Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murat Sağlam

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login

Adler firmasının kompozit üretiminde kullandığı otoklav basınç kazanları da (silindirik kazanlar) arkada görünüyor zaten :))
O kadar büyük bir parça için gerçekten büyük bir basınç fırını kullanmaları gerekiyor. Hem ısıyı, hem basıncı kontrol edebilmeleri için.. Malzemenin içinde hava kabarcığı kalmamasını sağlıyor bu yöntem..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

mustafaolcay

Harikulade bir araç hakikaten.

depeche101

depeche101

depeche101

Şu jantlar hayırlısıyla EPER kataloğuna bi girsin bakalım  :kahve:

depeche101

Bu arada tanıtım videosunda 4C üzerinde görülen diğer jant.  Fakat Limited Edition opsiyon listesinde yok.

blackgear

Gouki

asklepios

dış tasarım ne kadar güzelse, iç tasarım o kadar baştan savma olmuş :asagi-ok:

egeozal1

Katılıyorum abi dış muazzam , iç berbat :asagi-ok: Alfa'dan daha iyisini beklerdim açıkçası tamam kokpite puanım 10 üzerinden 6  direksiyon simidine 10 üzerinden 1 hiç değilse daha sportif olabilirmiş tamam kırmızı dikişli fakat 3 kollu direksiyon alfa ya daha çok yakışıyor  :yukari-ok:

blackgear

Yeminle, bu arabaların (159 sonrası yeni nesil tüm Alfalar için geçerli) içini stajyer tasarımcı ve mühendisler yapıyor!...

Hoş bizimki de kedi ciğer meselesi biraz sanırım :) Murdar la bu araba :p  :haydi: üğeee...

Gouki

Tamam vurmayın öldü :D

alpuras

Ağırlığı azaltmak adına karbonfiber şasi ve alüminyum motor bloğu konan bir araçta iç tasarımdan da biraz feragat etmek gerekebilir. Bir şekilde optimum ayarı düşünmüşlerdir diye düşünüyorum iç tasarımını yaparken de. Lüks üst segment araçların hafiflik amaç edinilmiş bu tarz otomobillerinin içinde bile çok iyi tasarım ve kalite görmek mümkün değil. 240 Hp'lik bir otomobili "4.5" saniyede 0 dan 100 km/s'ye ulaştırmak kolay değildir diye tahmin ediyorum.

blackgear

Bu yeni birşey değil ki, Alfa bunu senelerdir başarıyor. Karbon Fiber yeni olabilir ama, görseli ve performansı eni iyi arabaydı Alfa Romeo bir zamanlar. Şimdilerde çok başarılı bulmuyorum açıkçası. Bu Giu ve Mito için de geçerli bence. En basit örneği, iç aksam konusunda 8C ile arasındaki uçurum gibi duran tasarım farkı.

8C den sonra Alfa benim gözümde tasarıma ara verdi :))

LUCI0

İçi bence de güzel değil, yani estetik değil ama olması gerektiği gibi yapılmış.Dışı supersportlar gibi olunca içinin de öyle olması gerekiyor.Dolayısıyla bu tarz araçlara yakın bir iç mekan var...

egeozal1

İçi bence de güzel değil, yani estetik değil ama olması gerektiği gibi yapılmış.Dışı supersportlar gibi olunca içinin de öyle olması gerekiyor.Dolayısıyla bu tarz araçlara yakın bir iç mekan var...
Haklısın abi supersport iç mekanına yakın benim en çok eleştirdiğim direksiyon simidi neden 3 kollu değil? :asagi-ok:

blackgear

Haklısın abi supersport iç mekanına yakın benim en çok eleştirdiğim direksiyon simidi neden 3 kollu değil? :asagi-ok:

Üç kollusu ve biraz daha simidi ufak, göbeği büyük versiyonu scirooco da var zaten ;) :))

egeozal1

Üç kollusu ve biraz daha simidi ufak, göbeği büyük versiyonu scirooco da var zaten ;) :))
Olsun sonuçta yine de bir Alfa değil  :)) :)) :alfisti: :haydi: :yukari-ok:

agucba

8C ve 4C farklı amaçlarla üretilmiş modellerdir.

8C tamamen prestij amaçlı üretilmiş bir modeldir. İç tasarımına çok fazla özen gösterilmesi gerekiyordu hitap ettiği kesim de çok farklı beklentileri olan bir zümre. Burada performans ikinci sırada gelmekte.

4C ise tamamen performans, güç-ağırlık oranı göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Bu sebeple iç tasarımına çok fazla odaklanmadıklarını düşünüyorum. Açıkcası yazılan performans değerleri sunan bir Alfa Romeo'm olsa, hiç bir şekilde iç tasarımına takılı kalmam. Neticede bu tam bir keyif otomobili, caddede veya bulvarda dolaşmak amacı ile yapılmamıştır. Ses sistemine bile gerek yok.

///////////////

cario

Bu beni heyecanlandırdı. Açıkcası bana verdiği mesaj, oyuncak yok, hız için yaratıldım diyor.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Veloce

Bu beni heyecanlandırdı. Açıkcası bana verdiği mesaj, oyuncak yok, hız için yaratıldım diyor.

Oyuncak kendisi zaten ;)

egeozal1

Dikkat ettiyseniz klima araçta yok. Ne bir A/C tuşu ne de bir kar gibi bir şekil yok bu kadar da donanımsız olmasına gerek yoktu. Ayrıca bu araç supersport seviyesinde olamayacak. Motoru Giulietta QV ile aynı olan 1750 TBi olacak supersport araçlar minimum 350 HP oluyor ki Giulietta motoru 235 HP güç üretmekte elbette az bir güç değil ama iç kısmı daha donanımlı olabilirmiş ki donanımı bıraktım daha güzel bir direksiyon simidine sahip olabilirmiş. :asagi-ok: Çok basit bir iç dizayn , muazzam bir dış tasarım olayı çok çelişkili kılan detay maalesef  :asagi-ok: Ama yine de Alfa  :alfisti:

blackgear

8C ve 4C farklı amaçlarla üretilmiş modellerdir.

8C tamamen prestij amaçlı üretilmiş bir modeldir. İç tasarımına çok fazla özen gösterilmesi gerekiyordu hitap ettiği kesim de çok farklı beklentileri olan bir zümre. Burada performans ikinci sırada gelmekte.

4C ise tamamen performans, güç-ağırlık oranı göz önünde bulundurularak tasarlanmış. Bu sebeple iç tasarımına çok fazla odaklanmadıklarını düşünüyorum. Açıkcası yazılan performans değerleri sunan bir Alfa Romeo'm olsa, hiç bir şekilde iç tasarımına takılı kalmam. Neticede bu tam bir keyif otomobili, caddede veya bulvarda dolaşmak amacı ile yapılmamıştır. Ses sistemine bile gerek yok.

Söylediklerinin büyük bir kısmına hak vermekle birlikte, ağırlık-güç oranı ile tasarım ilişkisini kuramadım Serkan abi, kusurumu affet :) Elbetteki zevkler ve renkler diyoruz her zaman, lakin şöyle bir araba yapacak ve 100K lardan başlayan fiyatlarla satacaksınız. Alıcı olurken ben kesinlikle düşünürüm ne yapıyorum diye.

Göstergeyi görebilmek için resmen yamultulmuş bir direksiyon var elimin altına. Bu bana haz vermez. Ayrıca ciddi bir tasarım hatası var, çözemedim ama bi orantısızlık söz konusu. Yandan, çapraz veya perspektif bakınca güzel gözüküyor ama bence karşıdan bakması gereken kişiye haz vermiyor. Bana en azından. Kaldı ki dijital gösterge de hoşnut olmadığım bir diğer seçenek. İç dış havalandırma için sürgü (şahin style) buton koyuyorsun, ama arabada dijital gösterge var. Uyumsuzluk var abi bence. Dışına bakıyorsun spor otomobil, içi o hazzı vermiyor. Konsolda karbon fiber görüntü, yonca style buton yerleşimi, buranın göğüsle birleşimi bir de 4C etiketi olmasa, ve direksyon üzerinde üzerinde alfa logosu da bulunmasa, Fiat doblo bile diyen çıkar. Hadi dijital gösterge falan, mazda mı ki, honda nın dizel HB modeli olabilir bile diyebilirler :)

Hoş, bende de problem var, 156 yı neden satamıyorum, çünkü dışından ziyade, arabanın, bana hitabeden ve yalnızca beni bağladığını hissettiren kokpitine aşığım :) 156 kokpiti bile bundan daha kaliteli tasarlanmış bence.  :rock:

EDIT: Haa bide lambda sensör arızalı, ışık yakmış. Bi şaşmaza götürmek gerek aldıktan sonra :p :))  :haydi:

depeche101