Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
Haftasonu olursa erken saat olmaz akşam muhabbeti olur anca benim açımdan :) Onun dışında vakit ayırabilirim her zaman.  :serefe:

ne yapacağız karanlıkta yahu  :haydi: belirleyelim bi gün madem, geniş zamanlı, dediğim gibi volkan da senin tarafta galiba, yani anadolu da , ayarlayalım bana uyar.  :serefe:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Veloce

Şimdi maç moduna giriyorum :) Maçtan sonra buralrdayım...  8)

Veloce

Haftasonu olursa erken saat olmaz akşam muhabbeti olur anca benim açımdan :) Onun dışında vakit ayırabilirim her zaman.  :serefe:

ne yapacağız karanlıkta yahu  :haydi: belirleyelim bi gün madem, geniş zamanlı, dediğim gibi volkan da senin tarafta galiba, yani anadolu da , ayarlayalım bana uyar.  :serefe:

Valla bana da uyar. Ayarlarız bir zaman. Ben vaktimi ayarlamaya çalışırım. Olmadı aranızda konuşun bana da haber verin. Bu haftasonu hariç sonraki c.tesi günlerinde 5'e kadar takılabilirim...Hafta içlerinde vakit olursa da uyabilir büyük ihtimal. ;)

Emre Sezen

ATA

benim gtv'nin içini, özellikle orta konsolu istanbuldaki arkadaşlar buluşmadan bilirler,

aldığım günden beri, en çok canımı sıkan, orta konsolun çizikler içindeki haliydi. o kadar çok çizik vardı, orta konsol, ve el frenin olduğu yerdeki plastik kısımlarda, dalga geçiyordum kendi kendime, herhalde bunu kullanan x-men deki demir tırnaklı wolverinmiş ki buraları böyle çizmiş diye.

bende bilmiyorum tabi, gtv nin plastik aksamı nasıldır, orijinal plastiği bu kadar dandik midir diye. ilerde koltuklar yenilenirken beraber boyatırım diye düşünüyordum.

bugün tesadüfen trafikte yine konsol gözüme battı, şöyle bir tırnakladım, ne göreyim, plasti dip benzeri bir katman kalkıverdi, altta fabrika plastiği sıfır çizikle, resmen aydınlanma yaşadım. döndüm eve direk soymaya başladım, ama öyle pis bir maddeki yapış yapış, ancak şimdi çıktım eve hala bitiremedim, ora konsolu sökerek yapsam daha kolay olur ama gözüm yemedi, denedim sökmeyi,baktım tutan tırnaklar elimde kalacak gibi bıraktım, ıslak mendille kazımaya devam ettim.

sözüm size buluşmadaki arkadaşlar  :D :D :D   :arkadasim:

insan bi demez mi yahu bunların plastiği bu değil, bu kadar çizilmesi imkansız diye  :D :D :D

ah ulan ah, Anıl olacaktı ki  :D :D şıp diye söylerdi, bu böyle olmamalı diye  :D :D

tabi ki şaka yapıyorum arkadaşlar, ne dert etmişim şuncacık kaplamayı, şuraya bak kaç satır yazı yazdırdı bana, en azından bi gtv sahibi okur felan, onunki de benimki gibi kaplanmış çıkar  :D, bilsinki orta kısmın plastiği ucuz görünümlü ama o kadar çizilecek bir madde de değil  :D :D :D

Benim konsol sonradan boyama, geçen gün teybi söktüm orda boya izleri mevcut. O yüzden konsol yepyeni duruyor benim ama 96 model olduğu için mat siyah orjinal renginde boyanmış tekrardan.
Senin 98 model olduğu için füme konsol olması lazım diye biliyorum, iyi bari ilk günkü haline kavuşturacaksın arabayı =))

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

ata 97 model, ph 1,5 benimkisi, orta konsol mat  :p :p

ATA

Hahah, kalorifer kontollleri, direksiyon ve ön ızgara ph2 konsol ph1'den ph1,5 iyimiş valla =))
Bana direksiyon şart ısınamadım 4 kolluya =(
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Emre Sezen

Hahah, kalorifer kontollleri, direksiyon ve ön ızgara ph2 konsol ph1'den ph1,5 iyimiş valla =))
Bana direksiyon şart ısınamadım 4 kolluya =(

Anılda da neredeyse aynı durum mevcut, o yıllarda toplama yapmışlar, Anıl bir kaç kere dile getirmişti zaten, ondaki tek fark konsol gunmetal.

baktın mı ebaydan, vardı epey satan direksiyon

ATA

Olur mu ya Anıl'da tam ph2. Füme konsol, 3 kol direksiyon, yeni tip kaorifer sistemi ve yeni tip panjur var onda.
Seneler arası tavan döşemesi, koltuk renkleri vs değişikliğinden bashediyor ama aslında o durum bence çok normal. 156'da bile seneler arasında hatta aynı sene içersinde ufak tefek detaylarda büyük farklar var. Kapı eşikleri, tavan tutamaçları, tavan döşemesi kıl tüy yün bir ton fark var mesela 156'larda. Bunu farklı tedarikçi yada geri dönüşler sebebi ile değiştiriyorlar diye duymuştum.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Beyler bu arada sizlerden önceki sahipleri de bir takım şeyleri değiştirmiş olabilirler. Bunu da gözardı etmeyin. Direksiyon vs. değiştirilmiş, fabrikadan çıkmış olduğu halinden farklı halde gelmiş olabilir size... Şasi numralarınızdan bakalım isterseniz neymiş ne değilmiş... Konsolunuzun rengine kadar gösterir ;)

