Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
Kaput tamponla falan birlikte açılıyor... silecek suyu mu bitti? alayı açılacak başka yolu yok :D

spider da önde mi su deposu?

Aynen bizde önde )))  8)

ATA

Jantlari satmaktan vazgectim zaten, satilmamasi iyi oldu. Ben hariç herkes beğeniyor dursun bakalim biraz daha.
Belkin şarj cok güzelmiş. Bulup alirim benn ondan :)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Emre,motor kısmında yan plastikte boş bir delik var ya,işte orada su deposu var bazı modellerde bizde ise arkada :) Bu arada çamurluk sinyalini alırken bende beyaz mı,füme mi demiştim! Füme aldım ama bildiğin siyah çıktı,fotoğraftan farklı duruyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Spider_Volkan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Hmmmm :)

Anıl

1998 GTV V6 TB

Spider_Volkan

Anıl daha gelmedi. Adam hazır etmiş. Eline 65 euroluk bir fatura geçsin diye bekliyor ki gümrükte sıkıntı yaşamayayım :) ama az kaldı :)

Emre Sezen

Ata için çekmiştim bu sabah, belki başkasına da fikir olur, ben yapmadım aldığımda vardı.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

Emre,stepneye elveda,woofer'a merhaba olmuş,yanında herhalde lastik tamir köpüğü vardır!
Volkan,kargosu ne tutuyor,sanırım İngiltere'den getiriyorsun,birde gördüğüm kadarıyla bunlarda delme vs olayı vardı, ya da bagaj kapağına alttan sıkma kelepçe ile mi tutturuluyor?

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Emre,stepneye elveda,woofer'a merhaba olmuş,yanında herhalde lastik tamir köpüğü vardır!
Volkan,kargosu ne tutuyor,sanırım İngiltere'den getiriyorsun,birde gördüğüm kadarıyla bunlarda delme vs olayı vardı, ya da bagaj kapağına alttan sıkma kelepçe ile mi tutturuluyor?

valla zaten aldığım gün, stepneyi arka koltukta getirmiştim, ne kriko ne stepne de bijon hiçbiri yok üzerinde, hatta tamir köpüğü de yok,ama dediğin iyi oldu alayım ben ondan bi tane  :p

Anıl

Bende de stepne yok ama büyük boy 2 tamir köpüğü ve basit kompresör bagajda duruyor.Spacer ile arkaların bijonu farklı olunca bugünde + şeklinde çoklu bijon anahtarı aldım. Köpüğü mutlaka al ama yarılmadıkça yolda kalmazsın!

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Bende de stepne yok ama büyük boy 2 tamir köpüğü ve basit kompresör bagajda duruyor.Spacer ile arkaların bijonu farklı olunca bugünde + şeklinde çoklu bijon anahtarı aldım. Köpüğü mutlaka al ama yarılmadıkça yolda kalmazsın!

şimdi sen söyleyince iki bakındım hemen, çakmaktan çalışan 300psi lık kompresör hoşuma gitti, sprey yerine bunu almak daha mantıklı sanki, millet spreye demediğini bırakmamış, şehir içinde kompresör işi çözer, ama uzun yolda, köpük iyi olur sanki.

sp4rc0

Köpük için ne diyorlar bilmiyorum ama yerdeki lastiği, bildiğin şişirip yürüyebilecek kıvama getiriyor. Arkadaşımın arabasında denedik, sonuç şaşırtıcı biçimde başarılı.  :yukari-ok:
Tabi lastik tamircisine ben gitmedim, orada lastiğin içinden nasıl bir şey çıktı, temizlenmesi nasıldır bilemiyorum..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Alper

Bende farklı 2 marka köpük taşıyorum bagajda :) garanti olması için.
Biri bozuk mozuk çıkar işe yaramaz her zaman 2 adet yedekli iyidir.

Veloce

8)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Alper

Yavaş yavaş fotolar çıkmaya başladı :)

Veloce

Yok be Alper'im... İlk günkü gibi duruyor araba... Sadece jant ve yay var farklı olarak, Pazartesi günü komple boyaya veriyorum, jantlar alüminyum rengine dönecek o arada, birde detaylı temizlik ve içerde gözüme batak ufak tefekleri halledip fotoğrafa boğacağım forumu :)

Emre Sezen

Yok be Alper'im... İlk günkü gibi duruyor araba... Sadece jant ve yay var farklı olarak, Pazartesi günü komple boyaya veriyorum, jantlar alüminyum rengine dönecek o arada, birde detaylı temizlik ve içerde gözüme batak ufak tefekleri halledip fotoğrafa boğacağım forumu :)

neyin peşindesin arkadaşım  :p :p

illa bende mi çekeyimi bi tane spider yanına, benim oğlanın  :p :p

adamı durduk yere heveslendiriyosunuz.  :p

Veloce

neyin peşindesin arkadaşım  :p :p

illa bende mi çekeyimi bi tane spider yanına, benim oğlanın  :p :p

adamı durduk yere heveslendiriyosunuz.  :p

Hahaha.. Kardeşim artık öyle dediğin gibi olmuyor ne yazıkki artık karaborsa, kapanın elinde kalıyoooor ;)  :haydi:

Bu arada şaka maka, en son bir iki hafta olmadı daha, 1997 spider eli yüzü düzgün fena olmayan bir tanesi, parçacı Ahmet'in arabası 26.500'e satıldı. İlan falan çıkmadan gitti araba... Sağda, solda bildiğiniz duyduğunuz varsa niyeti olan varsa bütçe uygunsa tereddüt etmeden alın derim...

ATA

28 demişerdi bana o araca ama güzel bir spider gerçekten. Ben onu 96 sanıyordum 97'ymiş...
Emre resimler için sağol, benzer bir şey yapacağım bende.
O spolierden bende istiyorooooom  :D :D Şaka bir yana aracın arkası cidden boş gelmeye başladı gözüme Spider güzel olacak, güzel. ;)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Spoileri almak demek arabayı eninde sonunda Cup haline getirmek anlamına geliyor bu grupta :) Ben ona sadece bir spoiler olarak bakmıyorum. Volkan'a alacağımız GTV sonunda tam bir Cup olacak eminim...

Araçları en üst kondisyona getirdikten sonraki hedef bu (Cup) olmalı bence... Spider'a gelince, ne bir spoiler yakışıyor, ne de başka birşey... Zender'in orjinal Spider kataloğunda aksesuar listesinde yer alan mini front spoiler, benim Spider'a yakıştırabildiğim tek aksesuar... Bunun dışında jant ve yay dışında orjinal görünmesinden yanayım.

Şimdiden kayıt yaptırmayı düşünüyorum aslında ama, en ufak ayrıntısına kadar orjinal kalan bir araba olarak koruyabilirsem ve araç hala bende olursa kısmet olup, aracı R.I.A.R (Registro Italiano AlfaRomeo) kaydı yaptırıp, ardından "Homologation" orjinallik kayıt ve sertifikası aldığımda, araç bir daha asla değer kaybetmeyecektir. Bu bahsettiklerim özellikle bu başlık altındaki konu olan araçlara sahip olan arkadaşlar için mutlaka düşünülmesi göz ardı edilmemesi gereken bir husus...

ATA

Beni kaydetmezler =) 96 model ph3 =)) hahaha
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Spider_Volkan

34.60 sterling tuttu kargo :) hızlı gönderi 45 küsür

Spider_Volkan

Ata için çekmiştim bu sabah, belki başkasına da fikir olur, ben yapmadım aldığımda vardı.

benim gtv'ye de woofer ı bu şekilde koyup üstüne hoparlör açık kalacak şekilde kapak yapmıştık. bu şekilde bagaj dümdüz olmuştu daha kullanışlı hale gelmişti

Veloce

Beni kaydetmezler =) 96 model ph3 =)) hahaha

R.I.A.R.'a ederler. Aslında 20 yaş ve üzeri için bu kayıtlar yapılıyor fakat belirli modellerde üretimi bitmiş araçların kayıtları da yapılıyor. GTV/Spider bu araçlara dahil. Örneğin GT'nin sadece 3.2v6 versiyonu dahil şimdilik...

Bahsettiğin durumdan dolayı ise "Homologation" orjinallik kayıdı yaptıramaz ve sertifikasını alamazsın ama sonuçta orjinaline dönmen çok kolay biliyorsun. ;) Bu konularla ilerde ilgileneceğim zamanı geldiğinde başımdan geçeni bir bir anlatacağım haliyle...  8) Araçlarınıza iyi bakın ;)

Gouki

Eski sitede bir sürü vardı bunlardan, hepsini tek tek yapmıştım ama çöp olup gittiler.
Hele bir 156 sw vardı spolieri falan çok detaylıydı =))

:)