Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

LPG 2004 MODEL 147 DE SORUN YARATIR MI?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caglarates

Hekeze merhaba.

Aracım 2004 model 147 , tüp taktırmayı düşünüyorum. Benzinli araca tüp takılmasına karşıyım fakat çok yakıt masrafım oluyor. Tüplü 147 kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirmi, araçta motor problemi çıkıyormu veya arıza lambası yakarmı , çekiden ne kadar düşer. BRC mi ATİKER mi?  Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

tunerviper

Doğru şekilde takılırsa hiç bir sorun olmaz. Ts motor lpg ye gayet uygun yapıda. Ben atiker öneririm.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Turbo Twin Spark

oLYmpOs

Bir 156 kullanıcısı olarak her hangi bir sorun yasamadim şimdiye kadar. Wentgas performans kit takılı aracımda. Ben size BRC takmanizi öneririm

Alfa Romeo mk1 156 2.0 TS

dodogitar

4 ay önce 147 me atiker ob2 taktırdım. arıza ışığı ile korkun olmasın. ben 4 aydır sorunsuz bir şekilde biniyorum. 22 kuruşa kadar düştü şehir içi. şehir dışı 17 kuruş gibi yaktı basmama rağmen. dikkat edeceğin tek şey takacak olan ustanın ustalığı.

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

Doğa Tosun

147'de atiker vardı, çok memnundum. şehiriçi 18-20 şehirdışı 16 kuruş.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

esatkaracan

Benim önerim prins olacaktır. Pahalı fakat süper bir sistem. Kullandığım sürece çok memnun kalmıştım.performansta hiçbir kayıp olmuyor.

baronet

2 farklı 156 ım, 1 147 im oldu,
hepsinde de lpg var.

sorun yaşarmıyıma gelince, mk1 lerin sanırım kelebek ve rölanti motoru ile mk2 kiler farklı. bu durumdan dolayı mk1 ler lpgye karşı biraz daha nazlı.

mk1 aracımda atiker lpg vardı, gazdan dolayı zaman zaman rölantide düşmeler rölanti tutmaması gibi şeylerle karşılaşmıştım ama kolay da çözüldü.

mk2 lerde lpg çok güzel uyum sağlıyor ve benim aracım suan sehirler arası 20 kuruş yakıyor.
lpg takılan motor muhakkak zarar görecektir heleki kalitesiz lpg ve yağ kullanımında 50bin km gitmeden sübap yakma gibi maliyetli sorunlar yaşayabilirsiniz. bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için kaliteli yağ (motul önerimdir, veya an az castrol magnetec) kullanmanız ve lpg yi de bilindik yerlerden almanızı tavsiye ederim.

sizin aracınız 147 2004 ise, uyum anlamında sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. ben zavoli kullanıyorum ve çok memnunum.

blueoyester

imkanınız varsa prins taktırın performans kaygınız olmasın.on numara kit.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

OnurG

Montajı çok önemli... onun dışında, TS motorlar lpg ile uyumlu.

Atiker gibi diğer markalarda TR'de üretim yapmaktalar. Çoğu parçası yerli. Bilgilerinize.

shadoness

benim bütün araçlarımda LPG vardı hiçbirinde sorun yaşamadım güzel bir ayar yapılmış ise performans farkı anlayamazsınız... BRC önermiyorum sistematik hataları var. diğerleri hemen hemen aynı

fatihmehmet

Kitlere yüksek paralar vermenize gerek yok. AKL taktırabilirsiniz Obd2 uyumlu kitler en mantıklısı.

Biraz da araştırmayı kurcalamayi seviyorsanız You are not allowed to view links. Register or Login'i araştırın. Kendi LPG ayarınızı kendiniz yapabilirsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

alkar

You are not allowed to view links. Register or Login
Hekeze merhaba.

Aracım 2004 model 147 , tüp taktırmayı düşünüyorum. Benzinli araca tüp takılmasına karşıyım fakat çok yakıt masrafım oluyor. Tüplü 147 kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirmi, araçta motor problemi çıkıyormu veya arıza lambası yakarmı , çekiden ne kadar düşer. BRC mi ATİKER mi?  Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Selam, ben de 2006 Model 147 MK2 kullanıcısıyım, benden önceki sahibi sıralı sistem BRC kiti taktırmış ve 30,000 km'ye yakın kullanmış, ben de 20,000 km'dir sorunsuz kullanıyorum. Aynı özelliklerdeki MK1 motoruyla MK2 arasında büyük fark olacağını düşünmüyorum ama tam bilmiyorum da. Aynı olduklarını varsayarsak 1,6l 120BG'lik motorda hiçbir sorunla karşılaşmayacağını söyleyebilirim. hatta ben arabayı ilk aldığımda biraz performanslı kullanmak için LPG'yi kapatıp benzinle kullanıyordum ama sonra gözle görülür bir fark yaratmadığını gördüm.
Zaten artık LPG sistemleri eskisi gibi değil, çok daha gelişmiş teknolojiler kullanıyorlar, önemli olan BRC, Prince, Landirenzo gibi düzgün bir marka tercih etmek.

Zevkli sürüşler
MK2 Giulietta 1.6 JTDm 105hp - Rosso
MK2 147 Distinctive 1,6 T-Spark - Jarama

MUU

Merhaba,

147 mk2 kullanıcısıyım lpg de hiç bir sorun yaşamadım çekiş düşüklüğü neredeyse yok. Arkadaşların dediği gibi lpg de montaj %100 fark eden bir şey. Tanınmış lüks markalara montaj yapan bir çok usta var. Montaj iyi olduktan sonra sıkıntı yaşamak çok zor. Günümüz de bir çok markanın lpg beyni gelişmiş teknoloji uyguluyor atiker beyinleri çok gelişti ama bütçeniz varsa ağrısız başım olarak ilerleyebileceğiniz tek marka Prins dir. Lpg li araçta km bakımlarını aksatmaz iseniz sorun kesinlikle yaşamazsınız.

hkmtctnky

İyi takılan Atiker kötü Takılan prins'ten iyidir derler. İyi bi usta bulun sonra da hiç korkmadan taktırın derim. arkadaşlarımda vardı ordan da biliyorum sıkıntısız olduğunu. 2 hafta önce bende mk2 147 aldım, OMVL Reg diye bi marka takmışlar, 1000km ye yakın yol yaptım ş.arası 8,5 ş.içi 11 lt lpg yakıyor. 1.6TS de lpg nin sıkıntı cıkardığınıda hiç duymadım acıkcası.. Bence taktırın..
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

OğuzCanAlantor

Atikeri mutfak tüpü olarak bile kullanmam .

h.t

Lpg de montaj gerçekten çok önemli.. İyi kit olması tek başına bir anlam ifade etmiyor , montajın mutlaka işin ehli kişiler tarafından yapılması gerekiyor. T.spark larda düzgün montaj/iyi kit ile yıllarca sorunsuz kullanan bir çok kişi var.
Aynı marka olmasa da ben kardeşimin Fiat Stilosuna lovato taktırmıştım be 70 bin km boyunca lpg den hiç sıkıntı çekmedik.
Atiker vs. asla takmam aracıma bende , az daha verip daha kaliteli bir kit her zaman tercihim olacaktır.