ATA

Nerden bakicaz ona? Eper var bildiğim bi oda tam olarak söylemiyor her şeyi. ?
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Nerden bakicaz ona? Eper var bildiğim bi oda tam olarak söylemiyor her şeyi. ?

Pardon konunun başlarına dalmışım da :) Eper var evet. Baya bir bilgi alabiliriz eperden. Paspasların boya kodlarına kadar...

Burak

Benim konsolda ilk aldığımda belli yerlere yapıştırılan göğüslük kaplamalarından vardı , sökülünce yapış yapış kaldı orta göğüslük bende parlak siyaha boyatmıştım. Şu an da yarı mat bir kaplama var dasoft denen .

Anıl'da direksiyonu sonradan değiştirdi galiba ilk gördüğümde 4 kollu vardı gibi kalmış benim aklımda.
1997 Gtv V6 TB

Anıl

Yok ya Burak,ben aldığımda herşey böyleydi,sahibindende de 98 var,benimkinle birebir aynı,3 kollu direksiyon,füme konsol,havalandırma kumandaları farklı,içi birebir aynı.Benim araç 98 Nisan'da yola çıkmış,söktüğüm çoğu parça 97 sonu üretimi.
Emre sanırım Plasti dip sıkmışlar senin panele,çektiğinde sakız gibi uzuyorsa büyük ihtimal o dur. Benim GTV'nin hiçbir parçasında yumuşak kaplama yok,ya sert plastik,ya boya ile kaplama.
Bu sahibinden deki 98 GTV
Bu benimki

Yurtdışına da bakarsak,durumlar çok karışık ama şu hepsinde ortak 97lerin bir kısmından başlayarak 3 kollu direksiyona geçilmiş,aynı şekilde havalandırmalarda bu şekilde ama orta konsol siyah da var füme de,kısaca adamlar ne varsa koymuşlar.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

Sonradan yapılmışa pek benzemiyor açıkçası... Ellerinde olan parçaları aracak değiller tabi. Bu şekilde makyajlı kasaya geçiş dönemlerinde falan kullanmaları normal. İtalyanlar özellikle bu tip durumlarda hiç bir şeyi ziyan etmiyorlar :)

wolkanku

anıl arabanın içi müthişmiş.
bir tek siyah halı istiyor o kadar daha da dokunma.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Veloce

Volkan benim arabayı sen daha görmedin, en kısa zamanda birlikte bakalım, bir durum değerlendirmesi ve plan yapalım diyorum ;) Birkaç güne boyaya bırakabilirim. O arada bakarız bir uyarsa  8)

wolkanku

Volkan benim arabayı sen daha görmedin, en kısa zamanda birlikte bakalım, bir durum değerlendirmesi ve plan yapalım diyorum ;) Birkaç güne boyaya bırakabilirim. O arada bakarız bir uyarsa  8)

haftaiçi görüşemiyoruz iş güç derken, yarın öğleden sonra max. 1 saatliğine bir sanayiye uğrayacağım, o ara görüşelim. muhtemel 13:00 gibi.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Veloce

haftaiçi görüşemiyoruz iş güç derken, yarın öğleden sonra max. 1 saatliğine bir sanayiye uğrayacağım, o ara görüşelim. muhtemel 13:00 gibi.

Yarın için saat 14:00te sanayiden ayrılacak gibi orada olabilirim ancak. Bana uyar. Boya işi yarın netleşecek, büyük ihtimal Pazartesi arabayı boyaya bırakırım. O arada jantları da boyaya bırakacağım. Öteki haftabaşı ya da belki haftasonu arabayı alabilirim bilemiyorum şu an yarın belli olur..

Anıl

Volkan (Veloce), 99 modelde yeni iç mekana geçmeden böyle bir renk dokunuşu yapmışlar aynı füme rengi yurtdışında da gördüm,vites körüğünü takarken orta paneli sökmüştüm aynı renk alt kısımda da devam ediyor,sonradan boyama durumu görmedim.
Volkan (Wolkanku), bu da GTV'yi ilk aldığım zaman ki içi,koltuklar kötü değildi ama kıl adamım bir-iki yerde büzülme,bazı yerlerde pul şeklinde yüzey bende takıntı yapıyordu,artcar sağolsun bu hale getirdi. Hem koltuk desenleri değişti,hem de rengi(BMW'nin kullandığı individual red)
Halılara daha bir çare bulamadık,Cem Abi ile konuştum o da 400TL fiyat çıkardı,birde İstanbul yolu! Baya pahalıya patlıyor bu durumda,başka bir yol bulacaz artık.

