YOL TUTUŞ : 159 ve Giulietta

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

Alıntı yapılan: Utku - 31 Mart 2016, 17:54:33
@hi_cazz Halit senin bi arkadaşının Golf 7 - Giulietta test sürüşü vardı.Aynı viraja aynı hızla girdikleri
Anlatsana o hikayeyi :)

Antalya'da arkadaşlar araba bakmaya gidiyor. Giulietta testinde ilk önce adam kullanıyor. Düz yolda 170-180le şerit değiştirip. Sonra 160la giderken direksiyonu bırakıp freni köklüyor. Giu hiç savrulmadan şeridinde duruyor. Sonra havaalanı köprüsüne çıkan kavşağı bilen varsa eğer oraya 160la girip firene basıyor viraj için araç savrulmadan duruyor. Aslında adam uyarmış bu sınıfta başka markalarla denemeyin diye.

Sonra VW'ne gidiyorlar. Test sürüşü yaptırcak adama giulietta ile adam kullandı bize şöyle şov yaptı diye anlatıyorlar. Hatta içlerinde birisi valla aynısını bu araba yapsın ben alcam Golf'ü diyor. Adam gaza geliyor. Aynı virajda adam frene asılınca araba pert. Adamlara bişey olmamış Allahtan.

francobaresi

Alıntı yapılan: hi_cazz - 31 Mart 2016, 21:31:19
Antalya'da arkadaşlar araba bakmaya gidiyor. Giulietta testinde ilk önce adam kullanıyor. Düz yolda 170-180le şerit değiştirip. Sonra 160la giderken direksiyonu bırakıp freni köklüyor. Giu hiç savrulmadan şeridinde duruyor. Sonra havaalanı köprüsüne çıkan kavşağı bilen varsa eğer oraya 160la girip firene basıyor viraj için araç savrulmadan duruyor. Aslında adam uyarmış bu sınıfta başka markalarla denemeyin diye.

Sonra VW'ne gidiyorlar. Test sürüşü yaptırcak adama giulietta ile adam kullandı bize şöyle şov yaptı diye anlatıyorlar. Hatta içlerinde birisi valla aynısını bu araba yapsın ben alcam Golf'ü diyor. Adam gaza geliyor. Aynı virajda adam frene asılınca araba pert. Adamlara bişey olmamış Allahtan.
etkileyici bi olay gercekten.
giuliettanin ozellikle direksiyon tepkisine ben de bayiliyorum. 2015 giu 1.6 dizel suruyorum arasira, bana son derece guven veriyor. 159la kiyas konusuna gelince de yuksek hizda her iki aractada endiselenmiyorum. tabi agirlik dagilimi, aerodinamigi, lastigi janti biton degiskeni var bu yol tutusun ama yanilmiyosam giuda mcpherson suspansiyon sistemi var 159 larda cift salincak. cift salincakta mcphersona gore daha iyi yol tutus ve konfor sunuyor, sanki 159 yol tutus anlaminda basarisiz gibi algiladim bu basliktaki bazi iletilerde. o meshur alfa 159un yol tutus videosu fason mu acaba :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

E.Ç.M. (MiTongin)

sesli kahkaha attim valla  :lol:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

h.t

Abi istemsiz bende güldüm , kimseye bişey olmaması sevindirici.. Ya akıl var mantık var golfle o hareketi nasıl yapmış satış danışmanı/veya her kimse..

Zaten şu vag satıcılarındaki özgüvenin yarısı bizimkilerde olsa , patlatırlar satışları

Doğa Tosun

Alıntı yapılan: francobaresi - 31 Mart 2016, 21:52:10
etkileyici bi olay gercekten.
giuliettanin ozellikle direksiyon tepkisine ben de bayiliyorum. 2015 giu 1.6 dizel suruyorum arasira, bana son derece guven veriyor. 159la kiyas konusuna gelince de yuksek hizda her iki aractada endiselenmiyorum. tabi agirlik dagilimi, aerodinamigi, lastigi janti biton degiskeni var bu yol tutusun ama yanilmiyosam giuda mcpherson suspansiyon sistemi var 159 larda cift salincak. cift salincakta mcphersona gore daha iyi yol tutus ve konfor sunuyor, sanki 159 yol tutus anlaminda basarisiz gibi algiladim bu basliktaki bazi iletilerde. o meshur alfa 159un yol tutus videosu fason mu acaba :)

bende o izlenimi algıladım o yüzden detaylandırdım. Bana 159'dan daha çok güven veren tek araba 2015 A6 3.0 tdi quattro idi. Ankara-Bolu otobandan 55 dakika sürmüştü. Midem bulanarak viraja giriyodum, 220 ile girdiğim sıkı virajda yolun bozukluklarına rağmen kütür kütür dönüyordu.(272 hp ile 5,5 sn'de 0-100, 220'de gazı dipleyince koltuğa itme hissi, ve muhteşem matrix yıldırım çakan bixenonlarını da hiç unutamam)
159'u babamdan devraldığım ilk dönemler gece çıkıp çevre yolundan havaalanına kadar gidip geri geliyordum. Virajlar uzun, seyredilen sürat gece tenhalığının etkisiyle 120'nin altına düşmez. Asfalt pürüzsüz ve koyudur. Mesela o yolda giu'nun 159'un peşinden gelmesi dahi aşırı cesaret işi olur. Panamera ile de orada oynamıştım zaten. 3 viraj dayandım sonraki düzlükte baybay dedi gitti zaten.
Ama şehiriçinde, düşük hızlarda aynı kavşağa son anda karar verip hemen dalayım diye kırdığınızda,159 ağırlığına yenilip kendi istediğini yapabilir. Giu ise anında stabil dönecektir. Bu durum hergün evime döndüğüm son küçük kavşakta 147 vs 159'da da böyleydi.   

Halit Abi, bmw'lerde genel olarak var o durum. Özellikle 159'dan inince iyice hissedilir oluyor. Ama korkutsa da dönüyorlar. DSC'sini çok kullanıyor 159'un stabilite kontrol sistemine göre. DSC kapalıyken f30 ile 4.viteste çok çok yumuşak bir virajda asfalt beyaz ise gerçekten küçük bir direksiyon hareketi ile arkasını yanına alabiliyorsun. DSC açıkken iyi ama.

Yurtdışı kaynaklı bi testte 159'un VDC'si kapalıyken virajlara domuz gibi girdiğini, limit üstünde daha kontrollü olduğunu okumuştum ama, denemedim tabi.
Giulietta'yı da kesinlikle test edicem. 
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hi_cazz

Alıntı yapılan: Doğa Tosun - 01 Nisan 2016, 00:21:04
bende o izlenimi algıladım o yüzden detaylandırdım. Bana 159'dan daha çok güven veren tek araba 2015 A6 3.0 tdi quattro idi. Ankara-Bolu otobandan 55 dakika sürmüştü. Midem bulanarak viraja giriyodum, 220 ile girdiğim sıkı virajda yolun bozukluklarına rağmen kütür kütür dönüyordu.(272 hp ile 5,5 sn'de 0-100, 220'de gazı dipleyince koltuğa itme hissi, ve muhteşem matrix yıldırım çakan bixenonlarını da hiç unutamam)
159'u babamdan devraldığım ilk dönemler gece çıkıp çevre yolundan havaalanına kadar gidip geri geliyordum. Virajlar uzun, seyredilen sürat gece tenhalığının etkisiyle 120'nin altına düşmez. Asfalt pürüzsüz ve koyudur. Mesela o yolda giu'nun 159'un peşinden gelmesi dahi aşırı cesaret işi olur. Panamera ile de orada oynamıştım zaten. 3 viraj dayandım sonraki düzlükte baybay dedi gitti zaten.
Ama şehiriçinde, düşük hızlarda aynı kavşağa son anda karar verip hemen dalayım diye kırdığınızda,159 ağırlığına yenilip kendi istediğini yapabilir. Giu ise anında stabil dönecektir. Bu durum hergün evime döndüğüm son küçük kavşakta 147 vs 159'da da böyleydi.   

Halit Abi, bmw'lerde genel olarak var o durum. Özellikle 159'dan inince iyice hissedilir oluyor. Ama korkutsa da dönüyorlar. DSC'sini çok kullanıyor 159'un stabilite kontrol sistemine göre. DSC kapalıyken f30 ile 4.viteste çok çok yumuşak bir virajda asfalt beyaz ise gerçekten küçük bir direksiyon hareketi ile arkasını yanına alabiliyorsun. DSC açıkken iyi ama.

Yurtdışı kaynaklı bi testte 159'un VDC'si kapalıyken virajlara domuz gibi girdiğini, limit üstünde daha kontrollü olduğunu okumuştum ama, denemedim tabi.
Giulietta'yı da kesinlikle test edicem.

Doğa şöyle söyleyeyim. Eğer ki F30'un verdiği his sana güven veriyorsa gidip bir w205 c serisini test etmeni öneririm. Hiç abartmıyorum. Viraja girmemle beraber bu araba arkadan çeker değil hissine kapılıyorum. O kadar net alıyor virajı.

depeche101

Alıntı yapılan: agucba - 30 Mart 2016, 16:17:31
159'la çok kısa süreli bir kaç tur dışında gezmişliğim tozmuşluğum yoktur ama Giulietta ile var. Ayrıca Tofaş'ın Olimpiyat Stadı Parkı'nda yapmış olduğu etkinliğe katılmışlığım var. Onun haricinde Mengerler Ataşehir'de "takıldığım" zamanlarda da Giulietta ile bir aşinalığım oldu. Hatta @Alper (Alper Akdeniz) ile Mengerler'deki satış temsilcisi bayana korku çığlıkları attırıp kendisini küfür ettirecek kadar yüksek süratte viraj tecrübem de oldu. Bunu yaparken kullanılan Giulietta bir QV idi ve ben arkada oturuyordum. Virajlarda doğal olarak sarsılmış olmama rağmen "Aha, şimdi refüje girdik" gibi bir düşünce olmadı veya içimden "Laaaannn frene bassana" dediğim olmadı. Ellerim de terlemedi. Bunları yaparken QV'nin lastiklerinin çok da iyi durumda olmadığını söylebilirim.
E şimdi Giulietta alanlar, Eibach Pro Kit ve Bilstein B8 kombinasyonunun daha da iyi olduğunu söylediklerine göre, ki bunlardan biri @depeche101 rumuzlu Okan Hocam'dır, artık gerisini siz düşünün.
He, eğer ki 159'a farklı yay, amortisör, 18" veya 19" jant takıp Powerflex, Anti Roll Kit vs vs takarsanız, belki daha iyi olacaktır ama Giulietta'ya sadece yukarıda yazdığım kombinasyonu ama ayrı ayrı, ama tek bir seçenek (Alfisti Net'te ayrı ayrı veya hepsi beraber "Sportiva" adı altında 609 €'ya satılıyor) almanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Hem de standart 17" jantlarla.
@murat

@agucba  Serkan hocam burada bir düzeltme yapayım.

Benim Giulietta'da yol tutuş açısından en beğendiğim setup H&R yaylar ve Bilstein B8 ler oldu. Sert konforlu ve yol tutuşu açısından bana göre en iyi seçenek . ( Coil denemedim bilemiyorum )

Kesinlikle Bilstein B8 ler ile Eibachları beraber önermiyorum. Sallantısı bol dengesiz bir setup oluyor.Benim hiç hoşuma gitmedi , başkası sever mi bilemiyorum.  Ama Eibachlar ile stok amortisörleri keyifli yumuşak bir sürüş için önerebilirim.

Yukarıda önerdiğim ve önermediğim kombinasyonlar bizzat tarafımdan denenmiştir , bu arada aracın QV olduğunu hatırlatayım , diğer versiyonlarda ne gibi tepkiler alırız bilemiyorum

:yukari-ok:

Doğa Tosun

Alıntı yapılan: hi_cazz - 01 Nisan 2016, 10:01:03
Doğa şöyle söyleyeyim. Eğer ki F30'un verdiği his sana güven veriyorsa gidip bir w205 c serisini test etmeni öneririm. Hiç abartmıyorum. Viraja girmemle beraber bu araba arkadan çeker değil hissine kapılıyorum. O kadar net alıyor virajı.

Güven veriyor çünkü kopmayacagını biliyorum alıştım :D ama ilk bindigimde kaymadıgını görene kadar ben de çok yadırgadım. E90 bu konuda daha iyi kesinlikle. His olarak bakarsak dedigin gibi merco cok daha stabil hissettiriyordur.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

h.t

Alıntı yapılan: Doğa Tosun - 01 Nisan 2016, 14:06:36
Güven veriyor çünkü kopmayacagını biliyorum alıştım :D ama ilk bindigimde kaymadıgını görene kadar ben de çok yadırgadım. E90 bu konuda daha iyi kesinlikle. His olarak bakarsak dedigin gibi merco cok daha stabil hissettiriyordur.

Sen bide önden çeker merconun hissiyatına bak :lol:

hi_cazz

Alıntı yapılan: h.t - 01 Nisan 2016, 14:50:55
Sen bide önden çeker merconun hissiyatına bak :lol:

Hürcan geçen hafta benim aracın ön camlar garantiden akustik versiyonlar ile değişti. Araç 2 gün serviste kaldı. Bana da dizel cla verdiler amg paket. Yalnız verdikleri araçta sanırım runflat yoktu. Çünkü çok sert değildi araç.

Antalya yolunda demelerimde aracın viraj içinde gaza yüklenince önden kaydığını gördüm. Sende durum nasıl?

Verdikleri araç
[IMG]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160401/5bb3e06a5c773ff95241fa079d068683.jpg[/img]
[IMG]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160401/8712f7844a20705b11696ecef87ec2b6.jpg[/img]
[IMG]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160401/019eed1ae84bd89d1ac51fa1b25c2303.jpg[/img]

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Alıntı yapılan: wolkanku - 01 Nisan 2016, 15:20:38
@hi_cazz akustik versiyon ön cam ne halit?

Volkan, ben aracı sipariş ederken Tr opsiyonlarında bulunmayan akustik cam paketi diye bir paket vardı. (Ön cam, ön kapı camları çift cam şeklinde). Ben bayideki satış temsilcisine söylemiştim aslında alabiliyormuyuz diye oda alamadığımı söylemişti. Fakat aldığım bir opsiyondan dolayı ön cam akustik olarak gelmişti. Yan camlar normal tek cam olarak geldi. Araçta birgün giderken 120km/h üstünde yan camlardan rüzgar sesi geldiğini farkettim. Servise durumu ilettim. Onlarda garanti kapsamında ön kapı camlarını akustik olan çift camlarla değiştirdiler. Rüzgar sesi kesildi, ışıklarda beklerken sağdan soldan gelen dış sesler neredeyse %60dan fazla azaldı. Daha kapalı kutu gibi oldu içerisi.

Bende bu vesileyle 1200tl opsiyon fiyatı olan donanımı bedavaya almış oldum.

wolkanku

Alıntı yapılan: hi_cazz - 01 Nisan 2016, 15:33:59
Volkan, ben aracı sipariş ederken Tr opsiyonlarında bulunmayan akustik cam paketi diye bir paket vardı. (Ön cam, ön kapı camları çift cam şeklinde). Ben bayideki satış temsilcisine söylemiştim aslında alabiliyormuyuz diye oda alamadığımı söylemişti. Fakat aldığım bir opsiyondan dolayı ön cam akustik olarak gelmişti. Yan camlar normal tek cam olarak geldi. Araçta birgün giderken 120km/h üstünde yan camlardan rüzgar sesi geldiğini farkettim. Servise durumu ilettim. Onlarda garanti kapsamında ön kapı camlarını akustik olan çift camlarla değiştirdiler. Rüzgar sesi kesildi, ışıklarda beklerken sağdan soldan gelen dış sesler neredeyse %60dan fazla azaldı. Daha kapalı kutu gibi oldu içerisi.

