Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

oğuz sen şu forumdaki giu sahiplerine masraf kapısısın :))
kapatsınlar senin bu topic'i :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Oğuz

You are not allowed to view links. Register or Login
Vay vay vay. Maşallah güzel olmuş. Şu gergiyi bir ben taktıramadım. Bagajda geziyor boş boş...
Not. Gergi için açılan deliklerde amörtisörler söküldü mü?

Delik acilirken degil de vidalarken sokuldu, alttan anahtarla vidayi sikistirmak icin gibi gordum. Oyle bir seylerdi :D

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Oğuz

Harcadikca guzellesiyor, olmazsa olmazlari yapiyorum. Ilginc seylere pek girismedim daha :D Bi stripper kokusu var diyola onu bi ara koklasak :D

ar.159

Vay vay vay. Maşallah güzel olmuş. Şu gergiyi bir ben taktıramadım. Bagajda geziyor boş boş...
ya şu gergi olayını biri bana anlatsa ya bende onu anlayamıyorum
şimdi o düz demir parçası arabanın virajlara falan daha mı iyi girmesini sağlıyor? eğer öyleyse o demir parçasını niye standratta koyulmuyor bir maliyeti de yok ve ürettiğin araç daha iyi yol tutacak yoksa götürdüğpü bazı şeyler mi var?
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

wolkanku

standartta koyulmasi manasiz,  cunku standsrt bir kullanici sol taraftan arabayi bir yere caktginda diger kule de etkilenecek,  eger gerginin mukavvemeti burulmaya daha yatkinsa diger kule zarar gormeyecek ama bu sefer burulan gergi kaputu kastiracak..e standart uretim araclar hergun limitte gitsin diye tasarlanmadigi icin bir manasi olmuyor

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Harcadikca guzellesiyor, olmazsa olmazlari yapiyorum. Ilginc seylere pek girismedim daha :D Bi stripper kokusu var diyola onu bi ara koklasak :D

kokla yavrum ama hic bi olayi yok ole diyim,  40 lira ona verecegime 20 liraya acik parfumcuden daha iyisini bulur kalan 20 ile kedi kopek mamasi alirdim daha iyi..

du bakalim bu aksam belki bi verimini goruruz ama kokunun belli olmaz
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

tolga_ozhan

ya şu gergi olayını biri bana anlatsa ya bende onu anlayamıyorum
şimdi o düz demir parçası arabanın virajlara falan daha mı iyi girmesini sağlıyor? eğer öyleyse o demir parçasını niye standratta koyulmuyor bir maliyeti de yok ve ürettiğin araç daha iyi yol tutacak yoksa götürdüğpü bazı şeyler mi var?

Aynı aracı gergi ve gergisiz kullandığım her zaman yemeden içmeden yapılması şart bir uygulama olarak görmüşümdür gergiyi. Yüksek hızlı dönülen virajlarda, yüksek hızlı ani şerit değiştirmelerde ve bozuk satıhta etkisini gösteriyor. Hele ki 916 kasa spider gergi olmadan arabadan çok dalgalı denizdeki kayık gibi oluyor.
Dez avantajı ise burulma direncine şasinin aslında üstlenmemesi gereken kısımları maruz kalıyor. Daha günlük kullanım araçlarda uzun süreli kullanımlarda şasinin erken yorulmasına sebep olabilir.
Çukurlardan kaçmak, bozuk yola çok girmemek ve tek tekeri kaldırımda bırakmamak çözüm olabilir.

Gouki

Hayırlı olsun kardeşim. Gerginin üzerine bir alfa romeo yazısı patlat da şenlensin.

Baskan

Oğuz hayır olsun,
ancak yağ yanlış olmuş sanırım spesifikasyonları karşılamıyor haberin olsun, sorun olurmu yada olmazmı araştırman lazım..

Senin kullandığın yağ;

Spesifikasyonları karşılayan yağ;

Ayrıca kule gergisi için delikler var aslında, neden ekstra delik açıldıki? Yarın öbür gün o açılan delikler çatlamasın?

Oğuz

Hayırlı olsun kardeşim. Gerginin üzerine bir alfa romeo yazısı patlat da şenlensin.

Eyvallah, yapistiricam aklimda :)

Oğuz

Oğuz hayır olsun,
ancak yağ yanlış olmuş sanırım spesifikasyonları karşılamıyor haberin olsun, sorun olurmu yada olmazmı araştırman lazım..

Senin kullandığın yağ;

Spesifikasyonları karşılayan yağ;

Ayrıca kule gergisi için delikler var aslında, neden ekstra delik açıldıki? Yarın öbür gün o açılan delikler çatlamasın?

Kule gergisi icin birer tane delik var kulelerde, ikincilerin delinmesi gerekiyor.

Yaga hic dikkat etmemistim abi niye oyle yapmisiz ki, bir arastirayim ben onu sag olasin.

ar.159

Bu yağ markasını ilk defa duydum nasıldır?

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Oğuz

Bu yağ markasını ilk defa duydum nasıldır?

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Motul,mobil,selenia iyidir bildigim kadariyla.

ar.159

Ben Mobil 1 kullanıyorum memnunum

34 AV 0020 COMING SOON!!

iskoc

Oğuz aracın maşallahı var..Yağ konusuna gelirsek Motul son derece iyi bir yağ markasıdır.Subaru servislerinin çoğu bu markayı kullanır.İsmi duyulmayan fakat shell,mobil,castrol gibi aynı sınıf yağların spesifik özelliklerini karşılayan bir çok marka mevcut piyasada.Motul,Valvoline,Petronas,Selenia,Rheinol,Eneos Nippon gibi..
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

iskoc

bu arada senin kullandığın a3 b4 sınıfı.Baskanın paylaştığı c3 sınıfı 5w40 partikül filtreli olan araçlara konuluyor.hatta şunu duydum yeni nesil vw araçlarda partikül filtre onaylı yağ konulmadığı takdirde arıza lambası yakıyor.guida böyle bi durum yok sanırım.c3 sınıfı 5w40 senin kullandığına göre az daha pahalı  :)
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

Oğuz

Yağ hakkında ufak bir araştırma yaptım, benim araçta kullanılması gereken acea c-3 ve benim kullandığım a-3/b-4 arasında pek bir fark yok. İkisi de aynı tarz araçlar için üretilmiş, ikisi de yüksek performanslı motorlar için. C-3 olmasının olayı katalizörlü(Catalyst) araçlarda katalizörün ömrü için daha faydalı olması, aynı şekilde dizellerde DPF için daha faydalı. Çok basit bir düşünceyle benim araçta katalizör iptali olduğu için pek takılmama gerek yok. Ama içim rahat mı ? Değil. :)

Yağ konusunda daha fazla bilgisi olan varsa, en kısa zamanda yorumlarını bekliyorum.  :)

Oğuz

bu arada senin kullandığın a3 b4 sınıfı.Baskanın paylaştığı c3 sınıfı 5w40 partikül filtreli olan araçlara konuluyor.hatta şunu duydum yeni nesil vw araçlarda partikül filtre onaylı yağ konulmadığı takdirde arıza lambası yakıyor.guida böyle bi durum yok sanırım.c3 sınıfı 5w40 senin kullandığına göre az daha pahalı  :)

Evet Kutay eyvallah ben de tam onu yazdım şimdi sıkıntı yaratmaz gibi duruyor. Bakalım daha detaylı bilgisi olan varsa yazsın. Sıkıntı yaratacaksa gidip değiştiririm hiç problem değil. :)

Fatihob

Kule gerisi gereksiz olmuş. Zaten Alfalar iyi yol tutuyor neden böyle bişiye girdinki ama kaputu açınca şekil olur o iyi olmuş :D

Motul X-cess hani spesifikasyonları karşılamıyormuş. Söylemişsiniz ama bari neden oldugunuda açıklasaydınız. Ben giridm Motul'un sitesinden baktım X-cees için şu açıklamayı gördüm. "%100 Tam sentetik motor yağı, yeni nesil güçlü motorlar için geliştirildi (BENZİNLİ, DİZEL, LPG'li, turbo beslemeli ve direkt enjeksiyonlu). - Aşınmaya karşı güçlendirildi. - Mükemmel ısı dayanıklılığı. - Arttırılmış performans ve daha iyi hızlanma. " Başka neye bakmak lazım.

