Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğuz

Box'ın fiyatı da Okan abinin konusunda yazıyormuş, ben de nereden okudum diyorum.  :haydi:
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

O fiyatların çok daha altına "custom"(özel) bir yazılımla , aracınızın sınırlarını zorlamadan çok daha iyi veriler elde edilir , zaten box ın sağlıklı olmayısıyla , yazılım sağlıklı olması tartışılmaz bir konudur , yazılım her zaman boxtan daha sağlıklıdır. "güvenilir ellerde yaptırdığınız sürece". tabikide tercih senin oğuz , güle güle kullan.

Alfadanadam

Ben D ile hayatıma devam edeyim en iyisi :)

Tapatalk

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben D ile hayatıma devam edeyim en iyisi :)

Tapatalk

Ben inşallah şu dış işlemleri bitireyim Ankaraya dönüp , Kış ortasında falan yaptıracağım abi 150-160 hp gibi bir güç elde ediliyor bir kaç işlemden sonra , o size referans olur zaten Türkiyede yaptıran sanırım araştırmalarıma göre 2-3 kişi var  onlarda sadece yazılım yaptırmışlar onunla bile stock giuliettanın 4-5 boy ilerisinde gittiklerini belirtmişler , yazılımdan sonra bir kaç işlemle dediğim 150-160 hp gibi bir güç elde ediliyor , onlara senin girişeceğini sanmıyorum :D sadece yazılım ile 135-140 hp alınıyor.

Oğuz

Ben de D ile kullanmaya alışamadım bir türlü. Direksiyonu çevirirken yoruluyorum, kalkışlarda sakin sakin kalkamıyorum, gaz-debriyaj ayarını bir türlü tutturamadım. Ya patinaj çekeceğiz ya stop edecek araba. :)

Veloce

Ben de D ile kullanmaya alışamadım bir türlü. Direksiyonu çevirirken yoruluyorum, kalkışlarda sakin sakin kalkamıyorum, gaz-debriyaj ayarını bir türlü tutturamadım. Ya patinaj çekeceğiz ya stop edecek araba. :)

Aynı şeyi birde QV'de düşün :)

Oğuz

Benim araçtaki egzoz çıkışlarından biri son susturucudan önce diğeri sonra çıkıyor. Son susturucuyu sökme planlarım var. Araç için ne gibi artısı/eksisi olur ? Ses artışı olacağı malum. Düşük devirlerde araba ölür mü ? Aksine araba daha da rahatlar mı ? Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. :)

Veloce

Benim araçtaki egzoz çıkışlarından biri son susturucudan önce diğeri sonra çıkıyor. Son susturucuyu sökme planlarım var. Araç için ne gibi artısı/eksisi olur ? Ses artışı olacağı malum. Düşük devirlerde araba ölür mü ? Aksine araba daha da rahatlar mı ? Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. :)

Spider_Volkan ile temasa geç. O yaptırdı ve çokta güzel bir ses alıyordu...

Oğuz

Ona ozelden yazdim zaten bildigim icin. :) Burada da yaptiran,goren,duyan varsa fikrini alayim dedim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk - You are not allowed to view links. Register or Login

ozoozo

Alt devirler eskiye göre ölü olacaktır Oğuz , bunun için turbodan itibaren 51 mm  düz boru,kat iptali ve dp (downpipe) öneriliyor bunların üzerine chip ile beraber çok güzel performans ve ses sağlıyorsun zaten düşünüyorsun box falan. Genelde son susturucu iptali yapılıp , düz boru çekiliyor daha sonra yazılım yaptırıyorlar böylece alt devirlerdeki ölülük ortadan kalkıyor , down pipe ilede çok güzel +hp alıyorsun , aslında senin araban zaten güçlü sürekli birileriyle roll yapmıyorsan yaptıra bilirsin, çıkan ses seni zaten tatmin edecektir.

