Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Motor Yağı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

Iyi yapmissin abi gule gule kullan. Metro da pahali degil mi 80 liradan satiyorlardi en son.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login
mobil 10w60 ı bugün  10w40 magnatec ile değiştirdim.psikolojik mi bilmem ama sanki araba biraz rahatladı gibi.yağı metro grosmarket ten aldım.değişimi de orada yaptırdım.servis elemanının  dediği  ,castrol yağında  piyasada sahtesi epey varmış.
Psikolojik değil 10-40 daha ince olduğu için sıcak çalışmada 10-60 a göre daha rahat çalışacaktır. Tabi bunu fark edebilmek çok zor :)
Turbo Twin Spark

halil

Iyi yapmissin abi gule gule kullan. Metro da pahali degil mi 80 liradan satiyorlardi en son.

100 tl olmuş.epey artmış fiyatı.85 tl gördüm. meğer + kdv imiş.aldıktan sonra farkına vardım.neyse servis ücreti vermedik.teselli bulayım.  :)) :))
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

blueoyester

benim motorda şu an castrol magnetec 10-40 var. hepsi burdada 4 lt 55  eksiltince eklerim diye aldım. ama bu yağdan ekleme yapmaya başladığımdan bu yana eksiltme arttı. her 200-300 km bir yağa bakıyorum 150 gr civarı eksik oluyor. acaba yağ sahtemi diye düşünmeye başladım. o yüzden int. yağ almaya çekiniyorum. castrol heryerde var ama balıkresirde mobil satan yer az ve fiyatlar her yarde farklı. volvolin mi denesem acaba.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

milano 75

internet işi biraz sakat yağda ,bilinen sağlam firma değilse.turkoilmarket diye bi site var,bi ara baya takmıştım yağa sürekli arıyorum 10-50  ve orda buldum.fiyat çok xazip,buda ilk kıllanma sebebim.nette aradım o marka yağ var birezilya menşeeli ve baya sağlam firma,biraz derine inip ürünlerine baktım ki adamların 10-50 ürünü yok.türkoildeki çakma,merdiven altı.hatta iskoç(kutay)la mevzusunu yapmıştık,tr nin merdiven altı yağda bayaa iyi olduğunu söylemişti .güvenilir firma bulun.son bişey zeki ustanın orda castrol dağıtımcısına denk geldim ,adamlar bidonun üstündeki etiket için iade kampanyası yapmışlar sanayide,etiketin sahte dolumda kullanılmasının önüne geçmek için.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

iskoc

internet işi biraz sakat yağda ,bilinen sağlam firma değilse.turkoilmarket diye bi site var,bi ara baya takmıştım yağa sürekli arıyorum 10-50  ve orda buldum.fiyat çok xazip,buda ilk kıllanma sebebim.nette aradım o marka yağ var birezilya menşeeli ve baya sağlam firma,biraz derine inip ürünlerine baktım ki adamların 10-50 ürünü yok.türkoildeki çakma,merdiven altı.hatta iskoç(kutay)la mevzusunu yapmıştık,tr nin merdiven altı yağda bayaa iyi olduğunu söylemişti .güvenilir firma bulun.son bişey zeki ustanın orda castrol dağıtımcısına denk geldim ,adamlar bidonun üstündeki etiket için iade kampanyası yapmışlar sanayide,etiketin sahte dolumda kullanılmasının önüne geçmek için.

Valvoline kullanmıyorum ama yedek yağ çantam valvoline  :p
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

ArinFırat

yağın raf ömrü 5 yılmış..mobil 10-60 eski üretim yağları gri kapak yeni üretim ise mavi kapakmış. n11 den 4+1 litre aldım 4 lt olan mavi kapak geldi 1 lt olan gri kapak..bu bilgiyi aldığım satıcı söyledi..ama mobilin sitesine girdiğim zaman görsellere bakıyorum 10-60 lar gri kapak görünüyor..kandırıldım mı acaba diye düşünmüyor değilim..biri açıklık getirebilir mi :)

bu ürününmü aldınız acaba. bu gün mobil 1 teknik servisini aradım sahte yağ konusunda çok fazla şikayet geldiğini söyledi. yetkili distiribitörlerden yağ almamı önerdi.  şu an çok kafam karışık. balıkesirde yetkili satıcı yok. fiyatlarda çok  değişken.
Aynen bu yağı aldım.1000 kmde 150-200 gr eksilme oldu.sahtemi değilmi bilmiyorum ama kutu üzerinde bi anormallik vardı satıcıya sordum hepsi böyle dedi.resmi paylaşacam acaba sizdede kutu böylemi

ArinFırat

Yarım ay şeklindeki çizgi..sanki kesilmiş içi boşaltılmış ve çakma yağ doldurulup geri kapatılmış..elinde mobil yağ olan varsa kutunun dibine bakabilirmi acaba orjinalimi böyle.adamın günahını almış olmayayım

ArinFırat

milano 75

kalıp izidir o,dolum için bu uğraşa gerek yokki,üstten doldurulur.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

halil

benim motorda şu an castrol magnetec 10-40 var. hepsi burdada 4 lt 55  eksiltince eklerim diye aldım. ama bu yağdan ekleme yapmaya başladığımdan bu yana eksiltme arttı. her 200-300 km bir yağa bakıyorum 150 gr civarı eksik oluyor. acaba yağ sahtemi diye düşünmeye başladım. o yüzden int. yağ almaya çekiniyorum. castrol heryerde var ama balıkresirde mobil satan yer az ve fiyatlar her yarde farklı. volvolin mi denesem acaba.

castrol yağların kapaklarının aliminyum folyo yapıştırma var.sahte ise büyük ihtimal o yapıştırma yoktur.buna dikkat etmek lazım.mobil yağlarda ise  kapak iki türlü açılıyor.1.yuvarlak kilitli kapağı çevirerek ,alttaki plastik halkadan kurtararak yapılıyor.aynı içki şişelerinde ki gibi.2.yöntem hiç buna ellemeden konserve şeklinde kapağın üstünden açılıyor.sahtelerinin genelde sanayide açış yöntemi buymuş.ayrıca yanık yağları rafineri edip,piyasaya yeni yağ olarak sürüyorlarmış.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

yigitekimdemir

bu sahte mevzularıyla uğraşmamak için direkt ithal gelen motul'u kullanıyorum. çok talep olmadığı için kimse sahtesini yapmaya da uğraşmıyor. ara ara yağ satan internet sitelerinde indirime girebiliyor o zaman mobil fiyatlarına alabiliyorsunuz.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

blueoyester

merhaba. bu yağ eksiltmede artış konusunda kafama bişey takıldı.  triger değişimi sırasında üst kapak contası özelliğini kaybetmiş diye benim üst kapak contasını değiştirdiler.contayı yeni yetme bir çırak yapıştırdı. acaba contadan yağ kaçırıyor olabilirmi. kaçırıyorsa nasıl anlaşılır.
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

erk1n

Mobil ve Castrol'un piyasa çok sahtesi var.

Bence en garantisi bu yağları büyük alışveri merkezlerinden Bauhaus, Metro, Koçtaş vb gibi yerlerden almak.

Mobil'in alınabileceği güvenli yerler: Euromaster servisleri, Go akaryakıt istasyonları, Seç-Pet'in tavsiye ettiği güvenilir bayileri
Castrol'un alınabileceği güvenli yerler: BP akaryakıt istasyonları, Castrol'ün tavsiye ettiği güvenilir bayileri.

Sanayilerde yedek parça dükkanlarından almak riskli malesef.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

erk1n

Alfa 166 2.0TB V6 Turbo otomobilimde Mobil 10w60 kullanıyorum. Gayet memnunum, 2000km oldu henüz eksiltme yok. Ancak kış aylarında belki daha ince bir yağ kullanabilirdim.

Bir sonraki yağ değişimim tahminen yazın olacak. Shell Helix Ultra Racing 10w60 denemek istiyorum.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ArinFırat

Alfa 166 2.0TB V6 Turbo otomobilimde Mobil 10w60 kullanıyorum. Gayet memnunum, 2000km oldu henüz eksiltme yok. Ancak kış aylarında belki daha ince bir yağ kullanabilirdim.

Bir sonraki yağ değişimim tahminen yazın olacak. Shell Helix Ultra Racing 10w60 denemek istiyorum.
bagajınızda mobil 10-60 ın yedek yağı var ise size zahmet kutunun altına bakarmısınız? yukarıda paylaştığım resimdeki gibi yarım ay şeklinde kesik izi var mı yok mu?

erk1n

Alıntı Yap
bagajınızda mobil 10-60 ın yedek yağı var ise size zahmet kutunun altına bakarmısınız? yukarıda paylaştığım resimdeki gibi yarım ay şeklinde kesik izi var mı yok mu?

Bakıp buraya yazacağım
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

ArinFırat

Alıntı Yap

Bakıp buraya yazacağım
You are not allowed to view links. Register or Login dan aldığım için bu kesik izleri görünce işkillendim doğrusu..

blueoyester

merhaba. bu yağ eksiltmede artış konusunda kafama bişey takıldı.  triger değişimi sırasında üst kapak contası özelliğini kaybetmiş diye benim üst kapak contasını değiştirdiler.contayı yeni yetme bir çırak yapıştırdı. acaba contadan yağ kaçırıyor olabilirmi. kaçırıyorsa nasıl anlaşılır.

konu hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar.

iskoc

motorun egzoz manifoldu hizasında sağ,sol ve arka kısımlarında yağ sızıntıları varsa contadandır.gözle görülebilir.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

blueoyester

teşekkürler birazdan gidip bakayım

Wolfshade1989

Selam,
Shell helix 10w60 ben şahsen öneririm. Kendim de yeni geçiş sağladım yağ eksiltmesi azaldı. Alfa motorlarının kronik olarak yağ eksilttiğini ustalardan da duymuştum. Sizin 2000 km'de hiç azaltmaması çok iyi bence You are not allowed to view links. Register or Login . Ben Helix ile değiştirdikten sonra 600km yaptım, gözle görülür ufacık azalma olmadı. 500 daha yapayım, azcık  ilave zamanı gelir :)
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

ATA

Bu gün selenia racing 10w60 2lt. 60tl'ye buldum aldim.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

blueoyester

motorun egzoz manifoldu hizasında sağ,sol ve arka kısımlarında yağ sızıntıları varsa contadandır.gözle görülebilir.

egzos manifoldunu oralara baktım ama arka kısımkar pek görünmüyor görünen yerlerded de sızıntı yok gibi. ama karterin altında biraz yağ var gibi. bezle baktım eskiden kalama yağ kalıntılarına benziyor.