Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 ZK 043 1.6 Rosso 147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tarr

Çok şükür geçtiğimiz hafta sorunsuz bir şekilde tamamlandı alfamın tamiri. :)

İlk aldığımda tamir bölgesinden takır tukur sesler gelip durdu, hemen gidip baktırdım tekrar bagaj takozundanmış, onu da sıktırınca tamamen düzeldi, oldukça memnun kaldım.

Yardımları yönlendirmeleri ve ilgilerinden dolayı francobaresi, Koful ve OğuzcanAlantor başta olmak üzere  tüm alfisti ailesine buradan tekrar teşekkür ederim.  :alfisti:

Bundan sonra artık mart nisan gibi cam film ve yoncalarla küçük küçük modifiyelere başlamak istiyorum.

Bir de danışmak istediğim bir konu daha var, teyp mp3 cdsi çalmadı, özelliği yoktur deyip audio cd yaptım, onu da çalmadı. Cd okuyucusu bozuk olsa gerek, düzeltilebilen bir şey midir o? yoksa yeni sistem mi takmak gerekir?

1-2 foto ekleyeyim..

Bu arada bir de ufak tecrübe yaşadım geçtiğimiz haftalarda, alfamın yolcu koltuğuna oturdum, kıramayacağım bir arkadaşımın ricası üzerine. Atik olduğunu sürerken pek hissedemiyormuşum,  70-80lerde giderken bile çok hızlı gittiğimizi hissettirdi bana ki devirli kullanmadı arkadaş. :D Yanıma oturan arkadaşlar hız göstergesinde bir arıza olabileceğini söylüyorlardı da dikkate almıyordum. :D

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
Çok şükür geçtiğimiz hafta sorunsuz bir şekilde tamamlandı alfamın tamiri. :)

İlk aldığımda tamir bölgesinden takır tukur sesler gelip durdu, hemen gidip baktırdım tekrar bagaj takozundanmış, onu da sıktırınca tamamen düzeldi, oldukça memnun kaldım.

Yardımları yönlendirmeleri ve ilgilerinden dolayı francobaresi, Koful ve OğuzcanAlantor başta olmak üzere  tüm alfisti ailesine buradan tekrar teşekkür ederim.  :alfisti:

Bundan sonra artık mart nisan gibi cam film ve yoncalarla küçük küçük modifiyelere başlamak istiyorum.

Bir de danışmak istediğim bir konu daha var, teyp mp3 cdsi çalmadı, özelliği yoktur deyip audio cd yaptım, onu da çalmadı. Cd okuyucusu bozuk olsa gerek, düzeltilebilen bir şey midir o? yoksa yeni sistem mi takmak gerekir?

1-2 foto ekleyeyim..

Bu arada bir de ufak tecrübe yaşadım geçtiğimiz haftalarda, alfamın yolcu koltuğuna oturdum, kıramayacağım bir arkadaşımın ricası üzerine. Atik olduğunu sürerken pek hissedemiyormuşum,  70-80lerde giderken bile çok hızlı gittiğimizi hissettirdi bana ki devirli kullanmadı arkadaş. :D Yanıma oturan arkadaşlar hız göstergesinde bir arıza olabileceğini söylüyorlardı da dikkate almıyordum. :D

tekrardan gecmis olsun, teyp lazer okuyucusunun zayiflamasindan yapiyodur oyle, orjinal  audio cd denedin mi caliyo mu diye? mp3 desteklemiyor bildigim kadariyla 156,147lerin teybi ve laser tozlaninca, zayiflayinca vs. sadece orjinal cd okuyabilcek kadar calisiyo ya da hic calismiyor. orjinal cdnin basim teknigi bizim cd playerda yazdigimizdan daha farkli oldugu icin onu okuyabiliyordu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

OğuzCanAlantor

Kazasız belasız sürüşler  :nazar:

tarr

tekrardan gecmis olsun, teyp lazer okuyucusunun zayiflamasindan yapiyodur oyle, orjinal  audio cd denedin mi caliyo mu diye? mp3 desteklemiyor bildigim kadariyla 156,147lerin teybi ve laser tozlaninca, zayiflayinca vs. sadece orjinal cd okuyabilcek kadar calisiyo ya da hic calismiyor. orjinal cdnin basim teknigi bizim cd playerda yazdigimizdan daha farkli oldugu icin onu okuyabiliyordu.

Hadi ya orijinal geldi aklima ancak evde bulamadım. Alacak gibi olmuştum alıp deneyeyim bir tane. Bir de çoook eskilerde cdroom temizleyici cdler vardı, mevcut mi acaba hala bir bakayım.

Kazasız belasız sürüşler  :nazar:
Eyvallah cumlemize :) :nazar:

francobaresi

Hadi ya orijinal geldi aklima ancak evde bulamadım. Alacak gibi olmuştum alıp deneyeyim bir tane. Bir de çoook eskilerde cdroom temizleyici cdler vardı, mevcut mi acaba hala bir bakayım.
Eyvallah cumlemize :) :nazar:
cdroom temizleyici fircali cd bulman zor olur, philipsin fircali cdsi ben de var. getireyim bugun yanimda

Cuore sportivo

tarr

Kaza geliyorum demedi.. :/
Bayramın 3. Günü amasyadan ankaraya dönüşte zincirleme trafik kazasında arada kaldim malesef.
Kırıkkale girişinde şehirler arası hızda seyir halindeyken, yokuş sonrası trafik sebebiyle onümdeki aniden durdu, arkasından ben de absli bir sekilde durmayı başardım, tam kurtardık diye sevinim yanımda anneme döndüm ki, arkadaki sert bir şekilde vurdu.  O etkiyle beni de öndeki araca bulastirdi.
Çok şükür kimsenin burnu kanamadi, sevindirici olan.
Ancak arada kalmak hiç iyi olmadı :/ radyatör patladığı için mecbur çektirmek zorunda kaldım.
2 hafta önce de alfinin orada geri geri çıkarken arkamda park halinde 156ya vurdum, benim hatam o gerçi ancak nazar değip duruyor 147me :/
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Bir de hatalı olmadığımı düşünüyorum bu sefer takip mesafesinden bir şeyler çıkabilir diyorlar ancak öndeki de ben de tam olarak durmustuk. Bu durumda arkadaki %100 hatalı olması gerekir diye düşünüyorum.

krm1983

Çok geçmiş olsun.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

repla

verba volant scripta manent

tarr

Çok teşekkür ederim, allah beterinden saklasin

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TRSemih

Bayram bayram kötü olmuş. Geçmiş olsun.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Theillest

Geçmiş olsun yollar berbat Allah daha büyüğünden saklasın

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

esatkaracan

E.Ç.M. (MiTongin)

*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Koful

Jakomo

Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

octinum

Geçmiş olsun, sizde bir şey yok galiba. Araba yapılır sağlık olsun.

Tutanakta ne yazdınız? Eğer arkadan gelen aracın darbesi SEBEBİYLE öndeki araca çarptığınızı yazdıysanız sizin ön ve arka hasarınızı arkadan çarpıp kazaya sebebiyet veren aracın sigortası karşılar.

tarr

Çok teşekkür ederim cümleten.
Öndeki aracın arkasında durmusken arkadan gelen aracın bana çarpmasıyla öndeki araca carptim

tarr

Şeklinde yazdım. Polis herkes  kendi ifadesini yazacak demişti: arkadaki bunu yazdı, biraz anlaşılmaz;
"önümde ilerleyen trafik yogunluktan ağır bir şekilde ilerlerken önümde seyreden 06 zk 043 plakalı araca arkadan carptim."
Biraz da şokun etkisiyle herhalde çarpık ifadeler oldu.

octinum

Şok olmayabilir de, ortalama Türk vatandaşının Türkçe bilgisi malum. :) Polisin dediği gibi, herkes kendi bildiğini yazar. Arkanızdaki sizin önünüzdekine nasıl çarptığınızı biliyor olamaz zaten.

Arkadakinin çarpmasıyla yazmışsınız, sorun olmaması gerek. En arkadakinin sigortası hepinizin hasarını karşılayacak, en arkadaki kendi arabasını yaptıracak. Yine de sigorta sorun çıkarırsa 2 yıl zaman aşımıyla süresi var işin, biraz uğraşıp masrafınızı karşılarsınız.

Tekrar geçmiş olsun.

Tolga033

Bununla geçmiş olsun.

OğuzCanAlantor

tarr

Teşekkür ederim.
@octinum bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.
Evet bende bir hata olmamasi gerektiğini düşünüyorum, olursa da gerekli itirazları yapayim.

Gouki

Alperen bey geçmiş olsun.

tarr

Çok teşekkür ederim.

tarr

Bugun ugradim servise. Malesef durum düşündüğümden kötü, arkadan paneli geçip saseye girmiş, önde yine panel oynamış yerinden radyatör egzos manifoltuna yaklasmis, podyeler kırılmış, tamponlar kaput bagaj kapağı değişmeli dedi, bir ihtimal tamir de olabilir ancak sase kötü oldu. Usta perte çıkarma ihtimalinden bahsetti ki dediğine göre öteki türlü ağır hasar kayıtlı olacak ki sasesi oynamış araç ne kadar sağlıklı olabilir. @francobaresi nin tavsiyesi üzerine onun tanıdık kaskocusunu aradım, sağolsun bolca bilgi edindim. suçsuz çıktığım taktirde  ortalığı çok da birbirine katmadan eksperlerle konuşarak pert işini ayarlama yoluna gidebilecegimi, sigortanın tamir etmek istemesi durumunda değer kaybı tazminatı talep edebileceğim gibi. Yarın öğleden sonra eksper gelir dedi bir kaç güne hata oranları çıkar, 6 gün içerisinde netlesirmis.
Büyük boşluk oldu bende. Adam gelip arkadan biçmiş resmen. Umarım hata oranlarında bir sürprizle karşılaşmam, garip değişik bir tutanak oldu cunki. Eksperler doğru şekilde anlayabilirler umarım.