Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06DG977 - Alfa 159 "Finally True Blood"

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Maşallah :)
Bi brera tamponu düşünmelisin bence bu güzelliğe

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login ; hepinize çok çok teşekkür ederim  :serefe:  :clover:

You are not allowed to view links. Register or Login abi , aslında çok yakıştırıyorum Oğuz Abi'nin wagonda görünce iyice hasta olmuştum ama şu dönem biraz zor. Çok ileride satmamış olursak Giulia Q jantı ve Brera tamponu yapmak hayalim :)

159'da pek bir değişiklik yok. Artık geç çalışmaya başlamıştı. Aküyü değiştirdim. 72'lik taktım bu sefer. Başka bir güncelleme yok. Havalar saçma ilerliyor, ben de trueblood'dan henüz hevesimi alamadığım için haftada 2-3 kez garanti cilalı yıkatıyorum. Biraz yaralıyor öğrenci bütçemi :D

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

h.t

Aman diyim , bunu her gördükçe 159 alasım geliyor  :nazar: :clover:

ssg

You are not allowed to view links. Register or Login Mermi alınır.
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

tekin159

türkiye'de parmak ile gösterilecek arabalardan birisi olarak gördüğüm bu arabayı, alfa sevdam kalbime düştü düşeli 2 senedir biliyorum. tek kusur ya da beğenmediğim nokta olmadı ama yeni farkettim o yonca hiç yakışmamış gibi geldi bana. orijinal beyaz yonca olsa daha güzel olmaz mıydı acaba?

tekerine taş değmesin jantından sarısına kırmızısına dasboarduna sağlık hastasıyız yahu :nazar: :clover:
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login ;

Çok teşekkür ederim :)

You are not allowed to view links. Register or Login ; beğenin için çok teşekkür ederim kardeşim. Yonca dediğin gibi beni de tırmalıyor büyük ihtimalle dediğin gibi değiştireceğim. Aslında bir eksiği de senin TBI gibi leziz bi motoru olmaması ama , olsun :) cümlemizinkine nazar değmesin inşallah.

Bu arada GT'nin güncellemelerini ve konusunu da buraya devam edeyim. Öbür türlü çok zor oluyor. Zaten GT'ye uzun süre pek birşey yapmayacağım.

Kısaca GT'den bahsedecek olursam; 2006 model 2.0 JTS Selespeed kendisi. Herhangi bir hatası boyası veya kaydı yok. 2013 yılında ben evin jokeri Mazda3'ü pert edince kendisini 35 bin km civarında Devlet Opera ve Bale genel müdüründen aldık. Çok temiz ve düzgün kullanılmış. Orjinal alarm ve o dönem kış paketi adıyla alınmış opsiyonlara sahip (far yıkama, koltuk ısıtma vb) Dışı nero jamara, içi taba. Sağolsun sahibi faturasından orjinal brandasına, aroc kartından alfa romeo kol düğmelerine kadar benzin fişleri ve yetkili serviste sıfırdan beri yapılan tüm işlemlern kaydı ve faturalarını bir çanta halinde bize teslim etti. Şu an 45 bin civarında kilometresi. 3 yılda 10 bin km yaptık. Bazen annem kullanıyor, çoğunlukla garajda yatıyor. Ben de haftasonları çıkarıp gezip yerine bırakıyorum. İlk ss'imizdi ve Selespeed aşığı olmamı sağladı. Ss'ten yada başka herhangi bir konuda problem yaşamadık. Yakıt kalitesine ve km yapmamasına rağmen yaz-kış bakım ve kontrollerini yaparak mutlu mesut geçiniyoruz. Ben ara sıra haftasonları keyifli kullandığımda 13-14 litre civarında tüketimi oluyor. Basmadığımda Şehiriçi 9-10 litrelere düştüğü oluyor.

2 ay önce her yıl yapılan boya koruması ve pasta cilası yapıldı. Koltuklara deri bakımı, ve motor temizliği yapıldı.

16" jantları yüzünden çirkinliğiyle tanınan, yakıt tüketimi, performansı ve kullanım zevkiyle spor araba terimine uyup görüntüsüyle ne olduğuna karar verememiş bir coupe'ydi bu araba. Ama nihayet kaderi değişti, ve spor araba tanımına görüntüsüyle de uymayı başardı.

Öncelikle You are not allowed to view links. Register or Login Sercan beni arayıp jant ilanından haberdar etti. Kendisine buradan da teşekkür ediyorum. Ben o an pek müsait değildim, sağolsun Oğuz abi ilanı arayarak bilgi ve son fiyatı aldı. Ona da teşekkür ediyorum.

En büyük minnet ise You are not allowed to view links. Register or Login Emirhan Abi'ye. Gitti jantlara baktı, kontrol etti, ücretini ödeyip aldı. Günlerce muhafaza etti, en sonunda da paketledi ve bana gönderdi. Bi ton uğraştı benim için. Jantlarım bana geldiğinde daha ücretini bile ödememiştim. Sağ olsun Emirhan Abi ödemeyi benim yerime yapıp öğrenci bütçemin sıkışmasını önleyerek ödemeyi 20 gün civarı yaymamı sağladı ve çok kolaylaştırdı. Hakkını ödeyemem, tekrar tekrar ÇOK teşekkür ederim. Dünya iyi insanların hatrına dönüyor resmen. Forumumuzun en güzel yanı böyle dostluklar, yardımlar ve tek çocuk olan bana "Abi" dediğim bir dolu insan ile tanıştırması.

Bunlar da fotoğrafları;

Henüz yıkatıp gündüz adam akıllı fotoğrafını çekemedim. Vize haftam bittikten sonra büyük ihtimalle hallederim.
Üzerlerinde gelen yokohama S performance (gibi bişeydi) lastikler bitik. Mertcan'ın sattığı CSC5'leri müsait bir zamanda GT'ye takacağım. GT'den çıkan 16" orj hatasız çiziksiz jantlar ve diş durumu kötü olmasa da yıl olarak çok eski olan lastikleri de isteyen olursa satabilirim.

You are not allowed to view links. Register or Login, tekrar teşekkürler abi :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

Oh be nokta atışı en güzel jantı takıp bitirmişsin Doğa
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
Oh be nokta atışı en güzel jantı takıp bitirmişsin Doğa
Teşekkür ederim abi, dediğin gibi bitirdim gibi bişey. Belki ilerde mercekli siyah zemin bixenona giderim. Başka birşey düşünmüyorum

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

Teşekkür ederim abi, dediğin gibi bitirdim gibi bişey. Belki ilerde mercekli siyah zemin bixenona giderim. Başka birşey düşünmüyorum

siyah zemin olmadan mercekli olsa daha iyi sanki  :yukari-ok:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ssg

Rica ederim kardesim ne demek. Gt yi boyle gormek en buyuk mutluluk
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

h.t

Ohh mis gibi olmuş :nazar:

EscC

10 numara olmuş doğa hayırlı olsun :yukari-ok: :nazar:

hannibal

İşte en güzel jant gt için, zalım olmuş diyorum başka bi'şey demiyorum. Kazasız belasız inşallah.

cem meric

octinum

Şimdi Doğa Tosun'un dediği "günlerce saklama" ve ödemeyi yayma işinin aslını anlatayım. Ben jantları aldım almasına da, haftasonları ıvır zıvırla uğraş, yok bayrama git gel, bebek filan derken bir türlü paketleyip gönderemedim. 1 ay filan sürdü göndermem.  :lol:

You are not allowed to view links. Register or Login ne demek, rica ederim. :) Çok güzel oldu GT, nazar değmesin diye Çirkin demeye devam edeceğim ben ama. Tekerine taş değmeden, kazasız belasız binesin.

OğuzCanAlantor

Turbolanma zamanı gelmiş Tosun paşaaaa

ahmet_hulusi

NFS oynayan biri olarak bordomsu bu rengi canlı görmeyi pek istemişimdir. Fotolara da  :nazar: maşallah diyelim.
2005 156 1.6 TS Distincitive
2013 Mitsubishi ASX Intense
2011 Passat 1.6 TDI Blumotion Comfortline
Bir sonraki E60 5.20 d lci mi olur bilemem ama finalim 159

Kurzuk

Doğa çok güzel hareket Ellerine, kesene sağlık. Bu jantlara resmen takıntılıyım ben GT Q2 bile olsa bu jantla çok güzeel. İyi günlerde kullan kardeşim.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

h.t

Turbolanma zamanı gelmiş Tosun paşaaaa

Alet 06CMB06 :lol:

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

DcD-Semih

Bir Gt'ye takılabilecek benim nazarımda en güzel jant. İkisi de çok güzel maşallah :nazar:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Doğa Tosun

Heralde en az girdiğim başlık benim başlık. Yazılanlara teşekkür etmeyi dahi unutuyorum. Bayağı geç olsa da teşekkür ederim :)

Şimdi gelelim güncellemeye.. 159 200 bin km'ye yaklaşıyor. 2 hafta önce yine yetkili serviste periyodiğe girdik çıktık. 2 gün oldu olmadı; bir arkadaşım ile başka bir arkadaşın doğum gününe giderken çevre yolundan esenboğa yönü için yoncaya girdim, bi anda çekiş gitti. Sanki manuel arabada gaza basılı seyir halindeyken debryaja da basmışım gibi motor boşa çıktı. Yavaşladım, gaz veriyorum hareketleniyor ama inanılmaz baygın halde bizim truuubloood. Belli ki şanzımanda bi gariplik var. PRND sorun yok geçiyor, fakat yerinden 30 beygir güçle kalkabiliyor devir boşa dönüyor resmen. Ne yapalım ne edelim derken tiptroniğe almak aklıma geldi. Duruyor olmamıza rağmen tiptroniğe aldığımda ekranda vitesin 5'de olduğunu gösterdi. 2-3 denemeden sonra da gearbox check uyarıları geldi. Hemen arkasından şanzıman yağının ısındığına dair uyarılar. Şimdi geçmişe gidiyorum, 180 bin km civarında şanzımanda ara sıra R'ye geçerken hissedilen bi sallama, trafikli güzergah kullandıysam nadiren 2'den 3'e atışlarda bi ince silkeleme hissediyordum. Şanzıman yağını değiştirmek istedim, yetkili servis şanzımanın kapalı parça (sealed unit?) olduğunu, yağın değişmemesi gerektiğini söyledi. Ben yinede değişmesini isteyince değiştirdiler. Uzun bir süre sorunlar tamamen ortadan kalktı. İşte ta ki yukarıda bahsettiğim güne kadar. Bi anda yolda kalmakla başbaşa kaldım, hiç beklemiyordum. Sorun çözülmüş gibiydi yağ değişimiyle.

Babam yetkili servisle görüştü şanzımanın durumu için. Akota ile iyi bi iletişim ve yakınlığımız var bunun da etkisiyle sağ olsunlar yeni şanzımanı harika kondisyonda bir mk2 156 parasına takabileceklerini söylediler :D açıp bozulan parçayı değiştirelim dedik fakat çoğu yetkili servis gibi Akota da yönlendirme yapıyor, yani şanzıman açmıyor. (Ben beyinden yaptığını düşünüyordum)

Önerilen birkaç büyük şanzımancıyla görüştüm. Burada karşınıza toplanarak kumlanmış veya 159 daki Aisin marka şanzımanın benzer türevlerini kullanan s60,vectra,freelander gibi farklı marka modellerinin 159'a göre uydurulmuş devşirme şanzımanlar çıkıyor. Arabayı önce Alfin'e getirdik. Bilgisayara bağladık. Beyinle ilgili hatayla birlikte bir de "Anormal Vites Değiştirme" hatası aldık. (Sanki 6'dan 2'ye çektik aliminyum) Artık şanzımancılarla mı çözsek, yada akota'ya mk2 156 parası karşılığında(abartmıyorum) bize şanzıman sipariş etmelerini mi söylesek derken; Alfin olaya el attı. sorunu tahmin etti. "Beyin + türbün"dü teşhis. Babamı da böyle hayati parçaların yetkili harici biryerde değişmesine ikna etmek kolay olmadı başta ama Alfin'e gelip Şükrü Amca ve Oğuz Abi'yle görüşünce güveni aldı. (Oğuz Abi'yi bayağı tehdit etti, mahçubum ama titiz adam yapacak birşey yok :) )

Şanzıman açıldı. Açılmışken beyin, türbün, yağ soğutucu vs derken bayağı birşey değişti. Olmuşken 2011 159'larla gelen güncellenmiş beyin sipariş ettik. Şanzıman derlendi toplandı ve halloldu. Bir de arkadan ses duyuyordum yola dikey yol çizgilerinden veya fiberinternet alt yapı çukurları gibi pürüzlerden geçerken. Yetkilide Periyodiğe girdiğinde iyice kontrol edilmesini ve çözülmesini istemiştim fakat birşey bulamadılar arabanın altında. Bagajdaki birşeyler yapıyor olabilir demişlerdi, sorun arka amortisörlerimin ömrünün tükenmiş olmasındanmış. Şanzıman yapılırken orjinal arka amortisörler ve kafalarını orjinalleriyle yeniledik, ön aks lalelerini değiştirdik. Debimetre ve turbo hortumlarında istanbuldaki turbo değişiminden kalma birkaç sorun tespit ettik. Enjektörleri teste gönderdik, bir tanesinde hafif ömrünü tamamlama belirtileri görünce hepsinin onarımını ve ayarını hallettik. Şanzımanın bi anda su koyverme sebebi ise yetkili servisin yağ değişimini doğru yapmaması. Önce içerideki kurumun, pisliklerin ve kalıntıların temizlenmesi için devirdaim edilerek temizlenmesi, sonra yeni yağın konması gerekiyor. Anladığımız kadarıyla sadece yağı değiştirip kapatmışlar.

Gelelim sonuca;
Arabam resmen gitmiyormuş. Bayağı fazla yakıyormuş üstelik. Şimdi türbünler, enjektörler, debimetre ve hortumlar bunları etkiledi elbette;  o yüzden hangisinin payı en çok onu bilemiyorum. Fakat arabayı Alfin'den teslim aldığımdan beri şehiriçi 7,5'dan yüksek değer göremedim. Hergün ortalamamı fotoğrafladım inanmayan olursa atarım fakat şaka gibi rakamlar söz konusu. Gece çıktığımda 3,9 lt ile 18 km yol gidebildim, 7'den aşağı gidemediğim okula 5,4 ile gittim. Gelişigüzel 8 yakarım dediğim güzergahları 6'lı değerlerle bitirebildim. Performansa gelirsek, debimetreyle de birlikte bayağı artış var. Fakat dikkat çekmek istediğim nokta 2011 şanzıman beyni. Arabayı eskisinden daha iyi kullanmamı sağlıyor. Vitesler çift kavrama hızında hissettiriyor gerçekten. Normal 2008 güncellemesinden sonraki beyniyle fark direk hissediliyor. ve gaz pedalı eskiye göre çok dolu. Aynı yolları daha az gaza basarak gidebilir oldum. Vites artırma ve düşmeler zaten hissedilmiyordu bunda iyice ortadan kalkmış. Durur vaziyette r'ye geçişleri park sensörü devreye girmese hissedemezsiniz.

Şimdi gelelim çıkardığım, 159 sahiplerine birkaç önerime;

Ne kadar benim gibi aynı shell aynı pompadan alıyorsanız alın, ülkemizde mazot kalitesi iyi değil. Enjektörlerinizi düzenli kontrol ettirin. Ben öyle yaptım ve olası büyük sorunların önüne geçtik.

Otomatik Şanzımanın yağını 80 en geç 100 binde bir kesinlikle değiştirin. Ben servisin sözüne güvenerek bunu yapmakta çok geciktim ve bayağı yüklü bir mebla ile karşı karşıya kaldım. Yapılsa bile elbette günün birinde şanzıman birşeyler isteyecek, ama bayağı ertelemiş olursunuz.

159'un alt takımları veya amortisörleri bozulsa dahi ses ile belli etmeyebiliyor. Arasıra yüksek hızlara çıkıp fikir sahibi olabilirsiniz. Bu daha çok ipucu gibi oldu

159 yeterince seksi bir model. Sağıyla soluyla oynamak birşeylere dönüştürmek yerine o parayla şanzıman beynini 2011 ile güncellerseniz sürüş keyfiniz hissedilir artar,yakıttaki düşmede de elbette payı olacaktır.

Genel olarak bir not daha düşeyim. Ben öyle incik boncuk sitikır sibob kapağı güncellemesi yapmam, bu tarz mekanik bakım onarım ve iyileştirmeleri, renk veya jant değişikliği gibi büyük değişimleri anca yazarsam yazarım. Herşeye rağmen ne ben ne babam 159'un masraflı olduğunu söyleyemeyiz (çıkma çükme parça dolu 5.sahibinden her vidası pazarlıkla atılmış enkaz sahiplerine bakmayın siz) Sıfır aldığımız günden beri bu çizgiyi hiç bozmadık. Kullanırken de, bakarken de, yıprananı değiştirirken de çok titiz ve cömert davrandık. Yani şu son 1 yılda turbo, enjektörler, şanzıman komple bize neredeyse bir araba parasına maloldu ama önemli olan şu an çok uzun süre masraf çıkarma ihtimali olan birşeyin görünmüyor olması. Bu tarz sorunları çok daha uyguna ortadan kaldırmanın veya ertelemenin tonlarca şekli ve adresi var ama benim vizyonum herşeyden önce mekanik. bizim aradığımız da herşeyden önce güven. Evin 2.çocuğu resmen araba, beni güvenmediği doktora emanet eder belki ama 159'u güvenmediği yere emanet edemez babam. Bu yüzden Alfin'e Oğuz Abi'ye buradan da teşekkür ediyorum. Benim de babamın da bayağı memnun kalmamızı sağladılar, titizliğimizi görüp onarım sürecinde tamamen şeffaf ve rahatlatıcı davrandılar. Şu an arabadan arızadan önceki keyfi değil çok daha fazlasını almamı da sağladılar. Ellerine sağlık.

Sonuçta yokluk çıkmadığı sürece bizim garajımızda olmaya, günün birinde ona binmesem de yerinde sapasağlam durmaya devam edecek. Bu süre zarfında da eşine rastlanmayacak kondisyonda ve sağlamlıkta olmaya devam edecek. Çalışmayan tek noktası, tık diyen herhangi bir parçası olmayacak.

159'un görüntüsünde bir değişiklik olmadığı için GT'nin 18" jantlarıyla çektiğim birkaç fotoğrafını koyup ters köşeyle bu uzun postu sonlandırayım;

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login , geçmiş olsun bu kadarı  ile eskisinden daha iyi hale getirmişsiniz. Uzunca bir süre başın ağrımaz umarım. GT üzerindeki 18"'ler ise olabilecek en iyi tercih.

Nacizane tavsiyem her iki arçataki yoncalarda ya orijinale dön ya da tamamen sök, senin yerinde olsam her ikisinde de yonca kullanmazdım...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Alfadanadam

Hem kesenize bereket, hem de daha nice keyifli kilometreler Doğa'cım.