Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Bunu halledersem sira taban halisinda. Geldimi senin malzemeler?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
Bunu halledersem sira taban halisinda. Geldimi senin malzemeler?

yok, son dakika shipping kazığı yedik, satıcı gönderemiyorum dedi. azimliyim çözücem.  :yukari-ok:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

ATA

Ayni sey simdi basima geldi. Airbag göndermem diyor :(
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

Ayni sey simdi basima geldi. Airbag göndermem diyor :(

dur tahmin edeyim, kesin ingilteredir  >:(

ATA

Aynen ama onumuDeki aya takicam 3 kolluyi, hedef koydum :))
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Araştır bence de Ata,eskiden ben 156 airbag'i getirmiştim,ne satıcıda ne gümrükte sorun olmuştu. Taban halısını çözün artık şu "simply spray upholstery" getirteyim dedim,kargosu deli tutuyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

arkadaşlar, bayram önü kalan bi kaç eksiğimi tamamlamak istiyorum, uzun yol planım var, şimdi sormak istediğim bir husus var, v6 tb tecrübesi olanların yardımı gerekli.

aracı aldığım günden beri debriyajım inanılmaz sert. ama ne bir kaçırma, ne titreme ne de kavramada problem yok. devir ve hız gaz tepkisi hepsi tamam bir problem yaşamadım ve hissetmedim.

bugün son defa karar vermek için, arabayı yokuşta park edip viteste bıraktım kaymadı,
vitesi 5 e alıp devir yükselttim olduğu yerde debriyajdan milim kaldırdım stop etti.

debriyajın sert olması, bitik demek için yeterli bir sebep midir? bir de bizim arabalardaki debriyaj hidrolik mi?

bildiğim kadarıyla söktükten sonra, değişimden başka bir secenek kalmayacak önümde,

daha önce çevremde başka markalarda, servisin debriyajlarını değiştirdiğinde, aslında balatalar sağlammış vs vs gibi bir sürü muhabbete de şahit oldum.

değişime girmeden önce bakılabilecek veya yapılabilecek başka bir öneriniz var mı ?
mesela fren ve debriyaj hidrolik sıvısı mı acaba cok eski gibi?

açıkcası debriyaja girersem, bitmişse sorun değil, hiç dokunmaz, ama iç döşemelere para harcamak varken böyle birşeye gitsinde istemem.

mühim olanın önce debriyaj olduğunu tabi ki biliyorum, döşeme her zaman yapılır, ama dediğim gibi tavsiyelere acığım.

Alfadanadam

Debriyajı sert yapan balata değil baskıdır. Sizin baskı şemsiyesi sertleşmiş. Öyle sertleşmiş ki hidrolik yardımı olduğu halde size sert geliyor. Bu sertliğin sonu muhtemelen şemsiyenin bazı ayaklarının kırılmasıyla sonlanır.
ama gene de bir bile gösterirseniz daha sağlıklı olur. Özellikle uzun yol öncesi.

Tapatalk

Emre Sezen

Debriyajı sert yapan balata değil baskıdır. Sizin baskı şemsiyesi sertleşmiş. Öyle sertleşmiş ki hidrolik yardımı olduğu halde size sert geliyor. Bu sertliğin sonu muhtemelen şemsiyenin bazı ayaklarının kırılmasıyla sonlanır.
ama gene de bir bile gösterirseniz daha sağlıklı olur. Özellikle uzun yol öncesi.

Tapatalk

bülent abi, peki bahsetmiş olduğun kısma bakmak için, de komple baskı balata değişir gibi açma kapama yapılması gerekecek mi ? şayet öyle olacaksa zaten baskı balatayı açmışken değiştirmek mantıklı. benim amacım baskı balataya kadar açmadan müdahale veya kontrol etme şansı var mı ? yani oo debriyaj sert baskı balata yapılması lazımdan bi tık öncesi var mı ?

Alfadanadam

Eğer baskı ise maalesef beraber değişmesi lazım zaten. Ama gene de dediğim gibi ustana göstersen daha doğru tespit olur. Senin arabanın normali belki böyledir.

Tapatalk

Anıl

Bende ilk aldığımda pedal çok sertti, bir süre kullandım,usta da baktı kaçırma yok dedi! Nasıl olsa böyle kullanılmayacak diye ben set olarak değiştirmiştim,pedal kuş gibi olmuştu. Baskı-balata değişecek,valeo markaydı benimkisi,156'dan çok farklı bir fiyat tutmuyor.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Bende ilk aldığımda pedal çok sertti, bir süre kullandım,usta da baktı kaçırma yok dedi! Nasıl olsa böyle kullanılmayacak diye ben set olarak değiştirmiştim,pedal kuş gibi olmuştu. Baskı-balata değişecek,valeo markaydı benimkisi,156'dan çok farklı bir fiyat tutmuyor.

Peki Anıl, volant ne durumdaydı, taşlama vs yapıldı mı ? ve sonrasında kuş gibi hissiyatını ne kadar korudu? bi gtv sahibi yine sertleşti diye dert yanmıştı bi muhabbette.  tutar olarakda 650-700 arası rakamlar. ??

Anıl

Evet,rakamlar o civarda,aldığımda taş gibiydi,değiştirdikten sonra 2.5 sene geçti yumuşak ama ilk zamanki gibi değil doğal olarak. Volanda biz çok az hafifletme yapmıştık.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

O zaman bayram önü debriyajı işini halledeyim, koltuklara da ebay dan alfa romeo baskılı tshirt alırım artık  :D bi süre daha idare etsin beni, teşekkürler bülent abi teşekkürler Anıl  :serefe:

ATA

Kanka sen debrijayi yap öncelikle koltuklara beraber girişelim ikiz yapalim :))
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Beyler debriyaj sertliği için bir çözüm daha var ama GTV TB için geçerli mi bilmiyorum... Bana şanzımanın üzerinden, debriyaj pedalının şanzıman ile birleştiği (debriyaj merkezi tarafından ittirilen parça), mekanik hareket eden bölümün resmini bulabilirseniz tarif edebilirim. Yöntemin faydası olup olmayacağını da bu şekilde anlayabiliriz... Ekteki resimlerde örnekleri inceleyelim... GTV üzerindeki şanzımanda bu tip bir aktarma tarzı varsa, birşeyler yapılabilir...

Alttaki 1. resimde, pedala basılmasıyla birlikte debriyaj merkezinin, şanzıman içerisinde kavramanın ayrılması (bilyeyi ittirerek ayırıyor) için ittirilen parçayı görüyoruz. Bu parça resimlerde gösterilen yerlerdeki oksitlenmelerden arındırıldıktan sonra güzelce yağlanmalı. Bu şekilde debriyaj hafifleyebiliyor. Araçların yaşları ve kirlenme, oksitlenme gibi unsurlar zaman ile birlikte göz önüne alındığında bu tür bir çözüm uygulanabilir gibi görünüyor...

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Üstteki resimde de açıkça görülen ve boşta duran klips ise debriyaj merkezine giden hortumun içinde bulunması gereken klips aslında. Bu da katlanma, delinme, sızıntı vs. gibi problemlere sebep olarak sert pedal sorunu yaratabiliyor... Bunlar ve üstte yazdıklarım kontrol edilmeli. Şayet GTV'de bulunan aktarma organları içerisinde konumu bu şekilde olan, görüntüsü ve çalışma prensibi bu şekilde olan parçalar varsa, buna bu şekilde bir çözüm bulaibliriz. Denemeye değer en azından...

Alttaki resimde yine farklı bir AR şanzımanı ve şikayet yine aynı... Sorun bir öncekine benzer şekilde çözülüyor... Kurum giderme, temizlik, yağlama vs...

