Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fiction

Herkese merhaba. 2 adet sorum olacak.

Sizce bu tepe lambası sol direksiyonlu 99 GTV' ye uyarmı? Bana düğmelerin yeri aynı gibi geldi ama ilan İngiltere olunca emin olamadım, satıcı da net birşey söylemedi.
You are not allowed to view links. Register or Login

Birde aranızda bu kapı fitilini alan oldumu. Sol kapıya sorunsuz bir şekilde uyarmı?
GTV 2.0 TS Phase 2

Spider_Volkan

Arkadaslar merhaba :)
Ugrasmis denemis biri olarak söylüyorum, eger v6 tb den o tip gucleri alip saglikli binmek istiyorsaniz sadece motora epey para harcamaniz gerekmekte.
Motor zaten 300hp civarlarina yaklastiginda normal haliyle şirildamaya baslayacaktir. Bunun icin egzantrik ve yazilim sart. Bu islemleri ve turbo degisimi yapildiktan sonra intercooler i da degistirdiginizi farzedersek -ki bence bu kadar sicaga fanı da revize etmek gerekebilir şayet normalde bile fazla hararetli bir motor- benzin pompasi da yuksek basincli bir tane ile degismesi gerekicektir. Distribütörlu motorda ateşleme ne kadar saglikli olacak bilmiyorum. Su anda hepimizin motorlari 100bin km devirmis durumda ve bu kadsr guce hali hazirdaki motor elemanlarinin ne kadar dayanacagini da dusunursek bu isi turkiyede yapmak fantastik oluyor :) yapilmayacak is degil tabiki de fakat burdaki kimse gtv sini track day car olarak kullanmadigi ve turkiyedeki fiyatlarin ne kadar yuksek olduğunu bildigim icin söylüyorum.
Kendi aracimda autodelta chip pipercross viper hava filtresi custom egzoz magnecor buji kablolari vardi. 1.3 peak guc ile yaklasik 230-240 hp guc aliyorduk.
Aldik ve turbo değişti :)
Neyse cok yordum burayi şimdi. Ins biri yapar da yaptiktan sonra bir tur attirir. :)

Volkan

master

fikir vermesi açısından çok güzel bilgiler,  :yukari-ok:

en basitinden cai konusu. cai v6 tb lerde debimetre vs gibi sorunlara sebebiyet veriyor mu  peki ?

GTV'nin debimetresi 156'lar gibi elektronik bazlı değil. Bu yüzden oldukça dayanıklı ve problemsiz. Zaten bozulursa da 156'ya oranla çok daha pahalıydı diye hatırlıyorum, ancak kolay kolay bozulacak veya modifiye yüzünden problem yaratacak bir parça değil.

GTV için güzel bir CAI oturtmak da kolay değil. Kaput altında yer çok kısıtlı olduğu için uğraşmak ve ısı izolasyonunu iyi yapmak gerekiyor. Benim rahmetlide çok iyi değildi sistem, o yüzden sıcak havada performans kaybı oluyordu mesela.

Ege, 250 hp'lik bir GTV de gaza bastığında 25 litreleri yakıyor. Benim bir Aydın yolculuğum olmuştu, otobanda sürekli dipgaz gitme sonucunda ortalama tüketim 27-30lt arası bir rakam olmuştu. Ancak mantıklı kullanımda hızlı bile gidilse ortalama 180-200 km/s gibi hızları 13-14lt ile yakalamak mümkün. GTV zaten yakıta karşı cimri davranan bir araç değil. Ben en sakin kullanımımda bile 9 litrenin altına düşememiştim, ki onu da sabit 90 km/s hızla şehirlerarası yolda elde etmiştim. Şehiriçinde 12-13 litrelerin altına düşmek zor, biraz gaza basınca da kolaylıkla 15 litreyi geçiyor.

Yazılım konusunda çok net söyleyebilirim ki tek adres Squadra'dır. Adamlar GTV'yi yalayıp yutmuş, ezbere biliyorlar. Bu yüzden aracı zorlamadan, uzun vadeli kullanımda sıkıntı yaratmayacak çok güzel bir yazılım yapmışlar. 97 oktan benzin ile çiçek gibi de gidiyor alet.

Ata'nın dediği de mantıklı. Aracın standardı zaten güzel yol tutuyor. Alçak yay takıp spor amortisöre geçerseniz downpipe yere inanılmaz yaklaşıyor ve en ufak yol bozukluğunda tampon çarpmasa bile downpipe çarpıyor. Alçak süspansiyonla downpipe delen nice yiğido mevcut :)

Ancak düz yolda kusursuz bir yol tutuşa sahip oluyor süspansiyonla biraz oynayınca. Tamamen tercih meselesi bu yüzden. GTV için kilitli diferansiyel de satılıyordu. O da mantıklı olacaktır aracı 250hp civarına çıkarınca.

GTV modifiyesiyle uğraşan birçok kişi var, memleketimde de doğru yanlış bir sürü deneme yapıldı, ancak tekrar diyorum, bu araç için 250hp'nin üstünü zorlamak anlamsız. Hem derdi tasasıyla uğraşılmaz, hem de sürülebilirlik kuş olur gider, araba Honda'ya döner.

Çok kabaca söylüyorum komple süspansiyon da dahil 10.000 TL civarına çiçek gibi, standardından 2 gömlek yukarıda bir GTV yapılır. Ki bence 250hp'ye gelince zaten çok başarılı olmayan frenlere de girmek gerekecektir, bir miktar para da frenlere harcanır ve elinizde neredeyse 20 yaşında olan ancak her koşulda RX-8'i, ve belki zorlayınca Cayman'ı üzen bir Alfa Romeo'nuz olur.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

egeozal1

Cayman ı üzerse ben şimdiden satıyorum 147 yi :D

Emre Sezen

fikir vermesi açısından çok güzel bilgiler,  :yukari-ok:

en basitinden cai konusu. cai v6 tb lerde debimetre vs gibi sorunlara sebebiyet veriyor mu  peki ?

GTV'nin debimetresi 156'lar gibi elektronik bazlı değil. Bu yüzden oldukça dayanıklı ve problemsiz. Zaten bozulursa da 156'ya oranla çok daha pahalıydı diye hatırlıyorum, ancak kolay kolay bozulacak veya modifiye yüzünden problem yaratacak bir parça değil.

GTV için güzel bir CAI oturtmak da kolay değil. Kaput altında yer çok kısıtlı olduğu için uğraşmak ve ısı izolasyonunu iyi yapmak gerekiyor. Benim rahmetlide çok iyi değildi sistem, o yüzden sıcak havada performans kaybı oluyordu mesela.

Ege, 250 hp'lik bir GTV de gaza bastığında 25 litreleri yakıyor. Benim bir Aydın yolculuğum olmuştu, otobanda sürekli dipgaz gitme sonucunda ortalama tüketim 27-30lt arası bir rakam olmuştu. Ancak mantıklı kullanımda hızlı bile gidilse ortalama 180-200 km/s gibi hızları 13-14lt ile yakalamak mümkün. GTV zaten yakıta karşı cimri davranan bir araç değil. Ben en sakin kullanımımda bile 9 litrenin altına düşememiştim, ki onu da sabit 90 km/s hızla şehirlerarası yolda elde etmiştim. Şehiriçinde 12-13 litrelerin altına düşmek zor, biraz gaza basınca da kolaylıkla 15 litreyi geçiyor.

Yazılım konusunda çok net söyleyebilirim ki tek adres Squadra'dır. Adamlar GTV'yi yalayıp yutmuş, ezbere biliyorlar. Bu yüzden aracı zorlamadan, uzun vadeli kullanımda sıkıntı yaratmayacak çok güzel bir yazılım yapmışlar. 97 oktan benzin ile çiçek gibi de gidiyor alet.

Ata'nın dediği de mantıklı. Aracın standardı zaten güzel yol tutuyor. Alçak yay takıp spor amortisöre geçerseniz downpipe yere inanılmaz yaklaşıyor ve en ufak yol bozukluğunda tampon çarpmasa bile downpipe çarpıyor. Alçak süspansiyonla downpipe delen nice yiğido mevcut :)

Ancak düz yolda kusursuz bir yol tutuşa sahip oluyor süspansiyonla biraz oynayınca. Tamamen tercih meselesi bu yüzden. GTV için kilitli diferansiyel de satılıyordu. O da mantıklı olacaktır aracı 250hp civarına çıkarınca.

