Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

BİZİM EMEKTARI TAKDİMİMDİR - 2001 156 2.0 TS EXECUTIVE

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devirsever

You are not allowed to view links. Register or Login
Nuri Bey, senin 156'yı artık Brembo da kesmez, sen direkt paraşüt bak  :)

Turbo TS gelsinde beraber deneriz   :)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

coyote

Büyük parçaların siparişine ara vermiş olsam de, ucuz parçalarda tedarik sürecine devam ediyorum. Hatırlarsınız, soğutma sistemine detaylı temizlik uygulamıştım, şimdi de sistemdeki tüm sıcaklık sensörlerini yenilemeye karar verdim. 156'da ecu ve göstergeye sıcaklık bilgisi gönderen 2 ayrı temperature sensor ve fanı kontrol eden 1 adet temperature switch var. Üçünü de getirttim. Sensörler İngiliz, Alman ve İspanyol, bir tek laz eksik :)

You are not allowed to view links. Register or Login   SICAKLIK GÖSTERGESİ
You are not allowed to view links. Register or Login   FAN KONTROL
You are not allowed to view links. Register or Login   ECU

Bir de dip not ekleyeyim; Resimde en üstte duran, ECU'ya bilgi gönderen sensörün plastik kısmının rengi ve içinden kaç kablo çıktığı önemli. Bendeki gri renkli ve 3 pinli olduğu için bu parçayı sipariş ettim. Sizin aracınınızdaki mavi veya siyah ya da 4 pinli olabilir. Sipariş vermeniz gerekirse buna dikkat etmelisiniz.

devirsever

Cok guzel hareket bunlar  :nazar:

Sogutma sivisi hatti borulari ve genlesme kabi vs degisikleride planlamada varmi?
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

coyote

Cok guzel hareket bunlar  :nazar:

Sogutma sivisi hatti borulari ve genlesme kabi vs degisikleride planlamada varmi?

Genleşme kabı ✔

Hortumlar You are not allowed to view links. Register or Login'den bilgi alınacak :)

coyote

Bu siparişte sadece sensörler yoktu, Powerflex burç işini de bu siparişte hallettim. Viraj demiri üzerindeki burçlar geldi.

"Salıncak burçları nerede" dediğinizi duyar gibiyim. Hala eksik parçalar olduğu için bu başlıkta henüz paylaşmadım ama, salıncakları komple yenileyeceğim için, onların üzerlerindeki burçları sipariş etmedim. Belki ileride salıncaklar için de powerflex burç sipariş edip, aracımın üzerinden çıkacak olan orjinal salıncakları Powerflex burçlu olarak yedeğe alırım. Ama şimdilik viraj demiri yeterli.

Burçlar Powerflex PFF1-810-22 kodlu, 156, 147 ve GT üzerindeki 22mm çaplı viraj demirlerine uyumlu. Aşağıdaki diyagramdaki 4 numaralı parça.

Bana maliyetleri, aşağıdaki vergi, kargo hariç fiyatın bile altında olduğu için, 156'ya yedek olur ya da olası bir GT'de kullanırım diye fazla getirttim. Ancak isteyen olursa 1 adedini maliyetine verebilirim.

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

ysbilgin

Powerflexlerle ilgili yorumunuz nedir acaba?

Ben de giulietta'nın ön takım burçlarını komple pf ile değiştirsem mi diye düşünüyorum. Engine mount için de çözümleri var galiba.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

coyote

Powerflex burçlar henüz araca takılmadı. Aslında sadece viraj demirine takılacak silikon burçlar üzerinden kullanıcı yorum yapmak pek mümkün olmayacaktır sanırım. Ancak netten okuduğum yorumlarda genel kanı, silikon burçların yol tutuşa katkısının büyük olduğu yönünde. Zaten kauçuk ve silikonu sadece malzeme olarak bile karşılaştırdığımızda, rijitlik anlamında silikon bir adım önde duruyor. Ancak tahminimce silikonun kauçuğa göre sertliği yol tutuş yanında az da olsa konfor kaybı da getirecektir. Özellikle Powerflex'in Black tabir edilen serisi, muhtemelen konfor anlamında araçtan epey birşeyler götürür.

Alper

Genleşme kabı

Hortumlar You are not allowed to view links. Register or Login'den bilgi alınacak :)
Ben su kabını, radyatörü ,terkostatı ve üzerindeki ısı sensörünü değiştirdim. Bu cumartesi günü de hortumları değiştiricez. Gelirsen hem sende görmüş olursun boruları. Birde alacaktım şeyler vardı sende unuttum ben onları

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

coyote

Ben su kabını, radyatörü ,terkostatı ve üzerindeki ısı sensörünü değiştirdim. Bu cumartesi günü de hortumları değiştiricez. Gelirsen hem sende görmüş olursun boruları. Birde alacaktım şeyler vardı sende unuttum ben onları

Bu cumartesi iş yoğun, kaçmam zor. Artık sonra aracın üzerinde görürüm. Yanlız, boruları aldığın yeri paylaşırsan ben de sipariş etmek istiyorum. Hortumlarla beraber o iş de aradan çıksın dersen, Cumartesi günü Bostancı'ya geçerken Balat'a uğrayıp malzemeleri alabilirsin. Zaten şirket aracının bagajında benimle beraber geziyorlar :)

Alper

Bu cumartesi iş yoğun, kaçmam zor. Artık sonra aracın üzerinde görürüm. Yanlız, boruları aldığın yeri paylaşırsan ben de sipariş etmek istiyorum. Hortumlarla beraber o iş de aradan çıksın dersen, Cumartesi günü Bostancı'ya geçerken Balat'a uğrayıp malzemeleri alabilirsin. Zaten şirket aracının bagajında benimle beraber geziyorlar :)
Tamamdır o zaman öyle yapalım.

Unutmazsam cumartesi uğrarım yanına.

Testarossa

Merhaba, fotoğrafları göremiyorum ama bu araba küçükyalı yıldız sokakta duran 156 olabilirmi? Jant ve stop seçiminiz aynı.
this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

coyote

İlgili sokağa maps'den baktım, eşimin işyerine çok yakın. Orada Novitec stoplu başka bir 156 olacağını sanmıyorun, gördüğünüz bizim 156'dır.

Testarossa

İlgili sokağa maps'den baktım, eşimin işyerine çok yakın. Orada Novitec stoplu başka bir 156 olacağını sanmıyorun, gördüğünüz bizim 156'dır.
Ben o sokaktayım , bende 156 sevdasını başlatan araba sizin araba sokakta göremeyince moralim bozuluyor :D

2009 159 JTSSW Rosso

coyote

Ben o sokaktayım , bende 156 sevdasını başlatan araba sizin araba sokakta göremeyince moralim bozuluyor :D

Eski banliyo güzergahı tekrar çalışmaya başladığı için, eşim artık genellikle Marmaray'ı kullanmaya başladı. Malesef bizim 156'yı artık sizin sokakta pek göremeyeceksiniz :)

Testarossa

Eski banliyo güzergahı tekrar çalışmaya başladığı için, eşim artık genellikle Marmaray'ı kullanmaya başladı. Malesef bizim 156'yı artık sizin sokakta pek göremeyeceksiniz :)
Olsun sokağa yakında ben bir tane gri sunrooflu mk1 getircem gibi duruyor :D

2009 159 JTSSW Rosso

coyote

coyote

156'yı fabrika kondisyonuna döndürme projesi iptal olmuş olsa da, halen zevkle binmeye devam ediyoruz. Yeni sahibine teslim edeceğimiz son güne kadar da, elimizi üzerinden çekmeyeceğiz. Bu bağlamda, hafta sonu, havalandırma sistemine girişeyim dedim. İlk durak polen filtresinin sökülmesi. Havalandırma ızgarasını sökünce, karşılaştığım manzara epey kötüydü.

Tüm plastik parçaları söktükten sonra, "su ve sünger ne için var" diyerek temizliğe giriştim. Detaylı bir temizlikten sonra, tüm ön panel pırıl pırıl oldu. Yanlız söylemeden edemeyeceğim; Onca rutubet ve çamura rağmen, metalde en ufak bir pas lekesinin dahi olmaması beni şaşırttı. Sonuçta 2001 model bir otomobilden bahsediyoruz. Ancak durum aşağıda.

Sonrasında, söktüğüm tüm plastikleri güzelce yıkadım. Tertemiz oldular ama, havalandırma panelleri yıllar içinde güneşten grileştiği için, gözüme pek hoş gözükmediler. Ayrıca, bu panellerin cam ile birleştiği yerdeki kauçuk şeritler de büyük ölçüde panellerden ayrılmış durumdaydı. Hal böyle olunca, onlara da girişmeye karar verdim.

Kauçuk şeritlere boya gelmesin diye, önce panellerin boya işini hallettim. Mat siyah spray boyadan sonra yeni gibi oldular ama, fotoğraflar kauçuk işi de bittikten sonra ;) Şeritleri iki aşamada yapıştırdım. Önce 3M'in çift taraflı bantı ile ilk yapıştırmayı yaptım.

3M'in bu bantı çok kuvvetli, ayrıca şeridin duruş pozisyonu sebebi ile doğrudan suya da maruz kalmayacak ama, işi sağlama almak için Bison marka, suya dayanıklı ve örgülü bant ile bir kez de üstten yapıştırdım. Daha da artık bu şeride bir şey olmaz.

Tüm işlemler bittikten sonra paneller yeni gibi oldu.

Panellerin yenilemesi bittikten sonra, Presto'nun aşağıdaki, havalandırma sistemi temizleyicisi ile tüm havalandırma kanalları, havalandırma fanı ve evaporatörü temizledim.

Bu işlemden sonra, Bosch'un 1 987 432 303 kodlu karbon filtresinin montajıyla, havalandırma işi bitmiş oldu. Önceden, 156'ya daha uzun yıllar binmeye niyetimiz olduğu için, filtre ve temizleme sıvısını da ikişer adet almıştım. Ancak sıvının ikincisini bulmama rağmen filtrenin diğerini bulamadım. Nasıl olsa fazla var diye, az kalsın, temizleyiciyi ve zamanında Türkiye'de bulamadığım için yurtdışından getirttiğim filtreyi de satıyordum iyi mi :)

Son olarak, paneller sökülünce ortaya çıkan silecek motoru ve mafsallarını da güzelce temizleyip yağladım. Hazır girişmişken, silecekleri de değiştirdim ve bu hafta sonu mesaisini tamamladım.

ysbilgin

Süper iş, böyle before-after'ları görmek bile rahatlatıyor insanı, elinize sağlık.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

coyote

Son mesajımın üzerinden 3 aydan fazla geçmiş. Bu süre zarfında, 156'nın görev yeri değişti. 156 artık benim "şirket aracım" oldu. Bizim şirket, çalışanlarına kiralık araç tahsis etme uygulamasını, çalışanların şahsi araçlarını kiralama uygulamasına çevirdi. Haliyle, 156'nın yıllardır ayda 400-500 km bandında seyreden kullanımı, geçen ay 1200 km civarında gerçekleşti. Ancak, hergün Egea'yı kullanmak yerine 156'yı kullanmak, kelimenin tam anlamıyla ilaç gibi geldi. Shell'in LPG için taşıt tanıma uygulaması yokmuş, hal böyle olunca, yıllar sonra benzin deposu tekrar 62 lt olduğunu hatırladı :). Bu işlere bakan ilgilimiz otomobillere meraklı, sağolsun yakıt olarak V-Power tanımlamış. Anlayacağınız bizim emektarın keyfi yerinde.

Gündelik kullanmaya başlayınca, ufak tefek eksiklikleri farkettim.

- Arka fren balataları hafif ötüyordu. Brembo marka yenileri ile değiştirdim.
- El freni kolu biraz setleşmişti. Sağ - sol el freni tellerini yeniledim.
- Buji kablo ve pipolarını zaten yenilemiştim. Dayanamadım 8 adet bujiyi de, orjinal kodlu NGK'lar ile yeniledim.
- Rölanti biraz yüksekti, enjektör oringlerini yeniledim.
- Daha önceden karbon filtre değişimi yapıp, havalandırma sistemini de komple yıkamıştım. Şimdi de, Faruk Oto'da klima sistemini vakumla boşaltıp komple yeni yağ ve gaz dolumu yaptırdım. İçerisi, palto ile oturulacak kıvama geldi :)

Kilometremiz 114500'lere geldi. Amortisörlerin yavaş yavaş miadını doldurduğunu hissediyorum. Takacağım diye o kadar coilover alıp hepsini sattıktan sonra, standart amortisör alıp takmaya elim varmıyor. Bakalım, 156'nın akibetine karar verdikten sonra, süspansiyon konusunda kararımı netleştireceğim.

Şimdilik bizim cephede durum böyle :clover:

murat

Kiralık araçlardaki gibi bakım, lastik, sigorta gibi olayları da ödüyorlarsa yeme de yanında yat demektir  :D
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Theillest

Emektarın resmi de olsa iyidi :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

coyote

Kiralık araçlardaki gibi bakım, lastik, sigorta gibi olayları da ödüyorlarsa yeme de yanında yat demektir  :D

Şirket, aylık olarak kiralama firmasına ödediğine yakın tutarda, maaşa katkı yapmaya başladığı için, yukarıda saydığınız kalemleri doğrudan olmasa bile, dolaylı olarak ödemiş oluyor  :yukari-ok:

coyote

Emektarın resmi de olsa iyidi :)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle haklısınız  :-[. Ancak, bu konunun ilk mesajında saydığım çizik, gamze, kuş pisliği yanığı gibi tüm kozmetik hatalar aynen devam ettiği için, bizim 156'nın "boydan" bir fotoğrafını alfisti ile paylaşmaya halen içim el vermiyor. Ancak, 156 artık hergün gözümün önünde olduğu için, bu sıkıntıları da kısa süre içinde gideririm gibime geliyor.

Bu arada, fotoğraf neler var diye telefonumu kurcalarken, servise asıl gitme sebebim olan yağ değişiminin detaylarını ve ufak bir iki işi daha unuttuğumu farkettim. Bu bahaneyle, emektarın olmasa bile emeklerin fotoğrafını paylaşayım :)

Her 8-9 bin kilometredeki yağ değişiminde olduğu gibi, bu değişimde de, eski yağı boşaltmadan önce yağa Liqui Moly'nin Engine Flush karbon çözücü katkısını koyup 20-30 dakika rolantide çalıştırarak motorun içini temizledim. Eski yağı boşalttıktan sonra doğrudan yeni yağı koymak istemediğim için, piyasada bulabildiğim en ucuz yağ olan Licoil ile motoru yine bir 20 dakika rolantide çalıştırıp onu da boşalttım ve son olarak her zamanki gibi, Castrol Magnatec 10/40 yarı sentetik yağı ve Restore'nin koruyucu yağ katkısını koydum. Bu uygulamanın tek kötü yanı, yeni yağ uzunca bir süre o kadar berrak oluyor ki, yağ çubuğundaki yağ seviyesini görmek çok zor oluyor :)

Sonradan taktırdığım, Aluminyum karter muhafazası epey kirlenmişti, onuda söktürüp bir güzel temizledim. Artık pırıl pırıl oldu.

Son kare de, klima bakımından. Bizim emektar hafiften objektiflere yakalanmış :)

mustafaguleryuz

Kesinlikle haklısınız  :-[. Ancak, bu konunun ilk mesajında saydığım çizik, gamze, kuş pisliği yanığı gibi tüm kozmetik hatalar aynen devam ettiği için, bizim 156'nın "boydan" bir fotoğrafını alfisti ile paylaşmaya halen içim el vermiyor. Ancak, 156 artık hergün gözümün önünde olduğu için, bu sıkıntıları da kısa süre içinde gideririm gibime geliyor.

Bu arada, fotoğraf neler var diye telefonumu kurcalarken, servise asıl gitme sebebim olan yağ değişiminin detaylarını ve ufak bir iki işi daha unuttuğumu farkettim. Bu bahaneyle, emektarın olmasa bile emeklerin fotoğrafını paylaşayım :)

Her 8-9 bin kilometredeki yağ değişiminde olduğu gibi, bu değişimde de, eski yağı boşaltmadan önce yağa Liqui Moly'nin Engine Flush karbon çözücü katkısını koyup 20-30 dakika rolantide çalıştırarak motorun içini temizledim. Eski yağı boşalttıktan sonra doğrudan yeni yağı koymak istemediğim için, piyasada bulabildiğim en ucuz yağ olan Licoil ile motoru yine bir 20 dakika rolantide çalıştırıp onu da boşalttım ve son olarak her zamanki gibi, Castrol Magnatec 10/40 yarı sentetik yağı ve Restore'nin koruyucu yağ katkısını koydum. Bu uygulamanın tek kötü yanı, yeni yağ uzunca bir süre o kadar berrak oluyor ki, yağ çubuğundaki yağ seviyesini görmek çok zor oluyor :)

Sonradan taktırdığım, Aluminyum karter muhafazası epey kirlenmişti, onuda söktürüp bir güzel temizledim. Artık pırıl pırıl oldu.

Son kare de, klima bakımından. Bizim emektar hafiften objektiflere yakalanmış :)

Emektarın rengini öğrenmiş olduk :D

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2015 Giulietta Bianco Lunare