1998 GTV V6 TB

Burak

Anıl keşke koltukları takaslasaymışız sen döşeme yaptırmadan önce  :D
1997 Gtv V6 TB

Veloce

Anıl eski koltuklarında bakımlı duruyormuş fakat onlar da orjinal değil sonradan yaptırmış eski sahibi. Senin yaptırdığınla mukayese kabul etmez. Şu anki hali gerçekten çok şık ve gerçekten koltuk konusunda ART denebilecek düzeyde kaliteli bir işçiliğe sahip.

Diğer aksam için bahsettiklerin düşündüğüm kapıya çıkıyor. Sonradan yapılmışa benzemiyor gerçekten. Alfa'nın makyaja geçerkenki kafa karışıklığı sonucu arada kalmış birkaç trim diyebilirim. Hiçbir olumsuz özelliği de yok bence. Gayette şık duruyor bir önceki haline göre (daha eski modellerdeki). Araçlara sonradan yapılan konsol boyama vs. tarzı işler çok sırıtıyor normalde çünkü. Sırıtma falan göremedin ben hiç...

Bu arabalara sahip olduğumuz için şanslı olduğumuzu düşünüyorum bu arada. Birkaç ay sonra Ege buluşması için elimden geleni yapacağım, inanın çok keyifli olacak, öyle böyle değil...  8)

Anıl

Evet Volkan,dediğim gibi aldığımda böyleydi,yani koltukların bazı kısımları orjinal değil,önler baştan yapılmış,arkalar ellenmemişti ama yapan kişinin hakkını yemeyeyim dikişler ve kullandığı malzeme gerçekten iyiymiş,Cem Bey'de bunu söylemişti...Zaten kırmızı logo ve kırmızı dikiş(fotoğrafta beyaz görünüyor ama koltuğun arkasında o dikişler kırmızı devam ediyor,önlerin güneşten rengi kaçmış) gtv'de hiç olmadı. Takıntılı olduğumdan koltuklardaki hataları değiştirerek giderdim,birde herzaman Alfa kırmızısı koltuklara hayranlığım vardır,156'da bordo olunca,koltukları antrasit gri yapmışdık,bunda ise siyah renge kırmızı derinin kaçısı yoktu,kusur olmasa da eninde sonunda yaptırırdım.
Buluşma programını da bekliyoruz ;)
Volkan,bu arada benim araç 1998 Nisanın'da İzmir'den satılmış,2002'de İstanbul'a satılmış 34 HAK 40 plakası,sahibi Hakan diye bir gazeteci 2009'a kadar kullanmış ve gerçekten alfistiymiş,adam kendi kapalı garajında muhafaza etmiş,belki biryerden tanıdık çıkar sana! Sonra Antalya'ya aldığım kuyumcu toptancısına satıyor aracı o da bir sene biniyor,sadece bakımını yapıyor,1 sene Antalya güneşi yiyor, bana satıyor.Aldığımda 2000TL Antalya yetkili servis faturası vardı ;) adama iyi koymuş onu söyleyip durmuştu bana!2009'un sonundan beri bende,belki İstanbul'da kaldığı zamanki plakasından tanıdık birileri çıkar dedim ama hiç kimse görmemiş.

1998 GTV V6 TB

Veloce

İstanbul'da daha sadece iki tane ikinci el Alfa galerisi vardı... Biri Bayrak ticaret Erol abi, diğeri Carium Tunçhan abi... Erol abinin yeğenleri Hakan ile Kadir yine Bayrak ticaret olarak aynı şekilde işlerine devam ediyorlar... Benim Alfa olayım ise Tunçhan abi sayesinde başlamıştır çünkü Carium benim sokağımdaydı. Galeriden çıkmazdık neredeyse... Sonra birtakım sebeplerle bu sektörden ayrıldı...

Bahsettiğim 1997 yılıydı yanılmıyorsam. O yıllarda Alfa Romeo Zeytinoğlu tarafından ithal ediliyordu. Türkiye'de ikinci ele düşen neredeyse tüm Alfa'lar model farketmeksizin Carium'un elinden geçiyordu. Bir gün saydığımızda 39-40 tane Alfa vardı galeride düşünün artık... Heryer Alfa! İşte bu bahsettiğim dönemlerde sayısız GTV ve bir o kadar da Spider geldi geçti. Hatta bir tane Spider'ı kendim Erol abinin dükkanına götürmüştüm en az 10 senesi var. Bir bayan sahibi var şu an hala aynı kişide... Eminim senin arabanda buraya geldi ve satıldı.

Bir tane deli olduğum siyah GTV vardı bir türlü sahip olamamıştım. Ha aldım ha alıyorum derken satılmıştı... Hemde iki defa! :) Spider'ın her rengi, GTV'nin modifiyelisi bile vs... Plakalarını hatırladıklarım birkaç tane ama senin plakan da hiç yabancı gelmedi ;)

Anıl

20 mm spacerlardan sonraki durum;

1998 GTV V6 TB