Oğuz

Düz borunun sesi çekilecek dert değil Özdemir. Fatih'in arabayı çok dinledim, hatta kullanmışlığım bile var, başlarda güzel gelse de belli bir yerden sonra baş ağrıtır. Günlük kullanıma pek uygun değil bence.  :)

Yarın egzozcu abimizle bol bol muhabbet edeceğim bakalım ne gibi fikirler çıkacak. :)

ozoozo

Düz borunun sesi çekilecek dert değil Özdemir. Fatih'in arabayı çok dinledim, hatta kullanmışlığım bile var, başlarda güzel gelse de belli bir yerden sonra baş ağrıtır. Günlük kullanıma pek uygun değil bence.  :)

Yarın egzozcu abimizle bol bol muhabbet edeceğim bakalım ne gibi fikirler çıkacak. :)

Güç kaybı istemiyorsan mecbur bu şekilde :) ha ses konusunda orası öyle olsun lambo gibi gezersin işte  :haydi: yerinde olsam eğer sonu iptal ederim ki bence yine ses çıkacak belli bir süre sonra kafa şişireninden
, güç kaybınıda göz ardı ederim. Hayırlısı olsun , takipteyiz  :nazar:

Oğuz

Benim tek egzoz son susturucusuz, onun cok tatli sesi var amac onu ikiye katlamak :)

Ozgun abi cok sever mesela benimkinin sesini :p

Ayrica downpipe,kat,spor kat vs nedir bir turlu cozemedim su egzoz konusunu. Hangisi ne ise yarar, varligi yoklugu nasil etki eder bir bilgilendirseniz ne guzel olur. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk - You are not allowed to view links. Register or Login

ozoozo

Benim tek egzoz son susturucusuz, onun cok tatli sesi var amac onu ikiye katlamak :)

Ozgun abi cok sever mesela benimkinin sesini :p

Ayrica downpipe,kat,spor kat vs nedir bir turlu cozemedim su egzoz konusunu. Hangisi ne ise yarar, varligi yoklugu nasil etki eder bir bilgilendirseniz ne guzel olur. :)

Benim bilgilerim şu şekilde kardeşim yanlışım varsa affola :) ;

downpipe bir nevi Türkçe karşılığı katalizöri iptalidir , Genelde fabrika çıkışı olan araçlarda bazı kurallara uymak gerektiğinden , downpipe çevre dostu olarak yapılıyor.Downpipe turbo çıkışlarından sonra daralarak katalizöre devam ediyor buda turbo nun çıkışında gaz akışının azalmasına motorun sıkışmasına sebep oluyor ,  Custom (özel) tasarlanmış downpipe lar turbodaki gaz akışını rahatlatıp +hp ve tork alımı dyno verileri ile ispatlanmıştır.

Spor kat olayına gelince, spor kat katalitik konvertördür dizayn olarak performansa yöneliktir ve araca bakıldığına kat varmış gibi görünür fakat içindeki sistem farklı oranla hava geçirgenliğine sahiptir , daha fazla gözenek vs vardır buda performansı arttırır, fakat okuduklarım ve bildiklerime göre Turbo araçlarda yapılan kat sadece gaz emisyonunu sağlamak için yapılmış yani tek etkisi vardır bunun için.Senin,benim gibi araç sahibi olanların düz boru çekmesi çok daha mantıklı ve daha düzgün bir performans verecektir.

Dip not : kat iptali muayenede sıkıntı çıkarmaktadır , bundada bilgin olsun :) eski aracımda yoktu takıldım muayenede hemen gidip taktırmıştım "benim ki" çok pahalı değildi.

Oğuz

Eyvallah Özdemir, downpipe'ı da büyütmek lazım yani ilerde  :)

ozoozo

Ragazzon'un falan sizin araçlar için özel üretimi var ancak özel üretim ve marka olduğu için pahalı , dışarıda bilinen egzozculara çok daha kaliteli şeyler yaptırabilirsin , iskender,sureyya gibi.Rica ederim , biraz yavaşla kardeşim araba için,aceleyle yapılan şeyler hem pahalı olur hemde sıkıntı az yavaş (denendi :D) "tavsiyem" :haydi:

Oğuz

Ragazzon'un falan sizin araçlar için özel üretimi var ancak özel üretim ve marka olduğu için pahalı , dışarıda bilinen egzozculara çok daha kaliteli şeyler yaptırabilirsin , iskender,sureyya gibi.Rica ederim , biraz yavaşla kardeşim araba için,aceleyle yapılan şeyler hem pahalı olur hemde sıkıntı az yavaş (denendi :D) "tavsiyem" :haydi:

Hep aynı şeyi söylüyorum ama ilerisi için düşünüyorum :D Sonra bir anda yapasım gelebilir tabi :p

Şuan önceliğim box + son susturucu iptali, okul başlamadan bunları halledeyim yeter. Okul açıldıktan sonra ne zaman kalacak ne de para :)

Lbe

Hocam bi de ilerde sıkılırsın böyle hızlı gidersen :) Ben semester tatilinde senden Marangoni tampon bekliyorum artık :D