GTV modifiyesiyle uğraşan birçok kişi var, memleketimde de doğru yanlış bir sürü deneme yapıldı, ancak tekrar diyorum, bu araç için 250hp'nin üstünü zorlamak anlamsız. Hem derdi tasasıyla uğraşılmaz, hem de sürülebilirlik kuş olur gider, araba Honda'ya döner.

Çok kabaca söylüyorum komple süspansiyon da dahil 10.000 TL civarına çiçek gibi, standardından 2 gömlek yukarıda bir GTV yapılır. Ki bence 250hp'ye gelince zaten çok başarılı olmayan frenlere de girmek gerekecektir, bir miktar para da frenlere harcanır ve elinizde neredeyse 20 yaşında olan ancak her koşulda RX-8'i, ve belki zorlayınca Cayman'ı üzen bir Alfa Romeo'nuz olur.

Zamanında sizin sahip olduğunuz gtv de bildiğim kadarıyla, efsane sayılacak bir arabaydı ve yine yanlış bilmiyorsam, Ferhat Albayrak' a ait gtv idi.

Başka başka forumlarda, o dönemler bu kadar internet paylaşımı yoktu malum, bi kaç yerde hatta tuning dergilerinde bile gördüm diye hatırlıyorum aracı.

Kabaca dediğiniz, 10.000 tl içinde, biraz detaylandırma yaparsanız şayet, yurtdışında yapılmış sağlıklı olup olmadığı tartışılacak uygulamalar yerine, bilindik ve ileride bir çoğumuz için çok faydalı olabilecek bilgileri bi kenara not etmiş oluruz.

Teşekkürler.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

master

Doğrudur, Ferhat Bey'in GTV'si idi. Ben de pert olduktan sonra forumlarda bazı asılsız muhabbetler gördüm. Yok aracın motorunu yemişim, yok kol çıkarmış vsvs :) Üyeliğim olmadığı için cevap veremedim ama atıp tutanı çoktu.

Ben almadan önce TRTUNING dergisine çıkmış, o dergi mevcut bende.

Çok güzel modifiye etmişler aracı, üstünde emek olduğu da belliydi aldığımda. Ancak o kadar emek harcanan bir aracın gücünü artırma kısmına gelince neden çok gereksiz bir işlem uygulanmış onu çözemedim. Wastegate'e giden hortum ortadan kesilmiş, oraya bir tane üstünde delik olan metal parça konmuştu. Sırf o parça yüzünden aracın boost esnasına kendiliğinden gaz kesme problemini çözmek için uzuuuunca zaman ve bol para harcamak durumunda kalmıştım. Tam araba kendine geldi, boost problemi de halloldu ki elim bir kaza sonucu Pertepolis şehrine uğurladık kendisini. Hala arada "sahibinden kazasız, keyfekeder boyalı" diye ilanları çıkar :) Niyetlenen herkese de derim ki, aman diyeyim, çok kötü toplandı araç ve kazada şase yamuldu. Yengeç gibi gider, sakın almayın.

Benim eklediğim çok fazla bir şey yoktu. Squadra'dan chip aldım, güç kaybettiren egsozu düzelttim, xenon taktım, müzik sistemini biraz daha iyi bir hale getirdim, bir de bolca para harcayarak yaşlanan kısımlarını düzelttim. Hala da çok çok özlerim, ondan sonra kullandığım hiçbir araba aynı keyfi vermedi. GTV aynı zamanda bir lanet gibi, kendisine bindikten sonra alınabilir rakamlara olan başka hiçbir araç aynı keyfi vermiyor. E Maserati alacak para da yok, biz de özleyip duruyoruz işte.

10.000 TL kabaca bir rakam, daha altında da olabilir. Güncel fiyatlardan çok haberdar değilim çünkü.

Bu rakamın detaylandırmasına girersek. Güzel bir egsoz sistemi gerekecektir. Ya güvenilen bir ustaya gidilir, ya da hazır GTV için üretilenlerden bir tane alınabilir. Katalitik konvertör iptal edilecek mi? Orta susturucu olacak mı yoksa direk düz boru mu olacak? Bunlar tercih meselesi. Ardından CAI geliyor, onu da custom bir şekilde halledip güzel bir açık filtre ile desteklemek gerekir. Bunların ardından chip tuning ile güç alma kısmı tamamlanabilir, 240hp geldi bile.

Daha sonra yürüyen geliyor. GTV için lastikte en ideal ölçüler bence 215/45/17. Güzel bir 17" jant ile spor lastikleri ekledikten sonra eğer düz ve pürüzsüz yollardaki yol tutuşa yönlenilecekse spor amortisörler ve ideal olarak -3cm yaylar + ön kule gergisi ile giriş seviyesinde bu iş de tamamlanır. Ama Ata'nın dediği gibi, birazcık engebeli yollarda bu süspansiyonla problem başlar. Zaten GTV alçak bir araç, süspansiyonu da kurcalayınca iyice sıkıntı çıkar bozuk yolda.

Eğer para artarsa bence mutlaka frenlere de girmek lazım, ki o iş 1000 TL'den başlayıp üst limiti olmayan rakamlara doğru uzanır. Sadece spor disk ve balata almak kanaatimce çok yeterli olmaz, ama kit olarak kaliperler hortumlar falan da değişirse maliyeti ne kadar yükselir bilemiyorum.

Bir de bunlar benim fikirlerim, zamanında uğraşıp sonuç alamayanları da görünce halihazırda en temiz ve risksiz değişimlerin bunlar olduğunu düşündüm. Son 5-6 senedir çok yakınen takip edemiyorum piyasayı, artık arabayı 10.000 km'de bir servise götürüp arada bir de problem var mı diye kendim üç-beş kurcalayan birisiyim. O yüzden daha iyi sonuçlar almak da mümkündür illa ki ancak ben çok takip edemiyorum.

Ama en azından sağlıksız olan uygulamalar belli :) Bu araca T25'ten büyük turbo sığdırmak dert. İlla ki bir yerleri kesip biçmek gerekiyor. Piggyback ECU kullanıp sağlıklı sonuç alan da yok bildiğim kadarıyla. Bir de 350-400 hp'leri zorlayınca yürüyenden tut, diğer bileşenlere kadar (benzin pompası, enjektörler, şanzıman vsvs) mutlaka üstüne eğilmek gerekecektir. Ki o da daha çok maliyet demek ve Volkan Bey'in dediği gibi bu yaşlarda araçlarda ne kadar sağlıklı sonuçlar verir o da malum.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Emre Sezen

zaman ayırıp cevap verdiğiniz için tekrar teşekkürler, bu tür şeyler, bildiğimiz ancak hangi sıralamayla yapılması mantıklı tam oturmayan şeylerdi. bu anlamda paylaştıklarınız, güzel bir harita olacaktır.

o dergiyi bende cok aradım, zamanında  :D neler yapılmış araca merak ediyordum çünkü, ama ne yazık ki bulamadım, ilk sayı veya ikinci sayı trtuning dergisi idi sanırım. bu bilgiye kadar ulaşmıştım  :)

en azından siz söyleyebilirsiniz, dergiyi bulamadık bari  :)  harcanan emek anlamında, özel yapılacak uygulama vs olarak ferhat bey de iken neler yapılmıştı, güç anlamında değil, kozmetik olarak neler vardı asıl onları merak etmiştim hep. çünkü bi ara bir forumda ferhat bey in verdiği satılık ilanını görmüştüm, ama bi türlü resimlerini içini vs görmek kısmet olmamıştı.

belki çok şey istedim gece gece , ama olur da vakit bulursanız bunları da öğrenmek isterim.

tekrar teşekkürler.

ATA

Aslinda gtv için uygul olan ebat 7,5x17 jantta 225 40 17 fabrika verisi. Ve 147/156 jantlari takilirsa jantlarin et değerinden tekerlekler olmasi gerektiğinden çok içeride duruyor. Ben arabaya vakit ayirabileceğim döneme girdiğimde öncelikli olarak spacer takacağim. Hatta ilk başlarda 15mm düşünüyordum şimdi 20mm diyorum ön ve arka olarak. Spacer taktiğimda görünüm olarak spor yaya bile gerek kalmayacak.

Şu an sadece arkada 5mm var ve olmadik yerde arka kopacak hissi veriyor. 156nin amortisorlu yayli gergili halinden sonra bu durum açikçasi korkutuyor beni. Yada bulabilirsem 18" gt janti istiyorum.

Egsoz ise tercih meselesi, biraz oynadiğinda gürültü çok artiyor. Spor otomobil sesi gidip modifiyeli otomobil sesi çikartiyor.

Önder senin yaptiğin egsoz ne şekildeydi ve ses seviyesi nasilsi? Zahmet olucak ama bu bilgiyide paylaşirsan seviniriz :)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Egsoz çikisindan duman geliyor. Motor isininca biraz daha yoğunlaşiyor. Yağ ısınınca belliki kaçiyor aradan :))
Aynı sıkıntı bende de var motor ısınınca beyaz duman atıyor. Yaklaşık 1 - 1,5 aydır arabayı işe gidip gelirken kullanmaya başladım günde yaklaşık 40 km . İlk başlarda sıkışık trafiğe girince koku duymaya başladım sonrasında dumanda aynadan gözükmeye başladı. Turboyu yeni yaptırmış olduğum için ( 2000 km ) garantiden yapacaklar bi aksilik olmazsa. Bu arada ben castrol magnetec 10-40 kullanıyorum , mobil1 0-40 mı koysam diye düşünüyordum, burda da 10-60 dan bahsediliyor kafam çok karıştı açıkçası.
Burak, sende yolda giderken duman pek yokta durduğunda,rölanti de baya atıyordu. Bende duman vs yoktu, intercooler hortumunda hafif yağ terlemesi vardı,geçen sene kafam rahatlasın diye revizyona verdim,keçeden min. değerde bir kaçak varmış,toplandı,kafam rahatladı. Bu arada bendeki turbo Mitsubishi :D 164 v6 tb'lerde kullanılmış ve T25'e göre bir tık daha iyi ve sağlammış okuduğum kadarıyla.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Anıl

Bu arada modifiye konusuna gelince, araç zaten normal halde kalkışta sarıyor,bu güçlerde kilitli diferansiyel olmadan herşey fantezi olur kanaatindeyim. Aracın yaşı belli,havalar malum,araç sürekli kendini soğutmaya çalışıyor,ne kadar başarılı o da meçhul, bence başka araçlarla da kafa kafaya gitmeye de gerek yok,çünkü sağlıklı olsa dahi neresinden ne sorun çıkar belli olmaz :D Benim şimdiki hedefim araca kilitli takmak,üzerindeki yazılım,filtre ve kat ve son susturucu iptali ile 1 ve 2'de aracı yerinde tutamıyorsunuz, bu da başlı başına zaman kaybı bu gücün daha da üstü demek 3. viteste de tekerlerin sarması demek,yolu tutamadıktan sonra da bunun bir anlamı yok.Şuan için bile önden çekerin limit değerlerini geçmiş durumdadır bence! Bu arada İstanbul'da bir arkadaşım 164 V6 TB'ye Q2 taktı,hemde evinin önünde,kendi başına :) Tofaştan sipariş geçmişti,1400TL gibi bir fiyata aldı,stoktan.

1998 GTV V6 TB

Burak

Bu arada İstanbul'da bir arkadaşım 164 V6 TB'ye Q2 taktı,hemde evinin önünde,kendi başına :) Tofaştan sipariş geçmişti,1400TL gibi bir fiyata aldı,stoktan.
Yeni mi aldı ?
1997 Gtv V6 TB

Anıl

2011 Ağustos,facebook'da yapım aşamalarını da koymuştu,baya bir muhabbet etmiştik bu konuda,tofaştan ürün kodunu verip siparişle almıştı.

1998 GTV V6 TB

Anıl

Adem Ademoğlu arkadaşın ismi,sanırım forumda da üye olması gerekli!

