Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oğuz

You are not allowed to view links. Register or Login
Yarın sanayideyiz desene :)
Söner o söner birşey olmaz.

Edit : bunun garantisi vardı ama :)

Kat iptal ettik ya lambdadır diye düşünüyoruz :)

Garantiyi sevmiyorum ya onu imzala, bunun bilgisini ver, sıra bekle vs. ilgisizler bir de :)

Büyük ihtimalle lambdadır o zaman.

Sadece motor arızası verse kesin diyeceğim de start/stop da devre dışı kaldı. Gerçi en ufak bir şeyde devre dışı kalıyor.

Edit : Arıza ışığının üstüne 20km kadar yol yaptım bi sıkıntı yok gidişinde falan.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

tolga_ozhan

Yarın sanayideyiz desene :)
Söner o söner birşey olmaz.

Edit : bunun garantisi vardı ama :)

Kat iptal ettik ya lambdadır diye düşünüyoruz :)

Garantiyi sevmiyorum ya onu imzala, bunun bilgisini ver, sıra bekle vs. ilgisizler bir de :)

Büyük ihtimalle lambdadır o zaman.

Sadece motor arızası verse kesin diyeceğim de start/stop da devre dışı kaldı. Gerçi en ufak bir şeyde devre dışı kalıyor.

S/S'in devrede olma prosedürlerinden birisi diye biliyorum bu ECU kontrol sisteminin hatasız olması.

Mesela hafta sonu canlı gördün. Benim lambda sensörü kablosunun 1mm yeri sıyrılmış ve kısa devre yaptırıp sigorta attırıyor. Atan sigorta yüzünden ECU hata veriyor. Nihayetinde de ECU'da önlenemez bir hata olduğunu düşünen Selespeed kendisini korumaya alıyor ve araba 2. vitesden yukarı çıkmıyor.
Aslında dersin ki lambda ne alaka Selespeed ne alaka ama böyle salak zincirleme koruma önlemleri oluyor.

Oğuz

Aynen abi haklısın senin arabada gördük canlı canlı, tesadüfen çözülmesi de iyi oldu. :)

Fatihob

Motor arzası lambası güzeldir. Hele bide orda motoru kontrol edin yazıyorsa :)
..

Oğuz

Motor arzası lambası güzeldir. Hele bide orda motoru kontrol edin yazıyorsa :)

Aynen o da yazdı, izindeyiz :D

emin

Oğuz yolun yol değil :) gel vazgeç.  :duvar:
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Alper

Oğuz Fatih ile piste bir çıktın :) yeni yeni şeylerle tanışmaya başladın valla...
Gel yol yakınken vaz geç :)
Emin doğru demiş :) Yolun yol değil kardeşim.
Taş dökmeler :)
Oradan buradan ses gelmesi :)
Üstüne farklı farklı ışıklı sesli uyarılar :)
Daha neler neler gelecek :)

Oğuz

200 beygir psikolojik sınırını aşınca rahatlicam.  :)

FB10ur

Oğzum sen o zaman rahatlıyacaksın ama giu ne zaman rahata erecek :)

Oğuz

Giu en rahatimiz ya yemeyip icmeyip ona veriyorum,naz yapiyo :)

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login

FB10ur

Giu en rahatimiz ya yemeyip icmeyip ona veriyorum,naz yapiyo :)

Fazla naz aşık usandırır dikkat et o zaman naz edip usanmasın :)

Oğuz

Bugün Magirus'uma yazılım yaptırdım. 95 oktanda ve normal modda 28.5 beygir gibi bir değer aldık. Daha fazlasında avans vurmaya başladı. İlerde ufak tefek değişikliklerle bu değerleri de arttıracağız inşallah. Araçta yazılım yokken ölçülen değer 153 beygirdi. 186, 184 gibi değerleri de gördük ama en ideali 181.5ti. Tork artışını bilmiyorum, sormak aklıma gelmedi. Dinamik modda büyük ihtimalle dyno verisi 200e çok daha yakın bir değer olacaktır.

ozoozo

Hadi gözün aydın kardeşim , Allah kazasız,belasız,sorunsuz kullanmayı nasip etsin.  :nazar:

Anlamadığım bir şey var kardeşim ; normalde aracın modları arasında geçiş yapıldığında beygir artmıyor sadece tork artıyor ? yani dizelde öyle , yani dinamik modda nasıl 200 e yakın değer olacak onu anlamadım. Benim bildiğim yazılımdan sonra beygir her zaman sabit kalıyor , normal modun dinamik moda yakın oluyor , dinamik ise daha atik oluyor eski halinden ; yani özetle normalde normal modda 150 nm alıyorsan yazılımla 180 , dynamictte 180 alıyorken yazılımla 200 oluyor fakat beygir hep aynı kalıyor , ama sendekini ben anlamadım yada yanlış anladım.

