Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

16 LNK 10 147 Q2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
Air süspansiyon kesinlikle tercihe bağlıdır herkes sevmeyebilir bu ayrı ancak süspansiyon kalitesi yol tutuşu olarak katılmıyorum aldığınız kit ve yaptırdığınız yer kadar birçok faktör önemli. Araçlara takılan spor yayların Nasıl ki 2000-3000 € olanları varken yayları ısıtıp veya kesip araba düşürme yapılıyorken alınacak kaliteli air süspansiyon sistemleri ile konfor ve yol tutuş tüm araçlar için artmaktadır. Aksi taktirde otomotivdeki dünya devleri bu özelliği opsiyonel olarak sunmazlar

147'nin gövdesinin doğal frekansını, hedef frekansları, kayma limitlerini, kayma eğilimini filan nasıl hesapladıklarını bir gönderirlerse sorun değil yahu, niye olmasın?  8)

Fabrikada üretimini yaptığımız araçlar doğal olarak hava süspansiyonlu. Şu anda da kendime (daha doğrusu eşime) hidropnömatik süspansiyonlu bir araç bakıyorum. Süspansiyon sisteminin kendisi iyi. Ama aracın şasisinin karakteristiğine uygun sonradan yapmak çok çok zor. Hesapsız kitapsız yaptırırsınız, düzgün yolda tren gibi döner, "normal" yaylı arabanın 130'la döndüğü otoyoldaki taştan 110'la sekip uçuverirsiniz Allah korusun.

leckoow

Zaten Q2 özel diferansiyeli olması ve yapılcak işlemlerde ona göre doğru bir uygulama olması gerekmektedir. Benim fikrim spor yay H&R kullanmaktı yoruma acık bir konudur tabikide zevk meselesi olunca bazı kriterler kırılıyor. Q2 en güzel yağışlı ve virajlarda kendini göstermesine hastayım böyle dengeli olması insanın içini ısıtıyor :)

octinum

Zaten Q2 özel diferansiyeli olması ve yapılcak işlemlerde ona göre doğru bir uygulama olması gerekmektedir. Benim fikrim spor yay H&R kullanmaktı yoruma acık bir konudur tabikide zevk meselesi olunca bazı kriterler kırılıyor. Q2 en güzel yağışlı ve virajlarda kendini göstermesine hastayım böyle dengeli olması insanın içini ısıtıyor :)

Aynen. :) Amortisörler değişmiş mi kaçırmış olabilirim ama yayla beraber onu da düşünün. H&R benim Eibach'lara göre daha sert galiba, 5mm kadar da daha düşük yapıyor bildiğim kadarıyla. Yine de süspansiyon yolu kısaldığı için yukarı vurabiliyor. Standart amortisörler benim istediğim kadar hızlı tepki veremiyor. 156 için konuşuyorum bu arada.

Bu arada havalı süspansiyon ve zaten her şey zevk meselesi. Arabanın ruhsatı kimdeyse o bilir, biz karışamayız. :) Ancak kendi öğrendiklerimizi paylaşabiliriz.

leckoow

Aynen. :) Amortisörler değişmiş mi kaçırmış olabilirim ama yayla beraber onu da düşünün. H&R benim Eibach'lara göre daha sert galiba, 5mm kadar da daha düşük yapıyor bildiğim kadarıyla. Yine de süspansiyon yolu kısaldığı için yukarı vurabiliyor. Standart amortisörler benim istediğim kadar hızlı tepki veremiyor. 156 için konuşuyorum bu arada.

Bu arada havalı süspansiyon ve zaten her şey zevk meselesi. Arabanın ruhsatı kimdeyse o bilir, biz karışamayız. :) Ancak kendi öğrendiklerimizi paylaşabiliriz.

Yok onlar org sadece yaylarimi degistirdim ama islem gordu onceki sahibi cok sert takmisti Ap marka idi ve on takima zarar vermisti onun icin on takimi nerde ise komple yeniledik denilebilir. Yay konusunda ise Eibach bir baska Q2 de var veysel kardesimde oda cok sert oldunu soledi ben kullanmadigim icin bu konuda cok fazla bisi diyemicem

hkmtctnky

Öncelikle merhabalar, hoşgeldiniz..
Aracınız temiz, bakımlı güzel bi q2 maşallah.
Ama Türkiye'nin en nadir q2 si sanırım biraz başkalarını söylemesi gereken bi övgü, bi detay. arac sahibinden duymak garip :)
Aracın kaportası gayet güzel duruyor. İlanınıda hatırlıyorum stickersız hali çok daha güzeldi bence.. En azından daha Alfa Romeo'nun italik karakteristiğine uygun yazı fontu ve salaş bi logo ile yaparsanız daha hoş duracaktır kanaatindeyim.
Egsoz uclarınıda zaten elden geçireceğim yazmışsınız.
İyi günlerde kazasız belasız kullanın..
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

Doğa Tosun

Ama Türkiye'nin en nadir q2 si sanırım biraz başkalarını söylemesi gereken bi övgü, bi detay. arac sahibinden duymak garip :)
Aracın kaportası gayet güzel duruyor. İlanınıda hatırlıyorum stickersız hali çok daha güzeldi bence.. En azından daha Alfa Romeo'nun italik karakteristiğine uygun yazı fontu ve salaş bi logo ile yaparsanız daha hoş duracaktır kanaatindeyim.

hoşgeldiniz, yukarıdaki yoruma aynen katılıyorum. Keyifli sürüşler
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Adza

147'nin gövdesinin doğal frekansını, hedef frekansları, kayma limitlerini, kayma eğilimini filan nasıl hesapladıklarını bir gönderirlerse sorun değil yahu, niye olmasın?  8)

Fabrikada üretimini yaptığımız araçlar doğal olarak hava süspansiyonlu. Şu anda da kendime (daha doğrusu eşime) hidropnömatik süspansiyonlu bir araç bakıyorum. Süspansiyon sisteminin kendisi iyi. Ama aracın şasisinin karakteristiğine uygun sonradan yapmak çok çok zor. Hesapsız kitapsız yaptırırsınız, düzgün yolda tren gibi döner, "normal" yaylı arabanın 130'la döndüğü otoyoldaki taştan 110'la sekip uçuverirsiniz Allah korusun.

Air suspansiyon Türkiye' de kim yaparsa yapsın tehlikelidir.
Yurt dışında adamlar araca özel körük platelerini araca özel makinede yapıyor. Türkiye de ise ÇEKİCİ KÖRÜĞÜ alınarak takılacak araca körük plateleri UYDURULUYOR.

Ha sen kimsin derseniz, makine mühendisiyim ve 20 ülkeye körük üretimi yapan bir fabrikanin Rusya Distribütörüyüm, körüğün her türlüsünü her çeşidini gün be gün hem üretiyoruz hem satıyoruz hem de sattığımız ürünlerden geri-dönüşler alıyoruz.
Kendimi tanıtmakta ki asıl amacım bu air suspansiyon piyasasina girmek mantıklı olsaydı zaten ilgim de olduğu için ben girerdim.
Ama bu kadar ufak işler, ufak çaplı alımlar için gerekli mühendisliği yapmak inanın çok gereksiz.
Şimdiye kadar çalıştığım fabrika sadece 1 kisiye bu şekilde ozel üretim yaptı. O da Tarhan Telli. Bilen bilir :)
Uzuuuuun lafın kısası, özellikle süspansiyonu f1 araçlarından alınmış, virajlar için tasarlanmış, yol tutuşu dillere destan Alfa Romeo' larınıza Air Suspansiyon yaptırmayı aklınızdan dahi geçirmeyin. Macera aramaya gerek yok ...

leckoow

Yorumun için tsk dostum. Evet övgü konusunda araç sahibi olarak benim demem biraz farklı olabilir buna katılıyorum cunku bu konuda biraz titizlikmi desek yoksa kendini biraz fazla şımartmakmı desek yanlış olmaz :)  ...
Bu sticker uylama sebeblerimden biriside yurt dısında başka bir alfadan esinlenmem tek neden bu değil yollarda benimle denemek isteyen arkadaşların bu araçın ne olduğunu görmesini istedim. Birde şuna da dip not etmek isterim. Ben bu uygulumayı yaptıktan sonra özellikle yurk dışından çok talep ve övgü aldım.

leckoow

Yurt dışında adamlar araca özel körük platelerini araca özel makinede yapıyor. Türkiye de ise ÇEKİCİ KÖRÜĞÜ alınarak takılacak araca körük plateleri UYDURULUYOR.

Ha sen kimsin derseniz, makine mühendisiyim ve 20 ülkeye körük üretimi yapan bir fabrikanin Rusya Distribütörüyüm, körüğün her türlüsünü her çeşidini gün be gün hem üretiyoruz hem satıyoruz hem de sattığımız ürünlerden geri-dönüşler alıyoruz.
Kendimi tanıtmakta ki asıl amacım bu air suspansiyon piyasasina girmek mantıklı olsaydı zaten ilgim de olduğu için ben girerdim.
Ama bu kadar ufak işler, ufak çaplı alımlar için gerekli mühendisliği yapmak inanın çok gereksiz.
Şimdiye kadar çalıştığım fabrika sadece 1 kisiye bu şekilde ozel üretim yaptı. O da Tarhan Telli. Bilen bilir :)
Uzuuuuun lafın kısası, özellikle süspansiyonu f1 araçlarından alınmış, virajlar için tasarlanmış, yol tutuşu dillere destan Alfa Romeo' larınıza Air Suspansiyon yaptırmayı aklınızdan dahi geçirmeyin. Macera aramaya gerek yok ...

Yorum için tsk ederim dostum. Bence mantıklı ve doğru şeyler yazmısın...

octinum

Uyh, müthiş bilgi. Teşekkürler. :) Ben de diyorum bu körükler nereden geliyor, yurtdışında satışı var mı böyle diye. Gelmiyormuş bile. :)

Adza

Uyh, müthiş bilgi. Teşekkürler. :) Ben de diyorum bu körükler nereden geliyor, yurtdışında satışı var mı böyle diye. Gelmiyormuş bile. :)

Yok abi ya, kabin körüğü diye geçer. Çift katlısını uyduran bile var :)  :)
Bknz Kabin körüğü:

Çift katlı körük(farklı bir üreticinin web sitesinden alıntı)

Sadece şu video bile beni bu sistemden soğutmaya yetti.

Bunlar ufak körükler deyip geçiliyor ancak, şu şekildeki gibi bir körüğü test ederken fabrikada yaşanmış bir olayı anlatmak isterim
(tam ortadaki büyük olan dorse körüğü testi)

Körük test makinesi yapmıştık biz de, amacımız körüğe belirli bir bar basınca kadar basıp tıpkı aracın üstünde seyir halindeymiş gibi darbelere maruz bırakmak. Yani makine çok basit. Yanına da ufak bir sensörle bilgisayar bağlantısı yaptık, öyle çok veri elde edemeyeceğiz tek bilmek istediğim kaç bar' da kaç kere basabilecek makine. Bu kadar :)
İşin zor kısmı korumaya almak bu makineyi. Çünkü ciddi bir patlama gerçekleşecek sonucunda.
En son, 7.62 kalibre merminin geçemediği, ultra dayanıklı bir pleksi türevi malzeme bulduk. Bu malzemeyi de 9mm tabanca ile test ettik. Sonuç: kısa bir zamanda bulabileceğimiz en harika malzeme.
Sapasağlam bir kabin yaptık soktuk içine makineyi. Bağlayıp körüğü açtık.
2 gün falan aralıksız çalışınca işi biraz abartarak 17 bar bastık körüğe( normalde 8 bar max basılması lazım)
17 barda 4 saat kadar çalıştı ve ardından öyle bir patlama oldu ki, zemin katta gerçekleşen patlama 1. katın dış camlarını patlattı, avizeleri yere indirdi, zemin kattaki hasardan bahsetmiyorum bile :) Bunu anlatmaktaki amacım, körük dediğimiz içi hava dolu bir balondur kaba tabirle, ama verebileceği zarar bunun çok üstünde. Tıpkı patlama sonucu fabrikaya gelen terörle mücadele ekiplerinin dediği gibi :)
Son olarak havanın nasıl bir güce çevrilebileceğini şu videodan da anlayabiliriz :)

Okuduğunuz için teşekkürler şimdiden You are not allowed to view links. Register or Login  :alfisti:

leckoow

Vallahi dostum bilgi icin cok saolasin benimde bunlara ihtiyacim olucak sanki 😀

octinum

Vallahi dostum bilgi icin cok saolasin benimde bunlara ihtiyacim olucak sanki 😀

Piyasada o kadar çok "yaparım-ederimci" var ki gerçek uzmanından bu bilgiler insanın hayatını bile kurtarıyor. Uyduruktan lastik mevzuunda bile beni tanımayan lastikçiyle neredeyse her seferinde tartışırım. Neymiş, çok hava basıyormuşum, lastik patlarmış. Esas inik lastik patlar halbuki yüksek hız ve yükte. Naylon balon bilgisiyle lastik havası basınca böyle oluyor. :D

You are not allowed to view links. Register or Login ; tekrar teşekkürler. Fabrikada körük patlamasına ilk tanık olduğumda şaşkınlıktan bir an kaçacak yer aramıştım; ki bizimki böyle ekstrem bir deney filan değil, bir süre havasız kalmış aracın kompresörünü etkinleştirdikten sonra meydana gelen gayet "normal" bir olaydı. Olay-mış yani. Sonra öğrendim. :)

Bununla ilgili bir konu açılabilir aslında. :) Benim bile şu anda pek zamanım yok, ama zamanım olduğunda beraber forumun teknik bölümünde bir şeyler yapabiliriz. Tabii ben çırak olurum, basit bir elektrik-elektronik mühendisiyim ben körüğü ilk gördüğümde siz yıllardır üretiyordunuz muhtemelen. :)

Adza

Estağfurullah, kendimi Insallah yanlış lanse etmemisimdir. Nacizane bilgim dahilinde her türlü yardımcı olurum fakat siz de biliyorsunuz ki elektrik elektrobik olmadan makineciler birşey beceremez. Forumdan bir arkadaşımız bu mevzudan ötürü zarar görür diye ve uzun zamandir bu mevzuda içim çok dolduğu için biraz lakayt yazmış olabilirim. Sürç- i lisan eylediysem affola. :)

surgeon

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Dediğinizde haklısınız 2000 tl ye de yapıyorlar ancak bu kit ALFA Romeo modelleri için araçların fabrika tarafından piyasaya bildirilen teknik ölçülerinden yola çıkılarak araca özel yapılmış olup takribi fiyatı montaj işçiliği kargo ve gümrük vergisi hariç 11000 tl aracın şase numarasını isteyip uygun kiti gönderiyorlar eğerki aracı satmaz isem düşünüyorum bir iki kere irtibata geçtim. 
Sonuç olarak Ülkemize LPG ilk geldiğinde kullanılan malzemelerle şu ankiler çok farklı misal o dönemde yaşanan LPG facialarıni su anda yasamıyoruz bu işte bu şekilde Türkiye ve başka birkaç ülkede bu konuda geri kalınması tüm dünyada da böyle olduğunu göstermez. Amerika'da bu işi biz air süspansiyonu bilmeden yıllar önce rutin bir şekilde uyguluyorlardı hemde kilo olarak daha ağır araçlara şu anda Türkiye'de araca spesifik air süspansiyon üretimi yok ama yeterli ücreti öderseniz aracınızın verilerine uygun olan kiti getirtmeniz mümkün
Konu sahibinin affını diliyorum konu çok başka açılara gitti

Sent from my iPhone using Tapatalk
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

Adza

Bu konuda haklisiniz, alacağınız kit TUV onaylıysa alın gitsin...
Katlı körük kullanmasaymış daha iyiymiş ama tabi...

Air Ride takılı kaza yapıp pert olan bir aracın sahibinin sigortadan 5kr alamadığına sahit olduktan sonra daha da mesafeli yaklaşıyorum bu işe... Takılan körük de kaliteliyse çok kullanışlı bir sistem. Bize en yakın(sürekli sokaklarda görebileceğiniz) otobüslerde var bu sistem. Durduğunda otobüs alçalır yolcu alır, ardindan kapi kapanırken de geri yükselir. Onun dışında fabrika çıkışı airmatic olan jiplerde var :)
Ama yine de viraj kabiliyetini düzenlemek açısından bir geliştirme yapılmadıkça bu sisteme performans - binek araçlarda sıcak bakamiyorum. Viraj karakteristiğine, eğime göre basınç ayarı yapıyor çekiciler, bu sistemi binek araçlara uyarlarlarsa harika olur :) bu arada cekicilerdeki sistemi bi araştırın derim, virajlara nasıl daldiklarini da(yuksuzken) bir inceleyin :) ciddi super bir sistem...

surgeon

Kazada kaşlının ödemesi konusunda haklısınız çoğu kişi bilmez araç üzerinde araç mekaniğini etkileyecek işlemler yapılmış olduğu tespit edildiğinde ödeme yapmıyorlar tek koşul yapılan işlemi kaşlıya bildirip fiyatlandırmanın yapılması LPG dahil
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

leckoow

Bu ön takımla alakalı güçlendirme olarak nasıl bişiler yapılmalı? fazla güç alınmaya başladımı Türkiye yol şartları da buna elverişli olmadağı için ortalamaya baktığınızda üst ve alt tablalar nerde ise 6 ay kadar anca dayanıyor.

gurkanlale

oo İlker Beyler de burdalarmış  :arkadasim:
Drive Tastefully..

leckoow

oo İlker Beyler de burdalarmış  :arkadasim:

Ben hep burda idim ama bir sure uzak kaldık konulardan yeniden geldik  :yukari-ok:

leckoow

Bu arada intercooler bugun kargoladı arkadaş aldım hayırlısı ile yarın elimde olur inşallah  :)

Microsiemens

Maşallah maşallah. Çok tatlı duruyor kereta. :)  :nazar:
07 BRG 77  | 2008 147 MK2
07 ALF 95   | 2011 Giulietta

leckoow

Maşallah maşallah. Çok tatlı duruyor kereta. :)  :nazar:

tsk ederim dostum :)

ALFAtih

Bursanın göz bebeği q2 147  :rock:
Maşallah  çok iyi :nazar:
Allah tabanını düz bastırsın  :clover:

leckoow

Bursanın göz bebeği q2 147  :rock:
Maşallah  çok iyi :nazar:
Allah tabanını düz bastırsın  :clover:

Eyw fatih kardesim seninde beyaz yakiyor biliyorsun az kaldi su cumartesi gunu alayim gazlicaz bak 😬