1998 GTV V6 TB

Veloce

Adem Ademoğlu arkadaşın ismi,sanırım forumda da üye olması gerekli!

Tek kelimeyle OHA diyorum. Helal olsun...

Anıl

Tek kelimeyle 164 ve eski Alfa Romeo aşığı bir arkadaş, 40-45 yaşlarında,facebooktan beni ekledi,sanırım siteye fazla girmiyor ama aracının debriyajına,vites kutusuna kadar kendisi topluyor. Mekaniker yanı var mı bilmiyorum ama bilgisi çok iyi...Bu arada arkadaki görünen 164'de kendisinin,İstanbul'dan bir üye ;)

1998 GTV V6 TB

Veloce

Tek kelimeyle 164 ve eski Alfa Romeo aşığı bir arkadaş, 40-45 yaşlarında,facebooktan beni ekledi,sanırım siteye fazla girmiyor ama aracının debriyajına,vites kutusuna kadar kendisi topluyor. Mekaniker yanı var mı bilmiyorum ama bilgisi çok iyi...Bu arada arkadaki görünen 164'de kendisinin,İstanbul'dan bir üye ;)

Krikosu falan çok orjinal zaten. Aşırı bir merak olduğu belli. On numara muhabbet çıkar kesin...  :) Bu arada önümüzdeki hafta bir ihtimal senin oralardn geçebilirim, uyarsa kısa da olsa bir muhabbet yaparız. ;)

Anıl

Önümüzdeki hafta Çarşamba izne çıkıyorum,2 hafta Çeşme'de olacam. Bu tarihlerde uğrarsan tabi görüşürüz. Arkadaşın ismi Adem Ademoğlu,facebook'da sürekli birşeyler paylaşıyor,bence tanışın,Alfa konusunda nirvanaya ulaşmış bir abimiz :)

1998 GTV V6 TB

master

zaman ayırıp cevap verdiğiniz için tekrar teşekkürler, bu tür şeyler, bildiğimiz ancak hangi sıralamayla yapılması mantıklı tam oturmayan şeylerdi. bu anlamda paylaştıklarınız, güzel bir harita olacaktır.

o dergiyi bende cok aradım, zamanında  :D neler yapılmış araca merak ediyordum çünkü, ama ne yazık ki bulamadım, ilk sayı veya ikinci sayı trtuning dergisi idi sanırım. bu bilgiye kadar ulaşmıştım  :)

en azından siz söyleyebilirsiniz, dergiyi bulamadık bari  :)  harcanan emek anlamında, özel yapılacak uygulama vs olarak ferhat bey de iken neler yapılmıştı, güç anlamında değil, kozmetik olarak neler vardı asıl onları merak etmiştim hep. çünkü bi ara bir forumda ferhat bey in verdiği satılık ilanını görmüştüm, ama bi türlü resimlerini içini vs görmek kısmet olmamıştı.

belki çok şey istedim gece gece , ama olur da vakit bulursanız bunları da öğrenmek isterim.

tekrar teşekkürler.

Dergi evde bir yerde olsa gerek, bulursam scanleyip gönderirim :)

Modifiye listesi aşağıda:

2005 model görünüm , 17? Speedline Jantlar , 215/45/ZR 17 Michelin Pilot Sport lastikler , Zender spoiler , Ön taraf özel boya işçiliği , Beyaz sinyaller , Koni Sport amortisörler , Eibach GTV Cup yaylar , Custom-made son susturucu , Orta susturucu iptali (sonra tekrar taktım) , Katalitik konvertör iptali , King Dragon açık hava filtresi , Custom-made cold air intake , Blow-off valve , Boost Controller (1.5 bar?a kadar) , Squadra Motronic 4.1 & EZK212  (ben ekledim), Sparco kule gergisi , Orta konsol özel soft-touch silikon bazlı boya işçiliği , Greddy turbo basıncı
göstergesi 52mm , Greddy yağ basıncı göstergesi 52mm , Blitz FATT Turbo Timer , Ignited Start Engine Button , Momo Air Leather vites topuzu , Llumar orta koyulukta cam filmi , Osram Coolblue Beyaz Renkli Sis Farları ve Beyaz Renkli LED Park Lambaları (ben ekledim) , Philips 4300K günışığı beyazı Xenon farlar (ben ekledim) , Alpine 9847 CD/MP3 Player , Hertz 5x7? (2 adet) ön oval komponentler , JBL 6506CE 16.5cm (2 adet) arka komponentler , Boss PD-3000 ve JBL 75.4 amplifikatörler , JBL W12GTI 30cm subwoofer (komple müzik sistemini ben ekledim, bir tek önlerdeki Hertz'ler vardı onlara dokunmadım).

Ata custom 76 mm sistem vardı ben aldığımda, susturucu katalitik her şey iptal. Sesi çok güzel ayarlanmıştı. Sportif kullanım için çok keyifli bir sesi vardı, hatta duyduğum en güzel seslerden bir tanesiydi. Ancak bir keresinde teybi evde unutmuşum, Çeşme'ye gittim o şekilde, döndüğümde oldukça mutsuzdum :) Yani gaza basarken güzel ama sabit hız veya sakin kullanım için aracın içinde durmak 20'li yaşların başında bile sıkıntı yaratıyordu. O yüzden araba sadece haftasonu arabası olmayacaksa tavsiye etmem. Ses kaydı vardı yanılmıyorsam, bulursam gönderirim.

Daha sonrası elim bir vaka sonucunda (karakolun önüne park edince polis arabayı bağlamaya kalktı) orta susturucu taktım. Dışarıya verdiği ses çok az azaldı ama en azından kabin içinde bir nebze olsun konfor sağlandı. Bu arada turbo basıncı da 0.1-0.2 bar arasında arttı.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

egeozal1

Güzel makineymiş. Ben olsam aynı şekilde bir tane daha yapardım. Gerçi durumlar veya şartlar farklı ise bilemeyeceğim. Anlattıklarınıza göre çok güzel bir gtv miş. :)

Emre Sezen

GTV V6 TB'lerde aynı bu şekilde debriyajın motor kısmında kolu mevcut,ben o kısmı yağlıyorum ve gerçekten faydası oluyor ama 2 ayda bir vs tekrarlanması gerekli! Bu hafif yumuşatma sağlıyor ama sanırım Emre'nin debriyajı zamana bağlı olarak sertleşmeye uğramış.

Anıl arabayı bugün lifte çektim benzincide gezdim dolandım o kolu bi türlü aşağıdan göremedim  :-X nerde ola ki ? bi de yerini bulunca wd40 mı yoksa başka tür bir yağ mı kullanalım

agucba

Alttan değil, yukarıdan bakmak gerekiyor. Motorun şanzıman ile birleştiği yerde, yukarıda kalmakta.

///////////////

Emre Sezen

Alttan değil, yukarıdan bakmak gerekiyor. Motorun şanzıman ile birleştiği yerde, yukarıda kalmakta.

yukarıdan ben hiç bişey göremiyorum ki, o kadar dolduracak ne varsa orayı, ne varsa koymuş italyanlar  :D

Veloce

yukarıdan ben hiç bişey göremiyorum ki, o kadar dolduracak ne varsa orayı, ne varsa koymuş italyanlar  :D

Balata spreyi iyicene, sonra wd40 üstüne bir de gres yedirdinmi hiçbirşeyi kalmaz ;) Sen bunları yaparken biri debriyaja sürekli basıp çekerse tadından yenmez sonrasında ;)  :haydi:

Anıl

Yukarıdan su haznesinin o taraflardan şanzıman kutusuna doğru bak görürsün, o sırada birisi debriyaja basarsa işin kolaylaşır.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Yukarıdan su haznesinin o taraflardan şanzıman kutusuna doğru bak görürsün, o sırada birisi debriyaja basarsa işin kolaylaşır.

Kendimi iyice kör gibi hissetmeye başladım  :-X bugün 3 defa kaputu açtım farklı farklı zamanlarda değişik açılardan baktım baktım baktım ama yok, göremedim  :( birine geç dedim debriyaja bas, sesini duyuyorum gacurt gucurt, ama kolun kendisinden eser yok, biri bulup fotoğrafını paylaşırsa güzel olur, elimde balata spreyi ve wd40 ile kalakaldım.  :(