Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak

1997 Gtv V6 TB

Volkey

Yay! Yay! Yay! :)) Ön çamurluklar normalde daha derin fark bu yüzden olduğundan fazla görünüyor.

Volkey

You are not allowed to view links. Register or Login
Huzur stockta  :D :D

18" jant lazım mı Ata ;) ?

Anıl

Biz Ata ile GTV'de huzur cemaatine üyeyiz :D Bende en son yay olayından vazgeçtim,bu araçlarda esneme payı diye birşey yok,yay takınca çamurluk içi ile lastik arasında 3 parmak mesafe kalıyor,3 parmakta hiç esneme olmayacak gibi bir mesafe. Zaten V6 TB'ler çok alçak daha da indirmeye gerek yok bu yol şartlarında! Geçen başlıklarda limit üstü arka bırakıyor diyordum,bugün lastik basınçlarına baktım,rot-balansçı zihniyeti 33psi yapmış dört lastiğide,bende yeni amortisörlerle pamuk gibi oldu diyordum, ön 39, arka 37 basınca eski taş arabası geri geldi ama virajda sakız gibi yapışıyor karata :D Egzozda da homurtu stayla:) durumunu iptal edip sesi kesince araç daha da yağ gibi oldu,çok mutlu ve huzurluyum yaysız,egzozsuz haliyle :)
Volkan bence de göz yanılgısı oluyordur,ya da zamanla biraz daha düşebilir!Ya hiç çamurlukta pay kalmamış daha da düşsün diyorsunuz :D bana olsa 1-1.5 cm yay lazım,fazlası bana gelmez...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Volkey

Biz Ata ile GTV'de huzur cemaatine üyeyiz :D Bende en son yay olayından vazgeçtim,bu araçlarda esneme payı diye birşey yok,yay takınca çamurluk içi ile lastik arasında 3 parmak mesafe kalıyor,3 parmakta hiç esneme olmayacak gibi bir mesafe. Zaten V6 TB'ler çok alçak daha da indirmeye gerek yok bu yol şartlarında! Geçen başlıklarda limit üstü arka bırakıyor diyordum,bugün lastik basınçlarına baktım,rot-balansçı zihniyeti 33psi yapmış dört lastiğide,bende yeni amortisörlerle pamuk gibi oldu diyordum, ön 39, arka 37 basınca eski taş arabası geri geldi ama virajda sakız gibi yapışıyor karata :D Egzozda da homurtu stayla:) durumunu iptal edip sesi kesince araç daha da yağ gibi oldu,çok mutlu ve huzurluyum yaysız,egzozsuz haliyle :)
Volkan bence de göz yanılgısı oluyordur,ya da zamanla biraz daha düşebilir!Ya hiç çamurlukta pay kalmamış daha da düşsün diyorsunuz :D bana olsa 1-1.5 cm yay lazım,fazlası bana gelmez...

Aslında 35mm dediklerine bakma. Arka 20-22mm falan indi. Ön hiç inmedi. Ya da aslında indi ama arkanın düşüklüğü önü bu şekilde koruyabildi. Yani arka bu haldeyken ön büyük ihtimalle orjinal yay ile kalsaydı 15mm civarında yükselecekti. Spacerları sökmek zorunda kalmam çok iyi olmadı ama birşeyden feragat etmem gerkiyordu. Şu an sorunsuz. Vogtlant yaylar zaten konfor kaybı yaratmayan yaylar. GT de kullandığım Sparco yaylar da aynı şekilde. Şimdi aracın yürüyeni ile ilgili yapacağım tek bir müdahale var; Koni amortisör. İlerde bunu düşünebilirim...

Biraz araştırdım model no vs baktım. Fakat nereden almak gerektiği ve fiyat konusunda bir araştırma yapmadım... Bana bu konuda bilgi verirsen sevinirim...

Anıl

Koni,Oktaykan da var ama 3.0 24V için gelmiş elinde kalmış,arkalar aynı zatende önde tadilata gerek var. Fiyat olarak V6 TB için 1600-1800TL arası geziyordu takımı! V6 TB için ön bulamadık bizde orjinal amortisörün içini boşaltıp, sertlik ayarlı koni tüpleri buna yerleştirdik süper oldu,orjinalin bağlantılarını kullandık kısaca...Bilstein B6'da düşünebilirsin,GTV-Spider kullananlar Bilstein'dan daha memnun,fiyat da aynı zaten Koni ile...Birde 2.0 TS'ler için Koni STR-T modeli var,biliyorsundur bunlar ayarsız ve fiyatları da uygun...

1998 GTV V6 TB

Volkey

Koni,Oktaykan da var ama 3.0 24V için gelmiş elinde kalmış,arkalar aynı zatende önde tadilata gerek var. Fiyat olarak V6 TB için 1600-1800TL arası geziyordu takımı! V6 TB için ön bulamadık bizde orjinal amortisörün içini boşaltıp, sertlik ayarlı koni tüpleri buna yerleştirdik süper oldu,orjinalin bağlantılarını kullandık kısaca...Bilstein B6'da düşünebilirsin,GTV-Spider kullananlar Bilstein'dan daha memnun,fiyat da aynı zaten Koni ile...Birde 2.0 TS'ler için Koni STR-T modeli var,biliyorsundur bunlar ayarsız ve fiyatları da uygun...

Bilgiler için teşekkür ederim...  :kahve:

Volkey

8)  :clover:
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Anıl

Daha önce yeşildi,bugün de güneşte kalmış alfa kırmızısı olmuş :)

1998 GTV V6 TB

Volkey

Daha önce yeşildi,bugün de güneşte kalmış alfa kırmızısı olmuş :)

Kendine gelmeyi bekliyor ;)

Anıl

Facebook'da şu grubu tavsiye ederim,dünya çapında yüzlerce GTV-Spider fotoğrafları var.

1998 GTV V6 TB

Volkey

Emre bu sana...

Emre Sezen

Emre bu sana...

bişeyi de unut be yahu  :serefe:

hem hallettim ben o işi  :haydi:

bu da benden size o zaman,

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

Jantları takmışsında rot ayarı biraz kötü olmuş herhalde, onu da bilgisayarda halledersin artık...Emre,bu jantlarla bomba olur senin GTV ;)

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Jantları takmışsında rot ayarı biraz kötü olmuş herhalde, onu da bilgisayarda halledersin artık...Emre,bu jantlarla bomba olur senin GTV ;)

zender siena imkansız gibi birşey olunca mecbur bu blackline jantlara yönelmiştim, daha kolay bulunabilecek gibi en azından, ama şu ana kadar denk gelmedim orası da ayrı mevzu  :D

Alper

Jantlara bittim yahu :) değiştiririm vs. dersen haber ver aman diyeyim :)

Murat Sağlam

ATA

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın, bunlar düşündüğüm jantların, photoshoplamış olduğum hali, yani henüz ortada jant yok  :p

Alper

arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın, bunlar düşündüğüm jantların, photoshoplamış olduğum hali, yani henüz ortada jant yok  :p

Farkındayım zaten :) ben ön sipariş geçiyorum sadece :)

depeche101

Çok başarılı bir fotoşop olmuş fakat  :yukari-ok:

Emre Sezen

Farkındayım zaten :) ben ön sipariş geçiyorum sadece :)

alper, sabah sabah sesli güldüm ne yalan söyleyeyim.  :arkadasim:

Anıl

Bunları bulmak da zor ama hafif anımsatsa da BBS CH'de güzel duruyor GTV'ler de,onun çakması-orjinali piyasada bol.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Bunları bulmak da zor ama hafif anımsatsa da BBS CH'de güzel duruyor GTV'ler de,onun çakması-orjinali piyasada bol.

olacaksa 18 olsun, gt blackline veya zender siena olsun, yoksa hiç dokunmam, konforlu konforlu binerim :haydi:

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+