Oğuz

Onun detayini Ozgun aciklar birazdan :) Stock motorda Mito Qv normalde 148 beygir alirken dinamikte 163 aliyormus mesela dynoda.

ozoozo

Onun detayini Ozgun aciklar birazdan :) Stock motorda Mito Qv normalde 148 beygir alirken dinamikte 163 aliyormus mesela dynoda.

Hmm o zaman teknik olarak bir açıklaması var sanırım , peki aynı şey bizimkiler içindemi geçerli o zaman ? , açıklamayı merak ettim normalde dynamic te sadece tork ve gaz hassasiyeti,direksiyon vs değişiyor hp olayını ilk defa duydum. Neyse hayırlı uğurlu olsun kanka o zaman  :serefe:

Fatihob

Özgün sallamış yaa. Özgün gel bi açıkla pampaa neymiş ne değilmiş. Bana kalırsa benim araba N'de D'den daha iyi gidiyor. Hadi bunu açıklayın :D

Senin arabayı fabrika ölçseydi tam 200Hp falan derdi heralde. Valla iyi yanii. Soğuk asfaltta dikkatli ol daha ilk günler deneme amaçlı çok sapıtma :)
..

tolga_ozhan

Hadi hayırlı olsun.
Fazla güç göz çıkartmaz.

Tolga033

Gouki

Ben motor stockoglu stock ken hepimizin yaptigi gibi abs sigortasini sokup n de ciktim 148 hp verdi. Squadra d de cikmis ve 163 beygir almis.

HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Fatihob

D'd dynoya çıkmak çok zor. Nasıl becermiş yoksa becermemişte normal moddu dinamik olarakmı söylemiş bilemiyorum. D modda 261tork çıkmış. Fabrika verisi 250Nm torktu diye hatırlıyorum D modda. N modda 220nm tork falandır. Bende sigorta sökerek markasını bilmediğim bi dynoda 145hp(orjinalim 155hp) çıkmıştım. Özgün sen N modda 148hp(orjinali 170hp) çıkmıssın. Bu iş yaş iş :D Dynodan dynoya hatta hava sıcaklığının bile fark ettiği bişi oldugundan hiç bi değer birbirini tutmuyor.

İlk başta D modda dyno zor dedim çunkü Okan abi 4 çeker dynoya çıktı araç yine ESPde kaldı D modda ölçüm yapılamadı. Ya gidip lastik ölçülerini değiştircekler bütün tekerler o sırada aynı hızda olucak yada süper kalitede bi dyno bulucaklar ön ne dönerse arkada o dünücek falan filan. Zor yani D'de çıkmak.

Diğer ihtimalde bizim Hollandalı hangi marka dyno kullanıyor. Belki N moddada ölçüm yapsa yine 163Hp alıcaktı. Sende gitsen Hollandaya bu adamın dynoya çıksan seninkide 163hp çıkıcaktı belki. Belkiside çok bu işin :D Ulan kafam gitti. Bence D'de N'de yalan hepsi aynı gidiyor. D'de TPS'yi yanılıtıp, ESP'yi kısıp direksiyonu sertleştiriyor bizede aha uçuyor havası yaratıyor. O yüzden Mini GP şart :clover:

Saat geç olmuş saçmalamış olabilirim ;)
..

Oğuz

Kış spec
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Oğuz

eminpar

Kış lastiği testi başarılı :)

+1

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oğuz

Julyet'imiz 10bine geldi ve ilk bakımımızı yaptırdık. Kendi arabamı kendim söküp takmasam olmazdı tabi, ustayla beraber daldık arabaya. :)

Önce yağı boşalttık,filtreyi değiştirdik. Sonra hava filtresini söktüm baktım temizlenmesi gerekiyor mu diye, tertemizdi geri taktım. Yağ olarak Motul kullandık, hava filtrem de itg kutu içi filtre. En son da benzin katkısı koydum bakalım fark edecek mi. :)

Sonra da Julyet'e gecikmeli de olsa yılbaşı hediyesini verdik. Artık çok gerginiz.  >:D

KAKIRMAN

Vay vay vay. Maşallah güzel olmuş. Şu gergiyi bir ben taktıramadım. Bagajda geziyor boş boş...
Not. Gergi için açılan deliklerde amörtisörler söküldü mü?
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure