Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egeozal1

You are not allowed to view links. Register or Login

+100  :yukari-ok: :yukari-ok: :yukari-ok: Çok doğru olmuş abi

Tolga033

Bence şu kalörifer/klima butonları jülyetinkine benzer olsaydı daha iyi olurdu. 8)

Veloce

PUhhahHAHahahaHa hiçbirşey daha iyi açıklayamaz bu durumu :)) Bu fotoğrafın emoticon'u yapılıp eklenmeli bence foruma!!!! Ne zamandır böyle keyifli ileti görmemiştim  :serefe:

Alper

AC tuşu var arkadaşlar abartmayın :)

Birde ben direksiyonu beğendim :) sadece klima kontrol ünitesi dijital olsa daha iyi olurmuş ama çokta dert değil.
Bu aracı alan adam ellerini direksiyondan çekipte teyp kurcalayacak değil sonuçta.
E vitesi de orta konsoldan değil direksiyondan değiştireceğine göre,
Hele birde ortadan motorlu ve arkadan itişli bir araçta kullanırken zaten ister istemez gözünü yoldan 1 saniye bile ayırmaman gerekli yoksa ilk virajda nolduğunu anlamadan yol biter :) öyle yüksek performanslı bir araçta.

ihsany

Biraz daha konfor arayanlar için geliyor : 6C  :))
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Tolga033

AC tuşu var arkadaşlar abartmayın :)

Birde ben direksiyonu beğendim :) sadece klima kontrol ünitesi dijital olsa daha iyi olurmuş ama çokta dert değil.
Bu aracı alan adam ellerini direksiyondan çekipte teyp kurcalayacak değil sonuçta.
E vitesi de orta konsoldan değil direksiyondan değiştireceğine göre,
Hele birde ortadan motorlu ve arkadan itişli bir araçta kullanırken zaten ister istemez gözünü yoldan 1 saniye bile ayırmaman gerekli yoksa ilk virajda nolduğunu anlamadan yol biter :) öyle yüksek performanslı bir araçta.

Aynen klima kontrol ünitesi hariç herşey güzel . :)

erol1903

Direksiyon benim çok hoşuma gitti. AC Tuşu ortadaki şalter. Otomatik klima da çok farketmiyor açıkçası soğuk isteyince ha 18-19 dereceye ayarlamışım ha mavi tarafa çevirmişim. Genel olarak bakılırsa en çok batan yanı aracın 60.000 euro yu haketmesi, ama 80.000 olması gerekirken 110 bin olması.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

LUCI0

İçi bence de güzel değil, yani estetik değil ama olması gerektiği gibi yapılmış.Dışı supersportlar gibi olunca içinin de öyle olması gerekiyor.Dolayısıyla bu tarz araçlara yakın bir iç mekan var...
Haklısın abi supersport iç mekanına yakın benim en çok eleştirdiğim direksiyon simidi neden 3 kollu değil? :asagi-ok:

Ege, tamam üç kollu yaparız direksiyonu ;) :)

egeozal1

İçi bence de güzel değil, yani estetik değil ama olması gerektiği gibi yapılmış.Dışı supersportlar gibi olunca içinin de öyle olması gerekiyor.Dolayısıyla bu tarz araçlara yakın bir iç mekan var...
Haklısın abi supersport iç mekanına yakın benim en çok eleştirdiğim direksiyon simidi neden 3 kollu değil? :asagi-ok:

Ege, tamam üç kollu yaparız direksiyonu ;) :)
Yapalım abi güzel olur vallahi :);) :alfisti:

agucba

Bana göre kim ne derse desin. 4C sahibi olabilecek olsam klima umrumda olmaz. Bu tam bir keyif makinesi. 895 kg ve 240 BG, daha ne olsun. Eğer internetteki dedikodular doğru çıkar ve bir de aynı motorun 270 veya 300 BG'lik versiyonu çıkarsa, "Allah" derim. Varsın direksiyonu yamuk olsun, klima tuşu olmasın.

Bu arada şu anda piyasaya çıkacak olan ilk 1.000 adetlik partinin Avrupa fiyatı 60.000 ? iken "normal" versiyonlar yaklaşık 45.000-50.000 ? olacak. Türkiye'de ise 110.000 ?'luk bir etikete sahip olacak olması ne 4C'nin, ne Alfa Romeo İtalya'nın, ne Sergio Marchionne, ne de Türkiye'deki vergi sisteminin suçu. Bu tamamen gözü doyumsuz olan, Alfa Romeo Türkiye'de sırf vakit geçrimek için koltuğa oturmuş ve Alfa Romeo kitlesinin beklentilerinden bihaber olan yöneticilerin ayıbıdır. Eğer ilgili kişilerle karşılaşırsam bunu yüzlerine karşı da söylerim.

///////////////

ihsany

110.000 ? içerisinde vergiler yok mu?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Gouki

Alper

4C nin motor bakımını nasıl yapacaklar acaba :) meraklar içerisindeyim :)

agucba

İç mekana yandan bakıldığında eleştireceğim tek şey elfrenidir. Ancak onun da bu şekilde olması elfreni ile yapılacak dönüşlerde elfrenini rahat kullanmak içindir diye düşünüyorum. Kapı tarafındaki karbon şasiden dolayı çok yer olacağını sanmıyorum ama yine de Ferrari Testarossa'daki gibi solda olabilirdi mesela.

///////////////

Alper

İç mekana yandan bakıldığında eleştireceğim tek şey elfrenidir. Ancak onun da bu şekilde olması elfreni ile yapılacak dönüşlerde elfrenini rahat kullanmak içindir diye düşünüyorum. Kapı tarafındaki karbon şasiden dolayı çok yer olacağını sanmıyorum ama yine de Ferrari Testarossa'daki gibi solda olabilirdi mesela.
Arkadan itişli bir spor araçta el freni gereksinimi bende saçma olur.
Sonuçta gaz pedalı ile istediğiniz şekilde hareket ettirebilirsiniz bu otomobili.
Hatta ani gazdan çektiğinizde ve vites küçülttüğünüzde zaten bu etkiyi yaratacaktır.

agucba

Yok artık Alper.  :))
El freni mecburi bir aksam, olmazsa olmaz.  :)

///////////////

Alper

Yok yani yolda çekerek dönme gereksinimi olarak :)
Yani o kol ortada çok saçma olmuş.
Sadece park etmede kullanılacak bir şey sonuçta.

delimai

evet bencede göze batıyor...artık elektronik el frenleri var...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Alfadanadam

Özellikle drift tarzu kullanımda gerekli el freni. Sırf bu amaçla normal el frenini hidrolik olanla değiştiriyorlar.

Alper

Özellikle drift tarzu kullanımda gerekli el freni. Sırf bu amaçla normal el frenini hidrolik olanla değiştiriyorlar.
Abi bu araçta bu ağırlık varken el freni kullanımı gerekmez emin ol :)
Ağırlık dengesini bozarak zaten aracın kıçını attırır işi bilen.
El freni işi bunda gerekmez pek.
Tabii çok ani dönüşler için gerekir o ayrı.
Ama onun içinde diferansiyel kilidi lazım zaten.

LUCI0

Serkan Bey, ben solağım o yüzden elfreni sağ tarafta kalsın :)

Bir de bu klima tartışması nereden çıktı? Araçta standart olarak manuel klima mevcut değil miydi? Üst donanımda da dijital klima mevcut olacak diye hatırlıyorum?

blackgear

PUhhahHAHahahaHa hiçbirşey daha iyi açıklayamaz bu durumu :)) Bu fotoğrafın emoticon'u yapılıp eklenmeli bence foruma!!!! Ne zamandır böyle keyifli ileti görmemiştim  :serefe:

:D :D iki gündür fırsat bulamıyorum ki yorumlarıma devam edeyim :p :)) Başta anlattık, kedinin uzanamadığı ciğere ettiklerini, ne kızıyonuz ki :)) Alla allaaaa... :))

Analoğunu, dijitalini bilmem ben, o klima ünitesi olmamış arkadaş. Ol-ma-mış... :) Yahu, en azından ralli araçlarına benzer bir şeyler koy, ne bileyim, sadece çevrilebilen, kırmızı yuvarlaklar koy, ama o butonlar (hele hele iç-dış hava ayrımı) yok be yaa... Tamam aracın sınıfı standardı anlarım ama abi 110? dan bahsediyoruz biraz özen ya içine de. Tamam, kabul, Alfa yapmış, ama zevkler ve renkler de tartışılmaz neticede. Durduk yerde, beğenmediğim bir tasarıma kıral çıplak oyunu yapamam, kimse kusura bakmasın. Zaten Alfa kullanıyoruz diye, dünyanın (haksız) eleştirilerine maruz kalıyoruz. Bir de buna o parayı verdiğinizi ve arkadaşınızı bindirdiğinizi düşünsenize. 110? verince insan ister istemez bi porsche kalitesi arar neticede. Kaldı ki bunun benzerlerini (tabiki aynı kalite değil ama) Ertex ve bir çok firma da yapıyor, içi başka dışı başka.

Benim dillendirmeye çalıştığım, arkadaş Alfa yapıyorsa, performansın yanında tasarım da aranır. Ben ararım en azından. Çünkü bu Alfa. Eğer sadece performans arıyorsak başka modeller de var neticede. Ve kızdığım, bu kaportaya bu aksam, olmamış. Şu geçen Alperin bahsettiği bi video vardı, EPS iptali muhabbeti, ona döner bunun da videosu. :)) G sensörü ve karbon şasi... Başka bişiden bahsetmez kimse...

Tolga033

110.000 ülkedeki saçma vergilendirme yüzünden mi ?  >:(

egeozal1

Bende kol dayama niye yok diye sorsam saçma mı olur . :))
Mantıklı aslında abi kol dayama 159 daki gibi olsa el freninin bu kadar göze batmasını önler diye düşünüyorum. Bir şekilde fikrini mantıklı hale getirdim  :)) :alfisti:

Tolga033

Bende kol dayama niye yok diye sorsam saçma mı olur . :))
Mantıklı aslında abi kol dayama 159 daki gibi olsa el freninin bu kadar göze batmasını önler diye düşünüyorum. Bir şekilde fikrini mantıklı hale getirdim  :)) :alfisti:
Aslında ben iletiyi komple değiştirmiştim ama sen ileti güncellenmeden yakalamışsın . :D
Sonra şöyle dedim kendi kendime böyle bir araçta ne alaka kol dayama diye  :D