilmiyor ve önemsenmiyor fakat dediğin gibi problemlere yol açıyor.
Senin soruna gelince Ata bu valfin ne zaman açılacağına ECU karar veriyor.
Çalışma mantığı çok karmaşık, tam ne zaman açar ne zaman kapar gibi değerleri bilmiyorum ancak sürekli açık kalması bir arıza demektir. Sürekli kapalı kalması araç içinde (GTV'de bagaj bölümü dahil) benzin kokmasına sebep olur.
Senin sıkıntın kanisterin kendisi olabilir. Bir diğer alternatif ise senin depoyu açtığın anda içerideki basıncın dışarı çıkması olarak algıladığın hava sesi, dışarıdaki havanın depodaki vakum sonucu içeri girmeside olabilir. Depoda oluşan vakumda benzin pompasının kifayetini dolayısıyla performansı etkiler.

ATA

Verdiğin bilgiler super super super!

Ama depoyu actigimda bildigin benzin buhari cikiyor. Buram buram kokuyor ve elinde hissediyorsun. Vakum değil abi...

Hiç benzin kokmazdi ama bu valfin eskiden calişmadiğina eminim bu arada... Çalişiyorsa simdi çalişiyordur...

Deponun kendi checkvalfi varmi peki? Basinçli havayi dişari tahliye eden? Eperden bakmaya calisiyorum su an ama site cok kasiyor. Henüz bir sonuç bulamadim.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Ata fazla basıncı dışarıya salan bir sistem yok. Çünkü hem çevresel faktörlere ters hemde benzin kokusu ciddi anlamda rahatsızlık verir. Kanister sistemi bu yüzden var. Benzin buharını üzerinde depoluyor ve ECU emri verdiği zaman motor tarafına gidiyor bu biriken benzin. Yani motor kendisi yakıyor bunu.
Sistemin vakum yapmasını engellemek için yine kanister sistemde tek yönlü bir selenoidsiz, basınç kontrollü bir valf vardır. Bu valf dışarıdan içeri girişe izin verir ama içeriden dışarıya çıkış yoktur. Genelde benzin kokusu içeri vuran arabalarda bu tek yönlü valf içeriden dışarı kaçırmaya başlamış demektir.

Eğer depoda basınç oluşuyorsa bunun sebebi ya kanister sistemi tüpleri bozuktur ya da bu selenoid (ecu kontrollü olan) valf bozuktur. Ciddi anlamda başka bir ihtimal yok.

ATA

Yarin tekrar ilgileneyim bu konuyla. Ama eperde iki tup, borular ve elektrovalf harici başka hiç bir parça yok bu canister sistemi ile ilgili

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Yarin tekrar ilgileneyim bu konuyla. Ama eperde iki tup, borular ve elektrovalf harici başka hiç bir parça yok bu canister sistemi ile ilgili

Tapatalk

Tam olarakta bu söylediğin parçalrdan oluşur zaten :)
Sadece bir tanede "one way valve" diye tabir edilen bir parça var. Ancak parça olarak ayrımıdır bütünmüdür ona vakıf değilim. Sanırım o 2 tüpten birisi ile bütün olabilir.

milano 75

Aynı zabazingo parça diğer modellerde sağ ön çamurluğun arka iç tarafındadır. Yani tüm araçlarda var ve bozulsada pek fark edilmiyor ve önemsenmiyor fakat dediğin gibi problemlere yol açıyor.
Çalışma mantığı çok karmaşık, tam ne zaman açar ne zaman kapar gibi değerleri bilmiyorum ancak sürekli açık kalması bir arıza demektir. Sürekli kapalı kalması araç içinde (GTV'de bagaj bölümü dahil) benzin kokmasına sebep olur.
Senin sıkıntın kanisterin kendisi olabilir. Bir diğer alternatif ise senin depoyu açtığın anda içerideki basıncın dışarı çıkması olarak algıladığın hava sesi, dışarıdaki havanın depodaki vakum sonucu içeri girmeside olabilir. Depoda oluşan vakumda benzin pompasının kifayetini dolayısıyla performansı etkiler.
bu benzin kokusu sıkıntısı 75 dede var,bagajda söküp kontrol etmediğim boru kalmadı.bizdeki sıkıntıda böyle bişeymidir.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

tolga_ozhan

bu benzin kokusu sıkıntısı 75 dede var,bagajda söküp kontrol etmediğim boru kalmadı.bizdeki sıkıntıda böyle bişeymidir.

Senin sıkıntın bu tek yönlü valfin dışarı kaçırması olabilir ama 75'de ne nerede çok iyi bilmiyorum.

ATA

Tapatalk

Tam olarakta bu söylediğin parçalrdan oluşur zaten :)
Sadece bir tanede "one way valve" diye tabir edilen bir parça var. Ancak parça olarak ayrımıdır bütünmüdür ona vakıf değilim. Sanırım o 2 tüpten birisi ile bütün olabilir.

Yarın tekrar söküp bakıyorum. Birde şu 4 numaralı boruya checkvalve tak diyen oldu. denemeye değer mi?
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

milano 75

Senin sıkıntın bu tek yönlü valfin dışarı kaçırması olabilir ama 75'de ne nerede çok iyi bilmiyorum.
eyvallah tolga.ben şu servis manueli gözden geçiriim bi o zaman.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Fiction

Benim gtv geri geldiğinden sorularımda başladı:p ama başka sorum olmaz heralde , öyle umuyorum:)

Acaba Türkiye'de gtv için arka amortisör bulmak mümkün mü orjinal veya başka marka max 300 tl civarına?

Yurtdışından orj 500 tl civarına geliyor yani birmota gidip sipariş versem varsa orda da o fiyattır.
GTV 2.0 TS Phase 2

tolga_ozhan

Benim gtv geri geldiğinden sorularımda başladı:p ama başka sorum olmaz heralde , öyle umuyorum:)

Acaba Türkiye'de gtv için arka amortisör bulmak mümkün mü orjinal veya başka marka max 300 tl civarına?

Yurtdışından orj 500 tl civarına geliyor yani birmota gidip sipariş versem varsa orda da o fiyattır.

Kargo dahil yurt dışından 500 TL'ye arka amortisörler geliyorsa kaçırmamak lazım. 156 için olan monroe bile buradaki satış fiyatı 400 TL'yi buluyor.