X-Clean için olan açıklamada şu. "%100 Tam sentetik motor yağı. Azaltılmış sülfür külü, fosfor ve sülfür (Mid SAPS). Yeni EURO IV Benzinli ve Dizel motorlar için, RENAULT, NISSAN, FIAT, SUZUKI, ..., ACEA C3 onayı gerektiren ve katalitik konvertörlü veya partikül filtreli araçlar için. 2005 öncesi üretilmiş bazı motorlar ile uyumludur. " ACEA C3 ne anlama gelir? C demek hem dizel hemde benzinli araçta kullanılabilir demek. Yanındaki 3 sayısı yağın viskotizesi. Peki X-cess'in özelliği neymiş ACEA A3/B4. Burda A benzili, B dizel araçlara uygun demek yanındaki sayılar yine viskoziteyi gösteriyor. Peki hem benzinli hemde dizelde kullanıldıgı halde neden C yazmamışlar buna dersenir yanlış hatıylamıyorsam DPF'siz araçlarda kullanılması içindi. Eve geçince bir daha bakarım. YAni C serisi yağları DPF'siz araçlarla kullanmayı tavsiye etmiyorlar. Peki Oğuz'un arabası benzinli? Hangi özellik tutumuyor. Biara çok yağ ve çeşitlerini araştırmıştım gözden ne kaçırmışım.

X-Cess

X-Celan
..

Baskan

Fatihob

Altı kırmızıyla çizilmiş yerleri okudum ve yazdıklarımla karşılaştırdım. Oğuz'un kullandıgı yağ ile X-clean'ın Oğuz için bir farkı olmadıgını tekrar gördüm. C demek benzinli ve PDFli dizellere uygun demekti. A demek benzinli araçlara uygun demekti. X-Clean C serisi ve 3 viskozitede, X-Cess A serisi ve 3 viskozitede. Fark yok. Eğer siz yağ değiştirirseniz X-Clean kullanın, sizin aracınız PDF'li dizel ;)
..

Alfadanadam

Fatih'cim salt tanımlamalara bakma, önemli olan spesifikasyondur. ÇElik kalitelerine baksan çoğu birbirine benzer ve ppm (milyonda bir) mertebesinde farklar olur çoğunlukla ama arada dağlar kadar fark vardır.
İşin nahoş tarafı yetkili servislerde konan yağın bu spesifikasyonu karşılamadığını okumuştum.
Benim de bakıma gideceğim zaman kafamdaki sıkıntılardan biri yağ meselesi mesela.

Oğuz

Sevgili abilerim şimdi kitapçıkta diyor ki C3 ve SAE derecesinden DÜŞÜK DERECEDE kullanımı motora zararlıdır. Bende kullanılan A3, C3'ten düşük müdür ? "3" ibaresi bildiğim kadarıyla dereceyi ifade ediyor ?

Baskan

C demek benzinli ve PDFli dizellere uygun demekti. A demek benzinli araçlara uygun demekti.

Fatih Motul kendi sitesinde nedense C için benzinli, A için benzinli - dizel demiş bence sen Motul'a mail at düzeltsinler.. :-X
Niye bu kadar tavır yaptın anlamadım, kitapçıkta yazan bir bilgi var ve o bilgiyi karşılayan ürün var, neden farklı bir ürün konulsun. Takılmışsın A'ya B'ye Adam orada yazmış kocaman 9.55535-s2 sen koymuşsun 9.55535-H2/M2/N2
Ben bildiğimi ve gördüğümü yazdım isterseniz meşhur %100 doğal kars tereyağı koyun motorunuza..

Eğer siz yağ değiştirirseniz X-Clean kullanın, sizin aracınız PDF'li dizel ;)

Benim araçta multiair ve 8100 x-clean kullanıyorum. Ama sen öyle istediğin için bu sene dizel yağı kullanıcam söz ;)

Gouki

ACEA C3 vs. A3/B 4:

HTHS viscosity ;cP ; ≥ 3.5; ≥ 3.5
Sulphated Ash ;%wt; ≤ 0.8; ≤ 1.6
Phosphorus ;%wt; ≥ 0.070 and ≤ 0.090; Report
Sulphur ;%wt; ≤ 0.3; Report
Evaporation loss ;%; ≤ 13; ≤ 13
Total Base Number ;mgKOH/g; ≥ 6; ≥ 8.0