Veloce

Kimse kusura bakmasında beyler, 1.4 motorda egzoz olsa ne olur olmasa ne olur... Ben bırakın cc olayını, gürültdüen başka birşey yapamayan, saçma sapan tonlara sahip 4 silindirli herhangi bir motor için bile egzoz olayını saçma bulurken, bunlara 2.0 litre motorlıda dahil ederken, bu heveslerinize anlam veremiyorum... Egzoz sesimi lazım? O halde o motor en azından 6 silindir olacak... Ha? "Ben performans için en sıradışı komponentleri kullanıyorum, her türlü modifikasyonu yaptım, bunlardan faydalanmak için ve birazcık daha güç kazanmak için egzozumuda ayarlamam gerekiyor" deniyorsa ona bir eleştirim yok...

Edit: Bunlar önemli değilse daha önce dediğim gibi örnekleri var, aynı yolu takip edebilir isteyenler...

ozoozo

Kimse kusura bakmasında beyler, 1.4 motorda egzoz olsa ne olur olmasa ne olur... Ben bırakın cc olayını, gürültdüen başka birşey yapamayan, saçma sapan tonlara sahip 4 silindirli herhangi bir motor için bile egzoz olayını saçma bulurken, bunlara 2.0 litre motorlıda dahil ederken, bu heveslerinize anlam veremiyorum... Egzoz sesimi lazım? O halde o motor en azından 6 silindir olacak... Ha? "Ben performans için en sıradışı komponentleri kullanıyorum, her türlü modifikasyonu yaptım, bunlardan faydalanmak için ve birazcık daha güç kazanmak için egzozumuda ayarlamam gerekiyor" deniyorsa ona bir eleştirim yok...

Edit: Bunlar önemli değilse daha önce dediğim gibi örnekleri var, aynı yolu takip edebilir isteyenler...

Ses için yapılana haklısın demekle beraber abi , bazı modifikasyonlar için egzoz olayı şart oluyor , haliyle 1.3 motorada 1.4 motorada 1.6 motorada şart oluyor ki zaten bunu belirtmişsin yukarıda bahsettiğim olaylar araca 10 hp civarında verim sağlıyor ki buda büyük bir rakam oluyor :) Keşke dediğin gibi olsada araçların orjinal o homurtusuyla,egzoz sesleriyle gidebilsek.Türkiye şartlarında o araçlara binmek ya gittiğin mekanda çay içirtiyor yada biryerlerden kıstırıyor ondan dolayı şartlar demekle yetiniyorum  ;)

Veloce

Ses için yapılana haklısın demekle beraber abi , bazı modifikasyonlar için egzoz olayı şart oluyor , haliyle 1.3 motorada 1.4 motorada 1.6 motorada şart oluyor ki zaten bunu belirtmişsin yukarıda bahsettiğim olaylar araca 10 hp civarında verim sağlıyor ki buda büyük bir rakam oluyor :) Keşke dediğin gibi olsada araçların orjinal o homurtusuyla,egzoz sesleriyle gidebilsek.Türkiye şartlarında o araçlara binmek ya gittiğin mekanda çay içirtiyor yada biryerlerden kıstırıyor ondan dolayı şartlar demekle yetiniyorum  ;)
Egzoz olayı, üni'yi bitirip, iş dünyasına atılmadan, hangi konuda eksik olduğunu dahi bilmeden, ya da ne'ye ihtiyaç duyacağını bilmeden master yapmaya benzer ;)

ozoozo

Egzoz olayı, üni'yi bitirip, iş dünyasına atılmadan, hangi konuda eksik olduğunu dahi bilmeden, ya da ne'ye ihtiyaç duyacağını bilmeden master yapmaya benzer ;)

Doğrudur abi , ne diyelim :)  :serefe:

Oğuz

Tercih meselesi, ben guzel bir sesle mutlu oluyorum. :)

Oğuz

Hocam bi de ilerde sıkılırsın böyle hızlı gidersen :) Ben semester tatilinde senden Marangoni tampon bekliyorum artık :D

Keske be :) En cok istedigim seylerden biri ama cok ciddi bir fiyati var, onu karsilama gibi bir imkanim yok suan :)

Oğuz

Bugun egzoz icin gittim Sureyya Usta'ya konusmak amacli, kendimi orta susturucu sökülmüs olarak buldum :). Hem arabanin sesi guzellesti hem de alt devirler canlandi, gune guzel basladik :).