Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bende yakalandım bu hastalığa :) 159 1.9 jtdm q-tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekerem

Selamlar,
Bu sıralar kafayı yalıtıma taktım. 159'un şehir içi düşük hızlarda yalıtımından çok memnun olsamda özellikle uzun yolda 120'den sonraki rüzgar sesi rahatsız etmeye başladı. 10 yıllık aracın sıcak soğuk değişiminden etkilenerek fitillerinin kötüleştiğini düşünerekten hepsini değiştirmeyi düşünmüştüm. Alfayedek Sercan abi sağolsun kendisi ilgilendi sesi dinledi. önce birisini al eğer iyi olursa diğerlerini alırsın dedi. Şimdilik sadece sol ön kapı fitilini değiştirdim. değişim oldukça tatmin edici. sol kulağıma gelen rüzgar sesi tamamen kesilmese de eskisine nazaran çok iyi. şimdi bi anda sol taraf kesilince sağ taraf kulağımı tırmalamaya başladı. En kısa zamanda o tarafı da halledicem.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

2 aylık beklemeden sonra sonunda orjinal motor kulağı ve şanzıman takozu geldi ve taktık. Özellikle direksiyondaki titreşim, rölantideki genel titreme gitti çok şükür. Sonunda artık mekanik olarak istediğim seviyeye ulaştım. 159'un yol tutuşu gerçekten muhteşemdi zamanla eskiyen yıpranan malzemeleri de sıfırlayınca tadından yenmez oldu. Tank oldu mübarek :D
   Ses konusunda da biraz uyuz bir insanım galiba. ordan bi ses mi geldi, bu ses ne derken şu ince trim sesleri bulup yoketme kaygısına girdim. Sorunlar aslında ufak şeylermiş. zamanla gevşeyen çamurluk içi plastik davlumbaz vidaları, torpido yan kapağının gevşeyen klipsi gibi sesleri de kestik. Sesleri yoketmek değilde nerden geldiğini bulmak gerçekten büyük sıkıntı ya.
    Uyuzluğum bi seviye daha artınca 4 kapınında fitilini sıfır orjinaliyle değiştirdim. ve fark beklentimin çok yukarısında oldu. özellikle yüksek hızlarda ki rüzgar sesinde farkedilir bir azalma var. Android telefonda ses ölçümü ne kadar güvenilir olur bilmiyorum ama öncesi ve sonrası arasında 20 db fark gösterdi.
   Bu arada You are not allowed to view links. Register or Login 'nında spacerları sattığını görünce Ti jantlara hazırlık olsun diye onları da kaçırmayayım dedim aldım araba bi vahşileşti sanki :)
   Bundan sonra sadece keyfi dokunuşlar ve bakım için sanayiye gitmeyi umut ediyorum. Herkese kazasız sürüşler :alfisti: 
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

umitkilic

Motor kulağı ve şanzıman takozunu yurtdışından mı getirttiniz ve kaça maloldu?

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

Birmottan sipariş istedik ama onlarda olmayinca italyadan  istediler sanırım senesonu sayımı yılbaşı falan da girince süreç çok uzadi ikisi beraber 1100 TL'ye maloldu
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

umitkilic

You are not allowed to view links. Register or Login
Birmottan sipariş istedik ama onlarda olmayinca italyadan  istediler sanırım senesonu sayımı yılbaşı falan da girince süreç çok uzadi ikisi beraber 1100 TL'ye maloldu
Alfayedek'te daha ucuz görünüyor,eğer 2 parcaysa. Yoksa 3 parçayı da mı getirttiniz?

ucarozcan

takipteyim. güzel işler yapıyorsunuz.
Keyifli günlerde kullanın.  :nazar: :nazar:
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Ormanci

2 aylık beklemeden sonra sonunda orjinal motor kulağı ve şanzıman takozu geldi ve taktık. Özellikle direksiyondaki titreşim, rölantideki genel titreme gitti çok şükür. Sonunda artık mekanik olarak istediğim seviyeye ulaştım. 159'un yol tutuşu gerçekten muhteşemdi zamanla eskiyen yıpranan malzemeleri de sıfırlayınca tadından yenmez oldu. Tank oldu mübarek :D
   Ses konusunda da biraz uyuz bir insanım galiba. ordan bi ses mi geldi, bu ses ne derken şu ince trim sesleri bulup yoketme kaygısına girdim. Sorunlar aslında ufak şeylermiş. zamanla gevşeyen çamurluk içi plastik davlumbaz vidaları, torpido yan kapağının gevşeyen klipsi gibi sesleri de kestik. Sesleri yoketmek değilde nerden geldiğini bulmak gerçekten büyük sıkıntı ya.
    Uyuzluğum bi seviye daha artınca 4 kapınında fitilini sıfır orjinaliyle değiştirdim. ve fark beklentimin çok yukarısında oldu. özellikle yüksek hızlarda ki rüzgar sesinde farkedilir bir azalma var. Android telefonda ses ölçümü ne kadar güvenilir olur bilmiyorum ama öncesi ve sonrası arasında 20 db fark gösterdi.
   Bu arada You are not allowed to view links. Register or Login 'nında spacerları sattığını görünce Ti jantlara hazırlık olsun diye onları da kaçırmayayım dedim aldım araba bi vahşileşti sanki :)
   Bundan sonra sadece keyfi dokunuşlar ve bakım için sanayiye gitmeyi umut ediyorum. Herkese kazasız sürüşler :alfisti:

Güle güle kullan hocam umarım istediğin gibi olur :)

Bu arada bi 159 kullanma fırsatım oldu kendisinin sayesinde, merak ediyordum, evin önünden birkaç sokak uzaklaşıp geri gelsek de 159'da bu km'ye rağmen böyle bir olgunluk beklemiyordum. Gerçi Eyüp sağı solu elden geçirmiş sesleri azaltmış vs. ama araç gerçekten sınıfını belli ediyor. Kasisten şuradan buradan geçerken konfor, aracın sağından solundan çok acayip sesler gelmemesi falan, beklentilerimin baya üzerindeydi. Demek ki km'si düşük bişey bulunsa ne olacak diye muhabbetini yaptık o sırada.

ekerem

Alfayedek'te daha ucuz görünüyor,eğer 2 parcaysa. Yoksa 3 parçayı da mı getirttiniz?

İki parca. Normalde yapacağım şeyleri planlayıp Alfayedekten alırım. Hem daha hızlı hemde uygun oluyor. Bu parçaları ustayla konuşurken birmottan isteriz diye sipariş süreci aceleye geldi. Ama fiyatta euro ile ilgili bir durum da söz konusudur.

takipteyim. güzel işler yapıyorsunuz.
Keyifli günlerde kullanın.  :nazar: :nazar:

Çok teşekkürler.  :)

Güle güle kullan hocam umarım istediğin gibi olur :)

Bu arada bi 159 kullanma fırsatım oldu........

Çok sağol Onur hocam. Tanıştığımıza çok memnun oldum. Forum içinde hep güzel insanlarla karşılaşmak beni çok mutlu ediyor. :alfisti:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

umutrıza

arkadaş senin arabanda zaten tık yoktu ne kıl adamsın halen ordan burdan ses geliyor diye uğraşıyorsun :) emeğine sağlık
206 gti 2001-..
forester 2.0 s turbo 2008-2014
golf 7 tdi 2015-2016
Ww cc 2016-
159 JTD 2017-

ekerem

arkadaş senin arabanda zaten tık yoktu ne kıl adamsın halen ordan burdan ses geliyor diye uğraşıyorsun :) emeğine sağlık
Abi işte  uyuzluk, kıllık :D
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

qrkmtp

Alfayi fabrikaya geri goturecek kivama getirdinizellerinize saglik cok guzel bir 159 du dahada guzellesti

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

Kapının önünde duran arabaya vurup kaçmak nedir ya >:( >:( >:(
Bu şehirden iyice nefret etmeye başladım.

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

a-y-k-u-t

yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!

Tengri79

Geçmiş olsun:nazar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

h.t

Çok geçmiş olsun, benim de en sinir olduğum hareket ya. Madem vurdun bi numara bırak, özür dile adi herif ne kaçıosun >:( >:(

Theillest

Geçmiş olsun hocam bu Türkiye'nin her yerinde var malasef ...

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login  , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login  çok teşekkürler. Arabaya ozendikce, sakindikca bisey olucak illa derler ya.  Ezilen yer ince bir çizgi şeklinde acaba sokakta bisiklet binen çocuklar yada motorlu birisi mi yaptı diye düşünüyorum. Neyse artık ilk gördüğümde sinirim tavan yapmıştı ama şimdi daha iyiyim. Kimsenin başına en ufak bir çizik bile gelmemesi dileğiyle :alfisti:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

TRSemih

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ekerem

Selamlar,
159'umuzu alırken sırf deri koltuk sevmiyoruz diye gidip distinctive modelini almıştık. Ama dist. Plus ile distinctive arasında özellik bakımından farklar var ve bence bunların en önemlisi Xenon farlar. Maalesef bizde halojen farlar vardı. Kufretigim merceksiz xenonlu apaçiler gibi yapmamak adına sonradan Xenon yaptirmayip osram'in güçlü halojen farlarını almıştım. Fakat tatmin etmedi. En son Bursa otobaninda gece yağmurda giderken önümü hiç göremeyince yolculuk çok zor geçti. Yanlış bilmiyorsam orijinal 159 Xenon far  setinin tanesi 6500 lira civarındaydı. Bende işini iyi yapan İlker Kemal gibi kisilerce farlari bı-xenon dönüşümü yaptırmak istemiştim. Fakat on tamponu başka bi yerde söktürüp farları söktürüp teslim etmem ve 2-3 gün beklemem gerekiyordu. Arabadan o kadar ayrı kalmamak için kendim yapmaya karar verdim. Çünkü 159 farlarinda mercek değişimi için farı dağıtmak gerekmiyor arkasindan mercek değişimi yapilabiliniyormuş. 159'la aynı boyutlardaki  Mercedes S serisinde kullanılan d1s gen 5 bı-xenon mercekleri temin ettim. Ve kendim montajını gerçekleştirdim. Saat 11'de tamponu sokmeye başladığım işi tamamladığımda saat 3 buçuk civarıydı. Açıkçası böyle bir işi biraz gerilerek yaptım biseyleri yanlış yaparım arabaya zarar veririm diye korksamda hiç bir zorluğu yoktu. Xenon kablo montajını bı elektrikçiye yaptırayım diyodum ama sadece kablolama işine 500 lira istedi ve arabaya böyle yabancı bı şekilde bakınca aman dedim iyice karıştırmasın kendim yapayım.
Sonuç olarak kesinlikle tatmin edici bı dönüş oldu. Yeni merceklerin far ayarını yapmadan çektiğim fotoda halojenle Xenon'un farkı bariz belli. Selektör yaptığımda görülmeme diye bı ihtimal yok artık
:alfisti:

Eski mercekle yeni merceğin farkı
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

umitkilic

Selamlar,
159'umuzu alırken sırf deri koltuk sevmiyoruz diye gidip distinctive modelini almıştık. Ama dist. Plus ile distinctive arasında özellik bakımından farklar var ve bence bunların en önemlisi Xenon farlar. Maalesef bizde halojen farlar vardı. Kufretigim merceksiz xenonlu apaçiler gibi yapmamak adına sonradan Xenon yaptirmayip osram'in güçlü halojen farlarını almıştım. Fakat tatmin etmedi. En son Bursa otobaninda gece yağmurda giderken önümü hiç göremeyince yolculuk çok zor geçti. Yanlış bilmiyorsam orijinal 159 Xenon far  setinin tanesi 6500 lira civarındaydı. Bende işini iyi yapan İlker Kemal gibi kisilerce farlari bı-xenon dönüşümü yaptırmak istemiştim. Fakat on tamponu başka bi yerde söktürüp farları söktürüp teslim etmem ve 2-3 gün beklemem gerekiyordu. Arabadan o kadar ayrı kalmamak için kendim yapmaya karar verdim. Çünkü 159 farlarinda mercek değişimi için farı dağıtmak gerekmiyor arkasindan mercek değişimi yapilabiliniyormuş. 159'la aynı boyutlardaki  Mercedes S serisinde kullanılan d1s gen 5 bı-xenon mercekleri temin ettim. Ve kendim montajını gerçekleştirdim. Saat 11'de tamponu sokmeye başladığım işi tamamladığımda saat 3 buçuk civarıydı. Açıkçası böyle bir işi biraz gerilerek yaptım biseyleri yanlış yaparım arabaya zarar veririm diye korksamda hiç bir zorluğu yoktu. Xenon kablo montajını bı elektrikçiye yaptırayım diyodum ama sadece kablolama işine 500 lira istedi ve arabaya böyle yabancı bı şekilde bakınca aman dedim iyice karıştırmasın kendim yapayım.
Sonuç olarak kesinlikle tatmin edici bı dönüş oldu. Yeni merceklerin far ayarını yapmadan çektiğim fotoda halojenle Xenon'un farkı bariz belli. Selektör yaptığımda görülmeme diye bı ihtimal yok artık
:alfisti:

Eski mercekle yeni merceğin farkı

Ellerine sağlık.Bu tarz şeyleri kendisi yapması insanın arabasına olan bağını artırıyor.

ekerem

Ellerine sağlık.Bu tarz şeyleri kendisi yapması insanın arabasına olan bağını artırıyor.

Haklısınız herşeyiyle ilgili bilgi sahibi olunca öyle bı bağ oldu ki ben bu arabayı hayatta satamam :) inşallah hiç bı zaman mecbur kalmam
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Tengri79

159 larda ki malum kapi gıcırtı sesine çok uyuz oluyordum. O bulunmayan kapi bağlantı parçalarını sağolsun Alfayedek Sercan bey temin etti. Kendim taktım. Kapılar ilk gün ki gibi misss :D yeni parçalar eskisine nazaran daha küçük ve çabuk bozulmucak şekilde yapılmış. Ön kapilari değiştirmek çok kolay fakat arka kapılar için kapı dosemesinin açılması gerekiyor. Toplamda 40 dk mı falan aldi. Resimde ortada eski parça diğerleri yeni parçalar.

O tak tuk sesi bende de var ve gecermi diye şöför kapısı için1 tane sipariş geçtim ve taktım.Hala kademeli tak tuk sesi devam ediyor eskisi daha sessizdi

ekerem

O tak tuk sesi bende de var ve gecermi diye şöför kapısı için1 tane sipariş geçtim ve taktım.Hala kademeli tak tuk sesi devam ediyor eskisi daha sessizdi

Parça değişimi olduğu halde ses gelmesi ilginç. Bu parçadan ses geldiğine emin misiniz? Ortasında bulunan teflon kısımdan geliyor genelde ses. Bu arada bu parçanın tamir kiti çıkmış. Geçenlerde hem o malum sitede ilanda gördüm hemde forumda paylaşılmıştı.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Tengri79

Parça değişimi olduğu halde ses gelmesi ilginç. Bu parçadan ses geldiğine emin misiniz? Ortasında bulunan teflon kısımdan geliyor genelde ses. Bu arada bu parçanın tamir kiti çıkmış. Geçenlerde hem o malum sitede ilanda gördüm hemde forumda paylaşılmıştı.
Ordan geldiğine eminim yağladım gene fayda etmedi o yuzden diğer bi kapımdada var o ses değiştirmedim

ekerem

Oto yıkamacılarin geneline bı gıcık oluyorum. İş bilmeyen çok fazla . Nazaran daha iyi olduğunu düşündüğüm bı yikamaciya giderken bagaj amortisörünün başlığını kırınca daha da gelmem dedim. Ve o hafta şansıma Koçtaş'ta tesadüfen inanılmaz bı indirime denk geldim. Karcher k5 basınçlı yıkama makinesi aldım. Zaten begendigim bakım ürünlerini alırken baya bir set yapmışım.  Evin önü müsait, vakitte olunca bı bahar temizliğine giriştim. Valet pro neutral, demir tozu temizliği, kil , cila, plastikler ve fitillerin bakımı derken kesinlikle yıkamacılarin yaptığı işten daha iyisini yaptığımı düşünüyorum. Polisaj işine girmedim. Çünkü ön camurlugu hala yaptirmadım arabanin bı parçası boyanirken her yerine boya tozu illaki bulaşıyor. O yüzden sonraya bıraktım. Zaten inanılmaz çizik falan yok.kediler sağolsun araba hep cilalı olduğu halde yolumu gözlüyorlar ben indiğim an kaputun üstünde uyuyorlar. En son bı arkadaşın tavsiyesiyle sonax bsd uyguladım ama pütürlü hissi hiç hoşuma gitmedi. Okullar kapandıktan ve boya işini hallettikten sonra daha detaylı uğraşırım diye umuyorum :)  çoğu kişinin boş iş diye baktığı bu uğraş sadece aşkla açıklanabilir heralde.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel