Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 AG 5059 - 2.0 Selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasiko

You are not allowed to view links. Register or Login
Masallah Paril paril parliyor.
Tşk ederim...

hasiko

Merhabalar....
     Sol üst rotil bozulduğu için kanepe gıcırtılı bir araca bindim bugün. Fiyat ve marka tavsiyelerinizi bilmek isterim. Şimdiden teşekkürler...

tolga_ozhan

Sol üst salıncaktır o bozulan.
Salıncağın 2 burç 1 rotili vardır. Gıcırtıyı burçlar yapar.
Marka olarak fiyat performans oranı en iyi olan marka teknorot. Votto ya da Formpart tavsiye etmiyorum.

hasiko

Sol üst salıncaktır o bozulan.
Salıncağın 2 burç 1 rotili vardır. Gıcırtıyı burçlar yapar.
Marka olarak fiyat performans oranı en iyi olan marka teknorot. Votto ya da Formpart tavsiye etmiyorum.
Tavsiye için teşekkür ederim. Tavsiyenize uydum ve teknorot aldım. Şu an için memnunum tekrar teşekkür ederim...

hasiko

Uzun zamandır pahalılığından ve servis sıkıntısından dolayı beni üzen TELEFLEX marka lpg sistemini söktürdüm. Araca ATİKER GOLD taktırdım. Çok memnunum herkese tavsiye ederim...

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hasiko

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Uzun bir aradan sonra bir güncel yapalım...

TRSemih

Maşallah :nazar:

Farlar ne ara soldu bu kadar? Muhtemelen aklınızdadır ama acil el atılmalı. Güzelim bakışları öldürüyor.

Lpg hayırlı olsun bu arada ;)
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Muratözdemir

Bende far temizligi mi istiyor acaba yazacaktım :)

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hasiko

Maşallah :nazar:

Farlar ne ara soldu bu kadar? Muhtemelen aklınızdadır ama acil el atılmalı. Güzelim bakışları öldürüyor.

Lpg hayırlı olsun bu arada ;)
Bayağı bir yordum ihtiyar delikanlıyı. Yaklaşık 7 ayda 30-35000 km yaptım. Dediğin gibi Semih;farlar aklımda hatta en kısa zamanda temizlenmesi lazım. Temizliğe girmişken bir kaç aya komple boyada yapılacak. Biraz daha parlak bir görüntü olması açısından bol simli bir boya kullanmayı düşünüyorum. Hayırlısı bakalım....

hasiko

Bende far temizligi mi istiyor acaba yazacaktım :)
Yapılacaklar listemde en üst sırada

hasiko

Maşallah  :nazar:
Tşk ederim...

hasiko

Sonunda bu işide çözdüm. Kumandadan Otomatik bagaj açma işlemide tamam...

blackgear

Çok iyi olmuş, elinize sağlık :yukari-ok:

Yöntem için link var mı? Yoksa kendiniz mi yaptınız, nasıl yaptınız?

hasiko

Kendim yaptım. Yaklaşık 15 gündür değişik malzemelerle denedim ama malzeme kaliteli olmadığı için uzun soluklu kullanamadım. Uzun araştırmalar sonucu gerekli parçayı buldum ve montajını yaptım...

ar.159

Kendim yaptım. Yaklaşık 15 gündür değişik malzemelerle denedim ama malzeme kaliteli olmadığı için uzun soluklu kullanamadım. Uzun araştırmalar sonucu gerekli parçayı buldum ve montajını yaptım...

Elinize sağlık güzel olmuş
Detay paylaşırsanız sevinirim

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

blackgear

Aynen, ben de detay bekleyenlerdenim :)

TRSemih

Güzel icad olmuş bak bu :) forumda bir ilk sanıyorum. Bagaj amortisörleti iptal mi? Detay pls :)
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tayfun

Birçoğumuzun; acaba ? , dediği şeyi yapmışsınız. Bravo. İnce, ince detay bekliyoruz.

hasiko

Aslında çok teferruatlı bşey değil.

* 2 adet bagaj amörtisör pistonlarına uygun ölçüde ve çapta ÇELİK DÖKME YAY

** 2 adet yay çapı ile aynı ölçüde plastik conta

*** 2 adet yay çapı ile aynı ölçüde demir pul

İşçilik gerektirecek bşey değil. Dolasıyla kendinizde yapabilirsiniz.
Öncelikle bagaj kapağını açıp bagaj amortisörünü alt kısmındaki tırnaktan söküp açıyoruz. Sonra alt kısmındaki geçme halkasının başını vida mantığı gibi çevirerek açıp sırasıyla;
1 adet plastik conta
1 adet çelik dökme yay
1 adet demir pul takıyoruz. Ardından söktüğümüz amortisör başını takıp tekrar topluyoruz. Aynı işlemi diğer amörtisörede uyguluyoruz. Bu kadar basit. Önemli olan doğru malzemeyi bulmak. Üstüne basa basa söylüyorum. Yerli üretim yaylarla denedim ama bir süre sonra özelliğini kaybetti. Ayrıca önemli bir uyarı daha. Yayların uçları puntalı olması lazım yoksa yine bozuluyor. Yakın zamanda detaylı resimli bir anlatım yapıcam. Malzeme temini konusundada yardımcı olurum...

tayfun

Orj amortisörleri kullanarak yaptınız ozaman. Resim attığınızda daha net anlaşılır ozaman. Teşekkürler.

hasiko

Orj amortisörleri kullanarak yaptınız ozaman. Resim attığınızda daha net anlaşılır ozaman. Teşekkürler.

Evet araç üstündeki bagaj amartisörlerini kullanarak yaptım. Ama bu işlemden önce üstündeki amortisörlerin basınç gücü yeterli olmayacagını varsayarak daha güçlü amörtisör ile değiştirdim. Sonuç daha iyi oldu....

hasiko

Az önce bagaj amörtisörünün kafası kırıldı. Sanırım daha çok plastik malzeme ile desteklemek lazım her iki tarafını. Bir kaç ufak modifiye yapmam lazım sisteme. En son haliyle detaylı anlatırım yaptıktan sonra...

ar.159

Bilgi için teşekkürler aynı sistemi 3-4 ay evvel bende 159 uygulamıştık yayıda yurt dışından almıştım hatta ama 159 bagajı ağır olduğundan yemedi Kapağı sadece yarım kaldırdı oda idare ediyordu ama bagaj kapağında kasma yapınca söktüm farklı bi çarede yok Anladığım kadarıyla

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hasiko

Bilgi için teşekkürler aynı sistemi 3-4 ay evvel bende 159 uygulamıştık yayıda yurt dışından almıştım hatta ama 159 bagajı ağır olduğundan yemedi Kapağı sadece yarım kaldırdı oda idare ediyordu ama bagaj kapağında kasma yapınca söktüm farklı bi çarede yok Anladığım kadarıyla

Aslında işleyiş sistemi 156 ile aynı. Fakat dediğiniz gibi bagaj kapağı ağır olduğundan daha güçlü bir amörtisör ve benim kullandığım yay ile bu iş çözülür. Ayrıca bilginiz olsun bagaj amörtisörünü yurt dışında aramaya gerek yok. Ankarada aradığım her ölçüde ve gerekli basınçta amörtisör buluyorum. Sadece amörtisör işi yapan yerlerden bu işi çözebilirsiniz. İsterseniz firma ismi ve yol tarifi yapabilirim amörtisör için. Tabiki forumda  reklam vs gibi yanlış bir anlaşılma olmayacaksa...