Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Gökhanım benzinde yaktığının %20 fazlası olarak hesapla işte.
Yani 10 litre benzin ise 12 litre LPG :)
Ama birde motor ısınana kadar yaktığın benzini de koy mesela çünkü oda bir etken yakıtta.

redromeo156

tabı tabı suan havalarda soguk lpg ye gecene kadar bellı bı sure ve yakıt gıdıo ama en azında ayagımı gaza daha rahat basabılıyorum artık :D
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Cuore Sportivo

bizim araçlar malesef benzinin canına okuyor.gözümü benzin ibresinden alamıyorum =)
biz ne kullanırsak kullanalım ''asıl takan'' biz olmayacağız hiçbirzaman ;)

açıkçası ben benzin-lpg gelgitlerini yaşamaya devam ediyorum.Haftaya kafam atarsa gidip prins taktırmayı düşünüyorum ama LPG'yi de zamlayacak bunlar ozaman ne yapacağız :)

smlcvsgl

Merhabalar,

Bende 147 1.6 ts var. Yaklaşık 4 ay önce BRC marka lpg sistemi taktırdım, gayet memnunum 300 km'yi yaklaşık 70 tl'lik gaz ile rahatlıkla gidebiliyorum. Buda 23 kuruş civarı bir yakıt oluyor. İlk taktırdığımda çekiş de sorun olur diye deneme yaptım 200 km/sa gibi bir hıza rahatlıkla ulaştım, daha fazlasını basmaya da korktum açıkçası.  Arabanın çekiş gücünde vs. bir problemde yaşamadım. Sadece devri çok yükseltirseniz 6000'lere yaklaşırsa LPG'den sinyal sesi geliyor ve cihaz kendini kapatıp benzine alıyor. Düşünen arkadaşlar varsa BRC'yi tavsiye edebilirim.

Qwerty793

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhabalar,

Bende 147 1.6 ts var. Yaklaşık 4 ay önce BRC marka lpg sistemi taktırdım, gayet memnunum 300 km'yi yaklaşık 70 tl'lik gaz ile rahatlıkla gidebiliyorum. Buda 23 kuruş civarı bir yakıt oluyor. İlk taktırdığımda çekiş de sorun olur diye deneme yaptım 200 km/sa gibi bir hıza rahatlıkla ulaştım, daha fazlasını basmaya da korktum açıkçası.  Arabanın çekiş gücünde vs. bir problemde yaşamadım. Sadece devri çok yükseltirseniz 6000'lere yaklaşırsa LPG'den sinyal sesi geliyor ve cihaz kendini kapatıp benzine alıyor. Düşünen arkadaşlar varsa BRC'yi tavsiye edebilirim.

merhaba,

ben de 147 1.6 ts ile aranıza yeni katıldım :)
aracım lpg li yaklaşık 77 tl ye doldurdum henüz 150 km olmamasına rağmen lpg nin son ledine geldi şu an, şimdi smlcvsgl nin rakamlarını görünce içim bir nebze rahatladı, bakıma sokmam gerekiyor sanırım :)

fatihmehmet

Merhabalar,

merhaba,

ben de 147 1.6 ts ile aranıza yeni katıldım :)
aracım lpg li yaklaşık 77 tl ye doldurdum henüz 150 km olmamasına rağmen lpg nin son ledine geldi şu an, şimdi smlcvsgl nin rakamlarını görünce içim bir nebze rahatladı, bakıma sokmam gerekiyor sanırım :)

Valla ben de bir sıkıntı var o zaman. LPG 2.55 ten 88 liraya doluyor simit tüp.
Maksimum şehirici 270 km gidebildim. 2 depo bitti 3. Depo suan. Öyle sıkışık bir trafikte yok Kayseri'de yasıyorum. Sizleri görünce anormal geliyor benimki. Brc takılı. 1000 km den sonra değişme olur mu? Zaman geçmesi ki gerekiyor ?
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Kibitzer

bizim araçlar malesef benzinin canına okuyor.gözümü benzin ibresinden alamıyorum =)

açıkçası ben benzin-lpg gelgitlerini yaşamaya devam ediyorum.Haftaya kafam atarsa gidip prins taktırmayı düşünüyorum ama LPG'yi de zamlayacak bunlar ozaman ne yapacağız :)

Birebir aynı durumdayım. Çok çok sakin kullanıyorum ve TL bazında 40 kuruş civarı bir benzin tüketimim var ama bir Anadolu yakasına geçiyorum neredeyse çeyrek depo iniyor.

Prins taktırmak istiyorum. İstanbul'da TS motora Prins takmış bir yer arıyorum. TS motorda tecrübeli olması önemli, ilk defa bu motoru görüp takacaksa olmaz. Tanıdık bildik var mıdır yetkili Prins bayisi?
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

fatihmehmet

Birebir aynı durumdayım. Çok çok sakin kullanıyorum ve TL bazında 40 kuruş civarı bir benzin tüketimim var ama bir Anadolu yakasına geçiyorum neredeyse çeyrek depo iniyor.

Prins taktırmak istiyorum. İstanbul'da TS motora Prins takmış bir yer arıyorum. TS motorda tecrübeli olması önemli, ilk defa bu motoru görüp takacaksa olmaz. Tanıdık bildik var mıdır yetkili Prins bayisi?

Aman hocam bilmeyen birine taktırma. Ben brc taktirdim Kayseri'de araba 4 bin devri geçince motor ikaz işareti yanıyor Tekleme oluyor. Aracı aldığımda serviste baktılar hiç uyarı vermemişti LPG taktirdim 3 kez uyarı aldım 1 ayda. Yarın basacağım takan Bosch - Fiat servisini
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Alper

Ben bu kadar çirkin bir montaj görmedim arkadaşlar  >:( >:( >:(

egeozal1

Ben bu kadar çirkin bir montaj görmedim arkadaşlar  >:( >:( >:(

Kusra bakma ama abi gerçekten leş gibi montajlamış bu ne böyle bir de kendine usta mı diyor bu :asagi-ok: >:(

Alper

İşin tuhafı bunu Bostancıdaki Çetinsay (ki en iyilerden biri diye bilirim ben) yapmış.
Göz var nizam var sanat eseri gibi bir motora bu yapılır mı?

egeozal1

İşin tuhafı bunu Bostancıdaki Çetinsay (ki en iyilerden biri diye bilirim ben) yapmış.
Kendi çapında usta olduğu kesin bu kadar çirkin montajı ben ilk senden gördüm abi. Lpg kullanmıyorum KM çok yapmadığımdan ötürü ihtiyaç duymadım.Yaptıracak olursam da bu adama yaptırmam  :asagi-ok:

ArinFırat

konuya yeni katılıyorum herkes fikrini görüşünü söylemiştir lakin 3 yıldır Atiker kullanıyorum,sorun tekleme stop etme titreme vs hiçbir sorun yaşamadım..tavsiye ediyorum

blackgear

O yüzden geri alıyor Ferrari araçlarını  :haydi: Ha LPG sistemini böyle montajla, ha Mona Lisa' ya bıyık çiz. İkisi de aynı zihniyet ;)

sariertan

Montaj böyle olur. Sanat eseride bozulmaz  :yukari-ok:

egeozal1

Montaj böyle olur. Sanat eseride bozulmaz  :yukari-ok:

Süper olmuş abi nerede yaptırdın valla hiç Lpg takılmamış gibi ? :yukari-ok: :yukari-ok: :alfisti:

sariertan

Levent sanayide bir arkadaşın tavsiyesi üzerine şafak otogaza taktırdım. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim. Teleflex marka taktırsam anca bu kadar iyi olabilirdi.

egeozal1

Levent sanayide bir arkadaşın tavsiyesi üzerine şafak otogaza taktırdım. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim. Teleflex marka taktırsam anca bu kadar iyi olabilirdi.
Şafak otogaz hangi markalarin gaz montajini yapiyor abi ? Sana zahmet olmazsa  :)

sariertan

Reklam olmaz umarım.

egeozal1

Reklam olmaz umarım.

Çok sağol abi kuzenin arabasina lpg gerekiyordu Allah razı olsun :alfisti:

tugrul

ÇEtinsay ın önünden bile geçerken kafayı çevirip bakmıyorum, o derece ...  >:(
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

egeozal1

ÇEtinsay ın önünden bile geçerken kafayı çevirip bakmıyorum, o derece ...  >:(

Abi sen hangi marka kullaniyorsun nerede montajini yaptirdin?

tugrul

Ben kullanmıyorum artık ama çetinsay da montaj yapıldı, ilk olarak Bmd diye bir marka önerdiler, 6 silindir olduğu için bir sürü muhabbetten sonra ok dedim. Aylarca sıkıntı ayar vs vs derken olmadı. En sonunda araca motor yapılınca devamında zaten kullanmayı bıraktığım ve ustamda sıkıntılı (uyumsuzluk)  durumun farkında olduğu için aldı aracı götürdü, bu iş olmadı sizde görüyorsunuz dedi ben hiç ağzımı açmadım, hiç bir şey demeden atiker son sisteme geçirdiler. O şekilde duruyor artık, test maksatlı denendi bunun dışında hiç kullanmıyorum. Eskisine göre normal gibi gözüküyordu geçişleri falan ama ne performansı nasıl ve kaç yakıyor hesabı yapacak kadar kullanmadım.
Kullanmayı da düşünmüyorum.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS

egeozal1

Ben kullanmıyorum artık ama çetinsay da montaj yapıldı, ilk olarak Bmd diye bir marka önerdiler, 6 silindir olduğu için bir sürü muhabbetten sonra ok dedim. Aylarca sıkıntı ayar vs vs derken olmadı. En sonunda araca motor yapılınca devamında zaten kullanmayı bıraktığım ve ustamda sıkıntılı (uyumsuzluk)  durumun farkında olduğu için aldı aracı götürdü, bu iş olmadı sizde görüyorsunuz dedi ben hiç ağzımı açmadım, hiç bir şey demeden atiker son sisteme geçirdiler. O şekilde duruyor artık, test maksatlı denendi bunun dışında hiç kullanmıyorum. Eskisine göre normal gibi gözüküyordu geçişleri falan ama ne performansı nasıl ve kaç yakıyor hesabı yapacak kadar kullanmadım.
Kullanmayı da düşünmüyorum.
Çok dogru yapiyorsun abi oyle bir makineyi lpg ile harab etme zaten o aracin benzinini dusunen binmesin bence performans aracina lpg takilmasini dogru bulmuyorum. İhtiyacin olmus bir ara senin durumun farkli abi lutfen alinma :)

tugrul

Yok alınacak birşey Ege cim şartlar işte, konu sağlık olunca ve ayda 1500 tl benZİne verince ya makinayı hemen satacaktım ki bu mümkün değil yada tasarruf yoluna gidecektim. Böyle oldu malesef. Faydasıda olmadı zaten:(
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS