Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Loading Project ProDrive 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Coilover arabanın sertliğini bir nebzede olsa alırmı? Araya binenler arana çok sarsılıyor diyor. Açıklama yapmakta güçlük çekiyorum bazen.

Xperia z3

en dibe basıp kullanmayacağın için, şu anki yükseklik ayarında kullanırsan çok fark eder.
You are not allowed to view links. Register or Login almıştı, o daha net bilgi verir.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Coilover'ın spor yayla görüntü harici uzaktan yakından alaksı yok. Arabayı raydar gider hissinde kullanmanızı sağlıyor. dolayısıla sekme olayıda tamemen ortadan kalkmış oluyor. Yay ile aynı basıklıkta daha fazla konfor ver daha iyi yol tutuş sağlıyor. Aracın süspansiyon stabilitesi mükkemmel oluyor diyebilirim. Misal şuan yay ile hafif yükseltili köprü ve benzeri zeminlerden geçerken oluşan ve kontrol kabiliyetinizi düşüren yaylanma olayını coilover ile tamamen ortadan kaldırabiliyorsunuz. Araç tamamen sizin kontrolünüzde oluyor sürekli. Yay ile limitte girdiğimde kayma eğilimde olan araç coil sonrası aynı hız ve aynı virajda resmen daha hızlı girsene diyor. 159un zaten iyi olan yol tutuşunu kusursuz hale getirmek istiyorsanız ve bütçeniz müsaitse hiç düşünmeden coil alın derim. Pişman olmazsınız.

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login abi bilgiler için çok teşekkürler. Birkaç sorum daha olacaktı. Eğer cevap verirsen çok sevinirim.

Aşağıdaki coil'i mi aldınız?
Galiba bu site Almanya'dan gönderim yapıyor? Almanya'dan gönderim yapıyorsa oradaki tanıdıklar vasıtasıyla getirtebileceğimi düşünüyorum. Yani elden. Gümrükle uğraşmamış olurum.

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login abi bilgiler için çok teşekkürler. Birkaç sorum daha olacaktı. Eğer cevap verirsen çok sevinirim.

Aşağıdaki coil'i mi aldınız?
Galiba bu site Almanya'dan gönderim yapıyor? Almanya'dan gönderim yapıyorsa oradaki tanıdıklar vasıtasıyla getirtebileceğimi düşünüyorum. Yani elden. Gümrükle uğraşmamış olurum.

Ne demek. Neyi merak ediyorsan sor elimden geldiğince cevaplarım.

Aynen linkteki coilover'ı aldım. Almanya'da Tanıdık varsa ve yanında getirirse gümrük parasından kurtarırsın. Ben 340tl gümrük ödedim. + 75€ shipping ödedim. Bunları ödemezsin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ucarozcan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sadece şampuanla yıkandı.
Jant göbekleri değişti.
Coil işini de görüştüm bir aksilik olmazsa yaza doğru elimde olurlar.

Xperia z3

wolkanku

hadi hayırlı olsun :)

wax ne kullanıyorsun şu anda, baya koyulaşmış aracın rengi :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ucarozcan

hadi hayırlı olsun :)

wax ne kullanıyorsun şu anda, baya koyulaşmış aracın rengi :)
Birşey kullanmadım bu bir kaç haftadır. Sadece  2. yıkama oldu Soft99 Extra Gold şampuan kullanıyorum.

Xperia z3

wolkanku

Birşey kullanmadım bu bir kaç haftadır. Sadece  2. yıkama oldu Soft99 Extra Gold şampuan kullanıyorum.

Xperia z3

güzel şampuan gibi, tam da şampuanım bitmişti, alayım bakalım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

Stokta kalmadı Volkan Nisanda gelicek sanırım.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

Adza

Volkan Abiden aldığın bayrağı çok güzel taşıyorsun ileri Abi. En sevdiğim -  örnek aldığım 159lardan biri.  Maşallah harika görünüyor.  Ti alsaydın BBS lerde gözüm vardı. Ama kısmet :)
:nazar: :clover: :alfisti:

ucarozcan

Volkan Abiden aldığın bayrağı çok güzel taşıyorsun ileri Abi. En sevdiğim -  örnek aldığım 159lardan biri.  Maşallah harika görünüyor.  Ti alsaydın BBS lerde gözüm vardı. Ama kısmet :)
:nazar: :clover: :alfisti:
Teşekkürer. :clover: :nazar:
159 ayrı bir sevgi, aşk benim için ilgilenmeyi seviyorum.
Evet 19' ler keşke olaydı. Coil işinden sonra maddiyatı düzeltip alırım. 2. ele düşersede kaçırmam. :)
BBS işide dediğin gibi kısmet. O gün gelirde halen BBS leri almak istersen hayırlısı olsun artık.

ucarozcan

Yolcu tarafı ve şöför tarafı kapılarda hafif düşme vardı ve şöför tarafındaki üstten arka kapıya bile sürtmüş boyası gitmiş. Bu gün normal bi kaportacıya gittim yağladı ve orta direkteki parçaya bir şeyler yaptı oldu dedi. Hatta kapıyı komple tutup yukarı kaldırdı (Bildiğin tüm gücüyle açık kapıyı yukarı doğru kaldırdı).  :o.
Benim pek içime sinmedi ve pek de olmadı. Hatta sağ ön kapı kolu bozuldu.  :( (Kapı kolu değiştimi diye sordu nasıl anladıysa)
Biraz da rüzgar sesi almaya başladı 100 km/s hızlardan sonra.
Bu iş tam olarak nasıl yapılıyor bilen var mı? Yetkili servise gitmeyi düşünüyorum.

Gittiğim kaportacı citroen servisliği de yapıyordu. Turbo üflüyor dedi, motor çalışınca arabanın göğsü çok titriyor motor kulaklarına bakılmalı ve baskı balata işleri var dedi. Müsait zamanda getir yapalım dedi. Bende  hehe dedim. :haydi:

Reha

Bu kapının düşme olayı neymiş anlayamadım. Benim devamlı, yaylı amortisörlü bindiğim 98 model 156'da bile böyle bir şey olmadı. İlk defa duyuyorum.

Erkay KAHYA

Kapı ayarları zamanla, esneme vs. gibi etkenlerle bozulabiliyor.
Menteşe kısmından yukarı doğru kanırtarak kapı ayarı yapıldığı doğrudur.
Bence yetkili servise giderseniz, rüzgar sesi için kapı fitillerini değiştirmenizi tavsiye eder.

wolkanku

Tamirci yolacak kaz buldum diye sevinmiş hayalgücünü konuşturmuş
Arabaların kapıları kapı açıkkken tüm gücüyle dingilin teki abansın diye tasarlanmıyor, keşke deseydin ya ustam senin araban ne onda da bir bakabilirmiyiz bu duruma diye

Usta tayfasına soracak olursan sıfır arabada bile bir kusur çıkarırlar, eğer sen aracın performansından vs memnunsan dokundurtma, turbo üflüyor mu, üflesin, bitene kadar kullan yenisini alırsın, bunu bilirim bunu söylerim. Yoksa en ufak tıkırtı çıtırtı kesiklik vs peşinde koşacaksak vay halimize..

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ucarozcan

@Reha

Xperia z3

Reha

Böyle sağlam bir arabada çok enteresan bir durum hocam. Sürekli burulma direncinden vs konuşuyoruz sonuçta.

Doğa Tosun

Böyle sağlam bir arabada çok enteresan bir durum hocam. Sürekli burulma direncinden vs konuşuyoruz sonuçta.
Enteresan.
Ustanız yolmaya calısmıs büyük ihtimalle ama yinede anlayan birine gösterin. Bazen bazı sorunlar gözardı edildikten bir süre sonra daha büyük karşınıza çıkabilir. Özellikle alfada
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

agucba

Benim gördüğüm kaportacılar genelde bu tip bir uygulama yaptıkları. Çok da yadırganacak bir durum göremiyorum. Bu arada kapının ayarı ile burulma direncini de çok ilişkilendiremedim. Rüzgar sesinin artması da muhtemelen o kişinin "ayarı" biraz fazla kaçırmış olması. Bir de sözü edilen otomobil nerede ise 10 yaşında. Bu tip durumların olmasını normal karşılamak gerek.

Teknik şeyler için bir şey diyemiyorum.

///////////////

hi_cazz

Hatırlıyorumda astrayı aldığımda şoför kapısından fışırtı şeklinde ses geliyordu. Camı milimetrik olarak indirdiğimde ses kesiliyordu. Servise gittim durumu anlattım usta açtı kapıyı kapı direğini içeri doğru eğmeye başladı. Usta doğrumu şimdi bu yaptığın dedim. Servis dökümanını gösterdi aynen ustanın yaptığı şekilde içe doğru direği eğip yanaştırmak gerekiyormuş. Sonuç olarak sesten eser kalmamıştı. Yani ben çok garip bulmadım bu durumu.

alperuzi

Fabrikalarda da kapı ayarları bu şekilde yapılıyor, bilginiz olsun :D hatta inanmazsanız youtubeda fabrika videolarını izleyin belki son test ve ayarlama bölümüne denk gelirsiniz.

Benim araçta da hatta böyle bir şey yapılması gerekiyor, kapı tam olarak oturmuyor ve bozuk yolda ses yapıyor.

Bir sorum olacak bu arada, bir önceki sayfada debriyaj yayını değiştirdiğinizi söylemişsiniz. Hakkaten pedal kısmı sökülüp mü yapıldı? Uzun mu sürdü? Şu anda bende de aynı durum var, yayı bulduk ve siparişini verdik, ama takması belki bir günden uzun sürer diyor ustam.

ucarozcan

@alperuzi Benim araçta 24 saat ustada kaldı. Debriyaj kısmı komple sökülüyor. Bayağı iç tarafta kalıyor yay ve her usta yapmıyor bu işi.  Hatta yapıldıkdan sonra eğilip debriyaj kısmına baktım yay falan göremedim. Demekki bayağı kapalı veya uzak biryerde.

Xperia z3

alperuzi

Teşekkürler,

Ben geçen alttan ışıkla daldım, yayı gördüm. Ama dediğiniz gibi baya yukarıda kalıyor ve sökülmesi hadi belki olabilir ama yeniden takılması imkansız gibi :)

Kaan

geçen konuşulan kapı ayarı ile ilgili bir video :D
1 hayal
5 duyu
6.his

ucarozcan

geçen konuşulan kapı ayarı ile ilgili bir video :D
e böyle yapılıyorsa bende düzeltme yaparım. :)
Bu adama ekstradan para vermeleri lazım her araba için bunu yapıyorsa akşama eve zor gider.  :))