Bende bu vesileyle 1200tl opsiyon fiyatı olan donanımı bedavaya almış oldum.

yahu hep 4 ayak üstüne düşmeyi nasıl beceriyorsun halit... bendeki bu şansla beni 4 ayağımdan ayırıp öpecekler, sen hep 4 ayak üstüne düşüyorsun  :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Alıntı yapılan: wolkanku - 01 Nisan 2016, 16:12:18
yahu hep 4 ayak üstüne düşmeyi nasıl beceriyorsun halit... bendeki bu şansla beni 4 ayağımdan ayırıp öpecekler, sen hep 4 ayak üstüne düşüyorsun  :serefe:

[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]
Bu ara baya baya şanslıyım Volkan. Bende bilemedim kuş falanda sıçmadı ama [emoji1][emoji1][emoji1]

Adza

Ben 159un yol tutusundan oldukça memnunum...  Hatta geçen akşam şehir içi 110km hızla gidiyordum,  hangi kavşaktan çıkacağımı bilmiyordum arkadaş tarif ediyordu.  En solda 110la giderken  yaklaşık 100-150m ilerden sağdan çıkış yapmamı istedi. Baktim ayna boş kırdım, en sagda araba vardi 2 şeritli çıkış yolunun sol seridinden ilerlerken önümde kaza oldu.  Hızım 80gibi biseydi. Direksiyonu 90° sağa kırdım bi baktim minibüs duruyor,  kazali aracla minibüs arasindan benim araba gecmez diye düşündüm  ama o hizla durmam imkansız olduğu için ayni şekil sola kırdım.  Araba ordan sığdı :)  100m ilerde ışıklarda minibüs şoförü yanımda durup tebrik etti ve Sağda durdugu için özür diledi. Ekmek parası napalim vs ye bağlayınca hiç ters yapmadım.  Ama o slalomdan sonra arkadaşım şoka girdi resmen. 2 3 dk hareketsiz durdu sonra ağlamaya başladı 😂😂😂

agucba

Alıntı yapılan: depeche101 - 01 Nisan 2016, 11:24:29
@agucba  Serkan hocam burada bir düzeltme yapayım.

Benim Giulietta'da yol tutuş açısından en beğendiğim setup H&R yaylar ve Bilstein B8 ler oldu. Sert konforlu ve yol tutuşu açısından bana göre en iyi seçenek . ( Coil denemedim bilemiyorum )

Kesinlikle Bilstein B8 ler ile Eibachları beraber önermiyorum. Sallantısı bol dengesiz bir setup oluyor.Benim hiç hoşuma gitmedi , başkası sever mi bilemiyorum.  Ama Eibachlar ile stok amortisörleri keyifli yumuşak bir sürüş için önerebilirim.

Yukarıda önerdiğim ve önermediğim kombinasyonlar bizzat tarafımdan denenmiştir , bu arada aracın QV olduğunu hatırlatayım , diğer versiyonlarda ne gibi tepkiler alırız bilemiyorum

:yukari-ok:
Doğrudur Okan Hocam, aklımda öyle kalmış benim.

///////////////

Sportivo

Arkadaşlar geçenlerde Yatağan -Çine arasındaki yolda giderken bir E250 CDI beni fena geçti, o yolu iyi bilirim ve 156 ile en keyif aldığım yollardan biridir ve genelde orada basarım. Gerçi o gün bagaj dolu ve 3 kişiydik genel ortalamamın altında sakin giderken arkamdan hızla yaklaşan geniş led farlar farkettim ve sert virajların birinde beni geçti. Dediğim gibi normalin altında gidiyordum , zaten geldiğini farkettikten sonra tempomu arttıramaya fırsat vermeden geçti . Ben de boş olsam ve basıyor olsaydım da yine de geçermiş hissiyatı uyandırdı. Bir de farkettiğim virajın içinde E250 hiç yatmadı, rayda gidermişcesine hiç fren bile yapmadan döndü, 10 senedir ilk defa bir Merso açıkçası şaşırttı, belki sert bir amortisör setup'ı vardı bilemiyorum .

Alfa Romeo 156
35 AU 4494

hi_cazz

Alıntı yapılan: Sportivo - 01 Nisan 2016, 22:01:56
Arkadaşlar geçenlerde Yatağan -Çine arasındaki yolda giderken bir E250 CDI beni fena geçti, o yolu iyi bilirim ve 156 ile en keyif aldığım yollardan biridir ve genelde orada basarım. Gerçi o gün bagaj dolu ve 3 kişiydik genel ortalamamın altında sakin giderken arkamdan hızla yaklaşan geniş led farlar farkettim ve sert virajların birinde beni geçti. Dediğim gibi normalin altında gidiyordum , zaten geldiğini farkettikten sonra tempomu arttıramaya fırsat vermeden geçti . Ben de boş olsam ve basıyor olsaydım da yine de geçermiş hissiyatı uyandırdı. Bir de farkettiğim virajın içinde E250 hiç yatmadı, rayda gidermişcesine hiç fren bile yapmadan döndü, 10 senedir ilk defa bir Merso açıkçası şaşırttı, belki sert bir amortisör setup'ı vardı bilemiyorum .

Muhtemelen araç amg paketliydi. Dolayısı ile süspansiyonu spor-sert oluyor. Bundan dolayıda virajda yatmıyor.

tako74

Benim 159 la İstanbul istikametinden avcılara giriş icin köprü üzerine çıkartan viraja istegim hızla girdiğimi gören birader başka bir gün bana,kendi golf 7 si ile hava atmaya kalkışınca bir sure 2 teker üzerinde gittiğimiz ve ecel terleri döktüğümüz anısı var hafızamda

leonheart

Hafta sonunu 1.4 turbo TCT Giuli ile geçirdim. Uzun süredir bu kadar eğlenceli bir araba kullanmamıştım. 159 dan sonra muadili diğer marka ve modelleri ara sıra kullanıyorum ve hiçbiri 159 daki tadı bana vermiyordu ama Giulietta 159 umu bana hiç arattırmadı desem yeridir. Yol tutuş, direksiyon tepkileri, viraj kabiliyeti, performanssss(Dynamic mode a hasta oldum :haydi: ) ... Konu  sürüş olunca Alfa Romeo gerçekten işini iyi biliyor  :yukari-ok:
159 JTDM Distinctive

h.t

@hi_cazz Halit abi gözümden kaçmış kusura bakma..
Valla benim araba daha 2.200 km de birde üzerinde kış lastikleri olunca çok fazla deneme yapma fırsatım olmadı ama bir iki kere zorladığında önden kaymadan ziyade arkanın gideceğini hissettim.. Bende ki benzinli , o kadar farklıda değildir ağırlık dağılımları diye düşünüyorum.. Tabi en sağlıklı yorumu yazlıklara geçince yaparım , Özgün abidede var cla , acaba onun yorumu nedir ? @Gouki

Rotweiler

Alıntı yapılan: hi_cazz - 01 Nisan 2016, 16:14:45
[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]
Bu ara baya baya şanslıyım Volkan. Bende bilemedim kuş falanda sıçmadı ama [emoji1][emoji1][emoji1]

@hi_cazz
Senin şansını Kıbrıs'ta ben döndürdüm, ondan hep ahahahaha
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Rotweiler

9000 km'ye yakın CLA kullanmış biri olarak naçizhane ben de yazayım:

18ler ve runflatler ile yoldaki en ufak pürüzü hissediyorsunuz direksiyonda ancak kasada çok bir his yok. Ancak araç en çıplak asfaltta dahi gerçek ray hissini paylaşıyor ve torsiyon sisteminin çalıştığını hissediyorsunuz.
159 biraz daha yüksek olduğundan olsa gerek, virajı çok başarılı şekilde sönümlese dahi, kasa yukarıda kaldığından merkez kaç kuvvetini bel yukarınızda hissediyorsunuz. Tabii kaymaya başlıyorsunuz vücut olarak.
AMG paketlerde özellikle koltuk vsden dolayı ergonomi daha yüksek, sabit oturmamak mümkün değil. Hissettiklerimizde onların da etkisi var.
Her ortamda da söylediğim gibi, araçlar bazı mekanik ve dinamiklerde rakip olsa da, teknolojik olarak çok büyük fark var.

