Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bende yakalandım bu hastalığa :) 159 1.9 jtdm q-tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekerem

You are not allowed to view links. Register or Login
Hocam tam dedim gerçek alfist bı 159 cu buldum derken son mesaj beni yıktı.

Ben de dün itibariyle 2007 bi 159 jtdm aldım. Tam kafamdaki sorulari yaptığınızı görünce sevindim ama son mesaj beni yıktı. Neyse sağlık olsun.

Benim turbom da da ıslık var araç 250 binde daha önce bı revizyona girmiş. Şimdi bende hibrit turbo düşünüyorum. Hatta feka turbo da yapabilirim diyordum. Usta ve esnafliklari tahmin ettiğim gibi fos mu. Islık dışında bir sıkıntı yaşadıniz mi.......

Hayırlı olsun.
Ben 159umla ilgili tamir işlemlerinde en çok sıkıntıyı o turbocuda yaşadım. Hibrit turbo istemedim ama Daha iyi olacağını söylediği için  Büyük pal takilmisti  Herkes tavsiye ediyor ve meşhur diye orda yaptırdım ama daha 2 ay olmadan turbodan gelen sesten cok rahatsız olmuştum. Kendilerine göstermeye gittiğimde sesin egr den geldiğini söyleyip aklımla dalga geçtiler. 1 2 hafta içinde ses iyice yükselince okuldan öğretmen bir arkadaşımın ikitelli de turbo tamircisi olan bahsettiği  kuzenine götürdüm.. Emin olmayarak oraya gittim iyi ki de gitmişim. turbo yu açınca bide gördük ki mil yamuk takılmış, hareketinde sekiz çiziyor. Az daha dağılacakmış. Neyse diğer tarafın aldığı paranın 3te 1ine tamir edildi. Ve orjinalin ne kadar önemli olduğunu sürünce anladım çünkü turbo ya farklı bir müdahale araba da lag oluşmasına sebep olmuş orjinal pal de o sıkıntıyı hiç yaşamadım ve performansla ilgili eksiklik hissetmedim. Uzun bir süre hiç ıslık sesi duymadan sürdüm fakat kışın havalar soğuyunca çok derinden bir ses yine vardı. Turbo revizyonu ne kadar başarılı olursa olsun sıfır takılmış gibi olmuyor diye düşünüyorum. Ve drag yarışı yapmicaksaniz ekstra bir müdahaleyi gereksiz görüyorum şehir içi kullanımda orjinal turbonun ve orjinal pal'in daha etkili olduğuna inanıyorum.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Erkay KAHYA

Hocam tam dedim gerçek alfist bı 159 cu buldum derken son mesaj beni yıktı.

Ben de dün itibariyle 2007 bi 159 jtdm aldım. Tam kafamdaki sorulari yaptığınızı görünce sevindim ama son mesaj beni yıktı. Neyse sağlık olsun.

Benim turbom da da ıslık var araç 250 binde daha önce bı revizyona girmiş. Şimdi bende hibrit turbo düşünüyorum. Hatta feka turbo da yapabilirim diyordum. Usta ve esnafliklari tahmin ettiğim gibi fos mu. Islık dışında bir sıkıntı yaşadıniz mi sportif sürüş için mercedesilten vazgeçip aldım inşallah pişman olmam. Daha noterden çıkar çıkmaz Bostancı da soluğu aldık hatri sayılır bı ön takım ve fren sistemi bakımı yapıldı. Araçta dpf iptal büyük pal turbo yapıp yazılım ile 180+ bı güç beklentim var. Şuan yol tutuş ve direksiyon karakteri tatmin edici. Performans turbo sesi yüzüyle çok dolu dolu basmıyorum turbo ve yazılım ile mutlu olurum inşallah.

Hayırlı günler

Aracınız hayırlı olsun. Konusunu açarsınız artık.
Yazdıklarınızdan sürat seven biri olduğunuz anlamı çıkartıyorum.
Büyük turbo düzgün yapıldığı takdirde pek sorun çıkartmaz. Ama sıfır parça almak daha iyidir.
Bahsettiğiniz 180+ hp değerleri yazılım harici hiçbir işlem yapmadan alınabilecek performans değeridir.
Güzel yürüyen bir araç istiyorsanız, birkaç modifiye ile 230 bg civarı güç alırsınız.

agucba

Okuyunca gülümsettin hocam çok sağol  :D Turkiye de loto çıkmazsa giulia hayali imkansıza yakın. Hayalperestligimi devam ettirerek yurtdışı öğretmenliğe başvurdum. Yurtdisinda giulia fiyatları ve 5 yıl çalışınca bir aracı yanında Tr'ye getirme hakkı verilmesi beni baya bi heyecanlandırmistı. Fakat sınavı geçsekte ülkemizin güzide seçim yöntemi mülakatı aşamadık. Belki Bi gün kısmet.

Biraz yazıyor olacağım ama yazayım.
Ben de bir ara yurtdışı öğretmenlik için araştırma yapmış idim ama doğru dürüst bilgi ve yanıt bulamayınca, yurtdışı öğretmenlik için bir şekilde yandaş olunması gerekildiğine inandım. Hayatımın hiç bir zamanında, ne özel ne de iş ile ilgili konularda, yandaş olmak ve yandaşlık yapmayı kendime yakıştıramadığım için sanırım kaybeden oldum. Ama olsun, elbet iş anlamında şans bir gün bize de gülecektir.  :)

Bu arada yurtdışındaki Alfista'nın takır takır Giulia ve Stelvio aldığını görünce veya eski Alfa Romeo'ları alıp cillop gibi yapıldıklarını görünce içim gitmiyor değil.  :)

///////////////

Gandawn

arkadaşlar gerçektne konu çok iyiydi şimdi sıkılmadan okudum her yazdığınızı emeğinize sağlık.ben bu aracı almayı düşünüyorum araç sahibini tanıyan var mı acaba

ekerem

arkadaşlar gerçektne konu çok iyiydi şimdi sıkılmadan okudum her yazdığınızı emeğinize sağlık.ben bu aracı almayı düşünüyorum araç sahibini tanıyan var mı acaba

Teşekkürler ama soruyu yanlış yerde sormuşsunuz. Hatırladığım kadarıyla bu 159 forumdan bi arkadaşımızın.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

iceberg156

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

gokturk01

Arkadaşla görüştük hocam.

iceberg156

Arkadaşla görüştük hocam.