NOT: Bizim buradaki ustalara fazla ahkam kesmeyin ama bu şekilde, salağa yatın derim :))

Anıl

GTV V6 TB'lerde aynı bu şekilde debriyajın motor kısmında kolu mevcut,ben o kısmı yağlıyorum ve gerçekten faydası oluyor ama 2 ayda bir vs tekrarlanması gerekli! Bu hafif yumuşatma sağlıyor ama sanırım Emre'nin debriyajı zamana bağlı olarak sertleşmeye uğramış.

1998 GTV V6 TB

Burak

ben baskı balatayı değiştirdiğimde debriyaj pamuk gibi olmuştu fakat toplam 2000 km gibi bir sürede (6 ay) yine sertleşti .
belki temizleyince düzelebilir ? Keşke çarşamba günü baksaymışız birbirimizin debriyajlara 
1997 Gtv V6 TB

Anıl

Bu arada yakın zamanda benim debriyaj pedalı basıldığında aşağı da takılı kalıyordu,kavramaya,vites değişimine etkisi yoktu ama pedalı ayağımla yukarıya çekiyordum. Debriyaj merkezini değiştirdik, o da yumuşamaya faydalı oldu.
Birde fren pedalım sertti,bazende bunlarda kronik olarak sabah ilk çalıştırma da frene basınca,hiç hidrolik yokmuş gibi pedal sert ve aracın durması tren gibi oluyordu,yani bütün gücünüzle frene abanıyordunuz.Pedalın sertliği uzun yolda da insanı korkutuyordu,testleri okuduğumda bu aracın frenlerini övüyordu,bu işte bir terslik vardı. Herneyse tamir ettirdim,sorun westinghouse ve fren merkezi çıktı,bizimkilerde çift membran var,membran tamir edildi,buna bağlı olarak fren merkezi değişti ve sonuç süper oldu,üstüne birde önlere brembo max disk ve balata taktırdım,gayet iyi bir sonuç aldım.(Ek not olarak aklınızda olsun,bizim fren merkezi diğer 145-146-156'lar ile ortak değil,bulunursa da fiyatı sağlam. Ancak 156 fren merkezi uydurulabiliyor,valf çapı 1mm farklı,bunu frende hissetmiyorsunuz bile ama bunu uyduracak usta bulmanız lazım,yoksa git parçayı bul gel der.)

1998 GTV V6 TB

Anıl

ben baskı balatayı değiştirdiğimde debriyaj pamuk gibi olmuştu fakat toplam 2000 km gibi bir sürede (6 ay) yine sertleşti .
belki temizleyince düzelebilir ? Keşke çarşamba günü baksaymışız birbirimizin debriyajlara
Mesela ben vw polo'da da yağlıyorum,zaten ilk onda öğrendim,sonuç onda çok farklı oluyor,onda kol ile beraber,tel de yağlanabiliyor,telin yuvasını aciıp WD40'ı dayıyorum,pedal mis gibi oluyor.

1998 GTV V6 TB

Burak

listeye ekledim :)
önümüzdeki hafta araba sanayide kalacak hazır lifteyken bunada bakayım  :)
1997 Gtv V6 TB

ATA

Bir elimde wd40 diğer elimde anahtar arabaya iniyorum :))
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Bir elimde wd40 diğer elimde anahtar arabaya iniyorum :))

Heheh  :serefe:

ATA

Şimdi arabadan geliyorum, farkli bir durum dikkatimi çekti.
Turbodan intercoolera giden hortum kasilmis gibi duruyor yani kivrim yerleri fazlasiyla sıkı. sanki hava gecişini kısitlayacak gibi. Bu durumun resimleini aşağida paylaşiyorum.

Hortum ve intercoolerda fiat oem logosu var. Belki başka bir araca ait olabilirlermi sorusu geliyor aklima. Kaputu actiginizda benim için bu hortuma bakip yorum yapabilirmisiniz?

1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

kaputtan görebiliyormuyuz Ata  :o eğer öyleyse bakalım, sanki alltan çekmişin sen bunu başım döndü  :))