@Doğa Tosun
Bahsettiğin araba 4,9 metre, 1,75 ton V dizilimli motor'a sahip bir araç lan ahahahahah
O girmesin öyle de ben mi gireyim? :D
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Doğa Tosun

@Rotweiler valla parayı bulsam, o klasta arabaya bineceksem sırf o tecrübe yüzünden A6 :D Arabanın sahibi beni teşvik etti gir, daha hızlı gir, kaymaz o döner, rahat ol vs vs diye. Limitlerin altında bile kalmışımdır allah  bilir.

Kendisi makineden de belli olduğu gibi "keko"nun tanımıydı. A6'nın Konsoldaki esp'yi kapatma tuşunu kendi tabiriyle "4 çekere alma tuşu" zannederek 30 bin km boyunca sürekli istanbul-ankara / ankara-istanbul 2'şer saatten 4 saatte giden birisi. Yani anladığınız gibi; 2 saatte istanbula 4 çekere aldığını sanarak fakat aslında esp'yi kapatarak gidiyormuş. Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim. Hayatımda daha ironik başka olay yaşamadım. F10 530d'si vardı adam ötv'yi yüksekten ödemeyi seviyor. Onu satmış a6'yı almış. O dışardan daha oturaklı duruyormuş fakat a6 yolda (cahillikten esp'si kapatılmış halde) bmw'den iyiymiş. Öyle diyor

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Onur Mutlu

Merhaba @hi_cazz . Ben bu foruma yeni katıldım. Yakında giulietta dizel otomatik alacağım. İçinde bütün opsiyonları dahil olarak almayı düşünüyorum. Babamın üstüne olduğundan dolayı ÖTV vergisi alınmayacak. Alfa Romeo ile ilgili bir çok konuda yazmışsınız. Ben de size danışmak istedim. Öncelikle bu dizel otomatik olanı kullandınız mı? Ben kullandım ama sürüşü gerçekten harika olmasına rağmen bir kaç konuda kararsız kaldım. Onun dışında bu akustik cam olayını alacağım Giulietta için servisinde uygulayabilir miyim, böyle bir opsiyonu varsa. Bir de hangi serviste yaptırdınız aracınızı? Cla amg paketli yedek araba vermeleri cidden çok hoş olmuş. Lüks spor paket 1 ve 2 arasında 2 yi seçeceğim ancak sürücü koltuğu tamamen elektrikli ayarlara sahip olup olmayacağını alacağım bayi de bilmiyor. Test sürüşüne iki defa çıktım. Birisinde normal test güzergahında yaptık, diğerinde de yanlış bir yoldan başladım, geri dönebilme şansım varken satış görevlisi dönmenize gerek yok buradan da devam edebiliriz dedi. Tesadüf o günden önce oradaki yolda da test yapma imkanım olsaydı diye içimden geçirmiştim. Bahsettiğim yolda hem düzlük alan var hem de keskin virajlar var. Asfaltı da kaliteli ve 3-3 toplam 6 şeritlik geniş bir yol. Neyse, düzlüklerde rica ettikten sonra gazladım bir de virajlarda kurallara uymam gerektiği için yarış çizgisini tutturamadım. Ancak yine de gerçekten çok güven verdi. Ama daha önceki dizel araçlar güçsüz olduklarından sürekli istemsiz olarak gaza yükleniyordum. Gördüğümüz ilk u dönüşünden bayiye geri gidecektik. Arabalar geçtikten sonra istemsiz gaza yüklendim ve ön taraf sağ sol yaptı. O sırada aklıma otopark.com'un dedikleri aklıma geldi. Yol tutuşunun o kadar da iyi olmadığını ve sürekli kafadan koptuğunu söylemişlerdi. Sinan Koç da bir Alfisti ve o da beğenmemişti. Ancak o iki test sürüşündeki arabanın verdiği zevk gerçekten ayrıydı. Bundan dolayı herhangi bir lüks ya da normal bir araba aldığımda Giulietta'da aklım kalacaktı. Eksikleriyle, artılarıyla cidden Giulietta'yı seviyorum. Ağustos'un başında sipariş verip, ağustos sonuna doğru da gelmesi planlanıyor.